Hirdetés
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Android másképp: Lineage OS és társai
- Öregszem
- Milyen mosógépet vegyek?
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Lineage OS használat közben
- Asszociációs játék. :)
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
-
LOGOUT.hu
Ebben a topicban tehetitek fel a videokártyákkal kapcsolatos azonnali, sürgős kérdéseiteket! Javasoljuk, hogy mielőtt kérdeztek töltsétek ki az adatlapotokon a konfigurációra vonatkozó részt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
kenand
veterán
Leírom a gondom hátha valaki már találkozott hasonlóval...
Hozzám került egy ASUS Direct CU R9 280x ver 1 (R9280X-DC2-3GD5)
Beletettem egy kínai X99-es alapba. Először ment, aztán -utólag hiba volt- bekapcsoltam az alaplapon a fastbootot. Attól induláskor belefagyott, majd azóta nem ad képet, 4-et fütyül a lap. beletettem egy GTX760-at az x99-esbe, azzal van kép, fastbootot kivettem, de azóta úgy sem megy a 280x, az alaplap 4-et fütyül.
Beletettem a 280x-et egy másik kínai x99-be ott sem indul, nincs kép. Tápot is cseréltem, nincs változás.
De az x58-as alaplapjaimban szépen megy a 280x.Az X58-as még nem UEFI-s lap. A fasboot az UEFI mód. A 280X-ben kikattanhatott az UEFI mód?
Sajna kapcsoló -mint néhány R9280x-esen - nincs
Sajna más UEFI-s alaplapom nincs itthon, csak a 2 kínai. Más Legacy és UEFI VGA kártyával is megy mindkettő, csak a 280x-el nem.Próbáltam a 280x-ba új BIOS-t flashleni, de a legújabb van benne. Letöltöttem és raflasheltem a ugyan azt a verziót, de nem változott semmi sem.....
Olvasgattam a netet nem találtam tippet...[ Szerkesztve ]
-
kenand
veterán
Hűtő cserélhető.
Nekem egy 750ti úgy zakkant meg, hogy időszakosan maxra pörgette a ventiját, egy ideig segített fix fordulatszámra állítás, majd az sem. Most vettem egy átalkítót és a CPU ventjéről hajtom.
Nálad ugyan más a probléma de lehet rá tenni másik ventit. Most nagyon nem éri meg venni másikat... -
kenand
veterán
válasz Csupingo #80992 üzenetére
Szia!
Második lap "szűz" volt alap beállításnál sem ment az 280x. Több más VGA igen. A lap 3 hétig utazott cmos elem nélkül, így totál rezetelt volt. Ha csak az első lapban nem menne akkor gondolnék alaplapi gondra. Bios nem nagyon van más max mókolt. Oroszok által módosított kínai bios.
Az elsőben amiben először ment, esetleg meg lehetni próbálni a rezetet...
Lehet a kínai biosok hibája az egész, de fura hogy először ment az első lapban. És azóta is megy a nem uefis X58asban[ Szerkesztve ]
-
kenand
veterán
Annyit meg lehet próbálni, ha alap 2x 16 PCIe, hogy melléteszel egy gagyi VGA-t azon bootol, majd a Windows alatt kapcsolod át a 3050-re
-
kenand
veterán
válasz mr_ricsi #81418 üzenetére
Ha alaplapi VGA is van benne akkor nem is kell 2. kártya...
Egyébként régi alaplapokkal is mehetnek az új kártyák is: Legacy BIOS-os x58-as lapok jó részében mennek a 2060-70-es nvidiak, 2. VGA nélkül is.. De ha a BIOS el van baltázva, lehet nem megy. (2 Kínai 2011-es lapom kifütyüli a UEFI+legacy BIOS-os r9 x280x-et, míg hasonló nvidia 750/760-nal jól megy)
[ Szerkesztve ]
-
kenand
veterán
válasz pecccccccca #81455 üzenetére
Szeletelt téga felrakásában jó vagyok (lásd a blogom
Miyconst szétszdős képeén úgy látom thermopad van a GPU-n RAM-okon és a VRM-eken is. Előbbi 2-re nem lenne jobb csak paszta?
[ Szerkesztve ]
-
kenand
veterán
válasz varmi2 #81467 üzenetére
Nincs vám az alin csak áfa, azt meg kifizeted ott. Ha nem akarsz bajlódni a postaval és vámolási díjjal (400-800 ft), akkor aliexpress standard shippinget ( picit dragább de gyorsabb, expessone hozza) vagy saver shippinget ( Belgiumba megy onnan posta hozta) kell választani. Így nem lesz egyéb díj
[ Szerkesztve ]
-
kenand
veterán
válasz varmi2 #81486 üzenetére
Abban nem csak a kártya van.... TDP 175 W a nano/Mi 8-nak.
R9 280x 6+8 power csatis TDP250 W A gép evett nekem egy 4Ghz-ra húzott x5670-es VGA-val full terhelésen 430W-ot . De egy 2620-as V3-aS all core turbos Xeonnal CSAK 370w-ot
Szóval egy régi VGA eszi a rendszer javát, de egy NANO nem olyan vészesDe ki fogom mérni ha ott tartok...
Itt egy régi prohardver teszt mérése (2011-es lap 4 GH-zn)
[ Szerkesztve ]
-
kenand
veterán
válasz varmi2 #81489 üzenetére
Fura lenne (ha csak nincs a BIOS meghackelve), ügyel a 175W-os TPD limitre, és a linkelt képen is látod a teljes rendszer fogyasztást terhelés alatt overclockolt 2011 v3-as mellett. (140w a TPD-je 5960x-nek)
1x8-as power csatin nem is tudsz többet adni biztonsággal, mint 175WNa nem lényeges, nem új kártya, de ár/értékben jó, nem fogunk vele 0-24-ben bányászni, az hidegen hagy
[ Szerkesztve ]
-
kenand
veterán
válasz varmi2 #81491 üzenetére
Valószínű az az oka a nagyobb fogyasztasának hogy a biosban a tpd 270w-ig engedélyezve van amit én sem értek 1x8 pin csatlakozó mellett. De egy játékosnál nem éjjel-napal megy nem gond. Na meg lehet mókolni azt is
Fura hogy sz összes gyártó biosánál 270w van (megnéztem a techpowerup bios archivumot) hivatalos tpd meg 175w..Na én sem játszom, én csak összerakom, buherálom a gépeket. Nekem az a szórakozas, hogy kitalálom, fiaim használják játékra. De ők sem ragadzkodnak a legújabbakhoz 4k-ban
[ Szerkesztve ]
-
kenand
veterán
válasz xPraetoriaNx #81608 üzenetére
hw apron is árulnak VGA ventiket ott is körülnézhetsz
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Redmi Note 11 és 11S - biztos alapra jobb építeni
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Diablo IV
- Xbox Series X|S
- Milyen TV-t vegyek?
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- BMW topik
- TCL LCD és LED TV-k
- CURVE - "All your cards in one." Minden bankkártyád egyben.
- További aktív témák...
- XFX RX6700XT Qick319/ garancia/ ingyen foxpost
- Palit RTX 3060 Ti 8GB GDDR6 használt videókártya eladó garanciával!
- AMD RX 7900 XTX 24GB EKWB EK-Quantum Vector 2 D-RGB Nickel + Plexi Vizesblokkal Garancia!
- Palit RTX 2060 Super 8GB GDDR6 használt videókártya eladó garanciával!
- Gainward RTX 2060 Super Ghost 8GB használt videókártya eladó garanciával! AKCIÓs
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs