Hirdetés
- Szólánc.
- Asszociációs játék. :)
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- GPU-k mindörökké - a kezdetek?
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Android másképp: Lineage OS és társai
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Konvektor korszerűsítés - Computherm KonvekPRO felszerelése Q7RF szobatermosztát
- Öregszem
Aktív témák
-
NasCa
tag
Probléma merült fel, a konfig a következő:
- ASUS M2NPV-MX alaplap
- Dual 3600+ proci (AM2)
- 160GB samsung vinyó
- LG DVD
- 2 GB RAM (KINGMAX)
- vadiúj 350W-os táp
- Geforce 8500 grafkártya
- MAudio 2496-os hangkariJelenleg úgy áll a helyzet, hogy nem indul el a gép. Az alaplap kap áramot (zöld led világít rajta ahogy kell), a táp és a procivenitllátor működik (a procit már kivettem s visszaraktam a hűtőventillátort kitakarítottam és a RAM-okat is megnéztem, rendben a helyükön vannak), a vinyó is felpörög, viszont a monitor úgy érzékeli, mintha nem lenne bemenő jel. Kipróbáltam, hogy a monitort átdugtam az alaplapi grafkártyába és a vinyót, dvd-t kihúztam, de az alap ASUS login screent sem látom..
Van ötlete valakinek?
(A tápos válaszért köszönet utólag!)
-
NasCa
tag
Hozzátéve hogy nem lehet a monitor a hibás, mivel egy másik monitoron is ugyanazt tapasztaltam.
-
total90
veterán
-
hugobossi
csendes tag
válasz fecg21 #22891 üzenetére
Szia!
A kimenetekről nem nyilatkoznék, inkább itt egy kép (bocsi a minőségért, telóval csináltam egyet gyorsan).
Most vettem a Media Marktban egy összekötő kábelt (2 RCA van ráírva - egy fekete és egy piros RCA kimenettel és egy Jack dugóval a másik végén). Ezt ajánlotta az eladó, de valahogy ezzel sem tudom összehozni... Mit csinálok rosszul?
Jah erre azért lenne szükség, mert egyrészt jobban szól, másrészt ha az ágyból TV-zik (ami elég messze van), akkor nem kell bömbölnie a TV-nek, hogy hallja, csak odébb cipel néhány hangfalat
Na várom a szakik válaszát
[ Szerkesztve ]
Egy számítógép néhány másodperc alatt képes akkora hibát csinálni, melyet csak egy csomó ember több hónapos munkájával javíthatunk ki.
-
addikt
Sziasztok!Ma vettem egy HDD-t és miután beraktam,majd a vista felismerte nem történik semmi.Nem látom a sajátgépben.Az eszközkezelőben meg azt írja megfelelően működik.Formázva nem volt,mert nem látja a gép akkor hogyan?Bios felismerte.Már nincs ötletem.
Valaki? -
FefeeX
veterán
válasz [CS]Blade2 #22900 üzenetére
A BIOS vagy a Windows nem ismeri meg???
A lap tudja a 4 gigát kezelni a gyár szerint? -
NasCa
tag
válasz total90 #22904 üzenetére
igen minden kábel
a tápegységen amit most vettem, van 2db 4 tűs, meg a fő power csati
a 4 tűs tápcsati a helyén van (azon van rajta ilyen kis pöcök)
a főtápcsati-nál viszont hiányzik 4 tűnyi hely ha bedugom, de az eddig is üres volt.. egy 24-es van írva a másik 4 tűs csatlakozóra.
amúgy az alaplap ilyen: http://wiki.ohjelmoija.fi/images/6/62/M2NPV-MX.jpg
és a képet nézve alul a tápcsatlakozónál a baloldali 4 tűsor üres.
-
[CS]Blade2
addikt
válasz FefeeX #22907 üzenetére
ASUS P5B elvileg 8Gb-t tud.
A bios a gyári 2006.10.26Tuning-ot vissza kellet vennem, valami nem tetszett neki a fesz. beállításokból a 4 modullal.
BIOS: 3006GB
EVEREST: 4x1024MB modul, de a fizikai memória 3006MB
FELADATKEZEZŐ: 3006MBCserélgettem őket, és a legtöbb esetben 3 modullal nem megy, de egyesével és párban a 2 új és 2 régi is jó.
Mind a 4 Kingmax DDR2 800, viszont everest szerint a 2 új nem kingmax, hanem Nanya.Igazából 3,5GB-t kéne látnia, mert 32bit-es a Pistán, és 512mb-s a vga.
[ Szerkesztve ]
-
FefeeX
veterán
válasz [CS]Blade2 #22913 üzenetére
Hát nem teljesen. Vista látja mind a 4 gigát 32 biten csak kezelni nem tudja, legalábbis ismerősömnél így volt. Szóval mondjuk BIOS csere mindenképp ajánlott...
-
[CS]Blade2
addikt
válasz FefeeX #22914 üzenetére
Memory Remap Feature Enabled
Most már BIOS is látja a 4GB-t.2GB-val megy ezzel a beállítással, viszont 4GB-val már nem. Próbáltam 1,9V-ot a memoknak, meg 1,5V NB, vagy 1,5V FSB-t, vagy mind2-t, de 4GB-val nem hajlandó boot-olni a pista.
Valami olyat ír, hogy új hardver valózás miatt valami hiba(írja a számát) lépett fel, és nem tud kiolvasni valami digitális aláírást, vagy tanúsítványt vagy mit. Próbáljam Vista DVD-vel, vagy valóztassak nyelvi csomagot. Mindezt a csík előtt fekete képernyőn.►Advanced
►JumperFree Configuration
AI Tuning Manual
CPU Frequency 320
DRAM Frequency DDR2-800MHz
PCI Express Frequency 100
PCI Clock Synchronization 33.33
Spread Spectrum Disabled
Memory Voltage 1,9V
CPU Vcore Voltage 1,45V
FSB Termination Voltage 1.400V
NB Vcore 1.45V
SB Vcore ( Sata;PCIE ) 1.5V
ICH Chipset Voltage 1.057V -
letix
senior tag
Üdv az uraknak!
Kérdésem lenne core2dou CPU témában.
Hogy lehet a legegyszerűbben kideríteni a számítógép szétszedése nélkül, hogy az adott processzor ES (engineering sample) avagy sem? Everest szerint igen, de ebben annyira nem bíznék meg.
Köszönöm a segítséget.
udv
letixdon't panic! ... http://www.letix.hu - linux parancsok
-
legenda
válasz [CS]Blade2 #22913 üzenetére
honnan veszed, hogy csak a dedikált videókarid (adott esetben 512 mb) memóriája jön le a 32 bites asztali windows oprendszerek által összesen kezelni képes 4 gb-os korlátjából? mert ez közel sem biztos, sőt...
esetlegesen más memória is lehet még a rendszerben, ami megcímzést igényel, szóval nem kell feltétlenül 3.5 gb memóriát megcímeznie a rendszernek a 4 gb-ból az 512 mb-os vga mellett![ Szerkesztve ]
Réges-rég, egy messzi-messzi galaxisban...
-
tomek017
tag
Hali
Codegen 400w-s táp elég a köv. confighoz?:
msi k9n neo v3;
amd 3600+x2,
1gb ddr2,
asus x1950xt,
dvd-rw, 320gb sata 2.
?"Aki hülye haljon meg!... mondta az aranyhal és kifeküdt a partra napozni." (tomek017 felhasználónak 24 pozitív és 1 negativ értékelése van a fórumon! - http://phmegbizhatosag.atw.hu/ )
-
fero02
nagyúr
-
legenda
válasz tomek017 #22918 üzenetére
a codegen tápok esetében nem az "elégségről" van szó, hanem arról, hogy a codegen mint táp, kicsit sem megbízható minőség! az csak az apróbb gond, hogy nem annyit ad le, mint egy megbízható szintén 400 wattos táp, a nagyobb probléma az, hogy kicsit sem megbízható; védelem nulla! ha elszáll, simán vihet magával alaplapot, procit...stb - amíg ez a veszély a minsőgi tápok esetében magyon minimális, sőt...
codegen, deer és társaik felejtős! több kárt okozhatnak, mint amennyit azon spóroltál, hogy olcsóbb - nem minőségi - tápot vettél!
ajánlott olvasmány; melyik_tapegyseget_vegyem
(1. hozzászólás kiemelt fontosságú!)közben fero02 már röviden leírta a lényeget, sőt ajánlott jó alternatívát!
[ Szerkesztve ]
-
tomek017
tag
köszi a tanácsokat
"Aki hülye haljon meg!... mondta az aranyhal és kifeküdt a partra napozni." (tomek017 felhasználónak 24 pozitív és 1 negativ értékelése van a fórumon! - http://phmegbizhatosag.atw.hu/ )
-
Malklar
tag
Sziasztok. Ma vettem egy Trust MI-2950R optikai USB-s egeret. A gondom a következő: Néha (elég sűrűn) gondol egyet és beáll az egér 1-2-3 másodpercre. KB 3 órája googlezgatok és fóromukat olvasok és sok embernek volt ilyen problémája Trust egérrel és egy kettőnek pont ilyen tipussal is. Választ tulajdonképpen nem igen találtam hogy mi lehet a baj de mindenki azt írja hogy másik gépben jó nekik tökéletesen csak a sajátjukon b@szkódik. Felraktam gyári CD-jét úgyse volt jó, letöröltem a drivert, úgyse volt jó, leszedtem a legújabb drivert, úgyse volt jó. Játék közben is szereti csinálni és csak simán a windowsba ha tölt valamit a vinyó vagy nemtudom de pl amikor egy oldal tölt be akkor is szeret beállni.. Előtte egy PS2-es Genius volt nemtudom ez számít e valamit de szerintem aligha..Ha valaki tud esetleg valami megoldást akkor lécci segítsen akár itt akár privátban. Segítségeteket előre is köszönöm!
-
GrandeP
addikt
válasz Malklar #22922 üzenetére
Ha jól látom ezt lehet váltogatni 500 és 1000 dpi között, nem ezt nyomod meg véletlenül és ezért akadozik? Elég hülye helyen van... és a kettő között elég nagy a különbség...
Egyébként ez egy full egyszerű vezetékes egér, azthittem h rádiós, mert akkor egyből mondtam volna h vmi bezavarja de így csak a dpi-re tudok gondolni...
Remélem tudtam segíteni...
NEMMEGY! Értem, de mi nem megy? EZ! De mi? EZ NEMMEGY?!
-
GrandeP
addikt
Most én is kérdezek...
Mio c320-ra hogyan lehetne rátenni az igo 2008-at?
Ugye gyárilag a mio nak vmi sajátja van fent, de azt leszeretném cserélni.... de nem engedi úgy mint a többi gps-nél..
Köszi...
-
törölt tag
válasz FefeeX #22931 üzenetére
Akkor ahhoz nyilván kapott valamiféle használati és telepítési útmutatót, kompatibilis eszközök listáját...
Így inkább tűnik úgy, hogy letöltött vagy szerzett valamit, ami nem kompatibilis az eszközével. Ha vette volna, akkor visszamenne a boltba, és kicseréltetné.
Szerintem.
[ Szerkesztve ]
-
GrandeP
addikt
Uhh.... látom vannak okosak...
Mio c320 -an gyárilag van egy mio navi, amit én nem szeretek, az igo amim meg van legális, de nem együtt vettem 2 cuccost, hanem külön.....
De nem lehet csak úgy teleépítgetni mivel nem engedélyezte felülírni mio navit... mert az az elsődlegs meg mittomén miért...
De végül google segített, a lényeg át kellett írni mio.sys-t a mio.exéről, igo.exére...
Ez nem warez hanem inkább hack, a saját gps-emet meg csak meghekkelhetem már vagy nem?!
ui: már mint h sd kártyáról fusson...
Ezt én nem tartom wareznak....
[ Szerkesztve ]
-
morp
aktív tag
Hali!
Olyan ingyenes teszt programot keresek, amelyik folyamatosan fut windows alatt amíg le nem állítom, kis gépigényű, nem tuninghoz kell. HDD-t, memóriát is tesztelje.
-
-
Lenry
félisten
attól még ugyanúgy le kell, hogy terhelje 100%-ra
amúgy neked azt hiszem, hogy az Orthos-ra van szükségedvinyót azt hiszem nem tesztel, de procit és RAMot igen
de használhatod az Everest beépített stabilitás tesztjét is, az terheli a vinyót is
Gvella Glan! | There are two types of people: Those who can extrapolate from incomplete data
-
urbi18
csendes tag
Sziasztok
Nem értem miért , de az ets-ben minden beállításon nem akad , hanem "meg-meg szalad" . Próbáltam már mindent , de semmi sem segített.
Gépem : ASUS A8N-SLI pr. , AMD Athlon X2 4200+ , 3 gb ram , sapphire x1950 pro . Ezek a hibák csak ezzel a játékkal vannak .
Mi lehet a baj ? -
G@bi90MR
aktív tag
Sziasztok!
Ma megkaptam a GTA4 játékprogramot és bátyám gépén problémák vannak vele. Nekem LG GSA-4163B IDE-s íróm van, a régiókódja pedig 2-es. Mindent olvas, szépen ír, nincs gondom vele.
Bátyámnak Pioneer 112D SATA-s írója, szintén 2-es régiókóddal. Neki vannak olyan lemezek, amiket nem olvas be, legyen az írott, vagy eredeti. A GTA4 első lemezét sem olvassa neki, csak pörgeti, viszont a 2. lemezt gond nélkül viszi. Mi lehet a gond? Bioszban néztem, Native IDE-n van az író. Ez a 2. írója a gépben, az előzővel is ezek voltak a gondok, ezért én már arra gondolok, hogy az oprenszerben vagy a gépben van valahol a hiba. Szűz Vistan is ugyanez a gond, a hardverben meg el sem tudok indulni mit kéne keresni. Néztük másik kábellal, az sem jó.
A gép adatai:
A64 X2 6000+ @ 3.0GHz
CSX 2x1GB 800MHz RAM Dual Channelben
Gigabyte GA-MA78G-DS3H
Sapphire 3850 256MB
A táp valami szar noname 400-as, erre is tippeltem már, FSP 400PNF érkezőben.Szerintetek hol a hiba?
Előre is köszönjük!
mazda626 vagyok G@bi90MR kiadásban.
-
Szuri
tag
Üdv. hogy hívják az 5.1-es hangfalaknál alkalmazott fekete/piros "csiptetős" cstalakozást?
(Olyan asztali DVD-t keresek amin olyan van.)
Köszi előre is! -
syC
addikt
Sziasztok! Hallott már valaki arról, hogy létezne SxS -memóriakártya 16BG-nál nagyobb kapacitással, illet bármi bővítési lehetőségről?
•
-
legenda
úgy is! csak olyan asztali dvd felvevő/lejátszó rendszereken fogsz találni, amikben beépített erősítő található! vagy például külső rádió antenna csatlakoztatásához használják még ezeken a rendszereken - bár gondolom inkább hang szempontjából kérdezted...
-
Lotusz
tag
hali, most vett haverom egy fsp tápot és az a problémája, hogy csak 4 'molex' csatlakozója van, ami kevés neki, viszont van szintén 4 sata-hoz való csatlakozó, sata eszközt pedig nem használ. létezik olyan átalakító, ami sata tápcsatlakozóból molex csatlakozót csinál? vagy hogy lehetne megoldani a dolgot?
köszi
The greatest trick the Devil ever pulled was convincing the world he didn't exist.
-
hugobossi
csendes tag
sziasztok!
adott egy router, 3 gépnek osztja a netet. van vmi lehetőség arra, hogy szétosszuk a netet oly módon, hogy mindenkinek korlátozza egy bizonyos szintre? pl ha vki online játszik vagy tölt le, akkor ne foglalja le a teljes sávszélességet?
köszi!
Egy számítógép néhány másodperc alatt képes akkora hibát csinálni, melyet csak egy csomó ember több hónapos munkájával javíthatunk ki.
Aktív témák
Hirdetés
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Milyen okostelefont vegyek?
- Politika
- Borderlands 3
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Házi hangfal építés
- Nők, nőügyek (18+)
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest