Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
lorcsi
veterán
Először is szeretettel várunk az EFOTT-ra és Debrecenbe is
én is kint leszek az EFOTT-on talán pénteken
nagy valószínűséggel megint a vonatállomástól fognak buszokat indítani a vekeri felé (eddig a vekeri-feszteken ez volt a bevállt szokás és ide is szokott visszaérkezni a busz)
szerintem a legegyszerűbb, ha az állomás elől induló villamostra felszállsz és végig mész a Főtéren a Nagyerdőig(könnyen megismerhető dúsabb fás rész). ez a villamos végig visz színte az összes fontosabb és látványosabb dolgon Debrecenbe, ahol tetszik leszállsz és meg lehet nézni. a Nagyerdőn simán el tudtok tölteni egy egész napot is
a Nagyedrő rész tele van éttermekkel, csónakázó tónál legalább 3-4eladó: vadi új soundcore motion+
-
xuldar
addikt
Üdv Debrecenben!
Amit kihagyott lorcsi:
-étterem: nem a belvárosban van, de nincs messze, a neve Casablanca, elfogadható árak, jó kiszolgálás, nagyon jól főznek. Oda járunk ebédelni a kollégámmal, nem a menzánkra
Cím: Debrecen, Ótemető u. 3.
-kirándulás: Ha majdnem egész napos erdei túrára gondoltál, akkor tudok ajánlani egy ~20-22km-es túrát. A Zsuzsi-vonattal (a Faraktár utcáról indul) ki lehet menni Hármashegyre, onnan pedig gyalog a Vekeri-tóhoz. Gyönyörű környék, én is arra szoktam biciklizni. Útközben kilátók is vannak, bár már nem olyan alacsonyak a fák, mint 15 éve...
Útba esik a Halápi csárda (nem voltam még benne), illetve másik útvonalra esik a Panoráma étterem. Az út egy tó mellett is elhalad, ami közel esik a Vekeri-tóhoz.
-ha autóval jöttök, akkor a Panoráma Utat javaslom, az arborétummal, ott is van egy kilátó.
-múzeum: Déri Múzeum, mellette a posta múzeum (Delizsánsz Kiállítóterem), Medgyessy Ferenc Emlékmúzeum.
-egyéb: állatkert.Azért jó mazochistának lenni, mert ha rossz, akkor jó. De ha meg jó, akkor rossz, tehát jó.
-
lorcsi
veterán
azt konkrétan nem ismerem, de jók az árak hozzá
ha vonattal jösztök a villamos tök jó lesz. ha nem vagyotok nagyon fáradtak a villamos vonalán ameddig jól esik gyalog is lehet menni
hány napra jösztök?
szauna a Termálban van, a csónakázóval épp szemben
[Szerkesztve]eladó: vadi új soundcore motion+
-
Peet210
őstag
Termal and Welness Hotel
Néha mi is szoktunk ide járni. Jó kis hely.
A xuldar által ajánlott étteremtől nem messze egy gyorskjáldát is találhatsz ahol nagyon finom gzrost adnak (szerintem az egyik legfinomabb a városban). Ez az Oly Gyros a Víztorony utcán.Today's record, is tomorrow's motivation
-
Peet210
őstag
Az állomásnál felszállsz a 31-es buszra a 3. megállónál pedig leszállsz. Itt vársz egy 19-es vagy 28-as buszt. A 28-ról a 4. megállónál leszálva majdnem az Oly gyrosnál vagy mindössze pár méter lefele amerre a busz meg (könnyű meglátni). Ha mész még egy megállót akkor az MFK-nál fogsz leszálni ahonnan a Casablanca étterem már látszik.
19-essel a 3. megálló az MFK-val (Műszaki Főiskola) szemben tesz le. Onnan már csak megint egy pár méter viszafele a Casablanca. Ha mész ezzel a busszal még egy megállót akkor az Oly-tól mem messze fog letenni a busz ahonnan megint pár méter visszafele (egyébként ahogy leszálsz látni is fogod).
A termálba legegyszerűbben a villamossal mehetsz és a nagyerdőnél kell leszálni.
A Déri Múzeumba ha a 31-sel mész a Plázánál le kell szállni ami azthiszem a 6. megálló. Onnan nem messze van a Kölcsey Központ és e mögött van a Déri Múzeum. De ha a 32-sel mész ami szintén az állomásról indul akkor kb. a nyolcadik megálló a Kölcsey Központ onnan megint egy pár méter befele.
(huu lehet egy kicsit zavaros így elsőre)
Buszmenetrendeket innen nézhetsz[link]
[Szerkesztve]Today's record, is tomorrow's motivation
-
xuldar
addikt
Az állomásról indul még a 3-as busz, ami ugyanott tesz le, mint a 19-es/28-as. Viszont ritkábban jár, de a menetrendet linkelték előttem.
A csónakázótó mellett van az állatkert, illetve a Termál Hotel mögött a Nagyerdő egyik legszebb része, a Békás-tó és környéke. Ha továbbmész, az egyetem főépületéhez jutsz, amit szintén érdemes megnézni. A csónakázótó környékén bárki eligazít a Békáshoz vagy az egyetemhez.
Ha érdekel a túra, akkor szkennelek egy Db és környéke túristatérképet a megfelelő részről, mert már évek óta nem lehet kapni. Nem is tervezik, rákérdeztem a kiadónál, mert nekem is kellett volna egy újabb kiadás.
[Szerkesztve]Azért jó mazochistának lenni, mert ha rossz, akkor jó. De ha meg jó, akkor rossz, tehát jó.
-
lorcsi
veterán
a most épült sportuszodában is van szauna. szerintem eszméletlen jól megcsinálták.
az állomás elól indul azt hiszem a 2 troli és a Főnix csarnok előtt kell leszállni (olyan 6-7 megálló talán) ott vagy 2 perc séta a Nagyerdő irányában Csarnok mellett és már látni is az uszodát [link]eladó: vadi új soundcore motion+
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Háztartási gépek
- iPhone topik
- LED világítás a lakásban
- Diablo IV
- Információbiztonság, kiberbiztonság, adatvédelem
- Garmin Forerunner 165 - alapozó edzés
- CURVE - "All your cards in one." Minden bankkártyád egyben.
- Társasjáték topic
- Házimozi belépő szinten
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- További aktív témák...
- 27GR95QE-B OLED Törött Monitor eladó Minden gyári tartozékával gyári dobozában
- OLED55A16LA Törött alkatrésznek eladó
- Filament tároló doboz páratartalom-mérővel
- IPhone SE 2022 256GB gyári független hibátlan 2026.01.23 gyártói jótállás
- Macbook Pro M1 2020 megkímélt magyar billentyűzet 12 hónap szavatosság számlával!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs