Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• liptonn

csendes tag

Hello, jól értelmezem hogy a SAPPHIRE PULSE RX 560 4G OC (11267-00-20G) az a SAPPHIRE NITRO RX 560 4G OC-nek (11267-14-20G) az utódja? Mert akárhogy próbáltam rákeresni az utóbbira, mindenhol azt írják hogy discontinued. Melyiket érdemes megvenni h ugyanannyi garancia van rájuk? kösz a választ előre is

• liptonn

csendes tag

Sziasztok, kb 2 éve van ez a problémám, hogy ha nem limitálom 60/120-ra az fps-t, akadozik a játék. Tehát, ha 100% körül van a videokártya kihasználtsága, akkor bizonyos időközönként (5-10-20 másodpercenként) beesik a gpu usage, ami frametime spike-ot eredményez és ezáltal akadást a játékokban.

4K 60Hz freesync monitorom, és OLED CX 120Hz freesync/gsync tv-m van.
    Egy 650 wattos i5 6500, 1080ti/ RTX 3070 gépem volt eddig (aztán járt nálam 1 hétig egy 750W 3700x-es gép), és most nyáron vettem egy ilyen konfigot: RM1000x V2, x570 Aorus Elite, 5900x, Noctua D15, Asrock Phantom Gaming 6900 XT, 32GB 3200 dual channel, dual rank RAM, 2x 1TB M.2 gen 4 ssd (windows a 980 Pro-n van). Ezek megvoltak: új Windows telepítés, új driverek (próbáltam régebbi radeon drivert is), undervoltolás CPU-n, GPU-n (és undervolt nélkül is), power settings: balanced/high performance, Intelligent standby list cleaner.
    így néz ki a problémám:

itt az látható, ahogy a 120Hzes tv-n 120fps-ről beesik alá, elkezdi az akadozást:

Az afterburnerben a hardware polling beriod 100 milliseconds-re van állítva, és valamiért a framerate és frametime grafikon gyorsabban mozog, mint a többi, de pontosan akkor történik a frametime spike amikor hirtelen bezuhan a gpu usage. Azért nincs megjelenítve az összes mag/szál, hogy kiférjenek a grafikonok. Egyébként normális hogy ennyit, és ilyen gyakran ingadozik a cpu usage és clock?

ami furcsa, hogy a timespy alatt nem volt drop, és szerintem elvárható teljesítményt hozott a gép:

ezt a részét a szünetmentes táp topikban tettem fel, de hátha ti tudtok egy másik lehetséges okot és megoldást, úgyhogy ezt zárójelesen másolom be:
    (Pár napja késő este viszont egyszer csak működött a freesync a tv-n, ingadozó fps-sel, 99%-os gpu usage mellett nem volt beesés, és frametime spike. Aztán reggelre ugyanazokkal a beállításokkal, semmit sem változtatva, már megint jelentkezett az akadozás. Szóval így jutottam el oda, hogy a lakás (60-70 éves lehet a ház) áramhálózata miatt lehet instabil, és ez okozhatja a max terhelés alatt tapasztalható beeséseket. Amúgy évente párszor lecsapja a biztosítékot a villany, és évente párszor kell villanykörtét cserélni amikor a villanykapcsolót lenyomva, durranással kiég az izzó.

Netes keresések alapján AVR-es szünetmentes tápegységet javasoltak, most felhívtam egy magyar szaküzletet, ahol konkrétan ezt:
    [link]

Mit gondoltok, lehetséges, hogy ez segíteni fog? Esetleg másikat ajánlotok? És mennyire hangos egy ilyen készülék?)

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés