Hirdetés

2024. február 26., hétfő

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1) Chriss745


Chriss745
tag

Lassan már a budipapírt is AI val adják el, és mégis mi használja ezt az AI egységet szoftver oldalról? Ja semmi? Akkor nagyon kell, én azt mondom inkább big datát a telefonokba meg business inteligence-t, talán van pár olyan hülye aki azt is elhiszi...

(#2) Danex válasza Chriss745 (#1) üzenetére


Danex
addikt

Tessék egy AI válasza ,hogy mire használják az AI-t a telefonban. :DD

"
A mesterséges intelligencia (AI) többféleképpen használható mobiltelefonokban:
Hangasszisztensek: Az AI hajtja a Google Asszisztenst, a Siri-t és a Samsung Bixby-t. Ezek az eszközök adatokat használnak a felhasználók hangparancsainak megértéséhez és számos feladat elvégzéséhez.

Fényképezés: Az AI-t jelenet- és objektumfelismerésre használják a kamerákban. Például a Huawei Mate 10 képes volt 13 jelenettípus azonosítására, beleértve a kutyák vagy macskák képeit, naplementéket, szöveges képeket, kék égboltos fotókat és hóeséses jeleneteket.

Arcfelismerés: Az AI-t arcfelismerő funkciókhoz használják okostelefonokban.

AI-asszisztált éjszakai fotózás: Az AI-t éjszakai fotózási módokhoz használják, amelyek hosszú expozíciós hatást utánoznak, miközben a telefont a kezedben tarthatod.

Készüléken belüli AI: Az AI a telefonodon fut a háttérben számos felhasználási esetre, neurális hálózatokat alkalmazva a készülékeden, hogy segítsen jobb fényképeket készíteni, megérteni egy másik nyelvet, felismerni a zenét és segíteni a játékban."

(#3) Chriss745 válasza Danex (#2) üzenetére


Chriss745
tag

Ezek a funkciók olyan telefonokban is működnek, ráadásul villámgyorsan, ahol nincs dedikált AI egység a SOC-ban, tehát A) ez marketing bullshit, B) ennek semmi köze AI-hoz, csak ezzel a két szóval ma mindent el lehet adni.

(#4) Candy


Candy
tag

Hangfelismerés: hangtárcsázást már a 2001-ben kissé koros Philips Genie telefonom is tudott

Fényképezés: feltehetően a 2011-es A77-em még mindig jobb képeket csinál "intelligent auto" módban, pedig hát abban sincs

Arcfelismerés: biometrikus azonosítást nem feltétlen célszerű használni egy olyan eszközön, amit könnyű ellopni, ugyanakkor gondolom, hogy az AI komplexitása leírható egy if arc = kamerába néző arccal then unlock

A készüléken belüli AI csak úgy nagyrészt bullshit.

Ugyanitt egyébként a jelölt felhasználási esetek jelentős részében a szerverfarmokon futó neurális hálózatok számára kliensként működik a telefon és ez nem is fog kimondottan változni, tekintve, hogy ez is olyan információ, amit könnyen el lehet adni, úgyhogy nyilván jó lenne, ha ezek lokálban, airgapelve futnának, de hát bilibe lógó kezek is vannak a világon.

wunderbike.postr.hu

(#5) robi4040 válasza Candy (#4) üzenetére


robi4040
tag

lg v30 jo par evvel ezelott face id, ujjlenyomat es hanggal valo feloldas! (jack,infra,dac)(csak hat a buszmegallokban csamcsung reklamok voltak nem lg)

Ha alacsony lennék vagy kisebbségi komplexusom biztos, hogy nagy autóval járnék.Bár nem értem, hogy a multimilliárdos főnökömnek miért van 12 éves Suzuki Ignis-e? Talán talán nem kicsi a farka?!

(#6) Danex válasza Chriss745 (#3) üzenetére


Danex
addikt

Csak a minősége nem mindegy, hogy pl faceid-t egy gyerek rajzára felold vagy tesókára.

Illetve, hogy szőköévente tudja felismerni az arcokat vagy éppen egyszerre többet is le tud kezelni.

Hangfelismerés meg megint nem mindegy, hogy 30x alkalommal kell neki anyanyelvi szinten elmondani neki, hogy mit szeretnél és egy pici zaj se legyen közben mert nem tudja mit kell csinálni.

Ezzel nem azt akarom mondani, hogy akkor emiatt azonnal telefoncsere mert hát 20%-al jobb az AI, gyakorlatban hardver szinten már évek óta fingreszelés van csak, talán a GPU ami érdemben fejlődik, de mobilos játékra már megint más eszközök valóak.

(#7) Robitrix válasza Chriss745 (#1) üzenetére


Robitrix
senior tag

rossz belegondolni, amikor az AI-val felszerelt WC papír öntudatra ébred és nem akarja azt a funkciót ellátni, amire szánták. :) Aztán jól beszól majd.....
Tudod kivel töröld ki köcsög!!!!!! :)

(#8) Robitrix válasza Candy (#4) üzenetére


Robitrix
senior tag

Nem tudom meg van-e az a jelenet, mikor a fickó hozza be az anyósát a reptérről. Aki meglátja a autóba kirakott telefont a műszer falon. Eszébe jut, hogy hívják fel az apóst otthon. A fickó ellenkezik, de végül muszáj. És akkor próbálja olyan halkan bemondani a a hangazonosítót, hogy a mellette levő ülésen levő anyós ne hallja. (ami fél méterről művészet volna) A hangazonosító a "büdös banya" Erre visszaszól neki a telefon, hogy nem érti ismételje meg hangosabban. Végül meghallja az anyós és olyan képet vág, ami arra mutat, hogy kb. a következő 30 évre vérig van sértve... :)

[ Szerkesztve ]

(#9) Pikari válasza Chriss745 (#1) üzenetére


Pikari
őstag

Már nem tudnak mit kitalálni.

A Dunning−Kruger-hatás az a pszichológiai jelenség, amikor korlátozott tudású, kompetenciájú vagy képességű emberek rendkívül hozzáértőnek tartják magukat valamiben, amiben nyilvánvalóan nem azok.

(#10) yanna


yanna
őstag

Arról kellene cikk, hogy kik nem a Al-lal foglalkoznak.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.