Hirdetés
Aktív témák
-
nónéjm
tag
Üdv!
Arról szeretnék érdeklődni, hogy ki lehet-e iktatni a winchester misztikus hangját, ha a vindózt egy SSD kártyára (4-8 giga) telepítjük, és a többi adat megy a winyóra?
Előre is köszi a válaszokat!
-
nónéjm
tag
Még egyszer megkérdezném, hátha tud rá valaki válaszolni, vagy, ha más topicba irányít, azt is megköszönném.
Tehát, ha egy SSD-re rakom a windows-t és a többi adatot vinyón hagyom, akkor ki lehet iktatni a winyó kellemetlen hangját?
-
nónéjm
tag
Üdv!
Van egy nagy problémám. Vettem ma egy ESI Maya 44 hangkártyát, a PCI slotba belerakván nem észleli a windows. Nem tudom, mit kéne tenni a 3 PCI slot-ból 2-be raktam be (a 3-ba nem lehetett). Driver-t se lehet telepíteni. :S
Itt ( http://www.esi-audio.com/press/pictures/?w=esi&p=14&g=1&l=en ) a "datasheet as PDF"-ben van egy leírás angolul, de nem nagyon értem, valamilyen külön szerkezet is volt mellé, amivel "be lehet bikázni??!!"?
Előre is köszi a segítséget!
Szerk.: Használt, csak magát a kártyát kaptam...
[ Szerkesztve ]
-
nónéjm
tag
válasz Beerwolf #16037 üzenetére
Hát van olyan progi, ami meg tud nyitni adott időben egy másik programot (meg a gépet is be tudja kapcsolni), mondjuk valamilyen media player-t és ha találsz egy olyan zenefájlt, ami "pittyeg", akkor végülis igen, gondolom én. Ha ez így jó megoldás, akkor megkeresem a gépen, mi a progi neve.
[ Szerkesztve ]
-
nónéjm
tag
Sziasztok!
Egy kis tanácsot, segítséget szeretnék kérni. Szóval van egy olyan gondom, hogy az 5.1 rendszeremből (amikor nem ment a zene), akkor hallottam, hogy valakik beszélgetnek(!).
Aztán figyelgettem és valószínű, hogy valamilyen szláv rádióadót fogott be a készülék....Tehát ez gondolom valamilyen árnyékolás probléma lehet. Ez esetleg attól lehet, hogy a számítógép oldallapja le van véve?
Na a másik, hogy ha maxra felhúzom a hangerőt (nem, nem megy a zene ) akkor egy erősebb zúgást hallok.
Tehát ez ugye nem normális?
Namost, eléggé meg vagyok kavarodva. Földhurok, földelés hiány, árnyékolás stb.. Nem vagyok teljesen tisztában ezekkel a fogalmakkal. Nem tudom mit kéne csinálni. próbáltam azt, hogy egy aljzatból kivezetve egy hosszabbítóba dugtam a számítógép, az 5.1 és a monitor kábelét is. De semmi.
Na meg az áramszünetek ellen is szeretnék védekezni. Egy ilyen kis szerkentyű megoldás a problémára: http://www.argep.hu/main.asp?kid=3%2D344&sort=preis
(Lesz egy komolyabb rendszer a géphez csatlakoztatva - mármint hi-fi -, aztán nem szeretném, hogy valami baja legyen.)
Remélem azért valakinek érthető volt, mert nekem nem.
Előre is nagyon szépen köszönöm a segítséget!
-
nónéjm
tag
válasz DJ WOKKY #18193 üzenetére
Szia!
Budapesten (Kispest) élek. (Bár nem tudom ez mért fontos. )
Úgy néz ki a dolog, hogy az integrált hangkariba van beledugva az 5.1, oszt csókolom. Gyári kábelekkel van összekötve. TV tuner nincs.
Most csak ezzel az 5.1-el használom, később lesz hangkártya, integrált, hangsugárzó lánc.
Na a konnektor az szerintem nem földelt, mert elég régi építésű a ház (kertes). De az is igaz, hogy a hosszabító/elosztó az egy elég régi darab, lehet azzal van a baj?
Talán, amit az előbb belinkeltem az segíthet?
Köszönöm szépen a segítőkészségedet!
Na visszaolvastam, nem biztos, hogy világos. Ide leírom, hogy is van: szóval, egy aljzatból egy régi háromlyukú elosztó. Ebből kettő elfoglal az 5.1 és a gép. A 3.-ból egy másik hosszabító amiben benne van a modem és még egy hosszabító. Ebben az újabb hosszabítóban kábel nélküli (most hirtelen jobb kifejezés nem jut szembe) fejhallgató, lámpa és a monitor. És még egy hosszabító (minő meglepetés) amibe csak a TV van beledugva. No itt a lánc vége.
Lehet, hogy az az ősrégi első elosztó/hosszabító a hibás? Bár szerintem a ház kábelezése a sz*r. Na de ezzel mit lehet csinálni?
Köszi!
-
nónéjm
tag
válasz DJ WOKKY #18231 üzenetére
Köszönöm szépen a kimerítő választ.
(Az 5.1 egyébként 3 kis jack - 3 kis jack - el van összekötve a "mélyládával", és onnan jön ki az 5 hangsugárzó, a hangerőszabályzó és a hálózati kábel)
Köszi az ajánlást, a túlfeszvfédő hosszabító/elosztót biztos beszerzem, de a szünetmentest nem tudom, nem tudom, hogy megéri-e. Csak kicsit paranoiás vagyok,mert félek, hogy kárt tehet a (jövőbeli) hi-fimben. Mondjuk az is igaz, hogy még semmilyen elektronikai szerkezetben nem tett kárt az áramszünet (látszólag). Szerinted ne féljek attól, hogy áramszünet miatt megrongálódhat, mondjuk az erősítő - főleg túlfeszvédő konnektorral?
Hálás köszönönetem!
[ Szerkesztve ]
-
nónéjm
tag
(Sziasztok! Egy kis gyorssegítséget szeretnk kérni.
Legalább most lehet nevetni.Szóval most vendégségbe vagyok és hát valahogy sikerült a tálcát a képernyő oldalára állítani. Ez Vistán van. XP-hez vagyok szokva, ez ráadásul laptop is.
SZóval hogy is kell visszaállítani a épernyő aljára?
Előre is köszi!)
Bocs a zavarásért, sikerült...
[ Szerkesztve ]
-
nónéjm
tag
-
nónéjm
tag
-
nónéjm
tag
Igen-igen, közben itt valami a fogaskerekek közé szorult...
-
nónéjm
tag
válasz megint én #28602 üzenetére
Igen az úgy jó lenne. De valahogy mindenképp full passzívat szeretnék, az is jó megoldás lenne, ha csak zenehallgatásnál vagy filmézésnél nem forogna semmi. Szőrszálhasogatásnak tűnik biztos, de minden rezgést száműzni szeretnék a gépből, mert elvileg nem tesz jót a hangnak, ez főként zene-pc-nek lenne. Szóval szinte némára biztos meg lehetne csinálni egy halk ventivel, de nem az az elsődleges szempont.
Aztán lehet, hogy annyira nem is számít a rezgés, csak belesúlykolták a fejembe, de hát na, ha lehetséges, akkor a legjobb megoldásra törekednék .
-
nónéjm
tag
Amúgy nem oylan kicsi az a hűtő : [link]
[ Szerkesztve ]
-
nónéjm
tag
válasz megint én #28605 üzenetére
Na igen lehet, hogy ventistől nem, elvielg a ház 65 a hűtő ventivel 58 mm, de még ott az alaplap, oldallapok vastagsága stb...
na még arra gondoltam, hogy kivágom a tetejét a háznak, oszt bele egy scythe ninja... talán még jól is nézne ki és az több, mint valószínű, hogy elvinné passzívban. Olyan lenne, mint az amcsi autóknál, a motorháztetőből kikandikáló motorrész...
-
nónéjm
tag
Sziasztok!
Egy kis segítséget kérnék.
Vettem egy TP-Link R460 routert, mert a szüleim is szerettek volna netet.
Na most, 15 megás ADSL internetünk van, és mikor ezt bekötöttük, akkor egy új modemet kaptunk, amin van nágy LAN kivezetés. Na most gondoltam, hogy először kipróbálom a 20 méteres UTP, hogy csak a LAN2-be dugom és ezt vezetem a szüleim gépéhez. 3 napig ment is náluk a net(, a maximum sávszélen). De ezután valami történt. Nem tudom, hogy mi. Valami ötlet, hogy mi történhetett? Én a kábelre gyanakszom, de hogy mi történhetett vele...Na a routert is kipróbáltam. A kábeleket a Modemből a router WAN aljzatába, és onnan a két gépbe kötöttem. De telepítésnél hibát ír ki.
Előre is köszi!
Üdv.
-
nónéjm
tag
válasz Csabee. #46282 üzenetére
Köszi!
Jelenleg az internet úgy fut, hogy a modemből az én gépembe egy 1 méteres UTP fut. Namost, először a 20 méteres UTP-t bedugtam a modembe [a LAN1 mellé(amiből az én gépembe fut a vezeték) a LAN2-be) és átvezettem a szomszédos szobába a szüleim gépébe. 15 megás elvileg a net, speedtestel próbáltam, mind a két gépen 15,8 megabit-es sebességet mért... Ez ment 3 napig, utána nem jött be a net a szüleimnél. Tehát ekőször nem volt beiktatva a router.
Utána próbáltam beiktatni a router, de telepítésnél hibát írt ki.
Ja és még annyit, hogy úgy is próbáltam, hogy csak a 20 méteres UTP volt bedugva a LAN1-be. De úgy se ment a szüleimnél. Lehet, hogy megtört a kábel? Vagy a gépen állítódott el valami?
Köszi!
Üdv.
[ Szerkesztve ]
Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Autós topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- OpenMediaVault
- Jövedelem
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Black Friday november 29. / Cyber Monday december 2.
- 3D nyomtatás
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- További aktív témák...
- XFX RX6700XT Qick319/ garancia/ ingyen foxpost
- ASUS ROG G15 - Ryzen 7 6800H - 16GB DDR5 - RTX 3060 (140W) - 15,6" 300Hz - Csere PS 5 PRO -ra
- Apple Magic Trackpad Érintőpad Fekete (MMMP3Z/A), Újszerű, Garancia: 2025.06
- PlayStation 4 Kontroller
- GARANCIÁS! GAMER PC - MSI Z790 ATX, I5 13600KF, RTX 3050, 32GB DRR5, 500GB NVME, Corsair 1000W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs