Hirdetés
- Évente csak egyszer látod! 11 11 11 11 11
- Szárítógép szösszenet (hogy Te ne járj pórul)
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Szólánc.
- Mindent a StreamSharkról!
- Asszociációs játék. :)
- Digitális Állampolgárság Program
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- GPU-k mindörökké - a kezdetek?
-
LOGOUT.hu
Az alábbi téma IT szakmai jellegű kérdezz-felelek topik. Megkérünk benneteket, hogy a nem szakmai kérdéseket az Azonnali (fáradt gőzös) kérdések topikjában tegyétek fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ispy
veterán
válasz pirosvilamos #132583 üzenetére
Synonál csak a settingek állnak vissza.
"Debugging is like being the detective in a crime movie where you're also the murderer."
-
Ispy
veterán
Szereztem speakert, na mondom gyorsan rápattintom a lapra, ő...ízé, hol a jumper? Ja, hogy az m2 hűtőborda rálóg! Hát igen, fordítva raktam vissza, most már tényleg atomjaira kell szednem, fákk.
"Debugging is like being the detective in a crime movie where you're also the murderer."
-
Ispy
veterán
válasz Pyttawrx #132593 üzenetére
Életembe nem láttam még hibás cput, igaz most először oem kiszerelést vettem, nem boxot...melegedni melegszik, ha rárakom az ujjam. Fasza, most lehet visszapakolni a régi konfigot és gariztatni. Akkor ez azt jelenti, hogy garantált cpu? A lap nem lehet akkor?
-
Ispy
veterán
válasz ricsi99 #132606 üzenetére
Lábak megvannak, proci alja makulátlan. Egy helyen vettem a deszkát és a procit, szerintem visszamegy mindkettő, aztán találják ki ők. Mondjuk ami furcsa talán, hogy amikor a procit lefogatod, akkor a lábak szoktak nyomot hagyni a proci alján kis pötty formájában, itt nem látom, de érzem lefogatáskor a finom karistoló hangot.
[ Szerkesztve ]
-
Ispy
veterán
válasz #85619712 #132609 üzenetére
Áh, de ciki, el is felejtettem, hogy f-est vettem, my bad. Tesztelhetem igp nélkül, basszus.
Megpucoltam a vga csatit, és most bootol.
Köszi a helpet, inkább legyek láma, mint visszaküldeni gariba valamit.
-
Ispy
veterán
Hogyan lehet az beállítani, hogy az alaplapi usb header a gép leállítása után ne legyen áram alatt? Erre van kötve a hűtő ledje és most kikapcsolás után világít.
Biost turtam már (valami deep sleepet írnak, de nekem az disabled), de nem jutottam sehova, az energiaellátási beállítások sem segítettek sokat, a főkapcsolónál beállítottam, hogy ne legyen engedélyezve a gyors indítás.
-
-
Ispy
veterán
válasz I02S3F #132720 üzenetére
Én most cseréltem alaplapot, procit és ssd-t, onlinera raktam a bejelentkezést, újraraktam a gépen a wint összerakás után, utánna bejelentkeztem ott is a ms fiókba, megkérdezte, hogy akkor ez ugyanez, mint az volt, mondtam ja és már át is vittem a licenszet.
-
Ispy
veterán
válasz tylerddd #132815 üzenetére
Szerintem alap dolgoknak a 150 bőven elég, én is most ekkorát csináltam, sql szerver, visual studio, illistrator, office és még egy rakás dolog elvan olyan 80gb-on a winnel együtt.
-
Ispy
veterán
válasz inf3rno #132975 üzenetére
Azt vedd, amelyiknél többet kapsz ugyanazért az árért. Szvsz nincsen.
Én is csak azért vettem m2-t, mert egy kábellel kevesebb van így és nálam ablakos a ház és itx.
[ Szerkesztve ]
-
Ispy
veterán
válasz inf3rno #132977 üzenetére
Mondom egy érvet tudok az m2 mellett, hogy 2 kábel minusz, a sebességét nem igen lehet kihasználni csak spéci felhasználás esetén. Mondjuk 2 éve 30k-ért vettem az 500GB-os samut ssdt, most meg 30k-ért az 1TB-os ADATA m2-t.
[ Szerkesztve ]
-
Ispy
veterán
Egész nap szarakodik az outlookom, a privát gmail-es fiókot nem szinkronizálja, hanem feldobja a jelszó bekérő ablakot (jelszó nem változott). A céges gmail megy. Mi a franc baja lehet? A gugli szettingelt el már megint valamit?
-
Ispy
veterán
Meglett a megoldás....
Valamiért nem fogadta el a jelszavamat már a gugli, nem szereti, már ha outlookba szedem le a leveleket, szóval egy application specific jelszót kellett generálni a google fiókban és azt adtam meg, így már megy. Szóval valamit elkonfigoltak már megint...
[ Szerkesztve ]
-
Ispy
veterán
válasz TomMusic #133158 üzenetére
Mittomén, nem mindegy?
Lementi a kulcsot és a hw azonosítókat, így tudja és kész. Ha alaplapot cserélsz, akkor szokott gond lenni, amit 1 perc megoldani. Már ha oem-ről beszélünk.
-
Ispy
veterán
válasz Grizzly34 #133257 üzenetére
Azt próbáltad már, hogy csak egy memória van a gépben?
Illetve én nem használnék összevissza ramokat benne, venni kell 2x8gb kittet és úgy berakni, hogy a dual channel menjen.
[ Szerkesztve ]
-
Ispy
veterán
válasz Rebekacska #133390 üzenetére
Nem tudod elrontani, mert minden csati csak a saját helyére megy be.
-
Ispy
veterán
válasz Rebekacska #133409 üzenetére
De mit csinál az új táppal? Egyáltalán nincs is áram a gépbe?
-
Ispy
veterán
válasz Rebekacska #133412 üzenetére
Nem lehet, hogy a tápkábel nincsen rendesen a helyén, van amikor elég passzentos, tövig nyomtad? A táp ventije sem moccan meg egyáltalán? A gépben sem moccan meg egy venti sem?
[ Szerkesztve ]
-
Ispy
veterán
válasz Rebekacska #133414 üzenetére
Passz, nem tudok ilyen beállításokról, a táp ebből a szempontból egy faék, odamegy az áram azt kész.
Képet tudsz felrakni a táp oldalról, meg az alaplapról? Ha csak az alaplapot és a procitrakod rá a tápra csak, akkor sincs semmi mozgás?
-
Ispy
veterán
válasz Rebekacska #133417 üzenetére
Akkor még egy dolgot próbálnék meg, a front panelt lekötném a lapról és egy csavarhúzóval a power pineket rövidre zárnám, azaz hozzáérinted a csavarhúzó végét úgy, hogy egyszerre érjen a plusz-minusz pinhez. Erre be kell kapcsolnia, ha a táp jó. Csak az alaplap és a cpu legyen rajta a tápon.
[ Szerkesztve ]
-
Ispy
veterán
válasz Szabikaa20 #133496 üzenetére
Régen volt a winben képfájl mentés opció, én mindig azzal csináltam, lementettem a képfájlt egy külső tárolóra, kicseréltem az ssd-t és restorral visszaraktam a képfájlt.
Annyi csak, hogy a régi ssd mérete nem lehet nagyobb, mint az új. Utána meg a winbe csináltam egy partició kiterjesztést, ha nagyobb volt az új ssd (általában az volt, mert azért cseréltem).
Ha kisebb az új, akkor meg volt egy program, aminek már nem emlékszem a nevére, de sorba rakta az adatokat a lemezen, így lehetett zsugorítani a kötetet. Utána ugyanúgy backup->restore.
[ Szerkesztve ]
-
Ispy
veterán
Nekem azure-ban van blob storage, egy nas-ról szinkronízálok oda fel, de biztos van neki wines szoftvere is, a nason valami linux fut.
Ez azért jó, mert így van helyi mentés is és felhős is, meg persze kéne meg egy offline is, arra van egy külső hdd.
[ Szerkesztve ]
-
Ispy
veterán
válasz Wovbagger #138636 üzenetére
Első körben megnézném az eseménynaplóban a rendszer bejegyzéseket, hátha ott van valami hibaüzenet, aztán lehet még egy win indítás safe módban, ezután már csak a hardverek tesztelése marad, ahhoz kell csere cucc.
-
Ispy
veterán
válasz Wovbagger #138640 üzenetére
Remélem van biztonsági mentésed, hogy most csak a fájlrendszer sérült vagy az ssd-nek vagy baja, ezt így nehéz megmondani, de ott lesz a gebasz valahol. Én ilyenkor ki szoktam tenni egy külső házba a drive-ot és lementek róla mindent, ami fontos.
De ehhez kell ugye egy másik gép...
[ Szerkesztve ]
-
Ispy
veterán
válasz Wovbagger #138646 üzenetére
Szerintem nem kell kivenni, csinálsz egy win boot usbt és induláskor ott valahol tudsz futtatni parancssort és ott kiadod a chkdsk-et.
(sok esélyt nem adok neki, de hátha...)
[ Szerkesztve ]
-
Ispy
veterán
Táphoz atx konnektorokat lehet valahonnan itthon venni vagy marad az aliexpress?
Conradban és hestoreban néztem, de nem találtam, mondjuk ez nem jelent semmit.
[ Szerkesztve ]
-
Ispy
veterán
válasz mrzed #141835 üzenetére
Köszi, igen, néztem, innen jön már pár cucc, de a táp oldalon kell 2x5 és 2x9-es csati is, amiből csak alin tudnék venni min. 10 darabot, ami 1 hónap alatt ér ide...de közben leveleztem fractal designnal és pont most írták, hogy küldenek egy komplett kábel szettet, mert csatit nem tudnak adni külön, majd azt szétszedem.
-
Ispy
veterán
válasz Marci112233 #141906 üzenetére
Én új tápot vennék, megdolgozta az árát...
-
Ispy
veterán
Sziasztok!
A gépemben egy 1 TB-os ssd van, a C meghajtó 150GB, a D 615 és van nem kiosztva 150. Most szeretném a c meghajtót feltolni 200GB-ra, de a win lemezkezelő nem engedi a kiterjesztést. Még nagyon régen mintha csináltam volna ilyet és akkor egy programmal kellett a fájlokat sorbarakni a meghajtón egy programmal és utána már ment a kiterjesztés.
Nem tudjátok melyik ez a program? Vagy bármi megoldást meghallgatok.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Kedves Fórumozók!
Az alábbi téma IT szakmai jellegű kérdezz-felelek topik. Megkérünk benneteket, hogy a nem szakmai kérdéseket az Azonnali fáradtgőzös kérdések topikjában tegyétek fel.
- Ingatlanos topic!
- Évente csak egyszer látod! 11 11 11 11 11
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Interactive Brokers társalgó
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Vezetékes FEJhallgatók
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Milyen cserélhető objektíves gépet?
- iPhone topik
- Wise (ex-TransferWise)
- További aktív témák...
- 1-6. gen M2 Ax201/9560cnvi/9260/8260/8265/7265ngw/xmm7262/GL 860/ac 7260hmw mxm 3.0A GTX 770 K2000
- AMD RYZEN 5 3600 - 2027.01.02-ig garis
- AMD Ryzen 5 5600G AM4 BOX új,bontatlan 3év garival eladó!
- HP ProBook 640 G2 14 Fhd i5-6300U/8GB/128GB SATA SSD/RW/webcam garanciás
- Apple Imac 19,2/A2116 16 Gb ram, 1 Tb hdd, 32 Gb ssd, rádiós perifériák, Radeon rx 460
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest