Hirdetés
- Konvektor korszerűsítés - Computherm KonvekPRO felszerelése Q7RF szobatermosztát
- Öregszem
- Szólánc.
- GPU-k mindörökké - a kezdetek?
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Asszociációs játék. :)
- Milyen mosógépet vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
belaazallat
addikt
Hali!
Hasonló problémával küzdök. Milyen oprendszered van?
Vga hány fokos? everest nevű programmal tudod monitorozni a hőmérsékletet.
Próbáld ki a karit egy másik gépbe.üdv!
belaazallat
"Ha valami el tud romlani, az el is romlik. Ha nem tud elromlani, akkor oda kell adni Bélának, és el fog... ;]" by peterkeT \__/ Online FPS nick: Celpont \__/ Minden út járható. ... Harckocsival! Hummer rulez!
-
hackeeeee
Jómunkásember
Hát, én még kipróbálnám másik gépbe azt a kártyát....
De ha már másik táppal is ugyanez, akkor már előfordulhat, hogy a VGA a ludas, de biztos ami biztos. Ha nincs rá lehetőség, akkor gari. Csak attól függ milyen sűrűn csinálja a kártya a "hülyeségét", mert ha ilyen random, akkor sokszor előfordul, hogy visszadobják azzal, hogy test okés, mert lefutott rajta a 3dmark, aztán szevasz.
(Tisztelet a kivételeknek persze, ahol ezt nem így csinálják...de sajna volt már szerencsém ilyen helyhez, és elég sokról hallottam is...)
[ Szerkesztve ]
Véleményem szubjektív...
-
hackeeeee
Jómunkásember
Ez nem azt jelenti, hogy ez lesz. Csak sajnos találkoztam már ilyen üzlettel, ahol azt mondták az eszközre, hogy test okés, és sztem gépbe se rakták, me mi kupróbáltuk több gépben, és rossz volt.. na mindegy, remélem nem jársz így, és sikerül elintézned.
Véleményem szubjektív...
-
Lacpac
őstag
"Amúgy majd gondolom most jön az, hogy "biztos a tápegységem kaki, mert nem márkás"
Nem azzal van gond, hogy nem márkás, hanem hogy a ráírt feszeket véletlenül sem tudja leadni. Mindezt olyan elektronikával, amiben semmilyen védelem nincs.
Ha elhalálozik, az nagy valószínűséggel az egész géped végét fogja jelenteni.
Egyik ismerősömnek ilyen tápja halálozott el, szerencséje volt.
Megállt a venti benne, azt vette észre, hogy jellegzetes égett elektronika szag van. Lekapcsolta a hosszabbítót, szag alapján beazonosította, hogy a táp az. Szétszedte, és azt vette észre, hogy az összes vezeték összeolvadt benne, a PCB egy két helyen már fekete volt. kb 3-4 másodpercen múlott a gépe.500W-os, Stability Power
12V-os ágon mit tud leadni?
Az én 340W-os tápom 25A tud. Mindenképp próbáld meg valami normális táppalEgy kis ajánlás
6db 400W Delta DPS-400WB A 5 000 Ft/db
Szerintem a tiéd drágább volt.[ Szerkesztve ]
-
addikt
Pedig nagyon esélyes,hogy a táp miatt van a probléma.
Ez a "táp" egyébként nem tápegység,hanem elektronikai hulladék.
Írd be a gugliba és győzd olvasni.Persze 5000 Forintért 500W táp eleve gyanúsnak kell hogy legyen.
Ne fikázásnak vedd,de még örülhetsz,hogy nem füstölte le a gépedet.
[ Szerkesztve ]
"Aki ad,az nyer"
-
bossvico
senior tag
Most cseréltem ismerősöm gépébe tápot, ugyanezen szitu miatt.
Berakta a 4850-es karit a 7600gt helyett és 1 hét múlva hívott, hogy nincs kép, ventik mennek, nézzük meg a gépembe, hogy jó-e a kari. Jó volt.
Érdekes, hogy az övén (sapphir) volt egy pirosan égő kis mini led, a nyák hátulján, ami mittudom én mér gyulladt ki, de mikor mondta, hogy 6 éves a tápja javasoltam a cserét.
Megtette, piros led elaludt és már hibátlanul működik azóta.A 32 - 36 C teljesen jó érték, még hideg is.
Ja és örülhet neki, hogy ennyivel megúszta és nem kapott semmilye a túlterheléstől arany volt lövést.
[ Szerkesztve ]
R5 5600X AIO 240mm Cooler, MSI B550-A Pro, 32 GB Crucial DDR4, EVGA 750W, Sapphire Pulse RX 7700 XT 12GB
-
beniboy
tag
válasz szekto #10107 üzenetére
el. sajnos el. en mar 2x visszakuldtem a sajatom. ahogy olvasgatom a forumokat memoria hiba lesz. nekem is pont ugyan ez volt. jatek alatt semmi gond. netezes kozbe kapcsolt ki. ha teheted vidd vissza es vagy egy masikat szerezz be amelyiken nem Vapor hutes van.. :S (az benne a tuti sajnos) vagy egy masik gyarto ha esetleg Sapphire lenne...
-Gigabyte P35-DS3, Intel E6750, 4Gb Kingmax Mars 1066, Leadtek 6600Gt Extrem Edi.
-
Dj Dekko!
őstag
válasz szekto #10366 üzenetére
Ez szerintem hülyeség. A foglalattól függ hogy milyen kártyákat fog avagy tud hajtani a lap ill. Gép.
Memóriákban van olyan hogy az adott memoria nem hajlandó az alaplappal együtt működni. De hogy PCi-e Foglalatba a 4850 es gajduljon mert nem szereti a lap. Ez szerintem nagy butaság. -
j0zsef
tag
válasz szekto #10381 üzenetére
Detto, anno amikor először postoltam ide emiatt, a te korábbi hozzászólásodra hivatkoztam. A szervizben konkrétan azt mondták hogy nem a táp hibája, kártya típushiba. Ahány ember, annyi mindenre gyanakodtak már: sokan a tápra, néhányan arra hogy Zsigabyte alaplapom van, én csak a kártyát tudom okolni. Szerintem a 4850 egy zsákbamacska. Viszont gőzöm sincs mit vegyek, ha netán visszaadnák a pénzem.
@spdrfx:
Ha te is visszaolvasnál, néhány százat () akkor látnád, hogy az átalakítós probléma néhányunknál (igen, nálam se) egyáltalán nem orvosság, és többen állítják hogy teljesen mindegy hogyan csatlakoztatod a tápra a kártyát. Én próbált az 1*4tűst, a 2*4tűst, a tápból kijövőt, és egyik sem volt jó. A kártya NEM JÓ.[ Szerkesztve ]
I will not buy this record, it is scratched!
-
szekto
aktív tag
válasz szekto #10385 üzenetére
Visszaolvastam j0zsef, hogy Neked mit ajánlottak. Végülis kicserélted a tápot? Ha igen, az se oldotta meg nálad sem a dolgot?
[ Szerkesztve ]
Gigabyte B450M-DS3H // AMD Ryzen 5 2600 // 2*8 GB Kingston FURY DDR4 2666 MHz // Gigabyte RTX 2060 Gaming OC 6 GB // 1*Kingston FURY Renegade 500 GB nVME M.2 SSD // 500 GB + 1 TB WD Blue HDD
-
FireKeeper
nagyúr
szerintem (ha a teljesítményt nézzük) akkor az 57x0 család egy csőd, best buy egy használt 4850/4870. ezen az áron amiért az 57x0 család tagjait adják, az rablás. hiába mondják hogy dx11 így meg úgy, ha felrakod a tesszelációt (ami a dx11 szerintem legjobb újdonsága) akkor meghal a gpu. én ezekből a kártyákból összerakott cf-et tartanék jó megoldásnak, de azt is csak azután, hogy mérséklődött az áruk.
steam, GOG, uPlay: @petermadach || HotS: PeterMadach#2675 || Xperia 10 VI || Ultrawide & SFF masterrace || Unofficial and unpaid VXE R1 shill
-
j0zsef
tag
válasz szekto #10386 üzenetére
Kicseréltem, 400as Chieftecről váltottam a Gigabyte Superb 460-ra, de ugyanúgy, minden lehetséges megoldással előjött a probléma.
Azt mondják a piros led a kártya hátlapján a túlmelegedést jelzi, ebből én józan paraszti ésszel hibás érzékelőkre következtetek.
Kipróbáltam az új játékokat is (Borderlands, Shift), régebbiekkel is (Fallout 3, SoC), és ilyenkor egyszer nem kapcsolt ki a kártya, pedig ezek terhelték ugye rendesen. Nálam csak 2D-ben, vagy a nevén nevezve a következő játékoknál kapcsolt ki: CS:Source, Anarchy Online, illetve filmnézés közben (WMP).Egy dolog biztos, a kártya sosem volt túlmelegedve, megfogtam kézzel, azt nem csapja be egyik szoftver sem.
Ami furcsa: ha egyszer előfordult, onnantól kezdve exponenciális ütemben sűrűsödtek az esetek, viszont egyszer sem fordult elő amikor a ház oldala le volt véve.
Erre varrjon gombot valaki.
-
kriszbon
őstag
A gyári átalakító az milyen volt a kártyához, mármint hány vezeték, abból mennyi a +12 és hogyan volt az elrendezés? Gondolom a gyárival is próbáltátok.
Mindörökké az első tökösebb gépem 4S akkuval: https://www.youtube.com/watch?v=ryVAamO5QpI (a többit már magam építettem kicsit jobbra) Netuddki, valahol a térben és időben! Vazze eltévedtem! Valaki?? Segitsééééééég!!
-
j0zsef
tag
válasz szekto #10530 üzenetére
Lényegtelen hogy hány 4 pinesből csinál 6 pinest, ami a kártyához jár valóban 1-re tud csatlakozni, de nekem van 2 végű is, abból is 2 :p
Ami 2 4tűsből csinál 6 pinest azzal ráadásul jól le is lehet terhelni a tápot, ha valaki 1 ágra köti mindkét csatit.
Lényeg a lényeg, teljesen mindegy hány helyről szedi az átalakító a tápot, a kártya ezt nem különbözteti meg.
-
Danecay
addikt
válasz szekto #10648 üzenetére
Neked is köszönöm a hozzászólást, de mint írtam, nem hiszem, hogy driver probléma lenne, mert nálam nem Windows betöltése során nincs kép, amit esetleg tényleg okozhat valamilyen driver bug, hanem a gép bekapcsolását követően nem kapcsolódik be a monitor, csak sípolás kíséretében újraindul többször egymás után a gép.
-
szekto
aktív tag
válasz szekto #10688 üzenetére
Ezt még mellékelem, hátha valaki meg tudná mondani, hogy jók-e ezek az értékek vagy sem...
Gigabyte B450M-DS3H // AMD Ryzen 5 2600 // 2*8 GB Kingston FURY DDR4 2666 MHz // Gigabyte RTX 2060 Gaming OC 6 GB // 1*Kingston FURY Renegade 500 GB nVME M.2 SSD // 500 GB + 1 TB WD Blue HDD
-
kriszbon
őstag
válasz szekto #10708 üzenetére
Előfordulhat bizony ahogy olvastam az oldalt, mert 12v.-os ágon 75% terhelésnél a legjobb a hatásfoka, és akkor ad az egyiken 120W-ot a másikon 135W-ot. A 4850-nél meg amit mértek (maximumot) az 147W ami csak néha kell neki, mert amúgy 110W-ot eszik terhelésen.
Próbáld meg azt hogy az egyik ágon ne legyen semmi más csak a kártya, ha nem megy akkor cseréld fel az ágat és a másikra tedd. A többi kütyü elmegy a másikról(talán) attól függ mennyi.[ Szerkesztve ]
Mindörökké az első tökösebb gépem 4S akkuval: https://www.youtube.com/watch?v=ryVAamO5QpI (a többit már magam építettem kicsit jobbra) Netuddki, valahol a térben és időben! Vazze eltévedtem! Valaki?? Segitsééééééég!!
-
kriszbon
őstag
válasz szekto #10787 üzenetére
(Tessék olvasgatni) amúgy egy 350W-os Fsp PNF is simán elvinné szerintem.
-
t.kristof
senior tag
-
kriszbon
őstag
válasz szekto #11156 üzenetére
Az enyémnek nem írja ki, csak a 4670-es kártyámat írja ki rendesen, de nézd meg everest alatt.
-
n1Saint
csendes tag
válasz szekto #11217 üzenetére
Nálam szinte mindig CoD2 alatt jön elő Van, hogy órákat Sims3azok előtte (igen én is szégyellem) vagy akármi más, aztán mennék játszani és lefagy. Amit észrevettem, az az, hogy újratelepítés esetén egy ideig nem jön elő a probléma, aztán egyre gyakrabban, bár ma egyáltalán nem volt baja pedig 0-24 ment, már örülök is magamnak
-
kbalazsa
senior tag
válasz szekto #11289 üzenetére
Átolvastam a hozzászólásaidat a 4850 újraindulgatós esetről... elég hosszúra nyúlik a történet, pedig lehet, hogy az elejére kell visszamenni a megoldáshoz...
Jól látom, hogy a 4850 végig a második slot-ban üzemelt, merthogy nem fér el az elsőben a kondik miatt?
Az alaplapod manual-ja azt írja, hogy ez nem annyira javallott (bővebben sajna nem fejti ki, csak annyit ír, hogy nem javasolja). Azt is írja, hogy a második slot-ban csak x8 módot tud a chipset limit miatt, de ez most nem releváns.
Nem lehet, hogy ez okozza a problémát?Az elvileg és a gyakorlatilag közt nincs különbség ... elvileg.
-
szekto
aktív tag
-
kbalazsa
senior tag
válasz szekto #11310 üzenetére
Én elhiszem neked, bár ilyenkor mindig az MSI kártya esete jut eszembe a PH tesztben.
Akkor tégy egy próbát a downclock-al.
Most látom, hogy egyszerre írtunk Most akkor épp nincs probléma úgy látom...
[ Szerkesztve ]
Az elvileg és a gyakorlatilag közt nincs különbség ... elvileg.
-
szekto
aktív tag
válasz szekto #11322 üzenetére
Annyi van, hogy most azt figyeltem meg, hogy amikor pl. megnézek YouTube-on egy videót, akkor olyan 35 fokról felmegy a GPU hőmérséklete kb. 37-38 fokra. Bár ez elvileg normális ugye, mert a VGA-nak ilyenkor valamelyest dolgoznia kell.
De most, üresjáratban is 34-35 fok kb.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest