Hirdetés

2024. április 13., szombat

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1) Gave


Gave
addikt

1. Neveljük az embert egyre gépiesebb gondolkodásra.
2. Most már alkothatunk gépet ami emberként gondolkodik.
3. Profit

Nagyon tisztelem az Nvidiát amiért a többi AI céggel ellentétben nem a saját zsebébe beszél.

(#2) noPublicFG


noPublicFG
senior tag

Öt éven belül minden kertes házban grillezni fognak télen-nyáron.
Egy fémipari cégnél dolgozom, az éves befektetőin ugyan ezt hablatyolják...

[ Szerkesztve ]

plus ça change, plus c'est la même chose

(#3) Pipó


Pipó
őstag

5 év múlva csak kétkezi munkásokra lesz szükség. A nyolcadikos, pályaválasztó lányom minden héten megkérdezi, mi legyen, ha nagy lesz. Fogalmam sincs.

"Vannak győzelmek, amiktől jobban alszik az ember. És olyanok is, amik ébren tartanak." Broadchurch - Kis fekete szir-szar rózsaszín biszbasszal a tetején? - Az is vaaan!

(#4) FireKeeper


FireKeeper
nagyúr

imádnám ha a techbro ceo-k nem kísértenék a sorsot a profitért.

steam, GOG, uPlay: @petermadach || HotS: PeterMadach#2675 || Xperia 10 IV || Ultrawide & SFF masterrace || Unofficial and unpaid VXE R1 shill

(#5) Busterftw válasza Pipó (#3) üzenetére


Busterftw
veterán

A tobbseg nem tudja konkretan. ;)

(#6) Lenry válasza noPublicFG (#2) üzenetére


Lenry
félisten

pontosan
nvidiás ember PERSZE hogy ezt mondja, neki ez volna a nagy biznisz, másnak meg más.
ettől még nem válik valóra

Gvella Glan! | There are two types of people: Those who can extrapolate from incomplete data

(#7) Alusky válasza Busterftw (#5) üzenetére


Alusky
aktív tag
LOGOUT blog

Felnőtten se tudják sokan, ha tehetnék és szabad kezet kapnának mit szeretnének csinálni.

[ Szerkesztve ]

Automata váltósként a legjobb barátom az akkumulátor.

(#8) Gábor001


Gábor001
csendes tag

Öt év az még 2 GPU generáció, 1-2 memória generáció.
A "minden teszten átmegy az AI" egy elég sajátos (de cserében konkrét) megfogalmazása az AGI-nak. A még nem sikeres tesztekre valószínűleg lesznek specializáltabb adatsorok és modellek, így szerintem reális ennek az elérése a megadott időn belül.

[ Szerkesztve ]

(#9) Tasunkó válasza Pipó (#3) üzenetére


Tasunkó
senior tag

2020 óta a világ legvagyonosabb oligarcháinak, Musk, Bezos,... a vagyona megduplázódott. A mostani fizikai munka arányt nem fogják megbontani, ez az aranykor. Majd kitalálnak bullshit jobokat, kétkezi munkát végezni sosem érte meg.

Kérek egy számot a jútútú

(#10) Cassi


Cassi
senior tag

"a gasztroenterológiával még gondja van"

Ez nem túl nagy hátrány, figyelembe véve, hogy a legtöbb humanoidnak halvány gőze sincs, mit takar ez.

(#11) Synthwave válasza Tasunkó (#9) üzenetére


Synthwave
HÁZIGAZDA

"kétkezi munkát végezni sosem érte meg."

Hívtál már házhoz gázszerelőt?

SKILLNUDGE - it kinda ownz you.▐ My Quake Live/DOOM PoVs(YT): http://tinyurl.com/oe5zwa2▐ 3dfx / Glide & SGI 4EVER▐Golden '80s-'90s▐▐▐▐▐▐▐▐ SZÁNKÓVAL A GERINCEDBEN NEM VIDÁM A KARÁCSONY.

(#12) DrBubo77 válasza Synthwave (#11) üzenetére


DrBubo77
addikt

Főként, ha M-mel kezdődik a vezetékneve. ;]

ÉN VAGYOK a feltámadás és az élet. (János 11:25)

(#13) Synthwave válasza DrBubo77 (#12) üzenetére


Synthwave
HÁZIGAZDA

huehue

SKILLNUDGE - it kinda ownz you.▐ My Quake Live/DOOM PoVs(YT): http://tinyurl.com/oe5zwa2▐ 3dfx / Glide & SGI 4EVER▐Golden '80s-'90s▐▐▐▐▐▐▐▐ SZÁNKÓVAL A GERINCEDBEN NEM VIDÁM A KARÁCSONY.

(#14) ddekany válasza Pipó (#3) üzenetére


ddekany
veterán

"5 év múlva csak kétkezi munkásokra lesz szükség"

Nem hiszem, hogy ennyire gyorsan képes változni a világ (a gazdaság, a társadalom). Persze az, hogy nem képes, azt is jelentheti, hogy szétesik. Mert ugye az sem működne, radikális változások nélkül, hogy vannak a kétkezi munkások, a többi meg munkanélküli.

Meg jó észben tartani, hogy ha van "AGI", akkor a kétkezi munkának is csak annyi idő marad, amíg legyártasz elég "testet", ill. amíg azzal a plusz költséggel is gazdaságos lesz kiváltni az embert.

(#15) Green69 válasza ddekany (#14) üzenetére


Green69
csendes tag

A jóléti államok/társadalmak ezt majd valahogy csak megoldják...
de mi lesz a "munkaalapú" társadalommal, ha nem lesz munka???

(#16) ddekany válasza Green69 (#15) üzenetére


ddekany
veterán

A kérdés, hogy meddig skálázódik ez az AI dolog, mennyire univerzáli probléma megoldó ez a számítási modell. Ha a gazdaságilag hasznos tevékenységekben emberi értelem fölé megy, miközben gazdaságosságban is lever (sok szerencsét a versenyben maradáshoz), akkor onnantól gazdaságilag negatív értéke van egy embernek. Na, ezt adják össze a nagyokosok, hogy ilyenkor szerintük mi van. Fogalmuk sincs persze, csak hát azt nem lehet, hogy a másiknak hamarabb legyen.

[ Szerkesztve ]

(#17) Tasunkó válasza Synthwave (#11) üzenetére


Tasunkó
senior tag

A gázkazán elég egyszerű. Van elektronikája, meg mechanikus része. Szétszedtem az elektronika dobozát, összeírtam reléket, kondikat, legroszabb esetben komplett belsőt kicserélni olcsóbb, mint kihívni valakit aki ugyanerre rá se bír jönni, és az alkatrészt dupla áron számolja fel. Egyébként nem egyszerű nekik sem az élet, általában minden szakit vagy állandóan hívják és rohangálásból áll a napja, miközben csak összecsapják, hogy minél jobban jöjjenek ki, vagy ha próbál kevesebbet vállani, akkor egyszercsak nem hívják, aztán megnézheti magát, és így tovább..kapcsolatok, ne soroljam. Rendes munkát itt nem fizeti meg senki. Egyszer ez az egész keleteurópa összedől mint egy kártyavár, csak nézni fog a világ.

[ Szerkesztve ]

Kérek egy számot a jútútú

(#18) Attila0 válasza Green69 (#15) üzenetére


Attila0
őstag

Na, ezt kérdezem én is. Mert egy életen keresztül szerintem sem lehet csak, és kizárólag szabadidős tevékenységeket végezni. Mert akkor meg abba fásulnánk bele. Szóval majd az AI korában is kelleni fog valami, amitől hasznosnak fogja érezni magát a társadalom.

[ Szerkesztve ]

(#19) Synthwave válasza Tasunkó (#17) üzenetére


Synthwave
HÁZIGAZDA

Inkább ne sorold. Egyrészt nem mindenkinek van ideje, affinitása vagy akár csak minimális előképzettsége az otthoni kókányoláshoz, másrészt van pár gázszerelő ismerősöm, és olyan keresetük van, hogy nem tudom őket sajnálni, tekintve, hogy egy évszak alatt simán kicsaphatják az asztalra az éves keresetemet.

SKILLNUDGE - it kinda ownz you.▐ My Quake Live/DOOM PoVs(YT): http://tinyurl.com/oe5zwa2▐ 3dfx / Glide & SGI 4EVER▐Golden '80s-'90s▐▐▐▐▐▐▐▐ SZÁNKÓVAL A GERINCEDBEN NEM VIDÁM A KARÁCSONY.

(#20) ddekany válasza Attila0 (#18) üzenetére


ddekany
veterán

Már ha lesz ilyen problémája a többségnek, hogy jaj mit kezdjen a nagy jólétben. Lehet utópia is, meg disztópia is. Egy túl gyors, kaotikus társadalmi átalakulás inkább az utóbbit valószínűsititi. Az sem egy jó kezdés, hogy az életbiztosításodat, hogy van rád szükség, elveszetted.

(#21) Attila0 válasza ddekany (#20) üzenetére


Attila0
őstag

Hát, most nagyom azt nyomatják hogy, márpedig mindenre is az AI lesz a megoldás.

[ Szerkesztve ]

(#22) Tasunkó válasza Attila0 (#18) üzenetére


Tasunkó
senior tag

Erről a hasznosnak érezni, erről írhatna valaki egy könyvet, mert annyit hallani erről, de nincs irodalma. Jó hogy egy nővér vagy egy orvos, tűzoltó, hídverő stb. esetében elég érthető, de általánosságban létezik ilyen egyáltalán, mert még kérdést sem tudom feltenni, annyira nem értem mi ez? Melóban mindig van egy embertipus aki izgága és fontoskodik, neki lehet ez az érzése, vagy ez mindenkinek van?

[ Szerkesztve ]

Kérek egy számot a jútútú

(#23) Attila0 válasza Tasunkó (#22) üzenetére


Attila0
őstag

Én ezt úgy fogalmaznám meg hogy mondjuk tettél valamit pld, egy tál ételér, egy ruháért, műszaki eszközért. Vagy ha már szabadidő, akkor egy filmért, zenéért, színház, vagy koncertjegyért. Tehát nem csak úgy, az öledbe hullik a lehetőségük. Talán így könnyebben megérted.

[ Szerkesztve ]

(#24) Tasunkó válasza Attila0 (#23) üzenetére


Tasunkó
senior tag

Bár nem értem az érzést, a koncertjegynél sosem az jutott eszembe hogy megdolgoztam érte, hanem hogy kiraboltak, de a logikáját kicsit igen. Ez okozna gondot, hogy minden ölünkbe hull, viszont hogy az árupakolás miatti csípőprotézist kell, vagy tüdőrákot a flexkorongrészecskék belélegzéséből, az viszont megszűnne. Beleugranék ebbe, ki kell ezt próbálni, egy progresszív probléma, elébe kell menni, és aki elbukik azt meggyászoljuk.

Kérek egy számot a jútútú

(#25) ddekany válasza Attila0 (#21) üzenetére


ddekany
veterán

Na ja... Csak mi lesz az a minden, amit majd megoldanak vele? Van rakás milliárdos, akik befeszültek, hogy ha ez működik, akkor akinek előbb lesz, az mindent visz, így fejleszteni KELL. Ők nyilván azt fogják mondani a tömegeknek, hogy Kánaán lesz nektek... Ha mást mondanának, akár csak azt, hogy nem tudják mi lesz, ez erősen akadájozná a törekvésüket.

(#26) Attila0 válasza Tasunkó (#24) üzenetére


Attila0
őstag

Nyilván én sem a nehéz fizikai munkára gondoltam, mert azt már az MI elött is viszonylag jól automatizáltuk. Tehát már a targonca és, a robotköszörű is viszonylag régebb óta létezik.

[ Szerkesztve ]

(#27) Qtya123 válasza Tasunkó (#24) üzenetére


Qtya123
őstag

Érdekes dolog ez. Sok ember van úgy, hogy nem tudja semmivel lekötni magát (vagy kevés dologgal), szűk az érdeklődési köre, vagy pusztán a lehetőségei, vagy mindkettő. És szépen a munkája lesz a mindennapi "értelme".
Ez ad neki keretet, erre támaszkodik. Ha megborul a kis rendszere, akkor nem találja a helyét, kiesik a zónájából. Érdekes ez a zóna, mert sokszor az van, hogy nem szereti a munkáját, nem szereti a hétfőket, de ha meg nincs ez, akkor azzal sem tud mit kezdeni.
És itt jön a tyúk vs. tojás kérdés, hogy azért vált ilyenné, mert a munka ilyenné tette, vagy eleve ilyen volt?

Szerintem hatalmas matekozások lesznek, ha az AI esetleg széles körben "átveszi" bizonyos munkakörökben a főszerepet. Ugye egyik oldalról a profit maximalizálás miatt ráugranak a cégek, de a másik oldalról az embereket is kezelni kell. Ja és az is érdekes, hogy sok ember akkor csinál hülyeséget, ha nagyon unatkozik... Egyik részről ez is probléma lenne "dolgatlan" tömegekkel, másrészt az oligarchák kb nem is néznék el, hogy kényelmesen mosolyogva elvannak az emberek és esetleg azt mondják, hogy dugd fel a milliárdjaidat, foglalkozz csak Te ilyen dolgokkal, hogy hogyan fejlődjön a vállalkozásod/vállalkozásaid, én inkább nyugis életben elvagyok az alapjövedelmemmel. Na ilyen szerintem nem lesz.

Nagyon képlékeny és bizonytalan a jövő. Én egyet remélek, hogy nem valami erőteljes összeroppanás lesz, káoszba fulladva, hogy utána a romokból és hibás döntésekből okulva ugyan újra felépüljön a társadalom. Vagy, ha ez lesz, akkor remélem nem olyankor lesz, mikor én egy 60-70 éves, már erősen rugalmatlan és esetlegesen kiszolgáltatott ember leszek, aki nem tudja lereagálni a történteket.

(#28) Tasunkó válasza Attila0 (#26) üzenetére


Tasunkó
senior tag

Sokrétű az egész, mivel művészet, irodalom is fejleszti az embert már több ezer éve, tehát nem ez a végtelenül elcseszett kor az origó, aminek meg kell maradnia. Az is lehet hogy ez az időszak épp az új sötét középkor, csak mivel benne vagyunk, ez a normális, hogy mindenki lót fut, aztán a stressz kivégzi. Lehet csak annyi a probléma, hogy a gyártósor és a munkaidő létrehozott egy embertipust, aminek szép lassan a darwini szelekcióval el kell tűnnie, tehát aki nem tud magával mit kezdeni, az pár évszázad,jobb esetben néhány generáció alatt, békésen eltűnik, a többiek meg majd megfestik, vagy kifaragják, vagy csak egy mandalát készítenek belőle,.

#27 Qtya123 Sztem ez a szemléletmódunkból fakad, hogy ott látunk problémát, ahol nincs, mert így szoktuk meg. Pl. a legtöbbet, és hovatovább az egyetlen hely ahol abnormálisan unatkoztam az a munkahely, és még munka közben is sőt, akkor leginkább. Másokon is azt láttam hogy szétunják az agyukat, elég általános jelenség, és stressz sem segít rajta. Viszont igen, az elitnek ez a megszokott és kényelmes, hogy ezzel a működéssel a biztonságérzetük, vagyonuk hatalmuk egyre biztosabb lábakon áll, miért változtatnának bármit is.

[ Szerkesztve ]

Kérek egy számot a jútútú

(#29) Qtya123 válasza Tasunkó (#28) üzenetére


Qtya123
őstag

"Az is lehet hogy ez az időszak épp az új sötét középkor, csak mivel benne vagyunk, ez a normális, hogy mindenki lót fut, aztán a stressz kivégzi."

Nagyon szép megfogalmazás. És igen, kettős érzésem van. Mert tök jó, hogy manapság már kényelmesebb és komfortosabb az életünk, nem halsz bele egy fogzúzásba, vagy egy magas lázba, stb... De emellett olyan darálóban vannak az embertömegek, hogy csak na. A sok-sok stresszfaktor, daganatos megbetegedések, időhiány, stb...

Bár ha jobban belegondolok régen is megvolt ez. Meghaltál egy foghúzásban, de az se volt, hogyha az ilyeneket megúszod, akkor nyugodt az életed. Két percenként jött valami háború, ahol lekaszaboltak, éheztél, stb.

(#30) Attila0 válasza Tasunkó (#28) üzenetére


Attila0
őstag

"Pl. a legtöbbet, és hovatovább az egyetlen hely ahol abnormálisan unatkoztam az a munkahely, és még munka közben is sőt, akkor leginkább."

Jó, persze, mostani világban úgy látod hogy a napi robotolás készít ki. De érted, lehet hogy egy pár év "fizetett szabadság alatti semmittevés" alkalmával ugyanúgy szétunnád magad.

[ Szerkesztve ]

(#31) Tasunkó válasza Qtya123 (#29) üzenetére


Tasunkó
senior tag

:)vigyázz, mert 2 percenként már csak 1500 után jöhetett háború, kb. azóta van óra. Addig csak napkeltekor, napnyugtakor, vagy délidőben. Annyi idő alatt meg is gondolhatták magukat és hazamentek. Persze sok fantasztikus vívmány van, amit a feltalálóik minden igyekezete ellenére is sikerül rosszra használni.

#30 Attila0 rám ezek nem vonatkoznak, nem is nagyon akarok megérteni senkit, akire igen. Melóban is azt rajzolgattam, ha tehettem, mit fogok csinálni ha kiszabadulok, és ismerek olyakat akik szintén, persze olyakat is akik nem, de ott szerintem a tanult tájékozatlanság, meg mindenféle civilizációs szokásbetegségek a gátjai, könnyen lehet hogy ez nem természetes.

[ Szerkesztve ]

Kérek egy számot a jútútú

(#32) Attila0 válasza Tasunkó (#31) üzenetére


Attila0
őstag

Nincs azzal semmi gond ha tudod mit szeretnél csinálni. Én csak arra utaltam, hogy egy idő után unalmas lenne ha minden csak úgy, szó szerint az ölembe hullana a semmiért. De ismétlem, kinek hogy. :)

[ Szerkesztve ]

(#33) Sirus86 válasza Pipó (#3) üzenetére


Sirus86
tag

Nenikemnem nagy foldje van. Rengeteg melo, sok gepekkel. O is traktorba ul (ami megy magatol es klimas es hifi meg minden), aztan eladjak a portekat. Enni mindig kell, ott az AI nem tudja majd megoldani a fizikai melot meg par evtizedig az biztos.Melo lesz, karbantartas, szamolas fejben ott is kell, embereket kell menedzselni, szamitogeppel kell boldogulni alap szinten. Ismerni kell a foldet, a novenyeket, kell ott is fejlodni az eghajlat valtozas miatt. Cserebe relative jol el. Mindene megvan. Ha ujrakezdenem, tojnek az IT-ra.

És mondá az Úr: És legyen immáron a kocka, tetraéder!

(#34) Pipó válasza Sirus86 (#33) üzenetére


Pipó
őstag

Lehet, hogy a mezőgazdaságra kevésbé veszélyes az AI, de az is kockázatos: klímaváltozás, öntözés, elsivatagodás, versenyképtelenség (olcsóbb import) sertéspestis, madárinfluenza csak így gyorsba. Ezek új dolgok, a nagy földterület, klímás munkagépek sokszázmilliókba van, nem realitás.

"Vannak győzelmek, amiktől jobban alszik az ember. És olyanok is, amik ébren tartanak." Broadchurch - Kis fekete szir-szar rózsaszín biszbasszal a tetején? - Az is vaaan!

(#35) Busterftw válasza Sirus86 (#33) üzenetére


Busterftw
veterán

Pont erre lehet jo az AI es a gepesites.
Dronokat mar most is sok helyen hasznalnak, kulonbozo szenzorokkal.

(#36) Attila0 válasza Busterftw (#35) üzenetére


Attila0
őstag

Oké, hogy ezek a drónok megkönnyíti az ember munkáját, de a másik oldalon viszont borzasztóan költséges lesz az üzemeltetésük.

[ Szerkesztve ]

(#37) Sirus86 válasza Attila0 (#36) üzenetére


Sirus86
tag

Ugy-ugy! Csak egy "modern" traktor szazmillios tetel. Es csakis akkor terul meg, ha kozel 24h-ban uzemeltetik munkavegezesek alkalmaval. Mig egy ezer eves MTZ-t kb kalapccsal rendeberakod. A dronok szinten bizonyos hektarmennyiseg felett eri meg. Oda meg kell IT-s tudas is boven!

És mondá az Úr: És legyen immáron a kocka, tetraéder!

(#38) Attila0 válasza Sirus86 (#37) üzenetére


Attila0
őstag

Mondjuk azért az sem lenne jó, ha az "Egy kalapáccsal rendberakható" MTZ-ig. fejlődnénk vissza. Szóval valahol a kettő között lenne az ideális.

[ Szerkesztve ]

(#39) Busterftw válasza Attila0 (#36) üzenetére


Busterftw
veterán

Miert lenne az? Ha megsporolod az emberi munkaerot, az hatalmas osszeg.
MInel tobb R&D megy ide, annal olcsobb lesz ezeknek az ara es az uzemeltetese.

(#40) Attila0 válasza Busterftw (#39) üzenetére


Attila0
őstag

Én ezt nem egészen így látom. Hiszen minél modernebb eszközökre vágyunk, annál nehezebb lesz előteremteni a legyártásukhoz szükséges nyersanyagokat

[ Szerkesztve ]

(#41) Sirus86 válasza Busterftw (#39) üzenetére


Sirus86
tag

A valosagban ezek dragabbak, nem vagy nehezen javithatoak. Ahogy Attila0 irta, bvalahol a ketto kezott kellenne maradni.

És mondá az Úr: És legyen immáron a kocka, tetraéder!

(#42) ddekany válasza Attila0 (#40) üzenetére


ddekany
veterán

Ami oda vezethet, potenciálisan, hogy ezekre a nyersanyagokra ráteszi egy szűk réteg a kezét, akik most már gépi segítséggel sok milliárd "paraszt" nélkül is elvannak, illetve képesek magukat tőlük megvédeni. A tipikus disztópia.

(#43) Attila0 válasza ddekany (#42) üzenetére


Attila0
őstag

Ismered a régi mondást? "Ha a paraszt nem sz*rik, az úr nem eszik. Na, ez 2024-re is éppúgy igaz, mint 1924-re. Magyarul, hiába a modern technológia, ha nincs mellé megfelelő szaktudás,

[ Szerkesztve ]

(#44) Busterftw válasza Sirus86 (#41) üzenetére


Busterftw
veterán

Es a hatekonysag? A gep nem ker enni/inni (toltesen kivul, ha elektromos).
Nagyjabol egyszeri koltseg, persze karbantartas igy is kell.
Amit 20 ember betakarit 1 het alatt azt 5 gep megcsinalja 4 nap alatt stb.

Ha csak megnezed a dronokat, az evek alatt rengeteget csokkent az aruk, igy lenne ez minden massal is. Mert megjelenik a JohnDeer betakarito gep, aztan megjelenne a Samsung, aztan megjelenne harmadaron a Xiaomi, sarkitva.

(#45) Attila0 válasza Busterftw (#44) üzenetére


Attila0
őstag

De hiába akarnék hatékony lenni, ha már nem lenne mivel megoldanom.

(#46) Busterftw válasza Attila0 (#45) üzenetére


Busterftw
veterán

Nem ertem, ezek ilyen nagyon doomsday szcenariok. :)

(#47) Sirus86 válasza Attila0 (#45) üzenetére


Sirus86
tag

Majd itt is lesz eszkalalsi manedzser, aki majd jol megmondja Indiababol, hogyan mentsd ki az eltort feltengelyu gepet a sarbol. Az ember hiany maris oriasi problema. Ha ez a JohnD. traktor, ami keri az IT supportot lehasal aratas kozben (megesett teny, Gyongyos kornyeken), varhatsz a szerelore par napot. Addig meg jon az eso es dobhatod ki a gabona, vagy fizethetsz szaritasert. Jo ez az IT, de a fizikai kapcsolat miatt kell a szakember is. Ugyanez a gond van Teslaeknal, hogy keves a javitokozpont es fokepp a jo szakember, aki megoldja a level1 feletti problemakat.

És mondá az Úr: És legyen immáron a kocka, tetraéder!

(#48) Attila0 válasza Busterftw (#46) üzenetére


Attila0
őstag

Nem érted, akkor próbáld meg értelmezni a #40 hsz-ben leírtakat. :K

[ Szerkesztve ]

(#49) Attila0 válasza Sirus86 (#47) üzenetére


Attila0
őstag

:DD

[ Szerkesztve ]

(#50) Rive


Rive
veterán

Öt év?
Olyan lesz ez is, mint a fúzió... :DDD
Öt év múlva is csak öt évre lesz :))

/// Nekünk nem Mohács, de Hofi kell! /// Szíriusziak menjetek haza!!!

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.