Hirdetés
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Asszociációs játék. :)
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Ingyen kellene, de tegnapra
- DVB-T/T2/C+FM+DAB USB tuner stick
- Android másképp: Lineage OS és társai
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Építkezünk 6. rész (2024)
- Szárítógép szösszenet (hogy Te ne járj pórul)
Új hozzászólás Aktív témák
-
pisti
őstag
válasz edeleny #19434 üzenetére
Attól függ, hogy mit kezelsz kevésként. Nekem is hasonló mértékben tudja kihajtani (2,4 GHz-s E4300), nálam se 100%, sőt Crysisban sokszor ilyen 75% körül tanyázik a GPU terheltség, de perpill ez is jó. Ha ennél jobbat akarsz akkor cserélned kéne az egész platformot, annyit meg nem ér meg szerintem, viszont a következő mondjuk 2x erősebb VGA generációhoz már erősen javallott lesz a platformot is cserélned.
Szerk.:
rollins: Több újabb játék jobban megfingatja a procimat mint a 3Dmark06, úgyhogy ja, nem a 3Dmark mondja meg, de érdemes levonni a konzekvenciákat a kapott eredményekből, még akkor is ha nem tetszik a végkövetkeztetés.Szerk2.:
Nagyjából elég is.[ Szerkesztve ]
-
Kelvin
őstag
válasz edeleny #19463 üzenetére
Szerintem itt feljebb linkelték be vagy ha mégse akkor menj be a crysis topik-ba és ott az első pár hozzászólásban megtalálod,h mit kell csinálni.Ha már megtetted nem fogsz látni változást a beállításoknál high fog átíródni ( v high-ra) a very high ugyanúgy inaktív marad.
Ha a fákon leveleken keresztöl szépen látni a napsugarakat akkor sikerült.[ Szerkesztve ]
"A legvégén nem az fog számítani,hogy mennyi év volt életedben,hanem hogy mennyi élet volt éveidben"
-
Tyca
senior tag
válasz edeleny #19461 üzenetére
Köszi a választ.
A másik kérdésem: AtiTool azt csinálja, hogy nem írja ki a gpu/mem órajeleit, 0 Mhz-et mutat mind a kettőre. A tálcaikon tooltip-jében is, meg a programon belül az overclock menüben is. A játék közbeni FPS kijelzés sem jelenik meg.
Tapasztalt valaki hasonlót?
-
leviske
veterán
válasz edeleny #19639 üzenetére
Ha belegondolsz, az még kisebb %, akit érint a Ultra tri-SLI, meg a X2 CF /vagy csak simány maga a X2. Akinek nincs anyagi lehetősége, hogy vegyen egy 4magos procit, annak valószínűleg arra sincs pénze, hogy pl egy 88GT SLI-t, vagy egy HD3870-et beújítson.
De amugy igazad van.
-
katt777
félisten
válasz edeleny #20501 üzenetére
Többet tudnánk mondani, ha esetleg kitöltenéd a konfigodat.
A 11k ponttal ne törődj, mert lehet, hogy valami bivaly Intel proci CPU-score-ja nyomta föl.
Amiért szintén nem mérvadó, hogy senki nem igazán játszik a 3D06 default beállításaival, tehát így csak csúcspontszámmal lehet villogni azoknak, akiknek ez a mániájuk. Ilyen beállításon a legtöbb proci kevés alá.
A 2100-as CPU-score-hoz jó az eredményed.
F8-at ne a Vistán nyomkodd, hanem előtte, rendszerindításkor, úgy jön elő a menü.
Ne keseredj el, inkább olvasd el ezt. Igaz, hogy 3870 és CF, de az jól látszik, hogy a gyenge CPU miatt nem jön ki a VGA tuning (még az alap sem ), ha viszont nagy felbontáson és magas grafikai összetettséggel játszol, lejjebb megy a CPU-limit, és rögtön látni fogod a VGA-tuning eredményét.
Nálam pl. 3870CF alap és tuning beállítások között szinte semmi különbség nem volt 3D06 default-on (1VGA-val is csak 3-4%), HQ beállításokkal meg, amikor már elég volt a proci, rögtön kiugrott 3D eredményben a 10% VGA tuning. A te prociddal és a 3850-nel hasonlóképpen látnod kell, ha 3D06-ot leteszteled ugyanazon CPU beállításokkal, egyszer default-on (alap és tuning VGA beállításokkal is), majd 1680x1050-ben 16XAF, 8XAA, High Precision beállításokkal.[ Szerkesztve ]
Funkcionális analfabéták kíméljenek!
-
katt777
félisten
válasz edeleny #21898 üzenetére
Omegát próbáltam régebben, meg még vmit, már nem emléxem (talán X-G volt az is, mert ismerősnek hangzik), de egyiktől sem lett jobb/gyorsabb a gépem. Honnan lehet ilyen Xtreme-G-t letölteni? Mellesleg megcseréltem a VGA-kat, hátha valamelyiknél nem 100%-os a CF, de az eredmény nem változott. Most is 2. kari nem kapcsolt, ill. így sem gyorsult. Sajna alaplapom nincs másik.
-
katt777
félisten
válasz edeleny #22552 üzenetére
Ez király, nálam még mindig nincs. Talán pár verzióval később, de legalább fejlődik az ATT. Jó lenne, mert jelenleg mintha nem venné vissza a fesz-t 3D mód után (most simán 41°C a kari, de tegnap, játék után nem ment 53°C alá ugyanazzal a hűtéssel).
Chipsetre ventit, vagy a ház oldalára egyet nem próbáltál? Nálam különböző konfigokon másképpen működött. Volt, hogy az volt jobb, ha kifelé fújt a ház oldalán, mert elszívta a meleget, volt, amikor befúvással volt jobb, hogy odanyomta a hűvös levegőt (függ a többi venti beállításától is). Most úgy OK minden hűtésem, hogy a procihűtő ventije munka közben szinte mindig áll, és ezzel a HTX-2-vel megszabadultam 2 házventitől is. 3870 kinyomja a meleget, TX2, ha kell, lapot is hűt.
Azért a 840 elég durva egy 3850-től, nem csoda, ha kifagy.
Én amúgy csak linkelek, hogy egy helyen legyenek, másutt is ezeket találod meg, csak úgy többet kell keresgélni.
Egyszer majd töltsd ki az adatlapodat, különös tekintettel a cuccok részre.MOD: megnéztem: TTomax-nek van igaza, az új ATT tényleg magasabb feszt ad jelenleg 2D-ben, megint feljebb ment 10°C-kal. Szóval profilok ki, marad a hűtés, akinek szükséges, amíg nem lesz újabb.
[ Szerkesztve ]
-
rollins
őstag
válasz edeleny #22592 üzenetére
Jé, tényleg úgy néz ki, hogy működik ez az ATT gpu feszemelés 3850 -nel is, mert most gond nélkül ment nagyobb órajellel. Mondjuk az enyém nem is egy sebességhuszár, eddig gondja volt 760mhz-en, most 1.254V-ra állítva stabil volt. 3850 alap gpu 1.214V legalábbis a bios szerint, ATT -ben a következő meg 1.254V. Nem sok ez a 3850-nek?
[ Szerkesztve ]
-
TTomax
félisten
válasz edeleny #22592 üzenetére
le tudnad nekem menteni ezt a biost? beleneznek,olan ertekeket irsz amiket meg nem lattam nekem 810 volt a csucs de erdekes anomaliak jottek elo pl CoD4-ben a lelott terrorista ugy megnyult mint egy ragogumi es rangatozott ossze-vissza...pl
★★★★★ I got too much soul, rhythm and blues R&B ya see, all that's cool, but hip-hop and rap yeah that's where my heart's at Even back when I used to break on a box ★★★★★ "Chief Rocka"
-
katt777
félisten
válasz edeleny #22619 üzenetére
Nekem jó a driver/CCC. Alapon 39°C.
Lehet, hogy ATT szabályoz, mert nekem is úgy tűnt, hogy magasabb fesz-en még forróbb, de akkor valamit nagyon szarul csinál, hogy ennyire melegszenek a karik, gondolj bele,15%!
Megnéztem amúgy, CF mellé, ha beteszek egy 8cm-es ventit hátra, a felső VGA 5°C-kal lesz hűsebb (40°C), így pont kiegyenlítődik a 2 kari hőmérséklete single módban 1-3-mal, szal oda nem is nagyon kell. Ehhez persze az is hozzátartozik, hogy alapból áll a HTX2 ventije, csak 40°C fölötti CPU-hőnél kapcsol be. Viszont az élettartama sokkal hosszabb lesz.Funkcionális analfabéták kíméljenek!
-
katt777
félisten
válasz edeleny #22698 üzenetére
Nem sértődöm meg, beláttam, hogy átvágtak az általam addig mérvadónak tartott oldalak tesztjeivel, és még nem kevés sorstársamat. Nézd csak meg, tesztekben mennyire sztárolják még mindig, milyen eredmények jönnek ki, amelyek aztán köszönő viszonyban sem lesznek a valósággal, amikor saját magad próbálod ki, mert vagy gyors 3D-t akartál, vagy mert nem volt pénzed egyszerre megvenni egy drága karit, miközben a régi már nem bírt az igényekkel, ahogy én is jártam, és azt hitted (a tesztek alapján), hogy ez majd jó lesz.
[ Szerkesztve ]
-
TTomax
félisten
válasz edeleny #22887 üzenetére
cod4 nem fog menni 810-en
WesTM
Pontosan igy latom en is folyamatosabb a jatek,meg annyit tennek hozza hogy csak a 8.3as driverrel tudom 800 fole huzni a 7.12-essel nem.
[ Szerkesztve ]
★★★★★ I got too much soul, rhythm and blues R&B ya see, all that's cool, but hip-hop and rap yeah that's where my heart's at Even back when I used to break on a box ★★★★★ "Chief Rocka"
-
Foxmulder89
senior tag
válasz edeleny #23013 üzenetére
Ultimate és idáig nem volt bajom vele
Najó Crysis DX10-ben villognak a fák/bokrok stb, DX9ben fasza de nem nagyon érdekel a game.
Fuel of War-ban is hasonló villogások vannak, de csak próba erejéig játszottam vele és lehet hogy a Catalyst AI-t másra állítva megszűnnének a problémák
( Advanced-en van ).[ Szerkesztve ]
A parasztvakítás fényereje ezek szerint nem állandó, a retina idővel hozzászokik az ingerhez és erősebb stimulust igényel. by Totalcar
-
katt777
félisten
válasz edeleny #23063 üzenetére
Nem annyira a játék, inkább a VGA a "hunyó". Még a 256MB-os 3850-nek sem kottyan meg az alacsony felbontás, az 512MB-os is csak nagyon magas felbontásban és összetettséggel kezd jobban elmaradni a 3870-től, szóval ezek a 38xx-ek igénybevételre lettek tervezve (magyarán sétálgatnak kis felbontáson, ezért nem érezni jelentős különbséget). És tényleg bírják, tapasztalatból mondom. Egyszerűen KI KELL ŐKET HASZNÁLNI!
[ Szerkesztve ]
-
katt777
félisten
válasz edeleny #23074 üzenetére
LCD-t nem tudsz natív felbontás fölé állítani. Nálam asszem 7.12-es driverrel hagyta (alighanem visszamaradt valami a CRT monitor driveréből a gépen), viszont az 1900-as felbontás szélei kicsúsztak a képről. Játékokban sem szokott megjelenni más, ha a monitorod driver-e installálva van, és a játék is rendben felismeri.
TTomax: Nem, dupla árért a dupla teljesítmény reális. 60%-os teljesítménynövekedés 60%-kal magasabb árért reális. Azért egy 512MB-os 3850 elég nagy felbontáshoz (mondjuk 1600 körül), és a 3870-nél sem kell még komolyabb kártya. A Crysis meg nem játék, hanem marketing. 1900 feletti felbontásban már lehet, hogy nem optimalizált játékok esetén kompromisszumot kell kötni, de pl. UT3 motoros game-eknél sztem nem, mert azoknál az 1950XT-nek sem kottyant meg különösebben az 1680x1050.
-
katt777
félisten
válasz edeleny #23080 üzenetére
Nálam is akkor jött ki a VGA tuning (de még a CF is), ha ki volt hajtva a VGA, az alatt kevesebb lett, default 3D06 tesztben pl. 11% GPU tuninggal +4-5%, CF-rel meg szinte 0. Kihajtással meg megvolt a 10-11% (lásd 3D06 CF tesztem), szóval ez is egy jó paraméter a rendszer pontos belövésére.
-
TTomax
félisten
-
katt777
félisten
válasz edeleny #23209 üzenetére
Magasabb beállítás, nagyobb terhelés, nagyobb bizonytalanság. Melyik Catalyst van fent? Mert nekem 8.2-vel semmi gondom tuninggal. Igaz, 900 fölött nem megy semmi, hiába nincs 70°C-os sem a kari. Ennyit bír. 890 körül legtöbb alkalmazás OK, 870-en biztos. Memókat fölösleges nagyon meghúzni.
-
katt777
félisten
válasz edeleny #23218 üzenetére
Valaki írta, hogy 3850-en van neki külön fül. 3870-nél a túlhajtásnál lehet feszt állítani. Na nem, mintha érdekelné. Viszont megnéztem az MSI bios-át, abban tényleg nem lehet ventiket állítani, míg a Sapphire-éivel gond nélkül, szóval nem a CB Radeon bios editorban van a hiba.
Mivel szidtam az ATI minden anyját, ezúton jelentem, hogy a SAPPHIRE friss 8.3-as Catalyst-jével a 3D06 gond nélkül lefutott, minden pontszám egy kicsit magasabb is lett (csak pár pont, nyugi), nem voltak hihetetlen zuhanások. (2. VGA-t még nem tettem vissza, de egyelőre úgyis csak az áramot fogyasztaná potyába.) Lényegében a Sapphire 4 hét alatt applikálta a saját VGA-ira a referencia drivert. Király, hogy maholnap itt a 8.4-es!
[ Szerkesztve ]
-
proci985
MODERÁTOR
válasz edeleny #24452 üzenetére
hm, ez érdekes. én csak xp <-> vista összehasonlítást láttam eddig, ahol mindig az XPt hozták ki győztesnek... mondjuk azok régiek (pár hónap, pár driverrel ezelőtt) voltak. lehet, hogy fejlődnek a driverek, és még a végén tényleg jobb lesz a vista teljesítménye (bootidőben arányaiban már most veri az XPt). mindenesetre a kókányolást fenntartom, elég sokat teszteltem Crysissel stabilitást, és eléggé egyenletlen a GPU/CPU kihasználása.
Don't dream it, be it. // Lagom amount.
-
TomBoy1986
veterán
válasz edeleny #24626 üzenetére
Már olvastam
Véleményem is benne van az első 10 hsz. valamelyikében.Én a konklúzióban pedig benne vagyok:
"Aki sok évre előre tervez, és nagy beruházásra készül, annak érdemes már most négymagos processzorban gondolkodnia. Nemcsak a játékok miatt, hiszen az alapvető, mindennapokban használt alkalmazások közül is egyre többet készítenek fel a kettőnél több magos processzorok kihasználására."AMD FX-6300 ; MSI 970A-G46 ; XFX RX-460 4GB ; CSX DDR3-1600 2x8GB ; WD 1TB ; CoolerMaster RealPower RS-520W
-
Bundás22
őstag
válasz edeleny #24649 üzenetére
pont ilyen gépem volt, mint neked: lépd meg ezt ha ügyes vagy egy filléredbe nem fog fájni
és ebbe lehet venni 45nm-es négymagost 4ghz-en járatva majd, ennyi
3.4 ghz-et bír a c2d kicsit gyorsabb mint az x2-esem érezhetően még alapon is[ Szerkesztve ]
Ego sum magister vitae - I am the teacher of life
-
katt777
félisten
válasz edeleny #25128 üzenetére
Nagyon jó a periférikus látásom (FPS fejleszti, én meg Wolfenstein 3D óta gyűröm őket), wide óta meg még jobb! Marhára szép egy windows asztal, amelyre az ember nem 4:3-as v. 5:4-es képarányú felbontást alkalmaz , hanem 16:10-est, és tágas is, több ablak, könnyebben áttekinthető. Anatómiailag viszont nem csak azt a picike pontot látod, amelyre a szemeid fókuszálnak.
x86 Vistán nem teszteltem, viszont a DX9 messze veri a DX10-et mindenben, szóval a 3870 DX10 teljesítményét látva továbbra is csak mosolyogni tudok a HD38xx v. 8800GT alatti szériákon. Viszont DX9-ben minden gyorsabb x64 Vista alatt (már ha amúgy persze egyáltalán fut a program).
[ Szerkesztve ]
-
jayjay
tag
válasz edeleny #25128 üzenetére
Az elején furcsa mindenképp, de ha pár napig használod, akkor már soha nem kellene 4/3.Amúgy Vistám van és te gondolom azt akarod mondani, hogy a monitor nagyobb(szélesebb).Ki kell próbálni!!Nem hiába vesznek manapság LCD TV-ket, TFT-ket ilyen képarányban, és szinte senki 4/3-ban.
HTPC: XFX HD4830 512MB, 400W Corsair, 2x2048MB Kit OCZ, E5200,Scythe Slip Stream, GIGABYTE GA-G31M-ES2L, Scythe Shuriken, APLUS CS-GL3
-
katt777
félisten
válasz edeleny #25871 üzenetére
Azé' egy ATI-snak ezt tu'nnia kéne.
Ez vezérli a 2D/3D üzemmódváltást. A 't' a végén csak tárgyeset rag.
Kezdő ATI-sként ezt kapcsoltam ki, mert mindig lefoglalta az idióta CCC az AND jelet, én meg a HotKey-ből azt hittem, ez a gyorsbillentyű-vezérlő. Aztán nem tudtam, miért nem műxik az üzemmód-váltás. Én is kezdtem valahol.[ Szerkesztve ]
-
dredbiro
senior tag
válasz edeleny #45757 üzenetére
én azért odafigyelek a hardvereim hőfokára,állapotára,90 körüli érték már igen soknak mondható,pláne több órán keresztül.nálad valami gond lehet ha nem lett jobb a rendszered a 7850-el,nem csak papíron hoz közel 3x annyi értéket,
szerk: ha nem is 3x-os értéket ,de legalább dupláját kellene érzékelned[ Szerkesztve ]
Good hunting,STALKER !
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- PlayStation 5 Pro teszt
- Sorozatok
- Milyen monitort vegyek?
- Videós, mozgóképes topik
- BestBuy topik
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Futás, futópályák
- Már nem fut a régebbi Windowsokon a legújabb Steam kliens
- Szolnok és környéke adok-veszek-beszélgetek