Hirdetés
Aktív témák
-
peter889
őstag
Sziasztok!
Processzorok sebességeinek összehasonlítását szeretném látni, csak hogy hozzávetőlegesen tudjam, mi mennyivel gyorsabb.
Főleg a
- Pentium 4 3000 Mhz,
- Intel Celeron 1700 Mhz és
- Intel Core2 Duo
összehasonlítása érdekelne.
Nem tudom hol, hogyan férhetnék hozzá?Üdv..
-
peter889
őstag
Sziasztok!
Nagy problémám adódott: a winchesterem, amin az XP rendszer is volt, fontos, nagyon nehezen pótolható adatokkal, magától elszállt! Egyik napról a másikra, előzmény nélkül. Egy másik vinyóra telepítettem egy friss XP-t, innen a TotalCommander azt írja ki a problémás vinyóra: "Nincs ilyen meghajtó", és úgy tűnik hardverkárosodás nem történt.
Hogyan lehetne nem látható winchestert újraéleszteni? Milyen programmal?
(Jó volna magyar nyelvű.)
Nagyon remélem, az adatok nem vesztek el.
A meghibásodott vinyó egy 80 egy gigás Maxtor és NTFS filerendszer volt rajta.Hálásan megköszönném a segítséget!
-
peter889
őstag
Pontosítok:
Ez az új XP a problémás winchestert látja, hardverhibát nem jelez: "Ez az eszköz megfelelően működik." Csak mintha meg sem lenne formázva. -
peter889
őstag
XP kiírja: "A meghajtóban lévő lemez nincs formázva."
-
peter889
őstag
Sziasztok!
Win XP professional rendszerhez általában hány gigás rendszerpartíciót szoktak létrehozni?
Előre is köszönöm a választ.
-
peter889
őstag
Sziasztok!
Az Xp professional op. rendszer stabil működéséhez kell szabad hely a winchester rendszerpartícióján? Mekkora? (Leszámítva persze a letöltendő/telepítendő fájlokat.)
A lapozófájlt mekkorára célszerű beállítani?
Előre is köszönöm a választ.
-
peter889
őstag
Sziasztok!
Formázáshoz, particionáláshoz szeretnék segítséget kérni:
Xp lemezkezelőjében particionáltam(2 részre) majd formáztam(NTFS-re) egy 80 gigás vinyót."Partíció típusának kiválasztásá"-nál mindkét partíció esetében az "Elsődleges partíció "-t választottam és, nem a kiterjesztettet. Jól csináltam?
A formázásnál mit jelent a "fájok és mappák tömörítésének engedélyezése"? Érdemes engedélyezni? Később módosítható - ha igen hogyan?
Előre is köszönöm a választ!
-
peter889
őstag
Sziasztok!
Ismét segítségre lenne szükségem:
1. Problémám:
Az XP lemezkezelőjében a formázásnál mit jelent a "fájlok és mappák tömörítésének engedélyezése"? Érdemes engedélyezni? Később módosítható - ha igen hogyan?2. Problémám:
A winchester ellenőrzésénél a Hard Disk Sentinel ezt írja ki:
"A lemez felületén található 5 hibás szektor, mely(ek) tartalma a tartalék területre lett áthelyezve."
Ezzel szemben a Hard Disk Sentinel "Felület Teszt"-je a "Lemez felületi térkép"-en 0, azaz nulla Rossz helyet ábrázolt, majd kiírta, hogy nulla új hibás szektort talált.A Xp parancssorába írt CHKDSK parancs 0 rossz szektort ír ki.
Ez nem ellentmondás? Hogyan mutatható ki megbízhatóan a Bad szektorok száma?
Előre is köszönöm a segítségeteket.
Üdv
P -
peter889
őstag
Sziasztok!
- Szeretném megtudni, hogy az alábbi két vinyó mennyit fogyaszt, ha folyamatosan adatot olvas/ír, és mennyit, ha csak a gépre van kötve, rendszerben van áram alatt, de nem olvas/ír?
Maxtor DiamondMax Plus 9 - 80 GB
Barracuda 7200.7 Plus - 160 GB- A vinyókat gépen belül hogyan célszerű úgy elhelyezni, hogy jó legyen a szellőzése? (Tegnap 55! fokra melegedett az egyik, a Hantinel pampogott miatta!)
Megköszönném, ha vki tudná a válasz!
-
peter889
őstag
Oké, köszönöm, nézegetem.
-
peter889
őstag
Sziasztok!
Még egy kérdésem lenne:
Winchestert lehet működtetni hangfal közelében?
Az én gépem évek óta egy nagy hangfal tetején van (máshol nem lenne helye). -
-
peter889
őstag
MOst 44 és 46 fokosak a winyók. Ráadásul tél van !
-
peter889
őstag
A két winyó egymás alatt-fölött volt 5.25-ös beépítőkeretekben. Az egyiket átraktam egy jobban szellőző helyre, azóta több fokot csökkent mindkettő hőmérséklete. A főprobléma az volt, hogy egymás mellett voltak. Köszi a tippet! Venti, borda nem is kellett.
------
Igen, van a gépház legalján egy kis hangszóró. A gépházat a hangfalat még egy 2 cm vastag falap is elválasztja egymástól - bár nem tudom van-e jelentősége.Most az alsó winchester és a mélyhangszóró mágnese között kb. 55cm lehet a távolság. Ha a hangfalhoz 70-80 cm-re teszek monitort vagy tévét, azok picit elszíneződnek tőle. Remélem nem lesz probléma!
-
peter889
őstag
Sziasztok!
Rendszerpartíció gyökérkönyvtárába hogyan lehet a ntlrd-t és a NTDETECT.COM-ot működőképesen belevarázsolni?
(Ezek hiányoznak és a rendszerindítást nem arról a winchesterről kezdi a gép, amin a Windows Xp van.)
-
peter889
őstag
válasz peter889 #24060 üzenetére
Tehát
1. winchesteren (D: ) van a Windows Xp, gyökerében viszont csak a hiberfil.sys, pagefile.sys van, más nincs!
2. winchester (C: ) gyökerében van az ntlrd, ntdetect.com, boot.ini, amiket a Win Xp használ.Úgy akarom, ha kivenném a 2. winyót, a rendszer akkor is OK legyen.
-
peter889
őstag
válasz PhoenixK #24062 üzenetére
Valami probléma van. Kiadtam a fixboot parancsot és a javító konzol szerint az új rendszertöltő szektor írása a rendszerpartícióra sikeres volt.
Viszont a bootolásnál a gép kiírta:
NTLRD is missing
Atl+Ctrl+del-t nyomjak az újraindításhoz.Most megnéztem, mit csinált a gyökérben a fixboot: a pagefile.sys-t kitörölte, miközben nem 'varácsolta' oda a hiányzó fájlokat.
A Biosban a bootoláshoz ki lehet választani pl. HDD-0, HDD-1, HDD-2, HDD-3-ról történjék-e a bootlás.
A rendszervinyó a primary masteren van, ezért gondolom, a HDD-0-t jelöltem be, de nem tudom helyes-e? Vagy mit csináltam rosszul? -
peter889
őstag
A fixmbr-t még sohasem használtam, azt sem tudom mi az.
Írjam be a fixmbr-t? -
peter889
őstag
válasz tupacamaru #24071 üzenetére
Beírtam a fixmbr-t, "sikeresen" végrehajtotta, de semmi változást nem tapasztalok.
-
peter889
őstag
válasz tupacamaru #24077 üzenetére
A javítókonzolban a javítani kívánt partícióra kell belépni? Mert én úgy csináltam.
-
peter889
őstag
válasz tupacamaru #24079 üzenetére
Végül újratelepítettem az egész Xp-t. Az a szerencsém, friss telepítés volt, így nem volt nagy munka. De azért kösz az infókat, hátha máskor hasznát veszem.
-
peter889
őstag
Megoldódott a túlmelegedett vinyóim problémája, mert
jó alaposan kiporszívóztam a számítógépem!Két napja még 44-47 fokosak voltak a winchesterek a gépemben.
Az egyiket egy szellősebb helyre tettem és aztán már csak 41, 43 fokosak lettek. Porszívózás után a Sentinel már csak 35-40 fokokat mér.
A ventillátorokohoz közeltettem a szívócsövet, a szívóerőtől csak úgy pörögtek. A szellőzőnyílásokat is jól megszívtam. -
peter889
őstag
Tudja valaki?
Hozzávetőlegesen menniyvel csökken egy gépre kötött patás vinyó fogyasztása, ha éppen nem használja a számítógép? (Nem olvas róla, nem ír rá, de áram alatt van, csatlakoztatva.) -
peter889
őstag
Sziasztok!
Mennyi a normális ára egy 45 cm körüli 80 eres patás vinyókábelnek?
(Egy mezeire gondoltam, semmi extra -sajnos ami volt tönkrement.) -
peter889
őstag
Sziasztok!
Kis segítségre lenne szükségem:
Abit SA7alaplapba max. milyen processzor tehető?
És milyen paraméterekre kell figyelnem a kiválasztásnál?(Nem értek hozzá, és a netről rendelném, persze használtan.)
A segítségeteket előre is köszönöm! -
peter889
őstag
Hali!
A talált leírás és az én "szaktudásom" alapján nem mernék vásárolni.
Ha magyar lenne a tájékoztató, akkor sem tudnám, mi a búbánatot jelent pl.: az "FSB". Lehet nem FSB-s is?!
Annyi időm meg nincs, hogy beleássam magam a témába. -
peter889
őstag
Ok, köszi, tehát akkor 1 Mb-os cache-el rendelkező 2.8 Ghz-es prockó is bele tehető?
-
peter889
őstag
Sziasztok!
Ismét a segítségeteket kérném:
Intel Pentium 4 - 2.80GHz processzorral mennyivel lenne gyorsabb a gépem a jelenlegi,
Intel Celeron 1.70GHz prockóhoz képest?
(Alaplap: Abit SA7; memória: 512 MB-333Mhz)http://www.cpubenchmark.net/cpu_list.php
szerint:Intel Celeron 1.70GHz - Passmark CPU Mark
(higher is better): 193
Intel Pentium 4 2.80GHz - Passmark CPU Mark
(higher is better):415Most akkor ez az jelentené, hogy 415/193-al, azaz durván duplájára növekedne a gépem sebessége? (Memóriát, egyebet nem cserélnék.)
(Nem tudom mit takar a "passmark CPU Mark" számérték
-
peter889
őstag
Sziasztok!
Intel Pentium 4, 2.8 Ghz-es, 533-as, s478-as tokozású processzorból létezik 512 kB-nál nagyobb cache-el rendelkező?
A PLGA775 és a PPGA478 különbözik?
Előre is köszi a választ. -
-
peter889
őstag
Sziasztok!
Az lenne a problémám, hogy youtube-os videókat egyik böngészőmön sem tudok lejátszani: a videó helye sötét, hang van. Pár napja még jó volt.
Eközben más videók problémamentesek. Tudná vki a megoldást?[ Szerkesztve ]
-
peter889
őstag
Megtaláltam a megoldást a problémámra, ha valakinek kellene:
[ Szerkesztve ]
-
peter889
őstag
Sziasztok!
Egy .txt fájlt valószínűleg felülírtam egy azonos nevűvel, NTFS-ről NTFS-re, Xp alatt.
Hogyan deríthető ki utólag, hogy valóban történt-e felülírás, és hogyan lehetne visszaállítani a korábbi fájltartalmat?
(Jelszavakat tartalmazott, ezért fontos.)
Nagyon örülnék, ha valaki tudna segíteni.[ Szerkesztve ]
Aktív témák
Hirdetés
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Milyen alaplapot vegyek?
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- BestBuy ruhás topik
- Békéscsaba és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest