Hirdetés
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
- Android másképp: Lineage OS és társai
- Szólánc.
- Milyen mosógépet vegyek?
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Ingyen kellene, de tegnapra
- eBay-es kütyük kis pénzért
- GPU-k mindörökké - a kezdetek?
- A legolcsóbb gamer laptop RTX 4060-al.
- Fűzzük össze a szavakat :)
-
LOGOUT.hu
DIGI internet Gyakran Ismételt Kérdések
(Kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. február
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dictator^
veterán
válasz vinikorn #11206 üzenetére
youtube link egy rtx dualphone 3088-asról. ha jól látom, magyarázatot is ad a müködésére (ha tudsz angolul).
adataiilletve az első videóba 1:13nál van egy kép a csatlakozásáról.. ha jól látom egy ethernet kábel és egy telefonkábel megy bele. elvileg bekapcsolásnál egy skype felhasználónevet kell beírod (kóddal ugye) onnantól a többi passz.
[ Szerkesztve ]
És különben is... ...megfogadtam, hogy többé nem fogadok!
-
Dictator^
veterán
válasz kasza blanka #11250 üzenetére
ez a homár blogot ennyire komolyan veszik vagymi?
-
Dictator^
veterán
válasz poli27 #11253 üzenetére
neharagudj, de ezt pont nem fogom elhinni.
érdekes módon láttam már ezt a routert nagyobb neten, és 8mbitnél azért többet tudott wifin keresztül.
megint általánosítasz, ha akár teszteket akarsz felkutatni rájössz, hogy 8mbitnél csak többet tud wifin keresztül.szerintem magért beszél, ha ti bénáztatok el benne valamit, akkor ne a routert hibáztasd már.
én is láttam már sok olyan terméket ami nem úgy müködött ahogy "kellett" volna, és kis idő után ki is derült, hogy nem a termék hibája, hanem user hiba.a router beállításait ajánlanám neked ilyenkor, pl: a wifi sebességét is le lehet venni, megnézted, hogy le volt-e? ja, hogy nem, csak benyögdted, hogy lassú.
mivel a teszt, és saját tapasztalataim is igazolják, hogy bír többet, innentől, majd akkor írj, ha utánanéztél mi lehet a hiba.
[ Szerkesztve ]
-
Dictator^
veterán
válasz poli27 #11258 üzenetére
Nekem nem kell, hogy mindeki Tplinket vegyek, nem vagyok marketinges sem, ami nekem bevált, azt ajánlom. Ráadásul , ahogy írták van több márka is ami tudja ezt, de valószinüleg drágábban!
Ha azt irod, hogy egy 8 éves tplink bírt ekkora sebességet, elfogadom, mert hát lehet nem tud ennyit, de egy olyan, ami köztudottan bírja, akkor két dolgot tudok elképezlni:
1: Mint ahogy alapból kell, ilyen hibánál: user teszt, hátha nem ti állítottatok valamit el.
2: Garancia.. és nem kell folytatni.Mivel ez a típus már bizonyított, hogy mit bír, nem hiszem , hogy alatta kéne teljesítenie, ha igen, akkor a két fenti pont alatt kiderül, hogy mi a hiba.
Mivel megelítetted a Ciscot, igy megint leírom, ezzel a típussal most mellélőttél, mert ennek bírnia kell.
Kb olyan amit leírtál, mint amikor ismerösömhöz jöttek megnézni a netet, mert a 12mbites nete, kb 6mbittel ment. Router se volt képzeld.
Több hetes telefonálás után jöttek ki, állítva, hogy náluk oké. Tesztelték előszőr a srác gépén, 6mbit körül mértek sebességet. Mivel garantált felett van, így jó az érték, de azért cseréltek kábelt, meg modemet neki. Megint 6-7mbit körül mért.
Elővették a saját laptopot, ott megvolt a 11-12mbit. Elmentek végül , majd a gyerek még mindig hözöngött, hogy nincs nála hiba.. vesz majd routert, meg hálókártyát meg ezek.Aztán kiderült, pár nappal rá, hogy valami netlimiter be volt lőve a gépén, 6mbit körüli értékre.
Tehát előszőr a saját házad táján kell a hibát keresni, után lehetne fújjolni valamire.
-
Dictator^
veterán
válasz McLaca #11263 üzenetére
Akkor a Diginél is, ha újracsatlakozok, és nem kértem külön fix ip-t, akkor cserélgethetem itt is az ip-t ugye?
Mert elég sok helyről töltök én is, (általában) zenét, ami csak ilyen ip-re korlátozott filemegosztókon találtam meg.
Ha ez így van, ennek örülök, mert ezt nem tudtam pl.Kis off:
Az elszőr részben lévőt szerettem volna Én is leírni, csak már nem írtam bele. Szóval általába ha Én belekezdek valamibe, utánajárok mi a hiba, és miért az a hiba, nem pedig rávágom, hogy ez sz@r. Bár ez a legkönyebb megoldás, ha valakit le akarok rázni, mégsem csináltam még soha. Főleg itt olyan dolgokról van szó, amit tudom, hogy hogy kéne müködjön, mit kéne teljesítsen, de mégsem éri ezt el.És különben is... ...megfogadtam, hogy többé nem fogadok!
-
Dictator^
veterán
válasz poli27 #11265 üzenetére
Én viszont leszaroznám,ha valami nem ugy megy ahogy menni kéne.
De elég sokan írtunk ezzel kapcsolatba, csakhogy nyomatékosítsuk is a beszélgetést, adj már 1 próbát neki, ha valahol megint találsz, egy olyan tplinket, ami nem úgy megy ahogy kéne, akkor nézzél bele, hátha valami el van állítva.
És ezzel nem azt akarom, hogy te is vegyél Tplinket és ajánlgasd a többieknek, mert nem ezt szeretném elérni, mint írtam, nem vagyok Manager.
Csak azt, hogy te is lásd, hogy ennyi pénzért mégis van normális routere, ha normális kezek között van. (Hozzáteszem, az enyémen semmit nem állítottam bekapcsolás után, csak Wifi passwordot állítottam be, jön a sávszél ami kellene , hogy jöjjön)(#11266) McLaca: szuper, ennek örülni fogok, egyedül ezt írtam fel magamban, hogy hátrány lesz upc után, de ezekszerint nem Köszi!
(még egyedül olyat kérdeznék, hogy sokat írogatták ezt a TVnetworkos IP-t, ez valami urban legend, vagy tényleg igaz amit írnak róla?)[ Szerkesztve ]
-
Dictator^
veterán
válasz McLaca #11268 üzenetére
UPCnél az utóbbi 1 évben elég sok volt, hogy külföldre a szávszél szar volt, régebben gyakori volt, akkor a Diginél is lehet számítani rá?
Persze, fizikai hibánál megértem, de volt, hogy csak valami a kapcsolatommal volt, bentről elvileg "resetelték" utána megjavult.. Modem reset sem segített.(#11269) Killing: speedtest csalóka, torrent letöltési sebesség nincs fényképezve? arra lennék inkább kiváncsi
[ Szerkesztve ]
-
Dictator^
veterán
20mbitnél az korrekt ja.
A mostani írások szerint általába mindenkinek túl van lőve a nete, vagy a speedtest.net szar.
De ha már eléri kereken és nem túlteljesít Én már annak is örülni fogok.UPCnél vagyok még, amig nem kezdik a bekötéseket, itt általába mindig megvolt a 8mbit le , sokkal több sosem volt, mármint 9-10... 8.2max. De azt stabilan hozta..
Volt annó egy 5mbites csomag, amit megváltoztattak és 8as lett, telóztam nekik, aztmondták átáll holnap reggelre. Hát 2 hét múlva még mindig 5 volt, akkor újratelefonáltam majd kiderült, hogy elfelejtettek. Szóval ha stabil a net, annak örülni fogok, UPC-nél úgymond nálam mindig stabil volt (akármilyen kábelszakadásokatól eltekintve).Ergó akkor TopNETnél várható, hogy a 80 mindenképp meglesz? Garantált sebessége , meg 8/4, szóval örülnék, ha nem ilyen 50-60 lenne, ha már a TopNETet igényelem meg
[ Szerkesztve ]
-
Dictator^
veterán
válasz smog86 #11280 üzenetére
Annó írtam, hogy analog tuner van csak az LCD-tv-be..
Szóval igényelni fogok +2-t boxot (mint kiderült, 1 jár a csomaghoz).A boxon is van hűségidő?!
Ha időközbe lenne DVB-C-s TV akkor gondolom feleslegbe menne a box nem?
-
Dictator^
veterán
válasz smog86 #11282 üzenetére
Áramzabáló? Gondolom ilyen 5-10W között kajál nem? Valaki mérte már?
Amugy 3 TV van a házba, mind a hármat más nézi.Eddig egy box volt, muternek, bátyám állandóan ragelt, hogy neki nincs (igaz neki képcsöves tv-je van, de analog adáson csak 3x-et kapott, mig digitálison jött vagy 70)
Én meg napi 1-1,5 órát tv-zek elalvás előtt. Vagyis inkább annyit megy a tv, amig el nem alszok az ágybanFogyasztást tudsz mérni?
-
Dictator^
veterán
válasz Killing #11287 üzenetére
Nálam a 8mbit kereken 999kbyte/sec-cel tölt. Tehát a 80mbit, ha kereken lenne is hasonló értékeket kéne hoznia
De ez szép, bár a torrentet várom, mert speedtestnél jöttek már ki lehetetlen értékei a diginek.Esetleg valaki egy fogyasztásmérővel ránézne az TV-s SD Box-ra ? Kb 1-2 perc elég, hogy milyen értékék között ugrál.
-
Dictator^
veterán
Srácok, valaki látott most elseje (jan1) óta digiseket kábelezni valahol?
-
Dictator^
veterán
Azt olvastam másik topicba, hogy mivel a UPC eladott a Diginek mindent romániába, emiatt itt magyarországon a Digi ad el minden területet a UPC-nek.. ez igaz?
-
Dictator^
veterán
Erre tud válaszolni valaki közületek? [link]
Most kábelezett a digi, már a dobozokat rakták az oszlopokra.. ennek a linkben lévőnek van jelentősége?
-
Dictator^
veterán
válasz InfiniteReality #11381 üzenetére
Mi 50/20?
Mert akik 80mbiteket kötöttek, azoknál a legtöbbnél amit visszaolvasva olvastam, több is mint 80/25..
-
Dictator^
veterán
válasz InfiniteReality #11388 üzenetére
Ja csak félreérhető volt amit írtál.
Csak leírtad, hogy 50/20 jellemzően él.
De nem írtad, hogy topneted van (mert arra kérdeztek rá) és csak ennyit bír, vagy ez a garantált stbstb50/20as net nincs, csak 40/20-as basenet, aztán nem tudtam eldönteni mire írod, de így már érhető, hogy a 40/20ból 50/20at hoz.
-
Dictator^
veterán
válasz SirKero #11397 üzenetére
Uploadot mondjuk torrenttel nehéz lesz kihasználni, de egy pár speedtestet nyomhatnál, vagy ha valamilyen ftp-n sikerül kipróbálni.. mert a 70 tényleg soknak tünik, viszont ha megvan, annyi akkor zsír, csak volt róla szó, hogy speedtest ilyen adatokkal mellélőtt..
biztos láttad, voltak ilyen 300mbites netek, ami igazából base-topnetek voltak..[ Szerkesztve ]
-
Dictator^
veterán
válasz SirKero #11399 üzenetére
Sosem használtam, nem tudom milyen, de ha megteszed, hogy utorrenten (nem találtam europai szervert az uttorentbe csak usa-t szóval a többi jobban érdekelne) kívűl ezeket is megcsinálod amit linkeltem, akkor megköszönném
Max 1 perc az egész..a kép postolás több(#11399) SirKero: ezt most csináltad?
[ Szerkesztve ]
-
Dictator^
veterán
válasz sfdrakex #11405 üzenetére
elég furáknak tünnek maga a feltöltések ezeknél a teszteknél..
a letöltést könnyü kihozniuk, de a feltöltést nem..esetleg van valami olyasmi ftp- ahova max sávszéllel lehet feltölteni digivel és ingyenes? olyat kéne kiprobáltatni velük..
-
Dictator^
veterán
válasz sfdrakex #11426 üzenetére
Nem csinálod meg azt a torrentet amit írtál, kiváncsi vagyok azon kijönne e, mert édekes módon mindig 100mbit környéken van a letöltése mind 3 tesztnél a feltöltés is hasonló...
Jó lenne tényleg megnézni(Böngésző is csinálhat ilyet? Hogy félremér?)
Köszi Kero!
-
Dictator^
veterán
válasz sfdrakex #11429 üzenetére
Semmilyen olyan nyilvános FTP nincs, amire lehetne feltölteni ? És bírna ekkora sebességet?
Illetve SirKero, egy torrent letöltést is megnéznék még, amikor egy olyan torrentet töltesz, amit nagyonsokan seeedelnek... Ez a kettő az utolsó kérésem, ebből csak a letöltést tudod most megvalósítani ,a feltöltéses dologon még filóznom kell!
Megoldható, ha otthon leszel?(Illetve a speedtest-ed, minden böngészővel ennyit mutat?)
[ Szerkesztve ]
-
Dictator^
veterán
válasz SirKero #11431 üzenetére
Még megteszed azt, hogy a speedtest.net-en mérsz 3 eredményt, 3 böngészővel? Elég csak a minikép, amit magának kiment a speedtest oldalról, azt követlen tudod linkelni minden feltöltés nélkül.
Illetve egy torrent letöltés amit sokan seedelnek, azt többet nem zargatlak De ha tényleg ennyit kapsz, az durva
Ha van firefoxod, akkor egy alap IE, meg ha van fent még valamilyen böngésző, Chrome vagy Opera akkor max azokkal 1-1-et. (Ha nem gond. Köszi!)
-
Dictator^
veterán
-
Dictator^
veterán
válasz oscillator #11440 üzenetére
így csináltad vista alatt?
-
Dictator^
veterán
válasz oscillator #11442 üzenetére
hálókártya jól müködik, új normális driver van fent? esetleg előtte ment rajta valamilyen internet?
-
Dictator^
veterán
válasz cool13 #11453 üzenetére
Ha kereken , vagy 300k környékére állt be, akkor valószinüleg korlátozott.
Sajnos az utorrentes dolgot megcsinálhatnánk, de nekem még mindig upc-m van, 8mbit, szóval nem tudnám kideríteni, mennyi a max uploadotok amivel megy (ha én lennék a letöltő tesztalany)
De nagyjából kiderült, hogy SirKeronak is félremérte az uploadot a 3 sebességtesztelő.
Utorrenten nála 3.3 -at mértünk (illetve Ő mérte). Ami nem rossz, 25mbit közeli érték.És különben is... ...megfogadtam, hogy többé nem fogadok!
-
Dictator^
veterán
válasz sfdrakex #11455 üzenetére
Világos, 8-as szorzó, 3379,2 Közeli érték így is Csak felette van.
Igazából mind1, ha ennyit nyom, ennyit nyom, Én ennek is örülnék. Egyedül az lenne rossz, ha alatta teljesítene, ami még mindig jó lenne 8mbit után..
Csak egy kis idővel válna idegesítővéAz ilyen +20mbites feltöltési mérések akkor általgosan valószinüleg mint félremértek.
Már csak arra leszek kíváncsi, hogy Maglód, honnan fog csatlakozni a gerinchálózatra..Pécelről lesz összeköttetés, vagy hogy?
-
Dictator^
veterán
válasz Reag3nS #11463 üzenetére
Önkormányzatokkal tárgyaltak, meg lehet megnyertek valami pályázatot.. amiatt kezdtek bele.. nem a nagyság miatt. És mivel a 3-4 környező városnál is elfogadták a Digi kiépítését, illetve az ELMŰ, hogy az oszlopaira rakhatja, így belekezdett.
-
Dictator^
veterán
Közbe most nézem, Romániába kétfajta Net van, 50/50 meg 100/100mbites? potom majdnem 3000FTért (lei van írva az oldalon, a fordító meg euronak veszi, végülis a sebesség miatt döbbentem le, vagyis a feltöltési sebesség miatt )? Kemény..(tudom, hogy milyen kézbe van a Digi, de a sebesség durva..)
[ Szerkesztve ]
-
Dictator^
veterán
Bocs, hogy belevau, Digi is visszamenőleg küldi a számlát?
Azaz, mint a UPC, most 10. környékén küldi, a decemberi hónapot.
És másik, hogy kezdésnél, mikor fog jönni számla?És különben is... ...megfogadtam, hogy többé nem fogadok!
-
Dictator^
veterán
válasz sfdrakex #11504 üzenetére
Jólvan értem köszi.
UPC-t szoktam meg, az együtt küldi mindig az előtte lévő hónapot mindennel együtt.Most már tűkön űlve várom a Digit, nem tudom még mennyi idő, de remélem most már hamarosan megvannak itt minden munkával..
-
Dictator^
veterán
Tényleg, aki régebb óta előfizető ahhoz lenne kérdésem, régen mekkorák voltak a netsebességek a diginél ? Most olvastam régi cikket, ahol topnet 50mbit volt csak? Illetve milyen csomagok voltak, és mikor változtak?
-
Dictator^
veterán
válasz eXodus #11513 üzenetére
Nem tudom, a cíkk az volt, hogy melyik magyarországon a leggyorsabb internet, olyan 2009 környéki volt, és valaki 50/25-ös Diginetről írt. Ezért vagyok a kíváncsi, hogy mikor nővelték a sávszélt, és hogy talán esetleg várható-e a közeljövőben.
A romániai digiről meg nem tudom, hogy jól értelmeztem-e, de ha tényleg két net van ott 50/50 meg 100/100 az nagyon durva. Főleg, hogy ismerősék most kötötték be pár hónapja, magyarországon melózik, de kint lakik, kb: 300fős faluban, aztán azt se tudja milyen netjük van, csak azt, hogy megy rajta a skype, meg youtube(#11515) eXodus: Ja értem, köszi
[ Szerkesztve ]
-
Dictator^
veterán
válasz poli27 #11516 üzenetére
Nem értelmezed, csak olvasod amit írtam.
Egyszerű kérdés és kiváncsiság, hogy van-e esély emelésre.. mellesleg nekem még mindig a UPC 8mbites adsl nete van, 6300FT-ért.
Utálom, hogy általánosítasz..
Bár most a nevedről eszembejut, hogy tőled ez nem új, te vagy aki a Tplinket lehurrogta szerelőként (minden egyéb külső behatás betekintése előtt), ott is az általánosítás ment... így már értelek.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Olvasd el az összefoglalót!
Társtopikok:
● DIGI kábel TV
● DIGI Mobil
● DIGI műholdas TV
● DIGI vezetékes telefon
Router kérdésekkel ezekbe a topikokba fáradjatok!
● Milyen routert?
● Router gondok
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest