Hirdetés

2024. március 4., hétfő

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1) Szabi®


Szabi®
addikt

Ez egyértelmű egy megakapitalista vállalattól. Minél nyomottabb legyen a gyártási ár, még nagyobb a profit. Ezért ki fog kötni az apple még borneóban is. Nádkunyhókban fogják 25-ben összerakni az iphoneokat, hogy lehessen lobogtatni a kimutatásokat . . .

(#3) Szabi® válasza jalos (#2) üzenetére


Szabi®
addikt

Nekik így még mindig jobb, az apple megpróbálta 7-8 éve hogy amcsiban szerelnek össze, de már a csavarok gyártásánál megakadtak. (ez nem vicc)
A másik rossz dolog az apple számára az volt, hogy amcsiban értelmes bért kellett fizetniük, ők meg azt nem nagyon szeretnek . . . Nekik az a legjobb ha a világ egy eldugott földalatti tárnájában mennek ezek a folyamatok . .

(#4) paljani


paljani
aktív tag

Diz iz fáni! Attól, hogy kínai cégek - nagyrészt - kínai alapanyagokból akkumulátort "gyártanak" indiában, az attól még nem lesz indiai... Nadena!!! Mi is "gyártottunk" nokia telefonokat a 2000-es évek közepén amik aztán átmentek a komáromi Nokia "gyárba" ahol már csak szoftvert töltöttek rájuk, meg dobozolták őket és kész is voltak! A nálunk lévő fröccsöntésen/színezésen/összeszerelésen kívül minden (kijelző, alaplap, akksi, vezetékek/csatlakozók stb.) kínából jött már akkor is.

Bizonyosan nem fognak függeni kínától... oh wait! :C

[ Szerkesztve ]

(#5) fairi válasza paljani (#4) üzenetére


fairi
addikt

Környezetszennyező részeket nem nálunk csináltak, most végre lesz akkumulátorgyár vagyis alkatrészeket fogunk csinálni és mekkora világvége hangulat lett belőle.

(#6) paljani válasza fairi (#5) üzenetére


paljani
aktív tag

Nem biztos, hogy tudlak követni. Mire gondolsz pontosan? :B

(#7) niof


niof
addikt

Jönnek is a hibák szépen sorban.... ;]

(#8) fairi válasza paljani (#6) üzenetére


fairi
addikt

Anno régen sokszor csak összeszerelő üzem volt Magyarország, pl Nokiának, maguk alkatrész Kínából jött.
Most kormány elérte, magát egy kulcsfontosságú alkatrészt gyártsanak itt, magát az akksikat. Most majd kulcsfontosságú alkatrészt gyártunk majd leendő kocsikba.

(#9) doooo válasza jalos (#2) üzenetére


doooo
veterán

Ja, tök logikus, hogy így még jobban nő a függőség Kínától, rendszerint ez történik, ha egy adott országból áttelepül egy cég; nő a függőség az adott országtól.

Csak tudnám minek libsizel ha a drága KKP-nek ez ezek szerint még használ is... miért ellenzed, hogy nőjön a függés Kínától? Nekünk az csak jó, nem?

(#10) PELLE válasza paljani (#4) üzenetére


PELLE
tag

De azért az arab országokban az a Nokia volt a menő, amelyik Made in Hungary, a vásárlók így dicsekedtek.

(#11) Szabi® válasza doooo (#9) üzenetére


Szabi®
addikt

"miért ellenzed, hogy nőjön a függés Kínától? Nekünk az csak jó, nem? "

Ezt azért vedd át újra . . . Ha nincs kína, nincs a foxconn és a többi összeszerelő, akkor az apple a 2008-as világválság után földbe is állt volna, gyakorlatilag az iphone kettőnek folytatása sem lett volna. . Mert hogy hazai terepen nem tudott és most sem tud gyártani az is biztos. Szemét-szemét a Kína, de az amcsik 40 éve kína miatt tudtak cégóriásokat fenntartani.

(#12) clon


clon
aktív tag

Talán mégis az apple mozgatja a világot :D
Az USA gyártás "megdőlt" ezért átment Kínába akiknek sikerült feltörniük így most az apple "Kín(j)ába" megy Indiába tehát a következő nagyhatalommá tett hely lesz majd INDIA és felkészül Vietnám :DD
Megy ez mint az ágyba**** :D

[ Szerkesztve ]

(#13) kilua válasza Szabi® (#11) üzenetére


kilua
senior tag

Az amcsiknak nem maga az iPhone hardver a lényeg hanem az hogy Google keresővel keressenek az emberek, Facebookon közösködjenek, YouTubeon nézzenek videót (ne TikTokon) még a koreaiak is Netflixen nézzék a squid's gamet stb

[ Szerkesztve ]

(#14) Szabi® válasza kilua (#13) üzenetére


Szabi®
addikt

Persze, de azért jó volt nekik hogy kína 3 bilió tonna cuccot gyártott nekik egy pohár rizsért évtizedeken át . . .
Az applenek akiről ugye a cikkben is szó van, meg csak így érhette el azt, hogy a részvénycsúcson áll. Legyártat kínával egy köcsögy aludttejért egy olyan eszközt, amit 1200 dollárért ad . . . Mondjuk az egy másik történet lenne, hol tartana az apple, ha az államokon belül kéne gyártatni egy saját gyártosoron saját munkásokkal, ha ne adj isten esetleg kína bemutatja a középső ujját úgy 10 éve . . .

(#15) paljani válasza fairi (#8) üzenetére


paljani
aktív tag

Jaja, jogos. Így már értem, köszi.

(#16) doooo válasza Szabi® (#11) üzenetére


doooo
veterán

A Foxconn tajvani.
Minden más meg amúgy lényegtelen, hogy mi volt régen, stb, stb, az a lényeg, hogy hatalmas, bődületes marhaságot írtak fentebb.

(#17) Szabi® válasza doooo (#16) üzenetére


Szabi®
addikt

Mert a Foxconnak nem kínai tartományokban van az összeszerelő üzeme ? Mesélj még . . Sztem abban nincs bődületes marhaság hogy az apple még mindig ott tart, hogy házalnia kell hol gyártasson. :N

(#18) M1995


M1995
tag

Muszáj nekik, ha az indiai piacon is el akarnak érni valamit. Mivel India durván megadóztatja a külföldről bevitt kütyüket, célszerűbb helyben gyártani. Ha 2022 iPhone-ok 5%-a indiai mutatót 2025-re felviszik 25%-ra, az már tényleg jó eredmény. Foxconn rajta van, persze QC és törvények mások Indiában, mint Kínában. Most pl. a 15 Pro és Max még egy sem készül Indiában, csak a sima és Plus modell. Annak idején SE gyártással terjeszkedtek.
Inside One iPhone Factory Powering Apple's Pivot to India

Nem lehet tudni Kína mikor próbálkozna be Tajvannal, mikor jönne a következő Covid, akkor az egész kínai gyártás bizonytalanná válna, bár ez Kínának is fájna. Mindig kifelejtik a függés kölcsönös, Kína érdeke is a nyugati cégek ott gyártassanak, gazdaság miatt is és a koppintás miatt is.

USA-ban csak a "kuka" Mac Pro készült, niche termék nem nagy volumenben. Persze lehetne 100 millió darabszámra Made in USA iPhone is, ha valakinek arra van igénye, csak lenne hány ezer dollár az ára, akkor azért lenne sírás.

(#19) doooo válasza Szabi® (#17) üzenetére


doooo
veterán

Jaj igen... házal, könyörög... mert ugye nem Kína az, aki invitálta és invitálja a külföldi cégeket/befektetőket/gyártókat, hanem fordítva van, mindenki Kínának könyörög állandóan (és régen is pont így volt)... te mesélj még. ;)

(#20) Szabi® válasza doooo (#19) üzenetére


Szabi®
addikt

Nagyon kell invitálnia kapzsi kapitalista cégeket . . . Tényleg . . .
Mert az apple bármikor gyártathatna az államokban is, jah nem, akkor ugrana a profit, de ezt te pontosan tudod. :D
Tessék erre csöppenj el ráadásul istyle . . . hmmm. :DD De nem függ az apple senkitől . . . Szánalom a köbön.

[ Szerkesztve ]

(#21) doooo válasza Szabi® (#20) üzenetére


doooo
veterán

De ki a franc beszél Amerikáról? :W
Az a hír, hogy Kínából települnek át lassan máshova.
Mint minden más hasonló cég is. Tekintve, hogy Kína már nem az, ami 10 éve volt. Se gazdasági, se semmilyen más szempontból sem.
Ennyi a sztori. Minden más csak értelmetlen bullsh*t.
"Meee Amerikába nem gyártanak haha ott drága vóna haha"
No sh*t Sherlock. Mi lesz a következő megállapítás? Az ég néha kék? Decemberben van karácsony?
Szánalmas ez az örökös KKP-sz*pkodás. Micimackónak lassan elkopik a farka (és a befektetők akkor sem fognak visszanézni rá).

(#22) Szabi® válasza doooo (#21) üzenetére


Szabi®
addikt

Az sokkal szánalmasabb hogy az apple úgy van felszopva, hogy közben egyik országból hurculkodik a másikba, hogy egyáltalán gyártani/létezni tudjon, és jön a retardált lózung, hogy az apple nem függ senkitől. Egy csavart nem tud az apple önerőből gyártani . . . :N

(#25) jerry311


jerry311
nagyúr

Ahogy szaporodnak az USA Kína ellenes szankciói úgy költöznek ki a gyártók, már amelyikek tudnak.

(#27) PROHARDVER!


PROHARDVER!

A személyeskedést fejezzétek be!

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.