Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
superecneB
őstag
Üdv!
Van egy Dell D630-as notim, és nem igazán tudom működésre bírni a LAN kártyáját (eszközkezelő is csak a wifi-t látja). Esetleg valaki tudna segíteni nekem ebben?
-
superecneB
őstag
Tudnátok programot mondani, amivel a Dell D630 ventijét tudnám vezérelni? Ha játszom felvenném max-ra a fordulatot ne legyen ilyen meleg, egyszer nyáron leállt, azóta sem de gondolom túlmelegedett amiatt... Tudjátok mennyi a max. fordulata a ventinek?
-
superecneB
őstag
Újabb bios telepítésénél ha mondjuk most A13-as van és a dell.comról A17 a legújabb letölthető bios, akkor rakhatom azt rá egyből vagy A14 A15 A16 is kellene?
-
superecneB
őstag
A Dell D630-amnak melegedési problémái vannak. Terhelve 92°C környékén mozog, majd leugrik 87°C-re és megint fel és így tovább. Gondoltam a paszta már öreg rajta - szétkaptam - hát már rá volt kövesedve kb 1 óráig sikáltam mire lejött a hűtőről a ráragadt szürke paszta. Van nekem itthon sima fehér pasztám (Zalman) azzal bekentem - visszapattintottam a hűtőt, de 2 fokot hozott összesen terhelve még annyit sem. Tehát nyilván nem ez a baja. Azért idegesítő mert néha játék alatt kikapcsol a gép. Néztem AIDA-val, hogy nem -e a VGA mert azon GAP pad van és azt nem arra találták ki h hőt közvetítsen, de 84°C felé nem megy a GPU. Egyik pillanatban játék alatt a CPU felugrott 127°C-ra, de azonnal vissza 90körülre nem tudom hogy ez félremérés volt vagy reális mindenesetre nem fagyott ki pedig az lett volna a célom hogy meglessem hány foknál lövi le magát. Be lehet állítani a ventit, hogy fix 4000rpm-en pörögjön? Normális hogy ennyire forró fejű ez a T7100?
-
superecneB
őstag
válasz SzaboZE #19233 üzenetére
Dell alaplap, intel chipkészlet. Jelenleg biosban kikapcsolva minden dinamikus órajel állítással nincs gond terhelés alatt sem, de így 1200mhz körül megy, 1800mhz helyet, bár nem észrevehető a különbség sem játék alatt sem egyéb alkalmazások alatt (office, youtube, film stb...) azért csak az lenne az igazi ha full órajelén viselkedne így a prockó...
Dell D630 - Intel T7100; 2x1GB DDR2; nVidia NVS135M vga
Jelenleg GAP pad feszül a VGA-ra és az északi hídra is ezeket a jövőben réz lapocskára fogom cserélni viszont a proci a legforróbb a komponensek közül rá pedig elméletileg ráfeszül a heat-sink.
Tanácstalan vagyok a cpu melegedésével kapcsolatban. Bármi ötletet szívesen meghallgatok, ezeket az eredményeket dokkolóban produkálja a szett, ami megemeli az egészet tehát az a dolog hogy az ölemben/párnán nem kap elég friss levegőt kizárható...[ Szerkesztve ]
-
superecneB
őstag
Tudnátok adatot szolgálni Dell D630nál normális idle CPU illetve GPU hőmérsékleti értékről?
Egész pontosan az érdekelne, hogy a nálam mért idle 60°C CPU és 60°C GPU hőmérséklet nem túl magas? Terhelve a proci 80-88°C a gpu durván 10°C hűvösebb.
[ Szerkesztve ]
-
superecneB
őstag
válasz FehérHolló #19247 üzenetére
-
superecneB
őstag
NVS 135M-hez fellökhetem a legújabb nvidia drivert, vagy használjama dell honlapján lévőt?
-
superecneB
őstag
Hello!
Dell D630-amba nyestem 2x2GB ramot és leváltottam a 32bites oprendszert 64-esre de csomó drivert nem találok hozzá (pl a touchpad és csiklóegér driverét) ezeket honnan lehetne beszerezni? Van másik modell esetleg amiken ugyan ezek a hardverek vannak és onnan le tudom tölteni esetleg?
-
superecneB
őstag
válasz mghltm #20471 üzenetére
Nekem a default wines illesztő programmal megy a csikló, a touchpad is viszont a görgetése nem. Itthon nem zavar mert egérrel tolom, de ha majd szorgalmi időszakban bemegyek az egyetemre sokkal kényelmesebb lenne.
Érdekes, hogy a 32bites driver majdnem végig megy, és csak a végén írja hogy neki ez most nem jó. Azt hittem, lefele kompatibilis a rendszer. Illetve nem értem hogy ha 8GB-vel is lehetett anno rendelni a DELL-től, akkor ott hogy oldották meg ezt a problémát...
[ Szerkesztve ]
-
superecneB
őstag
A DELL-nek van magyar support telefonszáma? (nem baj ha nem beszélnek magyarul)
-
superecneB
őstag
válasz superecneB #20469 üzenetére
Sikerült találnom megoldást a problémára. Akinek tehát 64bites oprendszerre upgradel dell d630-al, itt talál megfelelő drivert a touchpad-hez és a csiklóegérhez: [link]
-
superecneB
őstag
Üdv!
A Dell D630-am kijelzőjének a színei sokkal "hidegebbek" mint a mellette lévő Samsung 2233BW monitoromé. Van valami lehetőség a színek kalibrálására vagy ne várjak túl sokat ettől a kijelzőtől?
-
superecneB
őstag
válasz SzaboZE #21600 üzenetére
Ahaam, majd megpróbálom, de jól értem, hogy ezzel csak így "szemre" tudom belőni a dolgokat? Olyasmire gondoltam, hogy a Samsungon vannak ilyen előre beállított profilok, és esetleg nincs -e rá mód, hogy ugyan azt a profilt használva itt is olyanok legyenek a színek mint ott?
-
superecneB
őstag
Van a Dellnek hivatalos listája mely processzorokat támogatja a Latitude D630 alaplapja?
Hűtés-melegedés szempontjából megegyezik a D620-szal? Amiatt érdekelne mert találtam egy ventilátort, aminek más a lapátozásának a kialakítása és gyárilag a D620-ban van benne, esetleg érdemes lenne lecserélni a kicsit már kerregős ventimet a 630-ban viszont vagy 3-4 fajta ventilátort is találtam ami kompatibilis elvileg a D630-cal (itthon is 2 fajta van legalábbis típusszám szerint)[ Szerkesztve ]
-
superecneB
őstag
A T9300-as proci mennyire melegszik egy D630ban? Az akkumulátor időt mennyire befolyásolja?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- PlayStation 5
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Mit tehetsz jogilag, ha átvertek, megkárosítottak a Hardveraprón?
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Abarth, Alfa Romeo, Fiat, Lancia topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Milyen egeret válasszak?
- Milyen videókártyát?
- S.T.A.L.K.E.R. 2 Heart of Chornobyl - Máris túl az 1 millión
- További aktív témák...
- Fujitsu Lifebook E752, 15,6" HD Kijelző, i5-3210M CPU, 8GB DDR3, 256GB SSD, WIN 10, Számla, garancia
- RSZAKADÁS %Új DELL Inspiron 14 (5435)/AMD RYZEN 7-7730U/16GB/512 SSD/14"/FHD/IPS/Garancia
- Pénztárcabarát áron dobozos Acer Aspire 5/i5-1135G7/16GB/512 SSD/15.6"/FHD/IPS/Gari
- Új Thinkpad P1 Gen 6, FHD+ IPS, i7-13700H, NVIDIA Quadro A2000 Ada -8GB-, 64GB DDR5 1TB NVMe, 4G LTE
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T480s - i5-8GEN I 8-16GB I 256GB I 14" 2K I HDMI I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest