Hirdetés
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Szólánc.
- Milyen mosógépet vegyek?
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
- GPU-k mindörökké - a kezdetek?
- Android másképp: Lineage OS és társai
- A legolcsóbb gamer laptop RTX 4060-al.
- Fűzzük össze a szavakat :)
-
LOGOUT.hu
Ide írjátok meg a PROHARDVER! lapcsaládon tapasztalt hibákat! (Míg az ötleteket ide!)
⚠️⚠️⚠️⚠️⚠️⚠️⚠️⚠️Beírás előtt próbáld meg ezt: ⚠️⚠️⚠️⚠️⚠️⚠️⚠️⚠️
● Kapcsold ki a reklám/scriptszűrést oldalainkon
● Frissítsd le a böngésződet (és ellenőrizd, hogy támogatjuk-e a böngésződet!)
● Engedélyezd a böngészőben a sütik 3. féltől történő elfogadását és nyomonkövetést (így)
● Töröld a böngésződben a sütiket (prohardver.hu, mobilarena.hu, itcafe.hu, hardverapro.hu, logout.hu, gamepod.hu) és a helyben tárolt tartalmat
● Frissítsd az oldalt (CTRL+F5)
● Lépj ki, lépj be
Ha nem megy, akkor riportáld a szükséges adatokkal:
● pontos link a hiba helyéhez
● operációs rendszer és böngésző pontos típusa és verziója
● célszerűen screenshot (képernyőmentés) a hibáról
● a hiba rövid és jól érthető leírása
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sk8erPeter
nagyúr
-
Sk8erPeter
nagyúr
CSS-sel mondjuk word-wrap: break-word; (vagy CSS3 óta overflow-wrap: break-word;) segítségével kikényszeríthető a szótördelés, de ekkor természetesen csak a tartalmazó doboz szélességétől fog függni az adott sorban a szó "hossza".
Az számomra sem világos, miért nem került be legalább a CSS3 draftba egy olyan lehetőség, hogy az előbbivel összekötve adott helyeken a fejlesztő tudja meghatározni, mi tekinthető a whitespace-eken kívül még "szóhatárnak" (jelen esetben pl. a / karakter), pedig igen hasznos lenne.Sk8erPeter
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz sz.balazs.95 #3460 üzenetére
Milyen böngészőben tapasztalod ezt a jelenséget? Egyébként sztem inkább böngészőprobléma lesz ez, mint PH-s bug, mert ha egy URL-ben meg van adva anchorként egy, az oldalon létező azonosító, akkor a böngészőnek kötelessége odagörgetni ahhoz az elemhez, amelyhez ez az azonosító tartozik.
Sk8erPeter
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz Geri Bátyó #3488 üzenetére
Az fasza, ha a notice-ok kiíratásra kerülnek a PHP-kódnál... Legalább egy kicsit a fájlstruktúráról is valami képet kaptunk...
Sk8erPeter
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz Fire/SOUL/CD #3512 üzenetére
Én is Diginél vagyok (XV. ker.), és nincs ilyen problémám a Prohardverrel (meg más oldallal sem). Szóval vagy tényleg a Te régiódban van ilyen probléma, vagy valami más furcsaság játszik közre.
Sk8erPeter
-
Sk8erPeter
nagyúr
"Ha be vagy jelentkezve, akkor semmi gond ezzel."
Pedig de, van gond, normális esetben az alapvető felhasználóadatok módosítását újbóli jelszóbeíráshoz szokták kötni (nézz meg akármilyen népszerű oldalt), éppen azért, hogy még véletlenül se tudja úgy megváltoztatni valaki, hogy hirtelen odaül a géphez, és megváltoztatja az adataidat (mondjuk megváltoztatja az email-címet, és annyi).sz.balazs.95-höz hasonlóan én is azt hittem, hogy épp ennek hiányát kifogásolja...
Sk8erPeter
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz EmberXY #3664 üzenetére
De ettől még ez így nem jó, pár, a Prohardvernél picit nagyobb cég szerint sem: az ilyen biztonsági követelmények, mint a plusz egy jelszóbeírás alapvető adatok módosításánál (márpedig az e-mail-cím pont az), plusz egy réteg védelmet jelentenek a felhasználóknak (ahogy sz.balazs.95 is utalt rá).
(#3666) HuMarc:
Sztem erre jó áthidaló megoldás lehetne esetleg, ha az idézőjelbe rakott szavak nem kerülnének kihagyásra a keresőnél (akkor sem, ha az amúgy ignorálandó szavak listáján szerepelnek).[ Szerkesztve ]
Sk8erPeter
-
Sk8erPeter
nagyúr
És tényleg úgy van, ahogy mondod, ez igen nagy gagyiság, többször fordul elő ugyanazzal a name-attribútumértékkel az adott <a> tag:
Pedig pontosan egyszer szabadna szerepelnie a name-attribútum esetén is (akárcsak az id-nél) egy adott értékkel az adott - akármilyen! - elemnek.
Nem csoda, hogy nem úgy megy a dolog, ahogy az elvárt, például függ a rendezéstől is...
Remélem, ez is javítva lesz valamikor (és nem a messzi jövőben, mint a kijelentkezős bug ).BTW HTML5-ben már a name-attribútum kuka, id-t kell használni helyette:
http://stackoverflow.com/questions/484719/html-anchors-with-name-or-id/484781#484781
Mondjuk nem tudom, az oldal a jelenlegi XHTML 1.0-ról átáll-e valaha HTML5-re, vagy megvárjuk vele a HTML következő verzióját... (... és majd akkor állunk át a HTML5-re )[ Szerkesztve ]
Sk8erPeter
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz Bjørgersson #3847 üzenetére
Kipróbáltad írás előtt, vagy csak élből reagáltál, hogy biztos az a hülye, aki írja?
Gondolom utóbbi, mert tényleg van egy bug a topicban:Nem, nem írtam több, mint 8 ezer hsz.-t a topicba. És mint látható, "Nincs találat." van az egyes blokkoknál, mivel azokat a hsz.-eket tényleg nem látom. Ergo az műxik, hogy számomra rejtettek mások hsz.-ei, de attól még ugyanúgy megjeleníti a lapokat (pedig nem kéne, csak annyi lapot kéne megjelenítenie, ahányat az én hsz.-eim "foglalnak" (tehát 1-et)).
Sk8erPeter
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz Bjørgersson #3849 üzenetére
Haha, ez még viccesebb, úgy látszik, domainspecifikus a dolog: te a logout.hu-s címen próbáltad, amit én linkeltem, az a prohardver.hu-s változat - próbáld ki az utóbbit.
Amúgy egyszer már jeleztem, hogy nem igazán értem ezeket a domainhez kötődő furcsaságokat, mert normális esetben azt feltételezném, hogy a fórumhoz tartozó motor egy és ugyanaz mindegyik domainnél, legfeljebb a kinézet tér el, meg nyilván a hozzáadott érték az egyes domaineknél (mint pl. Logouton a saját blogolási lehetőség), de ezek szerint megint csak derülnek ki ilyen furcsaságok...Sk8erPeter
-
Sk8erPeter
nagyúr
És hányas verziót használod? Igazából a dátum és a lapcsalád összezuhanására gondoltam, ami fura, hogy van (bár most nem néztem meg a kódját, mert nem volt kedvem).
Így főleg, ha azóta áttértél, egyik Firefox-verziónál sem tapasztaltam, ami nálam fent van (FF 34.0.5 (stable), FF Developer 36.0a2, de igazából korábban sem láttam ilyet, bár ritkán használom a FF-ot).Egyébként ezen a "nem támogatjuk a Linuxot" megjegyzésen azért igencsak meglepődtem Magyarország egyik legsűrűbben látogatott IT-fórumán... Főleg, hogy vannak platformfüggetlen, CDN-ről behúzható fontok is.
Sk8erPeter
-
Sk8erPeter
nagyúr
Jaja, a font renderingre gondoltam, sorry, tényleg kifelejtettem az idézetből. Mondjuk Linuxon én is eleve felrakom ezeket a fontkészleteket, de rögtön colomb2 esetén van olyan use case, ahol nincsenek ezek telepítve. No mindegy, ma már van CDN-ről lehúzható, platformfüggetlen fontkészlet fallback-kel, erre utalgattam, de az is tény, hogy marginálisnak tűnik a probléma sok más megoldandó feladathoz képest, szóval megértem, ha ez félre van tolva. Csomó más todoval cseszegetünk itt, amik miatt sokkal jobban toporgunk.
(#3946) sz.balazs.95:
"Erre mondjuk jó példa a Facebook, vagy bármely Google szolgáltatás.
Az összes lassú sz*r. "Hát hogyne! Az ÖSSZES!!!444NÉGYNÉGYNÉGY! Szemétmultik, jujjujj!!
De legalább aranyos facepalmot kaptál, hogy ne sértődjé' meg.Sk8erPeter
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz sz.balazs.95 #3957 üzenetére
És mégis megsértődtél.
Nagyon OFF, de azért még reagálok: nem találom lassúnak például a Google-keresőt, a Gmailt, a Documents-et, Spreadsheetet, ez utóbbiak meglepően jól teljesítenek elég nagy felhasználói létszámok mellett is (pl. amikor egy egyetemi évfolyam elég sok tagja rászabadul egyetlen doksira, és szerkesztgetik a különböző részeit itt-ott közös munkával). A Drive-ot is jónak találom, nekem ezenkívül nincsenek rossz tapasztalataim a Maps-szel, YouTube-bal sem úgy nagy általánosságban, szolgáltatás-lassulások pedig minden nagyobb cégnél előfordulnak terheltségtől vagy egyéb paraméterektől függően.
Amivel rossz tapasztalataim vannak, ha már Google, az a Google Apps Script, az egyes szolgáltatásoknak a saját kóddal történő bővítése (például kiraksz saját menüpontokat, oldalsávot Google Documenthez vagy Spreadsheethez, stb.), na ez borzalmasan lassú, de működéséből következik, mert a kódod egy előszűrőn megy át, és valószínűleg van mit fejleszteni az implementáción, de ezzel a szolgáltatással valszeg a felhasználók többsége úgysem találkozik.
A többivel viszont nincsenek ilyen általánosítható problémák, amiket írtál, azért ezeknek a cégeknek brutális kapacitásaik vannak.A Facebookkal viszont egyetértek, valóban rengeteg erőforrást tud kérni, mondjuk annak fényében már nem annyira meglepő, hogy mennyi kérés történik a háttérben, és milyen szinten dinamikus az egész felület. Fel tud pörögni rendesen a ventilátor, amikor visszagörgetsz mondjuk jóval korábbi előzményekért... Meg sokszor döglassú tud lenni pl. okostelefonon.
Sk8erPeter
-
Sk8erPeter
nagyúr
Így van, a modker és minden egyéb anonim topic DOMAINFÜGGŐ módon totál hibás, már itt is volt jelezve korábban:
http://prohardver.hu/tema/bugok_a_rios_r5_ph_motorban/hsz_3846-3851.html
Azóta se reakció, se intézkedés nem történt...Sk8erPeter
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz dkissza #4029 üzenetére
Tehát a bejelentkezés opcióra rákattintottál, kitöltötted az űrlapot, majd kiírta, hogy sikeresen bejelentkeztél, megtörtént az átirányítás az űrlapról, és valójában mégsem vagy ezek után bejelentkezve? Ha ez a helyzet, most hirtelen értelmesebbet nem tudok mondani, mint hogy próbáld meg elsőként ugyanezt privát módban is (másik session, nincs cookie, stb.), vagy másik böngészővel, aztán jelezz vissza, ott mi a helyzet.
Sk8erPeter
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz szab.tam #4035 üzenetére
Nem is azért kérdeztem, hogy bosszantsalak, hanem mert szimplán kíváncsi voltam, hogy vajon az emberek miért szeretnek önszántukból (! tehát nem azért, mert pl. a munkáltatónál ilyen a policy) olyan szoftvereket használni, amik réges régen elavultak, és elsődleges biztonsági kockázatot jelenthetnek. De ezek szerint az a válasz, hogy "csak".
Sk8erPeter
-
Sk8erPeter
nagyúr
Ez a Spoiler-lehetőség igencsak furcsán működik amúgy is, nemcsak hogy szerkesztés után jelenik meg csupán a Spoiler gomb, hanem csak szerkesztés, majd újbóli elküldés után lép csak működésbe szerveroldalon is Azért az vad.
Szerkesztés ELŐTT a hsz.-ben látszik az [SP][/SP]:
Szerkesztés UTÁN végre eltűnik a nyitó- és zárótag, és úgy működik, ahogy kellene:
De lezso6, a generált markup mégis micsoda, mi a búbánat ez az <si> és <st> tag? Mióta létezik ilyen a HTML-ben? Miért nem lehetett ezt olyan taggel megoldani, ami még valid is?
Sk8erPeter
-
Sk8erPeter
nagyúr
Jaja, ha valaki felnagyítja a Spoiler-felirathoz tartozó képet, akkor látszik, hogy maszatos a felirat.
http://prohardver.hu/dl/spoiler.png
Eredeti méret:
Felnagyítva:
A háttérszín megegyezik a CSS-kódban:
.msgblk .msg {
margin:0;
padding:0;
background-color:#dfd9c3
}.msgblk .text si st{
transition: opacity 250ms ease-out;
opacity:.0;
background-color:#dfd9c3;
padding:1px 0
}(még mindig zseniális ez a HTML-ben amúgy nem létező <si> és <st> tag )
(Szerk.: ó, milyen szépen szétesik a kód, eddig ilyen sem volt... )[ Szerkesztve ]
Sk8erPeter
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz Winner_hun #4068 üzenetére
Atyaúristen, mik vannak itt. Meg tudom, erősíteni, amit írtál, és elég könnyű kideríteni, mi az oka:
hsz. írása:
hsz. SZERKESZTÉSÉNÉL két egyező id-jú elem van:
Mint látszik a második képen, az a rossz, hogy egyező id-jú elemek vannak (offtopic) a külön-külön offtopic0 és offtopic1 id-k helyett... Így a labelre kattintva a böngészőnek nem igazán egyértelmű, melyik elemre is kéne ugrani. Uhh, egyre kevésbé akarom tudni, milyen kódok lehetnek szerveroldalon. Azt gondolná a zzember, hogy az alapvető funkcionalitását tekintve totálisan egyező, például ezeket a HTML-elemeket generáló kódrészletek egyetlen helyen vannak, de a kódból látható, hogy valszeg két különböző kód generálja a sima hsz.-íráshoz tartozó űrlap egyes részeit, és a szerkesztés utániakét.
[ Szerkesztve ]
Sk8erPeter
-
Sk8erPeter
nagyúr
-
Sk8erPeter
nagyúr
"Az új hsz-t író ablak meg (egészen idáig) R5 alól ment, míg a szerk R6 alól, ezért volt más."
Aha, értem, okéjjj. Sorry amúgy, hogy ezeket írtam, vagy így írtam - csak azért említettem meg, mert néha nem értem a döntések okait, amik miatt a bevett, bevált, sokak által elfogadott webfejlesztési gyakorlatoktól itt a PH!-n eltérések vannak, például az <si>, <st> tagek használata. Mondjuk gondolom így egyszerűbb az egyértelmű megfeleltetés miatt a BBCode-szerű szintaktikánál, vagy ilyesmi, bár tanulmányoztam már BBCode-library-ket, lenne sok más megoldás, pl. itt is lehetett volna sima span tag valami osztállyal ellátva a megjelenítésnél. Na mindegy, akkor majd ezeket magamban tartom, vagy rákérdezek privátban.[ Szerkesztve ]
Sk8erPeter
-
Sk8erPeter
nagyúr
Csak érdeklődésként (nem kötekedés lesz, mielőtt annak vennéd ): miért nem ilyen expand/collapse jellegű megoldást alkalmaztok, aminél nem merül fel, hogy valaki véletlenül megy fölé (miközben nem akarja látni a tartalmat), meg még az iOS-es problémát is megoldaná?
Amúgy ilyen lehetséges osztályhozzáadós fix van jQuery-vel (amúgy csak most láttam, hogy már itt is be van húzva a jQuery ).Sk8erPeter
-
Sk8erPeter
nagyúr
Hát az e.preventDefault() sor nem kötelező... Anélkül is működhet, a lényeg az osztályhozzáadós manipulálgatás volt igazából, mint lehetséges ötlet, hátha.
Amúgy nem rossz, hogy használjátok a jQuery-t. Terveztek egyébként drag'n'drop-szerűséget a kedvencek átrendezéséhez?Sk8erPeter
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz Piftuka #4173 üzenetére
"- A böngésző: OPERA 11.50" ([link])
Komáltam annak idején én is az Operát, de ez a 11.50 így 2015-ben egy kissé erős. Főleg, hogy még a régivonalas Operából is van frissebb (ahogy Ndruu is írta; a frissítéseket amúgy nem szórakozásból adják ki, hanem azért, hogy lehetőleg tényleg frissítsd a böngészőt, akármennyire is nincs adott esetben ínyedre - igaz, itt van olyan is, aki meg nyíltan vállalja, hogy IE6-ot használ saját döntése alapján, és még csak nem is szégyelli). Ettől függetlenül ez a működés rendellenesnek tűnik még ennél az őskövületnél is, lehetne nyomozgatni, mi lehet a pontos oka, de ez már tényleg az az eset, amikor nem érdemes. Frissítsd a böngészőt, végső esetben akár egy profiltörléssel, a legfontosabb dolgaid elmentése után persze.Sk8erPeter
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz Bjørgersson #4209 üzenetére
Ülj le inkább a sarokba, Kovika. Senki nem kíváncsi a spamjeidre.
A "Majd az R6-ban jó lesz" megjegyzést nem egészen értem, lezso6 elvileg már régen élesítette a fórumra is az R6-ot...Sk8erPeter
-
Sk8erPeter
nagyúr
Na de Te azt írtad, hogy "úgy ahogy van on-the-fly böngésző alapján dobná be a megfelelő mobil vagy desktop oldalt", a reszponzivitás meg pont arról szól, hogy nincs külön mobil vagy desktop oldal, nem kell foglalkozni a user agenttel, hanem egyszerűen stylesheet alapján az adott böngésző úgy rendereli az oldalt, ahogy az a meghatározottaknak megfelel, például adott szélességen így nézne ki az egyik elem, a másik elem pedig akkora/olyan színű lenne, így lenne pozicionálva (meg nyilván pl. a media query-k segítségével nemcsak a szélesség, hanem más paraméterek alapján is lehet befolyásolni a stílust), stb... Ha valóban reszponzív lenne az oldal, akkor pont mindegy a böngésző (persze annyiban nyilván nem, hogy pl. azért támogatva legyenek a media query-k (ami megoldható szimplán CSS-sel), csak hogy egy példát mondjak), és nem kell különválasztani a mobil vagy desktop oldalt, tehát pl. desktopon is átméretezve az ablakméretet igazodna az oldal az adott felbontáshoz. Lásd Bootstrap és társai.
Sk8erPeter
-
Sk8erPeter
nagyúr
OK, nekem ez speciel nem fog hiányozni, de gondolom van, akinek igen.
Az amúgy zsír, ha van újdonság, de olyasmire lehet számítani bármikor a jövőben, hogy arra is rá lehessen keresni, hogy kinek címezte valaki a hsz.-t, nem csak arra, hogy ki írta? Annyiszor láttam már ezt a requestet (a sajátomon kívül ), hogy ennek speciel szerintem nagyon sokan örülnének még.Sk8erPeter
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz sz.balazs.95 #4301 üzenetére
"illetve új hsz. vagy válasz esetén nem új ablak nyílik meg, hanem ott helyben jelenik meg az erre megfelelő felület"
Ez szerintem is SOKKAL kényelmesebb megoldás lenne. (Valamikor én is felvetettem régebben.)Sk8erPeter
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz SUPREME7 #4306 üzenetére
Hát ja, az egy rakás szar, de itt arról beszéltünk, hogy - idézem - "ott helyben jelenik meg az erre megfelelő felület".
Tehát nem külön fül/ablak, határozottan nem felugró, simán ha rákattintasz mondjuk a Válasz linkre, akkor alatta kinyílna egy űrlap, amibe a hsz.-edet írhatod.
Csak persze ne olyan okádék gány módon legyen megoldva, ahogy a Hardveraprónál van, hogy MINDEN hozzászólás alatt ott van egy űrlap a legenerált kódban, hátha esetleg valamikor szükség van rá... Tehát jó erőforrás-pazarló módon belegenerálódik a kódba mondjuk az a 200 űrlap, ahány kommentár van adott apróhirdetés alatt. A vicc az, hogy úgyis JavaScripttel hozható elő az űrlap, tehát itt nincs fallback olyan böngészőkre, ahol esetleg nincs engedélyezve a JavaScript (mondjuk az manapság már kit érdekel, nem lehet amúgy sem célpont), tehát nyugodtan összeállítható lenne az űrlap szintén JavaScripttel ott, ahol kell, vagy egyszer kellene csak legenerálni, és esetleg azt klónozva vagy csak simán áthelyezve lenyitni az adott helyen.[ Szerkesztve ]
Sk8erPeter
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz Piftuka #4309 üzenetére
"Sajnos a 11.50 volt az utolsó, még stabilnak mondható, legfrissebb, valódi OPERA változat Windows 7 alá! Az összes azt követő verzió a legkülönfélébb, bosszantó bug-okat produkálta."
Kipróbáltad a 12.17-es Operát (ami az utolsó a Presto-vonalon)?
Hozzáteszem, ez is egyre kevésbé lesz használható (számomra már most is használhatatlan, elég kipróbálni vele egy scriptekkel teletűzdelt oldalt), ez kis túlzással olyan, mintha az IE6-ot akarnád erőltetni (igaz, ilyen kolléga is van sajnos a fórumon, aki önszántából használja ezt a sz**t), persze leszámítva azt, hogy az Opera ennél mindig is ezerszer használhatóbb és testreszabhatóbb volt, de sajnos el kell fogadni, hogy ki fog kopni a köztudatból, és már most is alig foglalkozik vele valaki - jogosan. Előbb-utóbb sajnos kénytelen leszel váltani. (Mondom ezt úgy, hogy annak idején én is szerettem a régi motorral felszerelt Operát, de most már nem szeretem. Az új még testreszabhatóság szempontjából bénácska, de a gyorsaságával pont nincs probléma.)[ Szerkesztve ]
Sk8erPeter
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- XBOX Series, ONE, S, X, XBOX360, PS4, PS5 konzolok és kontrollereik javítása garanciával üzletben!
- XBOX Series X / S HDMI csatlakozó csere, 1 napos határidővel, 3 hónap garanciával, üzletben!!
- Chanel Bleu De Chanel
- XBOX Series S / X HDMI csatlakozó csere, 1 napos határidővel, 3 hónap garanciával, üzletben!!
- XBOX ONE S/X HDMI IC csere aznapi elkészüléssel, 3 hó garanciával, üzletben!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest