Hirdetés
- Szólánc.
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Öregszem
- Android másképp: Lineage OS és társai
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Derail Valley
-
LOGOUT.hu
Ez a fórum a Digi kábeltévével foglalkozik! Ha más, de hasonló nevű szolgáltatásról szeretnél kérdezni, kérjük használd a megfelelő fórumot:
Digi Internet
Digi Mobil
Műholdas (tányéros, DVB-S) digiTV
Digitális Földfelszíni televízió (Mindig TV, DVB-T)
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Üdv! Nekem is digi kábelem van és most tervezek venni egy LCD TV-t. Az nem gond hogy DVB-T lesz csak rajta, be tudom fogni a DIGi DVD-C adásait?
-
törölt tag
Még nem teljesen
Koax-on jön be a DIGI-TV jele.
Ezt a koax-ot ráköthetem a megvásárolandó LCD TV-re, amiben csak DVB-T tuner van?
Ebben az esetben mit fogok látni, az összes csatornát, de csak analóg minőségben?Amennyiben olyan LCD TV-t veszek, amiben csak DVB-T tuner van, akkor ezen a DIGI koaxkábelen csak Set Top Box beiktatásával fogok tudni digitális HD adásokat nézni? Ha igen, akkor mennyibe kerül ez a STB, vagy mennyibe van ezt bérelni a DIGI-től? Elő kell fizetnem ez esetben egy drágább csomagra?
Amennyiben DVB-C tunerrel is rendelkező LCD TV-t vennék, akkor a jelenlegi koax-on is tudnák set top box nélkül HD adásokat nézni?
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Igen, én is ezt a linket néztem.
Akkor ha jól gondolom, ha egy sima DVB-T tuneres LCD TV-m lesz, akkor a Digitől bérelhető set top box nélkül, csak analógban fogom megtalálni az összes adót.
Viszont ha pl. bérlek a Digi-től 300 Ft / hóért egy SD set top box-ot, akkor az összes adó jöhet digitálisban. Ennek mennyivel jobb a képe mint az analógnak? Mekkora a felbontása az SD-nek, ez a HD Ready azaz az 1366x768, vagy hülyeséget mondtam?
Amennyiben viszont 1000 Ft /hó-ért HD set top box-or bérlek,akkor további 4 adó HD-ben fog jönni, Az m1, m2, duna és digisport?
Ha így van, akkor nekem elég a sima 300 Ft-os SD Set Top Box is
-
törölt tag
Aha, értem, akkor végül is tök mind1, mert ha olyan TV-t vennék, amin lenne DVB-C tuner, akkor is a DIGI-től csak 720x576-ban jönne digitálisan is az adók nagy része, csal épp 300 Ft / hó havidíj nélkül.
Egy ilyen DVB-T antenna egyébként mennyibe kerül, mert úgy tudom 7 adó már jön ingyenesen (RTL klub, tv2, m1, m2, duna stb...) ? 5000 Ft?
Plazma-t nem akarok venni, úgy tudom azok többet fogyasztanak. Meg aztán PC-hez is kellene, mert néha rákötném
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Aham, szerintem már én is kb. ezt írtam legutóbb Viszont az M1, M2, Duna TV meg a DIGIsport nekem nem ér meg havi 1 ezrest, ezeket nem nézem, bár nem tudom, a VB-t nem adja a DIGIsport? vagy az melyik adón lesz?
(#2109) KTTech : Áh, 170 watt nekem már nagyon sok, a kinézett LCD 70 wattot eszik kb. Amúgy meg én szeretnék rajta netezni is
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Én itt találtam egy 5k-s antennát, ezeket is irányba kell egyébként, vagy mindegy merre néz?
M1 M2-ön lesza VB? Vazzer, akkor nyárra bérlek egy HD-s STB-t
Lehet a diginél csak pár hónapra, aztán vissza az SD STB?Amúgy tudom mennyit eszik a PC-m, már mértem. 110 watt idle, 170 watt az játék alatt
A 64-es CRT-k meg 120 wattot eszik és mondom, én nem akarok 200 wattos fogyasztást, tökéletes lesz az LCD, ne érdekel hogy szürke. A netezés meg csak vicc volt, értelemszerűen nem azzal neteznék órák hosszat, csak néha azért előferdülhet[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Na most beszéltem a DIGI-vel, a STB bérlése nem hűség nyilatkozatos, szóval bármikor válthatom HD-ről SD-re, és viszont is
Akkor a VB-re igénylek egy HD-set, aztán majd ősszel meglátjuk
Lehet addigra már lesz több HD-s adás is, pl. TV Paprika, Viasat -
törölt tag
-
törölt tag
válasz konrada #2122 üzenetére
Nem, még nem vettem meg, holnap reggel akarom
LG 32LH3000. Tudomásom szerint nem tudja a DVB-C -t. A DIGI-nél meg csak az M1, M2, Duna TV, Digisport van HD-ben, ebből meg csak az M1 és M2 érdekelne a VB ideére, utána visszaváltanék a sima SD-s settopbox-ra, ami 300 Ft / hó. Az nem pénz és akkor jobb lenne az SD-s digitális kép. Az nekünk elég.Amúgy meg én inkább Divx, Xvid és MKV cuccokat néznék rajta HDMI bemeneten notebook-ról. A családnak elég az SD-s Rtl klub is
Itt csak DVB-T van, az LG honlapján.
Most végül is az SD-s settopbox-al jó lesz a kép nem? Nem fog szétesni meg ilyenek?
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Egyébként még azt kérdezném, hogy a UPC-nél pl. hogy van ez? Ott ha digitális adást akarnék nézni, pl. SD-t vagy HD-t, akkor ott másik előfizetői csomag kell, meg settopbox?
-
törölt tag
Üdv, voltam ma reggel az ócsonymocskos cégnél, elmondom az LG 32LH3000-nak olyan szar homályos életlen színtelen képe van, meg nagy általánosságban a többi LG-nek is, hogy azért pénzt nem adok. Csakis Samsung, azoknak szép éles szín telített korrekt élvezetes képe volt.
-
törölt tag
A visszaolvasás az örök dilemma, mi is naponta többször elmondjuk a mi dolgainkat a "Milyen asztali gépet vegyek" topikban. Ha beesik egy user mint most ide én, gyakorta rögtön és mihamarabb akar választ, nincs minden esetben ideje visszaolvasni több 100 hsz-t és lehet még meg sem találja. Amúgy Samsung lesz ha lesz, függetlenül attól, hogy valszeg van az LG-ben DVB-C is, mert az LG képe az egy zéró számomra.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Amiről beszélsz az általánosságban elmondható M.-ról, mármint h hülyének nézik az embert Egyébként nekünk is néha szétesik a kép, még az analóg is itt a lakóhelyünkön néha főműsoridőben, a probléma országos Néha még a telefon is olyan zörejes h alig hallani v mit, de hát olcsó húsnak híg a leve, meg aztán nem kell aggódni, a UPC-s hollandok még szemétebbek, voltam náluk előfizi pár évig, a DIGI még sokszorta jobb.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
"Ma már az összes televízió majdnemhogy teljes mértékben kielégíti a néző kívánalmait."
Ezzel nem értek egyet, szerintem nem elégíti ki, én pl. HD Ready-t nem vennék, mert a legendás 2,5 méter távolságról messezebbrő is látszott számomra a megjelenítési különbség. Ezenkívül szolgáltatásokban is kevesebbet tudnak a régebbiek, pl. a 2010-es modellek már alapban játszanak videót is, a régebbieket meg okosítani kell, vagy nincs is rajtuk USB bemenet. Arról nem is beszélve, hogy ha tehetném 107 centiset vennék, de anyagi okok miatt beérem a 82 centissel is.
Szóval lehet hogy az átlag kívánalmait kielégíti bármelyik, de ők azok akik bemennek és a legolcsóbbat megveszik, ami 20 hóra kamatmentesen kapható és ők azok akik nem állítanak rajta semmit, ők azok akiket nem érdekli a kép minősége, ők azok akik ki sem nyitják a kézikönyvet, ők azok akik csajágaröcsögén továbbra is analóg jellel 4:3-at torzítva 16:9-el nézik az ATV-t és büszkén mutatják a szomszédnak a nappali új díszét amikor bejönnek a "kertbűl" csimmával.
"A hatalmas kontraszt, meg az élénk színek egy szint fölött már a nagyzási mániát súrolja."
Ebben sem vagyok biztos, mert gondolom nem hiába szebb egy Samsung 1:100000 kontraszttal, egy 1:50000 LG-vel szemben. Egyébként annyiban javítanom kell magamon, hogy láttam Az Auch@n-ban szép képű LG-t is, pl. volt egy 140k-s, de nem emléxem a típusára, szóval ami biztos, a legolcsóbb 95k-s LG 32LH3000-nek volt számomra fakó élvezhetetlen a képe, még akkor is amikor rákapcsolta az eladó a digitális jelet, mert megtette, ugyanis kértem tőle.
Nekem pedig az eléggé riasztó, ha nincs szép képe a boltban egy TV-nek. Hol máshol hasonlítsam össze, ha nem a boltban/boltokban?? Ha hazaviszem otthon már nagyon nem lehet semmihez sem hasonlítani? Kvázi kevésbé fog feltűnni a különbség, mennyivel jobb vagy rosszabb a képe, mint más típusnak márkának.
Ha viszont már a boltban is szép képe van egy típusnak márkának, akkor azt gondolom joggal remélem azt, hogy otthon is olyan lesz neki digitális jellel, vagy egy Full HD filmmel.
Hol lehet ezt kibeszélni ha ez itt offtopic?
-
törölt tag
válasz crstano21 #2187 üzenetére
"Hát öreg én elmondom neked hogy én is annyira samsung párti voltam mint most te"
Nem vagyok az öreged. 2: nem vagyok Samsung párti, egyszerűen megnéztem pár boltban az LCD TV-ket és azt láttam, hogy nekem jobban tetszenek a Samsungok képei, ennyi. Szubjektív... Nem adok olyan TV-ért 100e Ft feletti összeget, aminek már a boltban sem tetszik a képe. A szememnek hiszek, nem a specifikációknak.
Továbbá: attól hogy nagy betűkkel beszélsz és kiabálsz, még nem fog senki LG-t venni. Sajnálom hogy sérült a büszkeséged, de senki nem mondta, hogy szart vettél, mert LG-d van. Én is láttam jó képet adó LG-t is, neked biztosan ilyen van.
(#2181) duofon: Én pedig szebbnek szinte bármelyik LED TV képét az összesnél, ha tehetném olyant vennék, mert ahogy tudom még rettentően keveset is fogyaszt, igaz hogy 30-50 wattot csak?? Gyönyörű volt a képük, épp egy focimeccs ment, a fű zöldje és a szurkolók színkavalkádja, leírhatatlan...
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Azt gondolom, mindenki más irányból közelíti meg a kérdést. Nekem pl. filmek tekintetében inkább az dominál, hogy a film legyen izgalmas, adjon vmit, az effektek pedig, a 3D, a mozihatás nem olyan fontos. Van pl. házimozi erősítőm is meg hangfal rendszer, nem is gagyi, mert 5x100 watt és 300 wattosak a frontok (Wharfedale), de nem használom már mostanság, mert nem érdekel annyira.
Híradót meg amúgy sem néznék 3D-ben és kivetítőn
A TV-n én inkább videókat nézek, divx-et xvid-et, az kevésbé érdekel, mikor lesz az Rtl KLub Full HD-ben, bár a VB-t várom, hogy az M1-2 abban adja. Ezért is akartam végre én is venni egy LCD-t, talán holnap már meg lesz
Ezenkívül remélem kevesebbet is fog fogyasztani a mostani 64-es CRT TV-mtől, de ebben már nem vagyok biztos (110 watt)
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Miért is felesleges? Amennyiben arra gondolsz, hogy 2,5 méter felett nem lehet különbséget tenni egy HD és egy Ready kép között, hát én tudok, a Médiában kipróbáltam, szarabb volt 3 méterről a Hd Ready képe.
Egyébként én meg nem veszek már HD Ready-t, amikor vannak már Full HD adások is, akár ingyen is egy pár EFt-os antennával is, meg nekem PC-re is kell, szóval legyen már full HD, még ha 32-es is.
-
törölt tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
1. Olvasd el a téma összefoglalót!
2. Ez a fórum a Digi kábeltévével foglalkozik. Nem a műholdassal és nem az internet szolgáltatással.
Társtopikok:
● DIGI internet
● DIGI Mobil
● DIGI műholdas TV
● DIGI vezetékes telefon
- Legion 5 15ARH7 15.6" FHD IPS Ryzen 5 6600H RTX 3050Ti 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- ÁR ALATThinkPad Thunderbolt 3 Dock (40AC) úttörő, 13 portos dokkoló megoldás akár ingyenes szállítás
- Dell Precision 5550 - CORE I7-10850H 2.70 GHZ/32GBb/2TB SSD/
- Gigabyte Core i7 Gamer PC: i7-9700 / RTX 3060 Ti / 1Tb SSD / 16Gb Ram
- 7320 2-in-1 27% 13" FHD+ IPS érintő i7-1180G7 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest