Hirdetés
Aktív témák
-
HeavyToys
senior tag
Sziasztok!
Lehet nem pontosan ide tartozik a kérdésem, de olyan problémám lenne, hogy alaplapcsere után, ami egy ABIT n520-as chippel szerelt lap, win7-et felraktam minden tökéletesen működött. Azonban ma beleraktam 1 lemezt a dvd meghajtóba, pillanatok alatt be is olvasta, majd amikor a képek között lépegettem a gép megállt. Mozgott az egér, de semmire nem reagált. Több lemezzel is kipróbáltam és olvasás közben rendre ezt a jelenséget produkálja. Csak a reset segített.
A gépben új táp van 500W-os, x2-4200+os proci, asus 7600gt, Abit AN52S-alaplap, 160 gigás Maxtor 160Gb winyó és egy Optiarc Ad-7241 dvd meghatjó.
Usb-ről simán tudok játékot telepíteni fagyás nélkül, jól is fut.
Valami ötletetek esetleg? Én a meghajtóra gyanakodnék, bár ez a megállás nekem nagyon fura...alaplap elméletileg jó.
Köszi a segítséget előre is!
Üdv!
-
HeavyToys
senior tag
Hali mindenkinek!
Lenne egy kis problémám... a minap beszereztem egy Arctic Cooling Alpine 64 pro procihűtőt. A gyári darab kiváltására szántam. Fel is ment szépen az x2 4200+(Brisbane magos, 65W-Tdp) tetejére. Azonban figyelmes lettem arra a tényre, hogy hiába terhelem a gépet, a ventilátor fordulata állandó. A gyári hűtővel ez nem így volt, ott hallhatóan és Everest-ben láthatóan is változott a fordulatszám.
Jelenleg üresen a CPU 36-38 fok között mozog, játék közben 45-48 fok, 100%-on terhelve hosszú percek után 52-55 fok. De a ventilátor fordulatom végig konstans 1300 (+-100).
Alaplapom egy Abit AN52(S), a BIOS beállításokkal nem variáltam, maradt minden úgy, ahogy a gyári hűtővel is működött.
Segítségeteket előre is köszönöm!
Üdv mindenkinek!
-
HeavyToys
senior tag
-
HeavyToys
senior tag
válasz atti_2010 #32271 üzenetére
Közben történt 1 váratlan fejlemény! 100%-on terheltem a procit, 35 perc után elérte az 56 fokot itt tanyázott egy darabig, majd visszaesett 53-52-re, megnéztem és megemelte a fordulatszámot.Azóta szépen szabályozza 1300-2000 között, de alá még nem ejti. Köszi a segítséget még egyszer, majd turkálok a BIOS-ban!
-
-
HeavyToys
senior tag
Sziasztok!
Adott egy Gigabyte 880GA-UD3H alaplap, aminek az egyik PCI-Express foglalata eltört, az utolsó kis rekesz tört le a műanyagból. A kérdésem az lenne, hogy ez javítható valahogy? Próbálni nem tudtam, hogy működik e a foglalat.
Köszi előre is a választ!
-
HeavyToys
senior tag
Üdv mindenkinek!
Vettem 1 gépet ami a következő elemekből áll:
ASROCK 760GM-GS3
AMD Athlon II X3 455 AM3 3,3 GHz BOX
CSX 2GB DDR3 1333Mhz (128x8, CL9) Alpha
Gigabyte GZ-M1 Micro-Tower 400W Black
Seagate 500GB 7200rpm SATA-600 16MB 3 év garancia ST3500413AS
Samsung SH-D163C/BEBE 16/48x DVD-ROM Black SATA OEM
Sparkle GTS450 512MB DDR5Összeraktam szokás szerint a dolgokat, azonban indítanám és se kép se hang. Először gyanakodtam rá, hogy rosszul kötöttem be az alaplapi kábelokat, kiszedtem mindent és újból ellenőrizve visszaraktam.
Újra próbálkoztam, azonban ez sem segített. Ekkor jött az ötlet, hogy lehet a táp a rossz, ezért 1 másikkal is kipróbáltam, azzal sem indult.Jelenleg már nincs egyéb ötletem, így hozzátok fordultam. Lehetséges hogy kaptam 1 teljesen "süket" alaplapot? Vagy mi lehet még a probléma okozója? Még a ventilátor sem pörög fel, szóval tényleg tanácstalan vagyok.
Köszönöm előre is a segítséget!
-
HeavyToys
senior tag
válasz DJ WOKKY #40510 üzenetére
Két tápegységgel is kipróbáltam és mivel az egyik 1 működő gépből származik, ez a hiba kizárható, persze a tápok bekapcsolt állapotban voltak. Venti nem is pörög fel, időközben meg próbáltam rövidre zárni a pwr-btn csatinál, de ez sem hozott eredményt, meg sem nyikkant a gép. Másik ramot már tettem bele, az sem hozott eredményt. CPU-ból meg sajna csak ez az 1 db van.
Szóval én szerintem a tápot ki lehet zárni. Marad a lap vagy a cpu.
Aktív témák
Hirdetés
- OLED TV topic
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- EAFC 25
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Google Pixel topik
- Milyen cserélhető objektíves gépet?
- NBA és kosárlabda topic
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- További aktív témák...
- G.Skill Trident Z Neo 2 x 16 GB (32 GB) DDR5 6000 MHz CL30 AMD EXPO VADI ÚJ!!!
- 16gb 2400mhz REG ECC RAM modulok számlával, 6 hó garanciával.
- MSI MPG B550I GAMING EDGE WIFI Alaplap
- ASRock Z87 Pro4 alaplap, hibátlan működéssel eladó! OEM, csak a lap maga. Nincs tartozék!
- Supermicro MBD-A1SRM-LN7F-2758
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest