Hirdetés
Aktív témák
-
djjosehu
csendes tag
Hello,
annak idején feltettem a kérdést az MSI Wind topicban, de sajnos nem válaszolt rá senki, talán majd itt!
MSI Wind U90 netbookon gyári Win XP néhány hete minden indulás után felcseréli az Asztal ikonjait neki tetsző sorrendre, illetve a Tálcán eltűnteti a Gyorsindítás ikonsort. Az Asztalon az "Automatikus elrendezés" nincs bepipálva, minden beállítással próbálkoztam már - sikertelenül. Rendszervisszaállítás nem segít. Mi okozhatja a bajt, illetve van-e megoldás?Előre is köszönöm,
üdv: JózsiTanulok, mert a tanulás meghozza gyümölcsét. A gyümölcsből pedig - mint tudjuk - pálinkát lehet főzni.
-
ktommy91
addikt
válasz djjosehu #14402 üzenetére
Annak idején nekem is volt ilyen problémám és azt mondták hogy valami vicces kis vírus csinálja. Probálj meg Advanced SystemCare-t futtatni,hátha.
Nincs kerítés.
-
djyuri
őstag
Sziasztok!
Szeretnék érdeklődni,hogy egy Vista rejtett partíciós laptop-ra fel tudok tenni XP-t úgy,hogy,ha egyszer le akarják törölni az xp-t,akkor ismét lehessen bootolni a rejtett vista telepítő partícióról?
Köszönöm
-
szasanyi
félisten
Szükségem lenne egy 160/250/320GB (valamelyik, leginkább ár/érték figyelembe vételével), SATA, 5400f/min 2.5" vinyóra. Halk, és kevéssé melegedős fajta lenne jó. Tudnátok segíteni a választásban? Esetleg teszt ilyen merevlemezekről?
-
tomcsi23
veterán
Üdv!
Külföldön levő ismerősnek problémája akadt a géppel. Azt írja, hogy elszállt benne a hűtő. Mivel nem igazán ért hozzá, én meg nem láttam még a gépet, ezért fogalmam sincs, mi a gond. Lehet ilyen, hogy elszáll a hűtő? A gép: MSI MS-163B, s a hűtő: E32-1700040-TA9. Lehet ilyet venni hozzá, vagy mással helyettesíteni?
Jövő héten jön haza, akkor majd többet tudok, csak addig kéne tájékozódni.köszi
...de bugyit ne vegyél, mert fontosat akarok mondani.
-
törölt tag
válasz tomcsi23 #14408 üzenetére
A legegyszerűbb megoldás felhívni pár szervizt. Sima boltban nem találsz majd pont olyan processzor hűtő ventilátort, esetleg apróhirdetésben ha épp ilyet bont valaki. Vagy ha bele tudsz szerkeszteni egy nem nagyobb áramfelvételű ventit, az is jó, de nem lesz könnyű.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
-
heki93
csendes tag
Sziasztok!
SOS segítség kellene. Adott egy IBM Thinkpad A20p típusú notebook, amit szerettem volna formatálni és XP-vel telepíteni, de nem sikerült. Viszont azóta nem indul a gép, sem a c-ről, sem cd-ről nem tudok boot-olni, minden esetben \windows\system32\config\system hibát ír, kéri az eredeti cd-t és javítást javasol. Persze ez nem megy. Sajnos a Thinkpad gomb sem működik. Van valakinek ötlete, mit csinálhatok a géppen?
Köszi
-
vnonoo
csendes tag
Üdv!!!
Sűrgősen kellene segítség:
az Amilo Mini netbook-omon felcserélődött az elsődleges és másdlagos billentyűfunkció...
tehát a kékkel nyomott jel él alapból és az fn-gomb nyomására hajtja végre a normál
funkciót!!!Win7 van a gépen!!!
Hogyan cserélhetem ezt vissza???
Thermaltake View27 + 5x DF ARGB / Chieftec CFT-750 / Gigabyte B450 Aorus Pro / AMD Ryzen 7 3800X + Wraith Prism RGB / 32GB Aorus ARGB / Asus ROG Strix RX480 8GB ARGB / 400GB SSD + 4TB HDD
-
Gyúrma
tag
Csá all!
Notebook vásárlás előtt állok, de sajna ezen a téren még elég n00b vok...
Intel Dual Core T3200 (2GHz) vs. Intel Dual Core T7300 (2GHz)
Szerintetek a két proci közül, melyiket válasszam, ha nem akarok durva progikat futtatni, és lényeg h keveset fogyasszon a proci.
Néztem mind2két proci TDP-je 35 W, ez akkor azt jelenti, h ugyanannyit fogyaszt?
Mert ugye árban sokkal jobb az első...Előre is kössz a választ
Gigabyte P35-DS4, Intel Core2Quad Q6600, Gigabyte 8800gtx, 4gb(2x2)ddr2 800Mhz(5-5-5-15) G.Skill, Chieftech 450w, Thermaltake Big Typhoon VX, Pov Turbine V54(25cm fan), Genius Ergo525.
-
-
Gyúrma
tag
-
kisseda
csendes tag
Sziasztok!
Két két és fél éve vettem egy laptopot (Aspire 5100): AMD Turion 64 procival (2GHz). Működött is az rendesen. Még a régebbi 2004-2006 os játékok is jól futottak rajta. Azóta memóriabővítés is volt, és most 2Gb ram-mal megy a kis masína.
A problémám a következő lenne. A probléma eredetét nem tudom pontosan. A lényeg az, hogy a 2 GHz es órajel állandóan változik, hiába beállítom az Energiagaldálkodás-nál, hogy mindig bekapcsolva vagy asztali... Próbáltam feltenni a legújabb proci driver-t is az sem segített a problémán. Olvastam utána, hogy a Powernow! pont erről szól, ha nincs terhelés, akkor alacsonyabb órajel. De hiába, ha bármilyen játékot futtatok pl. CS 1.6, Evil Dead amik eléggé régiek és nem nagy a gépigényük, akkor játék közben az órajel egészen 800MHz ig visszaesik, szaggat minden, aztán kis idő múlva visszaáll, akkor megint jól fut a játék. Volt már BIOS frissítés is az sem segített...
Nem tudom, hogy lehet ez kiküszöbölni....
Válaszotokat előre is köszönöm!
Üdv -
World-Soft
senior tag
Sziasztok!
Nincs valakinek egy kimaradt Compaq 6720s-es (455264-211 HUN) billentyűzete.
Jó a használt csak működjön. Az eredetinek az alkatrészei megvannak,csak az érzékelő fólia nem kívánt folyadékkal telt meg.
Esetleg ha Swich cover-e van valakinek a fenti tipushoz az is jelezze.
Köszönöm.
Zoli -
Csabee.
nagyúr
válasz World-Soft #14422 üzenetére
még próbálj keresni az apróhirdetések között is hátha találsz valamit
Üdv: Csabee.
-
theonion
csendes tag
Sziasztok!
Mitől lehet az, hogy egy AMD Mobile Sempron 1,6 Ghzs gép 5x olyan gyors mint egy Intel Celeron M 1, 87 Ghzvel, és a memóriájuk közt sincs nagy különbség. Az 1,6 Ghzs laptopban 758 Mb, a Celeronosban pedig 512 van. A celeronos laptop nagyon lassan indul, lassú, nehezen indítja a programokat, míg az AMD-s egy rendes gépnek megfelelő sebességgel látja e a mindennapi teendőit, és azzal még sosem volt fagyásos, lassulásos probléma.
Várom az ötleteket, hogy mégis mitől lehet ez.
[ Szerkesztve ]
-
Csabee.
nagyúr
válasz theonion #14424 üzenetére
a Celeronos gép újratelepítést követően is baromi lassú? Illetve.. próbálj meg töredezettség mentesíteni, és az msconfig-ből kiszedni az automatikus indulásnál a felesleges dolgokat!
Teljesen ugyan az a vírusírtó és minden program ugyan az és emellett csinálja ezt? vagy mi? Oprendszer függő is a dolog.. remélem eredetivel próbálkozol.
Üdv: Csabee.
-
chungee
addikt
Ugy hallottam, hogy repuloteri hataratkello ellenorzesnel. El kerhetik a laptopot es megnezik jogtiszta software-ek vannak-e rajta? Nos a Dell Vostro 1520-omhoz kapott XP van feltelepitve (elvileg eredeti ugye, mert ahhoz adtak). Illetve fenn van 5 crack-elt progim telepitve(Rar, Office2003, Bsplayer, Nero, ESET SS). Az a kerdesem, hogy uninstall azokat? De a telepitoket meghagyhatom? Azert nem jar bunti? Mert van meg par warez progim a D: meghajton. Telepitett formaban az 5 emlitett van.
-
veterán
-
chungee
addikt
Akkor hagyom. Nem idegeskedek. THX a valaszokat.
-
World-Soft
senior tag
Köszönöm a segítségeket.
Írtam az általad említett cégnek.
Meglátjuk mit válaszolnak.
Viszont lenne egy másik kérdésem.
Az én notimon most egy XP Home van.
Több helyen pedig ugyanerre a konfigra Vista Basic-ot írnak.
- Honnan lehet megtudni, hogy licence szerint mit tehetek rá (XP Prof., Vista Basic, Vista Prof.)?
- Honnan tud meg, hogy a gép egy Vista Premiumot is elbírna -e?
- Hogyan tudom újrarakni a OP-t, ha nincs semmi papírom CD-m hozzá (licence kód)?A gép:
Compaq6720s (1.73GHz, 1GB RAM, 80GB HDD)
Előre is köszönöm:
Zoli -
veterán
válasz World-Soft #14432 üzenetére
A gép alján kell lennie a licencmatricának a kóddal együtt
Ebböl kiderül,hogy milyen oprendszerhez szól a matrica.
Ha nincs rajta akkor azt jelent,hogy nem windows-zal lett megvéve a gép,hanem vagy Linuxal esetleg Freedossal.
Szerintem vistával is elmegy de az "Aeroglass"felületet ne engedélyezdduree54
-
theonion
csendes tag
Felteszem rá ezt a programot, hátha megmondja, mi lehet a gond. Amúgy mind a két gépre ugyanaz az op lett feltéve, win xp sp1. Felesleges programok egyik gépen sincsenek. A Celeronos gép win reinstall után is lassú volt. fölös startnál induló programok ki vannak szedve. Uaz a vírusirtó, és a többi is. Töredezettség mentesítés sem segít sajna.
[ Szerkesztve ]
-
theonion
csendes tag
Még az lenne a kérdésem, hogy hasee notikat merre lehet kapni Magyarországon, vagy neten?
-
Lajkó
őstag
Sziasztok.
Érdeklődni szeretnék, hogy Clevo tipusu laposokhoz kapható-e Thinkpad? Egészen pontosan Clevo D87p (D870p)-hez érdekelne.
Előre is köszi!szerk.: Ha kapható, akkor olyanra lenne szükségem amin akár még PCI foglalat is van!
[ Szerkesztve ]
-
hulladémon
csendes tag
Szerbusztok!
Az érdekel engemet, hogy ezért a gepuért mennyi pénzt kérhetek el:HP Compaq 6715b
AMD Sempron 2,2 GHz (1 magos), 1 GB ram, Radeon X1250 vidkari, 120 GB, wifi, bluetooth, vga kimenet, firewire, 5in1 kártyaolvasóSzemély szerint 90-100 köré gondolom, de nem értek a lovakhoz...
Ha az árbehatárolás nem is megy: hány megás ez a vidkari? -
Sipi16
őstag
válasz hulladémon #14438 üzenetére
Mennyi idős? Van még rá gari? Milyen a külső állapota? Ezek sokat számítanak, de szerintem kicsit magas az árad. Nekem egy Dell-re mondtak jóval kevesebbet amikor 8 hónapos volt igaz kisebb winyóval, de 2Gb rammal és még 28 hónap garival...
Aki használt autó vásárlásra adja a fejét, az kigletteli a karéj kenyerét szarral... - Xboxlive: GeriSWE - Vasárnap ne lopj, ne csalj, ne verj meg senkit, mert hat nap mindenre elegendő...
-
nudlye
csendes tag
hali !
media ba vettem 1 ASUS x58L laptopot és a camera kép fordított ( msnnél is és skype nál is )
segítséget előre is köszi
-
Bomc
aktív tag
Van olyan notebook, aminek a dedikált videokártyáján is van külön ventilátor? Mert az enyémen (Acer 7730G) csak egy közös van, de az nem sokat ér, játék közben CPU 55, GPU 75 fokos, a venti full fordulaton megy és ez nagyon nem jó igy nekem
-
veterán
válasz hulladémon #14438 üzenetére
Szerinte nagyon sok érte
Ha én venném át cserébe egy újért max 60 ezret adnék érteduree54
-
veterán
válasz World-Soft #14434 üzenetére
Valószínü.
Minden notebookra ,vagy akár asztali gépre ha van rajta telepített vagy elötelepített op rendszer,akkor az alján ott a licenc matrica.
ha nincs rajta akkor a rajta lévö windows nem jogtisztaduree54
Aktív témák
Hirdetés
- ÚJ Lenovo Legion 5 16IRX9 - 16" WQXGA 2k 165Hz - i5-13450HX - 16GB - 512GB - RTX 4060 - 3év garancia
- APPLE MACBOOK AIR 13.3 2020 M1 (MGN63MG/A) Silver -MAGYAR - 21 Ciklus - 2+ év garancia - MAGYAR
- HP EliteBook 845 G8 Tartós Fémházas Laptop 14" -60% Ryzen 5 Pro 5650U 6mag 16/512 FHD IPS Matt LTE
- HP EliteBook 845 G7 Fémházas Laptop 14" -45%Ryzen 5 PRO 4650U 16/512 FHD IPS SURE VIEW
- HP Elitebook 840 G8 i5 1145G7 / 32GB / 512GB / hibátlan!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest