Hirdetés
- Testösszetétel nyomonkövetése Samsung Galaxy Watch6 okosórával
- Asszociációs játék. :)
- Ingyen kellene, de tegnapra
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Szólánc.
- MultiCooker avagy az elektromos kukta. Ötletek, tippek, tanácsok, receptek.
- Bambanő háza tája
- Fűzzük össze a szavakat :)
- 🖥️⛅
- Évente csak egyszer látod! 11 11 11 11 11
Aktív témák
-
rigo88
aktív tag
bocsánat a hülye amatőr kérdésért, de új gépet csinálok, és a problémám a következő:
a proc: http://www.hardwarezone.com/img/data/articles/2006/2014/cpu-1.jpg gondolom mindannyian ismerjük, e6300
a lap pedig p5b (sima nem ami a képen látható, de a cpu lefogója ugyanaz..): http://prohardver.hu/html/lap/965_shootout2/asus/mobo.jpg
a gondom az, hogy az a lefogó más alakú, mint a proc ''kerete'', így ha rácsuknám azt a leszorító kart, gondolom kb kettétörne a lap.. mi a megoldás? csukjam nyugodtan rá, nem fogom elb...ni, vagy nem illenek össze az alkatrészek? (amit kétlek, mert sokaknak van ilyen kombináicójú gépük)
mégegyszer elnézést a buta kérdésért, nem szeretnék kidobni az ablakon soktizenezer forintot.
köszönöm.Dirr
-
rigo88
aktív tag
hibás cpu kiütheti az alaplapot?
A kérdés adott.. van egy hibás cpu amit beraktam 2-3 alaplaba amire kiderült, hogy valóban a cpu a hibás. de addigra az összes használt alaplap meghalt. bekapcsol, ventik pörögnek, de nem jön kép. csipogni sem csipog már.
Ilyen van? Illetve létezhet? Intel nem kártérít? Tán álomvilágban élek?Dirr
-
rigo88
aktív tag
válasz janos80 #19361 üzenetére
"hibás cpu amit beraktam 2-3 alaplaba amire kiderült, hogy valóban a cpu a hibás"
tehát 3 alaplap halt le.
az első mikor szétment azt hittem, hogy az integrált vga ment tönkre, mert csíkozott a bios is már. ehhez képest azzal a lappal még mindig beindul a rossz proc. ezért nem gondoltam cpu hibára..
hát ez van. vigyázzatokDirr
-
rigo88
aktív tag
válasz janos80 #19364 üzenetére
azért nem gyanakodtam, mert az első - a régi - alaplap még most is működik, és ahogy írtam, annál az integrált vga-ra gyanakodtam. a második használt volt, az lehetett alapból hibás. a 3. lap amibe betettem az a saját lapom volt. ott vált nyilvánvalóvá a probléma..
ha zárlat miatt ment szét a lap, akkor mi mehetett tönkre? gyakorlatilag bármi gondolom. tehát - sztem - valószínűleg valamelyik ic.. az pedig kukaDirr
-
rigo88
aktív tag
még valami..
akkor a hibássá vált alaplap ugye nem rontotta el a jó processzorom? még nem tudom megnézni amíg nincs új lap..Dirr
-
rigo88
aktív tag
megjavult az összes lap.... és a processzor is működik.
kéne valami tesztelő program alaplapra és processzorra is, meg akarom tudni mi a hibás. mert valami hibás. és ha másnak is ilyen problémája lenne tudja, mi van.Bordoi gondoltam, hogy nem lesz ott vége a történetnek, ezért nyitottam új topicot rá, de így most elvész a sok bába közt a gyerek.
Dirr
-
rigo88
aktív tag
válasz johntheface #19400 üzenetére
én egyszer elfelejtettem bedugni a 8800gts vga tápját. és akkor sipákolt folyamatosan a kari.
hátha..Dirr
-
rigo88
aktív tag
üdv
van egy asus p5k3 deluxe alaplapom, ami nagyjából kitűnően működik. nagyjából.
de pl reset gomb megnyomása után olyan mintha áramtalanítva lenne tehát nem reset történik, hanem kikapcs bekapcs. utána 1mp-re felpörög a venti majd leáll és így tovább, amíg ki nem kapcsolom a tápot 2-4 percre utána megy újra. táp és összes többi periféria másik alaplappal jól működik, illetve a fenti alaplap más táppal is u.ezt a hibát generálja.
valamint néha - a néha itteni jelentését nem tudom - nem csak a reset használata után is ez a hiba jön elő.
a kérdésem csak annyi, h kuka, vagy megéri megpróbálni egy bios frissítést?
v bármi egyéb 5let? (kondik nem puposak égésnyom sehol nincs rajta, ha lennének sem tudnám cserélni pl a kondikat lévén ez nem sokol, hanem egy 6rétegű nyákra épülő elektronika, úgysem lehet forrasztani.köszi
rDirr
Aktív témák
Hirdetés
- Honor Magic V2 fél év után
- Autóápolás, karbantartás, fényezés
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Autós topik
- Politika
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Testösszetétel nyomonkövetése Samsung Galaxy Watch6 okosórával
- Az iPhone 15 volt a legkelendőbb készülék 2024 Q3-ban
- EA Sports WRC '23
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- További aktív témák...
- MSI B150M MORTAR
- Eladó SK Hynix HMA81GU6CJR8N-XN RAM Modul - 8GB DDR4 3200MHz UDIMM (PC4-25600U, Single Rank)
- Eladó SK Hynix HMCG66MEBSA092N RAM Pár - 16GB (2x8GB) DDR5 4800MT/s SODIMM (Laptop Memória) 4800Mhz
- TG T-FORCE XTREEM DDR5 8000 2x24 GB CL38
- RETRO!!ASUS P5E X38-chipes alaplap eladó! Olvasd el figyelmesen!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest