Hirdetés
- Szárítógép szösszenet (hogy Te ne járj pórul)
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Évente csak egyszer látod! 11 11 11 11 11
- Szólánc.
- Mindent a StreamSharkról!
- Asszociációs játék. :)
- Digitális Állampolgárság Program
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- GPU-k mindörökké - a kezdetek?
Aktív témák
-
Vodar
senior tag
Sziasztok,
Hogyha nekem D-Link DIR-100 routerem van, az azt jelenti, hogy a 120 / 10 Mbit/s (UPC) netet már nem lehet vele kihasználni?
Ugye ilyeneket ír a router adatainál:
- LAN sebesség: 10 Mbit (IEEE 802.3), 100 Mbit (IEEE 802.3u)
- csatlakozók: Ethernet RJ45 (10/100 Mbit)Ez mit jelent pontosan? Az IEEE 802.3 miért csak 10MBit és mi az egyáltalán? És a 100Mbit az mi?
És ezt a 100Mbit-et úgy kell számolni, hogy külön 100Mbit a letöltési és külön 100Mbit a feltöltési sebességnek?
Egy UTP kábel mennyit bír el? Nem 100Mbit-et? Akkor már az se elég a 120/10-es nethez?
-
Vodar
senior tag
"Ez a 10Mbites ethernet szabvány azonosítója. És ez tényleg maximum 10 Mbitet tud.
Ha a routered LAN csatlakozója ilyen, akkor nem fogsz tudni ennél nagyobb sebességet elérni rajta keresztül, bármilyen neted van."A DIR-100-as routernek akkor ilyen?
Ezt nem értem, nem létezik, hogy csak ennyit bír. A mértékegységekkel kavarok valamit? Ha tényleg csak 10Mbit-es, akkor egy 120Mbit/s-os UPC-s netnek még a 10%-át se tudom kihasználni? Ezt nem értem.
Szerk.: ja nem, dehogy is. Szóval ez azt jelenti, hogy a DIR-100 router támogatja a 10Mbit/s-ot és a 100Mbit/s-ot is, igaz?
Ez esetben a 100Mbit/s-ba beleszámít a le és feltöltési sebesség? Szóval a letöltési sebességem 120MB/s, a feltöltési 10Mbit/s --> összesen 130Mbit/s, amiből csak 100Mbit/s-ot tudok kihasználni?
[ Szerkesztve ]
-
Vodar
senior tag
Nekem 2 DVD íróm + egy Blu-Ray olvasóm van a gépben, mellé 3 db HDD + 1 floppy olvasó, illetve egy kártyaolvasó. Hidd el, kell a hely. Ha veszek még egy Blu-Ray írót is, akkor se valószínű, hogy kiveszem a Blu-Ray olvasót a gépből, mert Blu-Ray-ről Blu-Ray-re való másolásnál jól jön.
Én azért veszek Full ATX lapot és ennek megfelelő házat, mert jobb a szellőzése, mintha egy kis szűk házikót vennék.
[ Szerkesztve ]
-
Vodar
senior tag
Sziasztok,
Tudnátok nekem ajánlani egy GPS-t 15 ezer Ft körül? Vateráról is mutathattok, csak új legyen. Sajnos nem igazán értek hozzájuk. Mi is az a navigációs szoftver, ami közben beszél is? IGO? Azt, ha letöltöm valahonnan, akkor bármelyik GPS készülékre fel tudom telepíteni?
-
Vodar
senior tag
válasz szakalistvan #10054 üzenetére
Erre rá tudom rakni az IGO-t? http://elektronika.vatera.hu/adovevo_gps/gps_vevok/carrera_follow_me_gps_navigacioszamlaval_1ev_gari_176373842.html
[ Szerkesztve ]
-
Vodar
senior tag
Sziasztok,
Melyik számít a legmegbízhatóbb tárhelyszolgáltatónak külföldön, vagy itthon? Létezik 100%-os rendelkezésre állású?
-
Vodar
senior tag
Sziasztok,
Meg tudnátok mondani, hogy mi ennek a csatlakozónak a neve (nem az USB végére gondolok):
Mobiltelefonokban szokott ilyen lenni.
-
Vodar
senior tag
válasz WildBoarTeam #10511 üzenetére
De a csatlakozó neve mi? Pl. microUSB, miniUSB, stb. Tudom, ez nem USB, de akkor mi?
-
Vodar
senior tag
Sziasztok,
Ingyen hozzá tudnék jutni egy Sapphire Radeon HD 5450 512 MB PCIe videokártyához.
Jelenleg egy HD3850 512 MB OC van a gépemben. Teljesítményben többet nyújtana a HD5450, vagy nem érdemes lecserélnem? A DX 11 nem számít.Ha többet nyújtana, akkor sac/kb hány %-os telejsítménynövekedésre számíthatok játékoknál?
-
Vodar
senior tag
Kérdés: ha eredetileg 16V-os kondi van az alaplapon és én 25V-osra cserélem, az árt a lapnak?
-
Vodar
senior tag
Sziasztok,
Amikor tölt be a Windows 7, akkor a boot logo nem megfelelő felbontásban jelenik meg. Miért? Na nem mintha olyan nagy hiba lenne, de épp elég ahhoz, hogy idegesítsen Ja és 1366x768-as notebookról van szó.
-
Vodar
senior tag
Sziasztok,
valaki meg tudná mondani, hogy a Slimtype DVD A DS8A4S dvd íróval tudok-e DL-es DVD-ket írni? Egyszerűen nem találok róla sehol infót és most nem tudom, hogy merjek-e bele DualLayer-es DVD-t venni.
-
Vodar
senior tag
Sziasztok,
Az lenne a kérdésem, hogy van-e arra valami mód, hogy 256 bites AES-el titkosított külső USB-s HDD-ről tudjak filmet lejátszani, ha rádugom a TV-re? Gondolom alapesetben nem fogja látni a HDD tartalmát a TV, ha le van titkosítva...
[ Szerkesztve ]
-
Vodar
senior tag
Sziasztok,
Egy olyan kérdésem lenne, hogyha vennék a mostani G-s Wifi adapter helyett egy N-eset, akkor azzal a távolabb lévő wifis routerek jelét is jobban tudnám fogni (és a közelebb levőkét is nagyobb jelerősséggel), vagy csak a sebesség lenne jobb?
Szóval egy N-es wifi adapterrel a jelerősség is jobb, vagy csak a sebesség?[ Szerkesztve ]
-
Vodar
senior tag
Sziasztok,
Egy olyan kérdésem lenne, hogyha vennék a mostani G-s Wifi adapter helyett egy N-eset, akkor azzal a távolabb lévő wifis routerek jelét is jobban tudnám fogni (és a közelebb levőkét is nagyobb jelerősséggel), vagy csak a sebesség lenne jobb?
Szóval egy N-es wifi adapterrel a jelerősség is jobb, vagy csak a sebesség? -
Vodar
senior tag
Sziasztok,
Kérdés: ha az n-es TP-Link wifi adapterem antennáját (ami 4dbi-s) 8dbi-sre cserélném, azzal mennyivel nőne meg a hatótávolsága? Ha most sík terepen fogja a kb. 200 méterre lévő jelet, akkor egy 8dbi-s antennávval ez az érték mennyivel nőne meg?
-
Vodar
senior tag
Tud valaki egy jó pendrivot? Az elsődleges szempont, hogy gyors legyen. Kapacitása elég, ha csak 2-4GB.
-
Vodar
senior tag
PQI pendriveokról mit gondoltok? Pl. erről vélemény? http://www.edigital.hu/Pendrive/PQI_mini_Intelligent_Drive_i812_8GB_pendrive_kek-p58975.html?bid=&partner=10003
-
Vodar
senior tag
Sziasztok,
A következő a helyzet:
Adott egy laptop és egy különálló asztali gépbe való SATA-s merevlemez. Hogy tudnám erre feltelepíteni a Windows-t? Létezik mondjuk valamilyen átalakító kábel, amivel USB-->SATA-t össze tudom kötni, vagy lehetetlen feladat?
Nagyon fontos lenne...
[ Szerkesztve ]
-
Vodar
senior tag
Kérdés: routerben a Dos elleni védelem bekapcsolása járhat valamilyen hátrányokkal? Pl. lassítja valamennyire a kapcsolódást?
-
Vodar
senior tag
Sziasztok,
Ha az alaplapon sima SATA csatlakozó van, arra rá tudok kötni SATAII vinyót?
-
Vodar
senior tag
Sziasztok,
Jelenleg mely gyártóknak van x86-os architektúrával rendelkező processzora az Intelen kívül?
-
Vodar
senior tag
Sziasztok?
Mi a különbség a virtualizáció és emuláció között? Akármennyit olvasok a két fogalomról, akármilyen összehasonlítást nézek, nem értem meg, hogy miért van megkülönböztetve a 2 fogalom. Valaki elmagyarázná néhány mondatban?
-
Vodar
senior tag
Sziasztok,
Egy ideje, amikor 20MB/s körül töltök torrentet, akkor hirtelen belassul a net. Illetve nemcsak a net, hanem a router elérése is... ilyenkor a router menüjét is sokkal nehezebbe tudom elérni és néha teljesen meg is szakad a hálózat, új IP-t is kapok. A túl sok kapcsolatot nem bírja a router? De hogyhogy korábban jó volt? Próbáltam már visszaállítani a gyári beállításokat is, az se segített.
[ Szerkesztve ]
-
Vodar
senior tag
Sziasztok,
Van egy megmagyarázhatatlan problémám...
Wifivel kapcsolódok a routerhoz és az utóbbi pár napban amint elindítok egy torrentet, szinte azonnal megszakad a net és csak a router restart segít (mindenféle torrent kliensre így reagál). Szóval a router menüjét még ugyanúgy elérem és a router továbbra is azt írja ki, hogy kapcsolódva van a ppoe hálózathoz, de a gépemen nincs net.
Mégis mi lehet a gond? Majdnem egy éve használom a routert és tökéletesen működött torrent közben is. Próbáltam több adapterrel is kapcsolódni hozzá, de mindegyikkel ugyanígy viselkedett. Próbáltam visszaállítani a router gyári beállításait, firmwaret frissíteni, de nem segített.
-
Vodar
senior tag
Sziasztok,
Tudnátok mondani néhány TCO kategóriát?
-
Vodar
senior tag
Sziasztok,
Azt szeretném megcsinálni, hogy egy gépet távoli asztali kapcsolattal el tudjak érni, de aki közvetlenül a gép előtt ül, az ne tudja azt használni (pl. jelszóval legyen levédve). Tud erre bárki bármilyen megoldást?
[ Szerkesztve ]
-
Vodar
senior tag
A GA-P31-ES3G alaplap támogatja a wake-on-lan funkciót? A manuálban csak power on by ring-et találtam, az nem ugyanaz, igaz?
-
Vodar
senior tag
Sziasztok,
A GA-P31-ES3G alaplap támogatja a wake-on-lan funkciót? A manuálban csak power on by ring-et találtam, az nem ugyanaz, igaz?
-
Vodar
senior tag
válasz krypton #28453 üzenetére
Csináltass, ha nagyon kell: http://www.google.hu/search?q=matrica+nyomtatás&ie=utf-8&oe=utf-8&aq=t
[ Szerkesztve ]
Aktív témák
Hirdetés
- Elektromos (hálózati és akkus) kéziszerszámok, tapasztalatok/vásárlás
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Novemberi hardverkavalkád
- Formula-1
- Napelem
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- World of Tanks - MMO
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Fujifilm X
- Xiaomi 11 Lite 5G NE (lisa)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest