Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Ez a topik azért jött létre, hogy legyen lehetőség a telefonok kamerájának minőségét összehasonlítani. Ebből kifolyólag elsősorban az számít, hogy mivel készült az adott kép, mivel így aki esetleg telefont szeretne vásárolni és fontos szerepet tölt be a kamera a választásban, az meg tudja nézni, hogy mégis mire képes egy-egy készülék.
Új hozzászólás Aktív témák
-
haiduo82
aktív tag
Bár a teló topikjában is kérdeztem, de azért itt is leírom, hátha azt nem olvassa mindenki
Szóval... Xiaomi Mi A2 telefonról van szó, camera 2 api engedély nélkül.
Felpakoltam a Snap Camerát, minden egyéb mókolás (root, bootloader nyitás stb.) nélkül, majd beállítottam az appon belül a Camera 2 Api engedélyezését és simán lőttem vele dng. képet 23 MB nagyságban. Akkor ez most, hogy van? Az app felülírja a rendszer-beállításokat? Lehet, hogy csak nekem nem világos ez, de én ezt nem értem. Esetleg valaki megtenné, hogy elmagyarázza nekem, hogyan lehetséges ez?
Előre is köszönöm szépen.
"Együtt vagyunk senkik"
-
haiduo82
aktív tag
válasz BalanceR #85388 üzenetére
ezt tettem fel, csak a trial verziót
Viszont időközben az A2 topikban megbeszéltük, hogy valószínűleg valami hiba van a "gépezetben", mert mindegyik kép pontosan ugyanakkora méretű (23,2 MB) és mindegyik kapott egy ocsmány zöldes árnyalatot (bár ha jól emlékszem valaki említette, hogy a Mi8 és a Mix 2s RAW-ban eléggé zöldes árnyalatú).
Szóval nem tudom, hogy mi lehetett, mert több felhőben is tárolom a képeket és ahová felment (pl. Google Fotók) ott RAW-ot jelez. Ettől még lehet, hogy az általad említett eset történt meg (jpg dng-ként mentve).
"Együtt vagyunk senkik"
-
haiduo82
aktív tag
válasz Plazmacucci #85390 üzenetére
Ez oké, de annak idején pl. a G4-emen csak kicsit fakóbb volt. Itt konkrétan olyan, mintha egy vödör zöld festékkel nyakon öntötték volna a képeket...
"Együtt vagyunk senkik"
-
haiduo82
aktív tag
válasz Plazmacucci #85394 üzenetére
Értem...
Csak akkor, ha ez tényleg raw, akkor azt még mindig nem értem, hogy camera 2 api nélkül ez hogyan lehetséges. Na mindegy, majd tájékozódom még.
"Együtt vagyunk senkik"
-
haiduo82
aktív tag
-
haiduo82
aktív tag
válasz balazs1022 #85444 üzenetére
Köszönöm szépen
Megnézem ezt is, hogy ezzel is megy-e a raw.
Kíváncsi vagyok...
"Együtt vagyunk senkik"
-
haiduo82
aktív tag
Valaki, aki már csinálta, megtenné nekem, hogy lépésről lépésre leírja a Xiaomi Mi A2- es telefon camera 2 api engedélyezését - lehetőség szerint root nélkül?!?!
Több külföldi fórumot is olvasgattam ezzel kapcsolatban, de őszintén szólva kezdek elveszni az információk között...
Köszönöm előre is
[ Szerkesztve ]
"Együtt vagyunk senkik"
-
haiduo82
aktív tag
-
haiduo82
aktív tag
Sziasztok!
Érdeklődni szeretnék, hogy szerintetek a Samsung A8 (2018) kamerája felér a Xiaomi Mi A2 kamerájához?
Előre is köszönöm a véleményeket.
"Együtt vagyunk senkik"
-
haiduo82
aktív tag
leslien: Egy kicsivel nekem is jobban tetszik a pixel, de az lg-vel sincs bajom ezeken a képeken. És ennek igazán örülök, mert a G4 óta nagy rajongójuk vagyok (még ha azóta inkább visszafelé is fejlődtek a kamera terén )
[ Szerkesztve ]
"Együtt vagyunk senkik"
-
haiduo82
aktív tag
Sziasztok!
Érdeklődni szeretnék, hogy mi a véleményetek a Huawei Mate 20 (de semmiképpen sem a Pro - arról több helyen olvastam korábban, hogy gyengébb a képalkotása a sima verziónál) képalkotásáról? Valami okból kifolyólag erősen elkezdtem szemezni vele, csak előtte kíváncsi lennék arra, hogy ti mit gondoltok róla. Külsőre, belsőre borzasztóan bejön (Persze tisztában vagyok az egyéni preferenciák eltéréséről, de mégis jó lenne valamilyen támpont. ) Esetleg még a P20 is tetszene. Az még jobb árban lenne, csak azt végképp nem tudom, hogy szabad-e még megvenni.Jelenleg egy Xiaomi Mi A2-t használok, aminek a képalkotása Gcammel abszolút bejön, viszont jobb lenne egy erősebb vas és néha elszórakoznék egy-egy parasztvakító beállítással
Köszönöm szépen előre is.[ Szerkesztve ]
"Együtt vagyunk senkik"
-
haiduo82
aktív tag
válasz #16514048 #90912 üzenetére
Köszi a választ és linkeket is. Itt tényleg nincs akkora eltérés, ami nekem személy szerint bármit is számítana Viszont számomra a plusz felárat nem éri meg pro és ráadásul a sima jobban tetszik. Most a Mate 20 teljesen elfogadható áron lenne. Hát még alszom rá néhányat...
"Együtt vagyunk senkik"
-
haiduo82
aktív tag
Még csak annyit kérdeznék, hogy véleményetek szerint megérheti még Huawei P20-at (simát!) venni, mondjuk a Mate 20-hoz viszonyítva (mégiscsak másfél éves modellről van szó)? Elsősorban fotós szempontok alapján, másodsorban a várható frissítések terén...
És több kérdésem nem lesz ebben a témában, a válaszokat pedig köszönöm előre is...[ Szerkesztve ]
"Együtt vagyunk senkik"
-
haiduo82
aktív tag
Köszi mindenkinek, egyelőre még meggondolom a dolgot. Vagy Mate 20 lesz, vagy marad az A2 még egy ideig.
"Együtt vagyunk senkik"
-
haiduo82
aktív tag
-
haiduo82
aktív tag
válasz TheBikerider #91985 üzenetére
Igen, neked az a gyári Esetleg itt érdemes nézelődni.
"Együtt vagyunk senkik"
-
haiduo82
aktív tag
Csak érdekességként megosztok egy 48 mpx-es tesztképet. (remélem sikerül, még nem szúrtam be a flickr-ről )
Azért ég és föld a 12 mpx-es képekhez, pláne Gcammel készült fotókhoz viszonyítva...
Mondjuk hihetetlen, hogy a kép mérete 34 megán is túl vanMi 9T Pro
Pótoltam a készülék típusát.
[ Módosította: Ricardo ]
"Együtt vagyunk senkik"
-
haiduo82
aktív tag
Sziasztok!
Elég nagy a dilemmám azt illetően, hogy mire cseréljem a Xiaomi Mi 9T Pro-mat szinte kizárólag fotós szempontok szerint?
A lehetséges jelöltek (nem feltétlenül ebben a sorrendben):
- Xiaomi Mi 11i
- Poco F3
- Xiaomi Mi 10T Pro
- Redmi Note 10 Pro
- Samsung S20 FEEngem a játék hidegen hagy, szóval ilyen téren nem érdekel a teljesítmény, ebből a szempontból a jelenlegi telefonom is teljesen megfelel.
Tudom, hogy az egyéni preferenciák döntenek, és hogy nézegessek képeket (amit megtettem és folyamatosan nézegetem), ugyanakkor mégis szeretnék egy kis közvéleménykutatást. Köszönöm előre is."Együtt vagyunk senkik"
-
haiduo82
aktív tag
Sziasztok!
Csak egy gyors kérdésem lenne: a Xiaomi 11T-ben (nem a Pro-ban) van OIS vagy nincs? csak mert a külföldi tesztek alapján nem egyértelmű.
"Együtt vagyunk senkik"
-
haiduo82
aktív tag
Xiaomi 11T
Még nagyon ismerkedős fázisban vagyunk, ezer éve nem használatam gyári kamera appot. Még szoknom kell, de maga a telefon szerintem eszméletlen jó, legalábbis nekem nagyon bejön. A másik topikba teszek egy Gcames képet is, hát nem az igazi (plusz még egy utolsó Mi 9T Pro-s képet is )
"Együtt vagyunk senkik"
-
haiduo82
aktív tag
Basszus, elnéztem a topikot, sajnálom
"Együtt vagyunk senkik"
-
haiduo82
aktív tag
válasz Plazmacucci #102419 üzenetére
Nem tudom az hogyan lehet, most megnéztem újra, de jól linkeltem
"Együtt vagyunk senkik"
-
haiduo82
aktív tag
válasz Plazmacucci #102526 üzenetére
Az utca végén lévő fák esetében ezzel teljesen egyetértek, viszont nekem személy szerint ez bőven belefér. A színárnyalatok nekem ezt ellensúlyozzák.
"Együtt vagyunk senkik"
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Fotózás mobiltelefonnal
- Bemutató Eszközök telefonos makrófotózáshoz
- Bemutató Ötletes telefotózás okostelefonnal
- Bemutató Ötletes makrofotózás okostelefonnal
- iPhone 13 256 GB
- ÚJ Bontatlan Iphone 16 Pro / 16 Pro Max Kifizetett! Számlával + Garanciával Futár - Beszámítás ON!
- ÚJ Bontatlan Iphone 16 Pro Max Kifizetett Számlával + Garanciával Futár - Beszámítás ON!
- ÚJ Bontatlan Iphone 16 Pro Kifizetett Számlával + Garanciával Futár - Beszámítás ON!
- Xiaomi MI 11 8/256GB
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest