Hirdetés
Aktív témák
-
PeL
addikt
Sziasztok !
Óriási segítségre lenne szükségem. A gépem paraméterei a profilomban vannak.
A következő lenne a probléma :Egész eddig frankón ment a gépem, semmi baja nem volt. STALKER-eztem, egyszer csak fura hangot hallottam a fülesben és totál kifagyott a gép. Reset-eltem, és már nem jelentkezett be.
Először csináltam egy BIOS reset-et, de mivel ez nem segített így szétszedtem, kitakarítottam, majd összeraktam. mikor bekapcsoltam elment a memória tesztig, és ott megint lefagyott, de újabb Reset után már képet sem adott.
Elkezdtem próbálgatni, hogy hátha valamelyik RAM panelem halt meg. (annyit nem árt tudni a ram-okról hogy 4 db 512 MB -osom van, abból 3 tökéletesen egyforma, a 4. -ben pedig egy betű eltérés van a típusszámában, és nem úgy van felosztva a panelen hogy "4 chip - szünet - 4 chip" hanem "5 chip - szünet - 3 chip" és mindegyik KingMAX márkájú, de mégegyszer mondom, kb 3/4 évig ment egész eddig hibátlanul), a lényeg hogy annyira rájöttem hogy ha a négyből csak az első memóriafoglalatban van RAM akkor minden faszán működik.
De miután belerakom a 2. panelt már nem ad képet, ha pedig az 1.-be és a 3.-ban van akkor 333-nak ismeri fel a 400-as ramokat. Ha csak a 2. -at hagyom ki akkor már nem jelentkezik be a gép. Na ez kissé bonyolult.A lényeg az hogy csak akkor megy rendesen a gép ha csak az 1. RAM slotban van panel. Ha többet rakok bele akkor vagy hibásan, vagy egyáltalán nem megy.
Én az alaplapra gyanakszom, de mivel az AMD-nél a processzorban van a memória vezérlő, így tanácstalan vagyok hogy melyik lehet a rossz.
Várom az ötleteket...
[ Szerkesztve ]
-
PeL
addikt
válasz greatchaos #5996 üzenetére
szerintem a memóriáknak semmi baja sem lehet, mert teljesen mindegy hogy milyen kombinációban variálom őket, ha egynél többet rakok a gépbe akkor semmilyen párosításban nem indul el, végigpróbáltam minden lehetséges variációt
-
PeL
addikt
válasz greatchaos #5998 üzenetére
Bár nem tudom hogy ha nem az 1.-be rakom a panelt akkor mennie kéne-e de ha csak a 2.-ba rakok akkor nem indul el
-
PeL
addikt
Nah kicsit próbálgattam a gépet.
Most ott tartok hogy az 1. és a 3. slotban vannak RAM-ok. Így 1 GB van a gépben de először 333 MHz-nek látta a gép a két RAM-ot ezért BIOS-ban felhúztam 400-ra. így nincs Dual-Channel és eddig gond nélkül megy. Ha az 1. és 2. slotban van csak RAM akkor nem ad képet (dual-channel), ha az 1., 2., és 3. -ba is teszek akkor eljutok addig hogy bejelentkezik a gép, de a processzor típusának kijelzése után a RAM mennyiségét már nem írja ki hanem lefagy. Ugyanez van ha az 1. 3. és 4. slotban van RAM.
Továbbra is várom a tippeket, tanácsokat
[ Szerkesztve ]
-
PeL
addikt
Hát ilyet esküszöm nem b****am...
Megint szétszedtem a gépemet #5995. hsz. miatt. Kiporoltam mindent, még a procit is kiszedtem, újrapasztáztam, majd összeraktam, benne mind a 2 giga rammal. Bekapcsolom, VAN KÉP, minden fasza, BIOS konfigolás is volt. Betölt a windows, de láttam hogy nincs DVD meghajtó, mert elfelejtettem visszakötni az IDE kábelt. Megint kikapcs, DVD beköt, bekapcs.
És megint ott vagyok ahol előtte. Nincs kép, és csak úgy tudtam megint életre lehelni ha kiszedtem a 2. és 4. slotból a RAM-ot, de így meg semmi baja... kiidegel már ez a gép...
-
PeL
addikt
Nah szal a problémám még mindig fenn áll, előzmények :
#5995 és #6068-ban, gépem paraméterei a profilomban.Még annyival egészíteném ki hogy a RAM-ok le lettek tesztelve egy másik gépben és mind a 4 modul hibátlan. Az én gépemben tovbbra sem működik dual-channelben, sem az 1-2 -es, sem a 3-4 slotban. Viszont single-ben simán megy. Ha nem jutok semmire platformcsere lesz...
[ Szerkesztve ]
-
PeL
addikt
Egy kérdés :
Az FSB emelése befolyásolja az alaplap hőmérsékletét ?
-
PeL
addikt
Sziasztok !
Konkrétan nem tudom ide kapcsolódik-e a HSZ-em, de megkérdezném a véleményeteket egy alaplapi hűtési megoldásról.
Van ill. volt egy Abit KN8 Ultra alaplapom (Nforce4 Ultra chipset), amin már 2 hónap után gondok voltak az hűtővel, (Hangoskodott, kerregett) így lecseréltem egy ZALMAN ZM-NB47J passzív hűtőbordára.
Kép a bordáról : [link]
Ezzel az volt a gond, hogy eléggé melegedett ezután az alaplap : 50'C volt az átlaghőmérséklet. A lap meg is adta magát 1 hónappal ezelőtt valószínűsíthetően a hűtés elégtelensége miatt. Most szereztem egy ugyanilyen lapot, amin ugyanez a hűtő van, és most hogy ne forduljon elő ugyanaz ami az előző lappal odaraktam egy 8cm-es ventilátort (700-800 RPM-el pörög 60%-os teljesítményen) a borda elé ami közvetlenül ráfújja a levegőt (oda is ragasztottam a proci ventikeretjéhez egy szál szigetelőszalaggal hogy ne tudjon kicsúszni a helyéről). Itt egy kép a venti helyéről, zöld téglalap mutatja : [link]
A kérdésem az lenne hogy mennyire tűnik ez jó megoldásnak szerintetek ?
[ Szerkesztve ]
-
PeL
addikt
Hi!
A következő lenne a problémám :
1,5 hete este még frankón ment a gép (adatlapomnál van a config), kikapcsoltam, reggel bekapcsolásnál jelntkezett a gond:
Felpörögnek a ventik egy pillanatra és kikapcsol a gép azonnal. Utána már ennyit sem csinál, csak ha kikapcsolom a tápot meg vissza. Az alaplapon világít a készenléti piros led, miután bekapcsolom kigyullad a másik zöld led is ami a működést igazolja, csak le is áll utána. A táp és a proci ki lett próbálva másik gépben, működik mindkettő. RAM-ok nélkül ugyanez, BIOS reset sem segített.
Próba erejéig kivettem a procit az alaplapból, úgy meg nem kapcsol le a gép, csak ugye proci nélkül...
Kifogytam az ötletekből, lap = kuka ?
[ Szerkesztve ]
-
PeL
addikt
nincs speaker, a gép a bejelntkezésig sem jut el : bekapcsolom, ventik felpörögnek egy pillanatra aztán kikapcsol a gép magától
[ Szerkesztve ]
-
PeL
addikt
48'C-os alaplapi hőmérséklet normális ebben a melegben?
ASUS P5K-VM + E2160 2700MHz-re húzva. Passzív hűtő van a lapon Nem veszélyes?
-
PeL
addikt
válasz Sósperec #41696 üzenetére
Tapizós módszert nézted? Azért Vigyázz meg ne égessen Hogy valóban forró-e vagy a szoftverek írják ki tévesen az adatot. akkora hőfok szerintem már nagyon sok lenne, a VGA-m nincs ilyen forró ebben a baromi melegben játék közben... Ha meg tényleg annyi akkor nem ártana egy nagyobb hűtőt nézni a cuccra
[ Szerkesztve ]
-
PeL
addikt
válasz Sósperec #41701 üzenetére
Hát szerintem sem sok van akkor hátra neki, nekem az egyik régi Abit KN8 NF4 Ultra alaplapommal volt ez, a gyári ventis kis szar hűtője zörgött ezért lecseréltem egy passzív Zalman bordára aminek az lett az eredménye hogy mocskosul melegedett a lap, főleg nyáron, 55'C+ volt, égetett. Raktam elé egy 8cm-es ventit úgy 50-55 fokos volt, szerintem nem sokat számított a venti mert ugyanúgy égetett... Szóval úgy kb 1 év után egy ominózus STALKER-ezés közben nagyon sokszor meghaltam, sokat kellett reloadolnom. Egyik visszatöltés közben bevillant egy csík a monitoron, pattant egyet a hang és onnantól a gépemnek annyi volt. Ki lett cserélve az alaplap, egy ugyanolyanra. Azon is egy ugyanolyan passzív Zalman hűtőborda volt. És 1 év után az is ugyanúgy megadta magát, az is ugyanúgy melegedett... Szóval lehet hogy jobban jársz ha veszel egy olyan lapot amin normális hűtés van
-
PeL
addikt
Sziasztok.
Adott egy ASUS P5K-VM (LGA775) alaplap amin biost kéne frissíteni az új CPU-hoz. Lehetséges valahogy megoldani hogy Win7 alól flasheljek? Van az alaplapnak saját flashprogramja (ALT+F2 a post screenen) de ahhoz floppy meghajtót kéne szereznem, és amúgy sem nagyon bízok a floppy lemezben... Jártam már úgy hogy Flash közben hibás volt a lemez, az volt a szerencsém hogy dual-biosos volt az alaplap és vissza tudtam állítani az eredetit.
-
PeL
addikt
Sziasztok
Kérdésem lenne, most cseréltem CPU-t:
Dual-Core E2160 @2700 MHz-ről upgradeltem Dual-Core E6700 @3200 MHz-re.
A hőfok most alapon 50'C, a régi proci 32-35'C között volt, igaz kb dupla magas rézmagos gyári hűtője volt, ez sima, nem réz.
Alap 50'C nem sok egy picit?
-
PeL
addikt
Régi hűtőt visszatettem aranyozott pasztával, azzal is ugyanúgy 50 fokot ír winben, szóval nem értem mi van vele, Na mindegy, a régi hűtő marad rajta így is úgy is mert az biztos hogy jobb mint az E6700-as gyári coolere.
-
PeL
addikt
Hát megnéztem a processzoron a hűtőbordát tapizós módszerrel, annak ellenére hogy 50 fokot ír szinte hűvösen hideg a hűtő, szerintem kizárt hogy 50 fokos legyen, és az a furcsa hogy a rendes gyári hűtőjével is meg ezzel is kereken fix 50 fokot ír, csak játékban van több de mikor kinézek az AIDA-ra látom mikor visszaugrik 50-re.
[ Szerkesztve ]
-
PeL
addikt
válasz kornyiktamas #49761 üzenetére
Nem kicsit a tápegység amin üzemeltetni akarod?
-
PeL
addikt
+/- 0.4V-ok még az elfogadható értékeken belül vannak a fő tápellátási szálakon, nekem a 400-as FSP tápom sem adja le pontosan a 12V meg 5V-t, nálam is van 2-3 tized eltérés... Elvileg ilyen pici kilengéseknek nem lenne szabad instabilitást okoznia
EDIT:
Sőt, most néztem a +5V nálam +5.112 AIDA64 szerint, a +12V pedig 12.264V
Ez előtt egy 450W-os Chieftec tápom volt, az sem adta le kereken az értékeket
Viszont ha alapból egy noname tápod van akkor nem árt a csere[ Szerkesztve ]
-
PeL
addikt
Futtattam az AIDA64 stress tesztjét bő 20 percig és ezt az eredményt kaptam...
ha nem jönne be a kép: http://noob.hu/2011/12/29/temp.jpg
Kissé sokallom, de nekem furcsa hogy kézzel hozzányúlva a processzor hűtőbordájához ezalatt kb langyos, nem meleg... 62 fok átlaghőmérséklettel már szinte forrónak kéne lennie nem? Mihelyt leállítottam a tesztet visszaugrott 50 fokra...
(3200MHz-es Dual-Core E6700 processzorról van szó, gyári rézmagos aranypasztázott Intel hűtővel, ugyanez a hűtő a 2.7GHz-re húzott E2160-at 30-32 fokon tartotta idle-ben)
[ Szerkesztve ]
Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest