Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
mephi666
nagyúr
válasz EmberXY #41782 üzenetére
általában szeretik a cégek a fizetési határidőt kicentizni, hogy inkább náluk álljon (kamatozzon) a pénz, amíg csak lehet... főleg, ha nagy összegekről van szó... akár az is elképzelhető, hogy 1 hónap múlva jár le egy rakat számlájuk, aminek számítanak másik oldalon a kifizetésére és rendeződik a likviditási problémájuk... csak hát tényleg kérdés, hogy mekkora cégről van szó? mivel foglalkozik? és a fenti eset életszerű-e? ...esetleg volt-e már a múltban hasonló eset, ami után minden visszaállt a normálba?
"Kis lépés az emberiségnek... hosszú lépést a férfiaknak..." ++++++++++++++ BattleTag: mephiHUN#2258 ++++++++ A kígyó veszélyes állat mert harap, de a takarítónő még veszélyesebb, mert ő Maris
-
mephi666
nagyúr
válasz EmberXY #41784 üzenetére
elszámolták magukat? pl. elszállt pár hónapja az eur, az alapanyag beszerzésén baromi sokat buktak, az kb elvitte a tartalékot, amit a nyári uborkaszezonra tartottak... július-augusztusban sok cég leáll hetekre, akiket kiszolgálnak, kicsi volt így a forgalom... most kezdene felpörögni minden, de anyagilag annyira határon vannak, hogy a dolgozóknak nem bírnak már rendesen fizetni... viszont ami most kimegy tőlük, annak az ellenértékét 30 nap múlva kapják...
ui: ez a fenti csak tipp... nem tudok róla, hogy a mi cégünknél ilyen eset állna fenn, de simán előfordulhatna, ha nem lenne tartalék július-augusztus meg van lőve, mert a forgalom nagy részét kiadó cégek "csökkentett tempóban" mennek
#41785: nem feltétlenül csődölnek be... elég, ha pl eur-ban szereznek be alapanyagot, viszont nagyrészt belföldre értékesítenek huf-ban megszabott árakkal készterméket... elég bukós lehet így a mostani időszak, de ha a következő időszakra kötött szerződéseken korrigálnak, túlélhetik és mehet minden tovább...
[ Szerkesztve ]
"Kis lépés az emberiségnek... hosszú lépést a férfiaknak..." ++++++++++++++ BattleTag: mephiHUN#2258 ++++++++ A kígyó veszélyes állat mert harap, de a takarítónő még veszélyesebb, mert ő Maris
-
inf3rno
nagyúr
válasz EmberXY #41906 üzenetére
Ja egyébként igen, a múltkori SZJA bevallásom miatt is írtak, hogy pótoljam. Csak néha ilyen zsaroló leveleket küldenek, hogy jelenjek meg egy héten belül, vagy fizessek többszázezres bírságot. Aztán a végén kiderül, hogy csak valami huszadrangú papír kellett nekik. Teljesen elmebeteg rendszer.
Jó ez az MO.hu-s rendszer, kimondottan hasznos szolgáltatások vannak, igénybe is veszek párat:
"3119 - FÜLJELZŐ ÉS SEGÉDESZKÖZ TÖRLŐ (SZARVASMARHA) 9/21/2020, 1:23:11 PM NÉBIH"[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
-
Inhouse
őstag
válasz EmberXY #42117 üzenetére
2016-ban még a linken levő Macsinka János, az egri Macok Bisztró és Borbár séfje volt.
Most már tulaja is, vagy akkor ez nem volt kihangsúlyozva. Illetve most már Macok Bisztró és Imola udvarház néven fut.
Azt értem, hogy a jelenlegi világpiaci ár egy lufi ár, az egekbe emelkedett, kezdve az EU-s tőzsdére vitellel, majd jött a háború és végül a szankciók tették be a kaput. Viszont ha ezen az áron megveszi a szolgáltató, ami Mo-on elvileg állami cég, akkor talán nem kéne újabb levegőt fújni a lufiba, hogy egy még irreálisabb ár keletkezzen, amit már tényleg senki nem tud kifizetni. De ha nincs újabb lufizás az árban, akkor meg nem adja ki az alig több mint a felére levitt ár a nyereséget...vagy valami nagyon nem kerek. Eleve a hússzoros ár is fura, mert 7-8, na jó legyen 10-szeres áremelkedésről talán volt szó, de 20x?! Még a 13-szoros szorzó is érdekes. Az más kérdés, hogy azon mélázok, hogy valakit 5-ször, vagy 40-szer fejeznek-e le...Üdv Inhouse
-
BiP
nagyúr
válasz EmberXY #42189 üzenetére
Ez jó kérdés. Régen ez 1.00 volt, (tehát a m3 változatlanul ment tovább a számolásban) ,most nekem is volt valami 1.0akárhányas tényező.
El tudom képzelni, hogy vagy mérési veszteség korrigálásra, vagy esetleg a hőérték korrigálásra szolgál-e. Nem tudom.
De mindegy is, ennyivel is többet kell fizetni.[ Szerkesztve ]
-
Inhouse
őstag
válasz EmberXY #42213 üzenetére
A szolgáltatóknál nem igazán látszik a hozzáadott érték...
Ez a cég nem mikrovállalkozás, ha még 2-3 feltételnek megfeleltek, akkor ti maradhattok az egyetemes energia szolgáltatáson belül, az még viselhető. A mienk 10fő feletti, de nem sokkal és máris impossible mission. 6 telephely, azt mind fűteni kéne, és mindenhol vannak számítógépek, meg világítás...2023-tól ez már megoldhatatlan feladat lesz. Ez is egy alkatrész kereskedő cég, és itt is van hozzá adott érték.
A vendéglátás nagyja is roló le szerintem, ahogy látom. Meg azért jópár cég esik hasonló csapdába az elkövetkező hetekben, hacsak nem történik valami hatalmas csoda.Üdv Inhouse
-
MaxxDamage
félisten
válasz EmberXY #42312 üzenetére
Inkább Online...nem akarok/akarunk ilyen "számlálóbiztos"-hoz igazodni.
◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
MaxxDamage
félisten
válasz EmberXY #42406 üzenetére
Jogos feltételezés!
Én eleve ennek írtam [link] (lekérdezés céljából)[ Szerkesztve ]
◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
MaxxDamage
félisten
válasz EmberXY #42408 üzenetére
Lehet azt kéne, de olyat ami valszeg oda is szól(na) de mégsem jó
Bank majd "ha" válaszol, akkor fény derül a turpisságra...
-
MaxxDamage
félisten
válasz EmberXY #42410 üzenetére
Adtam neki egy "generált" nyomkövetési számot.
-
Top cat
addikt
-
Inhouse
őstag
válasz EmberXY #42530 üzenetére
Mi is kitöltöttük online és csak véletlenül vettem észre, hogy 2 visszaigazolás jött. Az egyik hibás (ez jött később), ahol a "Kijelölt cím:" null és a cím, az alatta levőbe került a dátum az azonosító helyére és alul a dátum üres...meg van egy (ez érkezett elsőnek), ahol stimmel a 4 sor. Aztán belenéztem a letöltött részletesbe és a címünk helyén üres sor, és alatta a
"Helyes és teljes a cím?
igen"
szerepel...
Írtam emailt nekik és rákérdeztem és azt a semmitmondó választ kaptam, hogy ha a kitöltés helyes volt, akkor mindegy, hogy a mentettben mi van...
Ami még érdekes, hogy anyáét is én csináltam (később pár nappal, nem egyszerre), ott minden stimmel, és ott a "Felvétel OSAP nyilvántartási száma" ugyanaz a 4 jegyű szám, mint a mienk.
De ahogy olvasom, nem kell mindent újra diktálni, ha tényleg nem lett jó, akkor csak a cím, aztán viszlát.Üdv Inhouse
-
Cs1csó
félisten
-
Cs1csó
félisten
válasz EmberXY #42875 üzenetére
Szerintem nincs gond nálad, ameddig lemegy nem kell aggódni de én ezekben a "szerekben" kevésbé hiszek persze ami talán segít:
- Sziton (valahogy így hívják) lefolyótisztító
- meg - lehetőleg - ipari vízkőoldó belenyomatni és hagyni dolgozni persze ezt érdemes nyáron szellőzés mellett végezni vagy pl. egy irodai típusú munkahelyen pl. este vagy hétvégén és másnap reggel vagy a hét kezdésénél pl. a piszoárokat lehúzni -
Borisz76
veterán
-
BiP
nagyúr
válasz EmberXY #42902 üzenetére
Nekem egyszer volt ilyesmi, de már nem emlékszem, hogy automatikus volt-e vagy felhívtam az ügyfélszolgálatot, és úgy oldották-e fel.
Mintha az appban ilyenkor megjelenne az opció, és akkor azonosított hívásként nem pöcsölnek.
De ha nem, felhívod az ügyfélszolgálatot, és ránéznek.[ Szerkesztve ]
-
MaxxDamage
félisten
válasz EmberXY #43135 üzenetére
Jah...van benne valami!
-
BiP
nagyúr
válasz EmberXY #43172 üzenetére
Ilyeneken én is el szoktam csodálkozni. Hazai kis/közepes cég, a cégvezető gazdag, nagy ház, nagy kocsi, stb. de egy normális megrendelést nem bírnak hiba nélkül vagy "jólvanazúgy" mentalitás nélkül végigvinni.
Kapa kilóg a szájából, én meg nézek, hogy így hogyan tud a cég fennmaradni, vagy ennyi pénzt termelni. De megoldják.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- POSZTER NYOMTATÁS - NAGYFORMÁTUMÚ FÉNYKÉP / FOTÓ NYOMTATÁS
- Canon A-1
- Bomba ár! Toshiba Satellite Pro R50-C - i3-5G I 4GB I 128GB SSD I 15,6" I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Toshiba Satellite Pro A40-D: i5-7GEN I 8GB I 256SSD I 14" HD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Toshiba Tecra Z40-C: i5-6GEN I 8GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest