Hirdetés
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Segway-Ninebot Kickscooter Max G30E II elektromos roller
- LDNIO A6140C 140W GaN Super Fast Desktop Charger
- Hiányzik a gamer érzés
- Szólánc.
- Diáklaptop - Dell Latitude 3140 - Királyunk ajándéka
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- E91 blog 2. rész
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Mindent a StreamSharkról!
Új hozzászólás Aktív témák
-
a2d2
addikt
válasz st6969 #12755 üzenetére
Én az EU helyében kivetnék az ipari hulladékok árusítására egy akkora szemétkezelési plusz díjat amin már meg lehetne venni egy középkategóriás gépet. Így szépen kirostálódnának ezek a szarok. Hosszú távon win-win szituáció lenne mindenkinek (legalábbis ha a felhasználókat meg a bolygót nézem).
Régebben félre tudták tenni az emberek a heti fizetést egy-egy gép megvásárlására most meg az a trend egyre inkább hogy fél meg negyed napi fizetésért akarnak gépeket venni. Nem csoda hogy esik évről évre a minőség.
Persze én is szívom a fogam mikor kinyitom a Lidl katalógust és meglátom a 10-15e Ft-os gépeket a Makitánál meg át kell mindent 3x gondolni hogy mire is van szüksége az embernek, de azt mondom hogy ha anyagilag ki tudja legózni az ember akkor mindenképp a jobb szerszámot vegye meg. Minél kevesebb szemetet gyártsunk már.A pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt
-
a2d2
addikt
Én régebben utánanézés nélkül vettem egy zöld parkside-ot.
Később derült ki hogy alapvetően gagyi konstrukció. Nagyfeszültség ment a pákához meg ilyenek.
Ezután vettem egy 936 koppintást (kb 30 $ körül van) meg hegyeket hozzá, azóta csak azt használom.
Szóval én is tudok adni egy zöld parkside-ot ha nem dobtam még kiA pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt
-
a2d2
addikt
Nekem Makita JR001-em van. Brutál. Tegnap is hátravittem a kertbe a láncfűrészt is hátha kelleni fog ez mellett de egyszerűen nem találtam még fogást rajta.
Előtte valami kis 12V-os Bosch-om volt, azt annyira utáltam hogy szerintem tönkre is ment már benne az akksi.A pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt
-
a2d2
addikt
Na, most nézem kijöttek az új kicsi modellek (LM003/LM004) ami kb a Parkside féle fűnyíró komolyabb változata, lassan kettessel kezdődnek a régebbi 40V-os típusok: [link]
A végén még lesz idén új fűnyíróm (bár az Euro/USD meg most elkezdett menni felfelé). Valakinek van velük itt tapasztalata?
@hzsolee: én totál így vagyok vele. Elkezdtem felújítani én is a régi örökségeket. Újat meg próbálok csak Makitát venni, de a fűnyíró árából látszik hogy az nem olcsó mulatság, minden vásárlást meg kell fontolni. Cserébe nem végzik 5 éven belül a kukában.[ Szerkesztve ]
A pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt
-
a2d2
addikt
Köszi, már azt hittem hogy ma végre fűnyírót veszek de nem
Pedig 270-ért nem lett volna rossz de akkor várok még, meg szerintem az egyel nagyobbat veszem ami csak pár ezerrel drágább (de itt a Gépdepón valamiért be van ragadva az ára vagy nem tudom).[ Szerkesztve ]
-
a2d2
addikt
válasz vodrosjozsi #13029 üzenetére
Makitánál tuti van ilyen jelenség. Nekem is van két nagy "F" akksim amit a fűkaszánál meg a láncfűrésznél használok. Ezt a videót nézd meg itt szépen elmondja meg teszteli: [link]
-
a2d2
addikt
válasz vodrosjozsi #13039 üzenetére
Azok mindenképp jobbak mert az összes brushless motor.
Viszont ahogy nézem 70e körül van a parkside performance fűkasza, annyiét kapni Graphite-ot is, nekem egy kézi gyalum van tőlük, mindenben jobb a parkside-oknál.
De 100 felett meg már kezdődnek a Makiták.
Ez van nekem, ez már 140 ezer, de ez XGT:
[link]
Ha két parkside-osat túlél már jó vagyok, de gyanítom hármat is.A pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt
-
a2d2
addikt
válasz vodrosjozsi #13041 üzenetére
Igen, mondjuk mindenképp abban célszerű gondolkodni amilyen szettbe beruházott az ember. Ha még egyikbe sem akkor viszont érdemes nagyon körbejárni a témát. Én is örlődtem pár hetet itt a csoportban pár éve hogy Dewalt legyen vagy Makita
A Parkside performance ár értékben nem rossz! Lehet én is ebbe ruháztam volna be ha lett volna anno jobb láncfűrészük és fűnyírójuk de mindkettő gagyi volt.
Azóta mondjuk van performance mindkettőből.A pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt
-
a2d2
addikt
válasz vodrosjozsi #13043 üzenetére
Én hetekig videókat meg teszteket nézegettem, az alapján lett Makita. Haverom a Dewaltba ruházott be, kipróbáltam én is múltkor mikor mentünk közösen fát vágni de látszik a különbség.
Dewaltnak van egy baromi erős 54V-os motorja, de az elektronika meg a körítés gyengébb minőségű. A fúrónál sem lehet olyan szépen adagolni mint a Makitánál, a láncfűrésznél pedig teljesen digitális a kapcsoló, kb mint a lidl-s gépeken. Lötyög kicsit az akksi a géptestben meg ilyenek, nekem túlságosan kínai feeling lett ez a Dewalt. Ja és a fűnyírójáról jót még nem olvastam. Ez volt a végső érv a Makita mellett.A pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt
-
a2d2
addikt
válasz vodrosjozsi #13045 üzenetére
Én itt a csoportban megírtam mikor kijöttek az új 40V-os Makita fűnyírók a 4-500e-es árcédulájukkal hogy teljesen megőrültek és majd ha kettessel kezdődik az áruk akkor leszek hajlandó megvenni. Találtam egy webshopot ahol bement, szombaton meghirdettem a benzines fűnyírómat, vasárnap elvitték, hétfőn megrendeltem a Makitát.
Na csak azért írom ezt hogy tőlem is kérdezte a fiam hogy miért nem robot fűnyírót veszek ennyi pénzért, de én sem bízok bennük, legalábbis nálunk a három részre tagolt udvar nem lenne jó szerintem. Ráadásul hátul a réten kerítés sincs, oda ki se merném engedniA pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt
-
a2d2
addikt
válasz vodrosjozsi #13047 üzenetére
Vagy megszöktetnék.
-
-
a2d2
addikt
válasz vodrosjozsi #13039 üzenetére
Teljesen véletlenül elém dobott ma reggeli közben egy ilyen videót a youtube, végignéztem: [link]
Jó teszt, mindkettőre mond pozitívat/negatívat, hőmérsékletet is néz, ezek alapján kb azt kapod amit fizetsz.
Parkside 40e (lehet Lidl akcióban olcsóbb): [link]
Milwaukee 75e: [link]
Kb dupla ár a Milwaukee, cserébe nem műanyag a gearbox, nem füstölt el egy akksi közben és nem 75 fokos az alaplapja, erősebbek a műanyag részek és rendes nyél van hozzá.
Szóval a brushless motorja jó a parkside-nak, csak a körítés nem annyira bírja.A pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt
-
a2d2
addikt
válasz vodrosjozsi #13059 üzenetére
Ez mondjuk pozitív hozzáállás. Én egy zöld körfűrészt gariztattam, ott jött érte a futár, elvitte, majd kaptam egy újat. Mondjuk az is simán ment.
-
-
a2d2
addikt
válasz Dolphine #13072 üzenetére
Ez a szett van nekem is, brutál erős!
Hétfőn érkezik a fűnyíró (LM001gz) és akkor végre teljes lesz a szett. Minden benzines gépemtől megszabadultam.Mondjuk most nézem milyen kis akksival árulják most ezt! Az a 2,5 Ah nem sok mindenre jó max csavarhúzóba!!! Nem is értem, régebben ezt 4-essel adták. Én 5-össel használom, abból tudja a legtöbb energiát kinyerni.
[ Szerkesztve ]
-
a2d2
addikt
válasz gyenesmartin #13076 üzenetére
Bocs, a 2,5-eshez meg a sima 4-eshez képest írtam. Az 5-ös is F de nem az új fajta mint a 4-es F. Ezeket használom a láncfűrészben meg a fűkaszában, most majd a fűnyíróban is, a 4-eseket pedig a fúróban és az orrfűrészben mert azok jóval könnyebbek.
-
a2d2
addikt
Sziasztok!
Na, megjött a nyuszi
Tegnap tartottam is egy főpróbát mert jó ronda volt már a kert.
Első benyomások:
Robosztus gép, cserébe nehéz (kb mint a benzinesem volt). Viszont jobban manőverezhető (lehet az új kerekek miatt meg a precízebb önjárás miatt). Az automata üzemmód nagyon jól működik itt (a fűkaszánál nem használom mert ott könnyebben belevágok valamibe ami feleslegesen felpörgeti). Ebben az üzemmódban több fokozatot is használ (nem csak csendes és normál között kapcsolgat). A hangja így finom duruzsolás, ha felvált maxra akkor viszont elég erőteljes már. A kerekek borítása szerintem nem gumi hanem valami puha műanyag sajnos. Vagy kemény gumi, nem vagyok benne biztos, lehet a kopásállóság miatt lett ilyen kemény, de mondjuk semmiképp sem kopogós műanyag. Alig volt már árkülönbség, mégis a kisebb modellt választottam végül mert ugyan a nagyobbik 10%-al szélesebb, 10%-al nagyobb a gyűjtőzsákja, viszont ugyanaz az 1900W-os motor hajtja. A kisebbik így nagyobb fordulatszámot kapott és állítólag jobban bezsákolja a füvet mint a nagy. Mindenesetre ez nagyon szépen telenyomta, ráadásul nedves volt a fű. Remélem ősszel a levelekkel sem lesz gondja.
A fűnyűjtő zsák 62L-es, ebből mondjuk elbírtam volna a 70-eset, viszont így nem cipel annyi plusz súlyt a gép, könnyebb manőverezni meg a tárolása is egyszerűbb a kisebbnek.
Azt látom hogy erőben nem lesz hiány, mindenen simán végigment mindenen. Ilyen tekintetben elhiszem már azokat a youtube kommenteket a hivatásos kertészektől akik azt állítják hogy mióta váltottak fel sem rakják már az ipari benzines hondájukat az autóra.
Ezzel az automata üzemmóddal és emelkedőn használt önjáró funkcióval az akksi üzemidő is teljesen elfogadható. 2db 4ah-s akksival lenyírtam elöl és középen a kertet úgy hogy a másodikban még maradt valamennyi. Hátra a rétre majd a 2db 5ah-ssal merészkedek ki, remélem elég lesz neki. Mindenesetre 2x2 szettel akár folyamatosan is lehetne dolgozni vele, de úgyis két napra szoktam elosztani a fűnyírást (2700m2 mínusz az épületek meg a térkövek, tereptárgyak, ...).
A legjobb pedig a függőleges tárolás! Nem kell félni hogy szivárog a benzin vagy olaj, kb fele akkora helyen elfér így mint a régi!
Elsőre azt mondom minőségi csere volt, pedig egy nagyon erős benzines Herkules fűnyírót váltottam (Briggs 675 190cm3, alu ház, mulcsuzó, ágdaráló, önjáró meg minden).[ Szerkesztve ]
-
a2d2
addikt
válasz vodrosjozsi #13091 üzenetére
1db-al is működik, átvált automatikusan ha kettő van berakva.
Legalább a 4-es, 5-ös és 8-as az ajánlott hozzá.
296 ezer, kb mint ahol az ipari benzines Hondák kezdődnek.A pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt
-
a2d2
addikt
válasz vodrosjozsi #13094 üzenetére
Nincs árukeresőn fent, innen rendeltem: [link]
A nagyobbik 314e körül van.A pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt
-
a2d2
addikt
válasz vodrosjozsi #13098 üzenetére
Szereld vissza és akkor van két jó géped
-
a2d2
addikt
válasz Tsunami73 #13104 üzenetére
Ja, azért írtam hogy a belépő szint a Hondánál, határ ott is a csillagos ég.
Szerencsére az elmúlt pár évben összejöttek már az akksik meg a töltők hozzá.
Köszi, ma is nyírtam egy kis füvet, jó lesz ez (a késre viszont ráéleztem mert az egész telibe volt festve, gondolom hogy ne rozsdafoltosan érkezzen meg a felhasználókhoz).A pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt
-
a2d2
addikt
Én tudtam hogy van Pécsett boltjuk, de teljesen véletlenül akadtam rá a webshopjukra mert gondoltam csak azért is végignyálazom a netet hogy van-e esetleg még valaki aki árulja a gépet az árukeresős boltokon kívül. Itt most 12e Ft-ot számított mert 308e a legolcsóbb árukeresős.
-
a2d2
addikt
válasz Dolphine #13126 üzenetére
Nem kellene. A pajzs 2 részből áll, felraktad az alját is? Így néz ki mint itt és így is használod kb?
[link]
A heveder is jól be van állítva? Ha túl magas akkor elképzelhető hogy hülye szögben áll az egész és kicsap alul.[ Szerkesztve ]
-
-
a2d2
addikt
Ez valami üzletnyitási akció volt. Feleségem elment tegnap, akart venni ő is valamit de azt mondta esélytelen volt. Én is néztem hogy 11eFt-ért dobálják ezeket, beszarás. Gondolom az volt a lényeg hogy minél több embert odacsődítsenek, ez meg sikerült nekik. Aztán lehet volt mindenből 10-20db.
Mondtam hogy hozzon nekem multi rezgő gépet de még arra sem volt hajlandó[ Szerkesztve ]
-
a2d2
addikt
Na most meg a fűnyíró topikból linkelem vissza ide az infót hátha érdekel titeket is, mert kértek egy kis tesztet mennyit bír a 40V-os Makita. Nagyon bejön amúgy.
[link]A pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt
-
a2d2
addikt
válasz vodrosjozsi #13273 üzenetére
Amikor megvettük akkor olyan állapotok voltak még hogy csak kaszálni tudtam benzinessel. Iszonyat lassú és fárasztó volt. Aztán szép lassan kiegyengettem a talajt (azóta is tart, látszik a képen is pár új földkupac ami gereblyézésre vár), így alkalmas lett önjárós fűnyírásra és minden sokkal gyorsabb és egyszerűbb lett. A fűkaszát csak hátul az akácosban használom, illetve fűnyírás után szoktam végigmenni és a szegélyeket/fák tövét/kerítés mellett megoldom vele.
-
a2d2
addikt
válasz Donki Hóte #13308 üzenetére
Ha mindegyik Hyundai volt akkor az nem balszerencse
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest