Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
FireKeeper
nagyúr
válasz killer1203 #133 üzenetére
400W biztosabb lenne, de ha a vga-t nem húzod széjjel, akkor elég lesz. arra a felbontásra bőven elég egy 4850 512 is, vagy akár egy 4830 is (reménykedhetsz 800sp-ben, de ne vedd 100%-ra, és csak sapphire-nál van ilyen)
steam, GOG, uPlay: @petermadach || HotS: PeterMadach#2675 || Xperia 10 VI || Ultrawide & SFF masterrace || Unofficial and unpaid VXE R1 shill
-
8nemesis8
veterán
válasz killer1203 #133 üzenetére
erre a felbontásra most még bőven elég 512, de későbbieket figyelembe véve én inkább 1GBosat vennék, mondjuk ha csak 2-3ezer a különbség, akkor meg tutira.
-
FoBCRaistlin
őstag
válasz killer1203 #359 üzenetére
egyértelmű igen. kell neki a 3200mhz, hogy meghajtsa rendesen.
Tuning szempontjából fontos, hogy "hány Mhz hideg van éppen" T56 - www.pcvizhutes.hu WOT: RaistlinX
-
vergilx
őstag
válasz killer1203 #359 üzenetére
Minnél magasabb a felbontás,annál jobban használja a vga-t,és a prociból kevesebbet.
Azért megpróbálhatod,de sztem nem lesz látható javulás. -
C.Brigante
veterán
-
fagy53
nagyúr
válasz killer1203 #365 üzenetére
Mindkét hsz igaz, annyit tennék hozzá a számok nyelvén, hogy ha érvényesülne a proci ereje 1:1-ben, akkor 6% körül nőne a sebesség. Ez azt jelenti, ha eddig 32 FPS volt, most 34 FPS lesz. Nagy az esélye azonban, hogy ilyen alacsony FPS-eknél a VGA már korlátoz rendesen, tehát ez a 6% nem teljes egészében érvényesül. Döntsd el ezekután érdemes-e feljebb húzni a procit!
ALONSO11: pl a CCC ilyen és van még más is, de mint mindenben az automatizmus nem a legszerencsésebb megoldás.
[ Szerkesztve ]
-
8nemesis8
veterán
válasz killer1203 #1053 üzenetére
Nem erre gondoltam,(nem magyar teszt) ebből sajnos hiányzik a vapor-x
Sokrétegű teszt volt , ha jól rémlik és pont a zajosság miatt linkelte be valaki.De sajnos nem találom. -
Qru
MODERÁTOR
válasz killer1203 #4028 üzenetére
Magasabb felbontásra inkább 1GB-osat, amúgy is jobban tartja az árát mint az 512, és később (is) jól fog jönni a dupla ram.
A ref hűtősök elég hangosak de ha magad állítod a ventiszabályozást és jól szellőző házad van akkor azért be lehet állítani hogy ne is legyen iszonyat hangos de ne is olvadjon le a cucc.#nincsbennetarcsi
-
danilla
őstag
válasz killer1203 #4192 üzenetére
Az xfx 4870-et nyugodt szívvel megvásárolhatod, csak jót lehet róla mondani.
Full-hoz kapsz + cd-ket(nem tudom miket adnak), a lite-ba meg csak a telepítő cd van.
-
Baboon
senior tag
válasz killer1203 #4192 üzenetére
megvásárolhatod de +2E-ért kapsz nem ref hűtős club 3d-t
''Bocsánat, hogy ilyen közel megyek Ön előtt''
-
Baboon
senior tag
válasz killer1203 #4196 üzenetére
ja hát ha csak az ipon játszik akkor logikusan az a jó választás.
club 3d valszeg ugyis csak 1 hét után érkezne meg ott ahol 33E[ Szerkesztve ]
''Bocsánat, hogy ilyen közel megyek Ön előtt''
-
Pimpuszka
csendes tag
válasz killer1203 #4264 üzenetére
Nem csoda hogy elkapkodták ha jól tudom 31-32 ért adták az Iponnál. Nekem is ilyen karim van most pár napja és nagyon elégedett vagyok vele, az előző 4850-hez képest. Én 35-ért vettem, még az is jó ár érte, de Ipon adja a legolcsóbban.
-
katt777
félisten
válasz killer1203 #5945 üzenetére
Csak ne Glaciator legyen, és akkor nem fogod megbánni. A procinak adj kemény tuningot, mert ekkor felbontásba kevés lesz a VGA alá! (Egyébként tényleg fölösleges ide az 1GB VRAM.) 3.3GHz környéke min. javallt.
bigskull: Hát, én kezdő ATI-s koromban annyit megtanultam, hogy mindig legyen egy FULL partíciómentésem, amely messziről sem látott ATI drivert, nemhogy CCC-t.
Funkcionális analfabéták kíméljenek!
-
Dj Dekko!
őstag
válasz killer1203 #6084 üzenetére
Egyáltalán nem megy? Akkor ajánlatos.
-
Dj Dekko!
őstag
válasz killer1203 #6086 üzenetére
Igen. Hogy ha tényleg a kártyán van a baki akkor azonnal tudomásom szerint. Bár függ attol is hogy vetted.
-
addikt
válasz killer1203 #6086 üzenetére
GPU-Z-vel nézd meg, .
A hőmérsékleteket is.
Pipáld be,hogy log.fájlt csináljon kicsinyitsd le és inditsd el a 3DMarkot.
Majd utánna nézd meg a logot."Aki ad,az nyer"
-
addikt
válasz killer1203 #6089 üzenetére
Hát ez csere.
3 napon belül kötelesek kicserélni, ne menj bele más huncutságba."Aki ad,az nyer"
-
killer1203
senior tag
válasz killer1203 #6091 üzenetére
Mostmár tuti hogy használt volt a kari, a hátsó csatlakozókon nem voltak meg azok a védő műanyagok pedig több képen ottvannak a kártyán.
Xsara 1.6 16v | Motorola Defy
-
addikt
-
petyuska74
tag
válasz killer1203 #6119 üzenetére
köszi a választ
-
addikt
válasz killer1203 #6218 üzenetére
Hagyd a csudába az Everestet, a GPU-Z a megfelelő a VGA monitorozására.
Tedd fel aztán dobj egy képet a szenzor lapról."Aki ad,az nyer"
-
PAWI
tag
válasz killer1203 #6236 üzenetére
Phenomba ne is gondolkodjak? Vagy nem igazán jó alá a lap?
-
PAWI
tag
válasz killer1203 #6238 üzenetére
És a régiek közül? Nem idegenkedem a használttól se...
-
PAWI
tag
válasz killer1203 #6240 üzenetére
Okés, nem veszek. Köszi az infót.
-
Dj Dekko!
őstag
válasz killer1203 #6243 üzenetére
Alapórajelen is fekete kép jelenik meg. Lehet os hibája?... vagy valami driver bug?.. Meg, azért szoktam játszani a vgaval és sehol nem szól be, (crysis, gta 4, )
(#6248) Milka 78 :
Akkor felbontásban azért észre lehet. De ha szerintem egy 4850 en 15fps el megy már valami ... akkor ott már a 4870 es is kevés lesz. Bár mostanában még nincs olyan játék. (persze nem 24xAA val értettem, úgy azért sok kártyát hazavágna a game)[ Szerkesztve ]
-
Dj Dekko!
őstag
válasz killer1203 #6262 üzenetére
De akkor minek is ha nem azért veszel procit?!
idézem.: ***nem vantage pontszám rekord döntéshez vennék új procit.***
-Tudnál futtatni vantaget ilyen beállitások melett?
Amúgy egy core2duo e8400 vagy 8200 picit megrántva 3.5 ghz fölött nevetve szét hajtja az új karikat is.
nekem az e8400 essel + 4870
/800-4000 9900 pont (persze a proci picit megvan rántva 3.9ghz) ez a vantage eredményem.
Bár most nem tudom miért nem akar lefutni, de amúgy ennyit fut.[ Szerkesztve ]
-
Digitalis
senior tag
válasz killer1203 #6269 üzenetére
Nincs gagyi keret, meg garantáltan nagyobb élmény, ha veszel egy jobb 47"-os fullhádé elcédé tévét, és 1080p-ben játszol 1-2 méterről. (Azt sem látod be)
Akahito gonosz mestere ismét figyelmeztetőn felemelte ujját, nem csak az a fontos, hogy mi mindent érint meg a fény és miként teszi, ordította, hanem talán még ennél is fontosabb, hogy mi minden van még a világon, ami nem fért rá a képre, habár ugyanabban a fényben áll.
-
vhunor
őstag
válasz killer1203 #6295 üzenetére
Én a 4870-et 2d-ben 150/250@0.83V-on használom, csendes, hűvös, keveset fogyaszt.
3d-ben hagytam gyárin, a Crysisban szemetelt a kép ha 1.203V-ra csökkentettem a feszt.
-
Pontaz22
csendes tag
válasz killer1203 #6319 üzenetére
Sziasztok
az lenne a kérdésem hogy miért írja ezt ki amikor el szeretném indítani a ccc -t pls help .
[link]
http://www.ivpicture.hu/pic.php?id=185521[ Szerkesztve ]
Energiaital = Overclocking
-
Pontaz22
csendes tag
válasz killer1203 #6324 üzenetére
köszi de majd csak holnap ma már nincs kedvem hozzá!
Energiaital = Overclocking
-
audi100td
nagyúr
válasz killer1203 #6349 üzenetére
31%-ot ír GPU-Z
Az az igazság, hogy nagyon poros volt a kari, probáltam kifújni, de lehet, hogy a bordák közt még van benne....
[ Szerkesztve ]
-
samfishR
senior tag
válasz killer1203 #6465 üzenetére
Nem lehet, hogy csak rosszul mutatja a program amivel nézed? Hagyatkozz a füledre
-
Dj Dekko!
őstag
válasz killer1203 #6500 üzenetére
Ez így van.
Csak hát testvérek között is... Báttyám betalált ... pffu neked csak 6.0 kap a vga .
aztán mondja.:
Nekem a 9800 GTX 6.9 et De lényegtelen. 7.5 kap ha alapon használom, vagyis ha nincs visszapakolva az órajel 2D-ben. -
killer1203
senior tag
válasz killer1203 #6507 üzenetére
Ha a PCI-s vga bentvan és a 4870 is a helyén lessz akkor ezek közül: 0: VGA kijelölése (0: első PCI-E slot, 1: második PCI-E slot), nekem a nullás kell igaz ?
-
katt777
félisten
válasz killer1203 #6517 üzenetére
Ált. bios-ban lehet állítani az elsődleges képernyővezérlőt.
krystman: Hát ez kicsit ciki. Honlapomon mindent megtalálsz a "Segítség"-ben, v. logout-omon szintén.
Vladislav: Gondolom, vmi gagyi processzorod van a VGA alatt (X2 4200+ ), persze adatlapodat nem töltöd ki, így hogyan akarsz segítséget? A táp tényleg felejtős.
Djuree: Ahogy nem mindegy, hogy valaki sit, vagy sith , az sem, hogy valami sit, vagy shit.
-
katt777
félisten
válasz killer1203 #6544 üzenetére
A görbe érdekes, de azért ez alapján 50°C-ig 20%-on kellene pörögnie. Jut eszembe, az is lehet, hogy a kártya a min. RPM-től számolja a %-ot, ilyet már láttam. Nézd meg, 0%-on nem 1000RPM-ed van? Akkor a 20%/2300RPM elképzelhető, viszont akkor is emelnie kéne a fordulatszámot 50°C fölött. ATT-vel a szabályozás?
[ Szerkesztve ]
-
katt777
félisten
válasz killer1203 #6559 üzenetére
1. ATT
2. Gyári bios
3. Hűtőcsere (akkor sem szabályoz, de legalább csöndes és hűvös lesz)flurider: Mint a neve is mutatja, ez az ATI OpenGL drivere. Érdemes megpróbálni más OGL beállításokkal (mert van, hogy X beállítást támogat a driver, Y-t meg nem;ez lehet felbontás, vagy bármely graf. effekt), D3D-ben, ha megy, illetve régebbi driverrel; 48xx topicban is többen írták, hogy az újabb ATI driverek hazavágják a CoD-okat (persze nem csak ezeket). Nálam mondjuk a Return to Castle Wolfenstein simán megy OGL-ben, de ott is volt egy beállítás, amellyel kidobott, és safe-módból kellett újrakalibrálni a progit. Tényleg, ha jól rémlik, CoD-nak is van safe módja, nem?
[ Szerkesztve ]
-
killer1203
senior tag
válasz killer1203 #6569 üzenetére
Lejárt a szerkesztési időm,
De pl ha CCC ben próbálom kézzel állitani a ventillátort akkorsem csinál semmit se 100% se minimumon.
-
katt777
félisten
válasz killer1203 #6569 üzenetére
De ha a RivaTuner kikapcsolja a low-level driver-t (márpedig azt teszi), akkor a hűtést sem fogja vezérelni a VGA (RivaTunerben kell azt is). Jó, hogy így pár nap után kiderül, miután rákérdezek, közben meg azt hisszük, hogy a kártyádnak van baja. Lehet, el kellene olvasni ezeknek a segédprogramoknak a leírásait...
Kissjeno: Játékban is lehet állítani fényerőt, gammát.
fagy53: Én nem teszek se drivert, se monitort semmiféle állásba, mégis jó minden üzemmód. Lehet, hogy nem kell mindenféle segédprogrammal elbarmolni a képet...
Picco?: E8400 alapon elég egy 4870-hez, szóval semmit nem kell tuningolnod rajta, legalábbis ha max grafikai minőséggel játszol, akár már 1280-as felbontásban. Ha meg nem abban játszol, vegyél valami gyengébb VGA-t.
-
katt777
félisten
válasz killer1203 #6597 üzenetére
Hát a programban, uott, ahol bekapcsoltad, a túlhajtásnál. De a legjobb mindent defaultra állítani eltávolítást előtt. Több ötletem végképp nincs, sorry.
hito: Hát, quad-ról volt szó. Q6600 sajna nagyon elavult, már a 8-asokkal szemben 10% hátrányban van, 9-esekkel szemben meg újabb 10% azonos órajelen, szóval oda tényleg kell a tuning. Ráadásul a fogyasztás...
[ Szerkesztve ]
-
jugen
csendes tag
válasz killer1203 #6601 üzenetére
Igen, de akkor jó úgy, hogy az egyik átalakítós a másik nem?
(Bocs az egyszerű kérdésért, de inkább kérdezek először) -
killer1203
senior tag
válasz killer1203 #6700 üzenetére
Asus 4870 glaciator -om van és nemvezérli a ventillátort, ha ilyen hibával visszavinném garanciába cserélnék, vagy elküldenének ?
Jobban járok ha lecserélem a hűtőt ? Én ezeket néztem ki:
Scythe Musashi
Accelero Twin Turbo
Accelero S1 + 2 12cm-es ventiNekem a Twin turbo a szimpatikus az ára miatt, Musashi-t nemszivesen vennék ha nemsokkal hűt jobban mint a Twin turbo.
-
katt777
félisten
válasz killer1203 #6713 üzenetére
Hát bocsi, de ahány pü-t kapok, meg ahány topicban segítgetek, néhány apró infó el-elsikkad még az én mégoly hatalmas elmémben is.
-
szasanyi
félisten
válasz killer1203 #6716 üzenetére
Sztem ne akarjál olyat, amit az országban esetleg egy helyen (sem) találsz... nézd meg ezt, és meglátod mennyire jó. Szinte bárhol beszerezhető, nem túl drágán.
-
szasanyi
félisten
válasz killer1203 #6731 üzenetére
Itt van jó pár VGA hűtő tesztelve, de egyrészt HD 4850-en teszteltek, másrészt mind2 nincs benne. Aztán van amit már linkeltem, azaz HD4870+Mushasi és van olyan, hogy HD4870 + Accelero TwinTurbo. Szvsz ezeket nézd meg, biztosan találsz bennük elég infót egy VGA hűtő megvásárlásához.
-
katt777
félisten
válasz killer1203 #6716 üzenetére
Jó kérdés, érdeklődj. Van, hogy árlistában nincs is kint, árgép sem hoz mindent, és persze az sem biztos, hogy ami egyik héten van, az akad még a következőn is.
8nemesis8: Ismerősöm 4870-ről váltott 4770-re, és még játszani is nyugodtan tud, pedig full HD tévéje van. Persze nem Crysis-ezik. His mindenképpen jó, és mindenképpen IceQ-s karit vegyél tőlük.
Djuree: Legalább emlékezhetnél rá, mit írtál. Arra válaszoltam, nem pedig azt mondtam, hogy nem lehet jobb hűtést elérni hűtőcserével. De akkor az érthetőség kedvéért leírom: Nem KELL hűtőt cserélni egy VGA-n csak azért, mert első pillanatban jobban melegszik a kelleténél. Van több megoldás is a hűtés javítására. Igen, ÉN valóban tudom.
Depression: Régóta minden "sima" Dapphire HD4870 ilyen. Külön persze nem árulják, esetleg apróban érdeklődhetsz, hátha valaki lecserélte a sajátját, ha valaki () esetleg megmagyarázta neki, hogy nem jó a gyári hűtő, és azt rögvest le kell cserélni.
Ace Ventura: Keress vissza erre, tutira a héten volt rá válasz is, csak én kihagytam.
-
_Oscar
tag
válasz killer1203 #7013 üzenetére
Itt találsz hozzá BIOS-t: [link] Az meg, hogy Glaciator/nem Glaciator teljesen mindegy.
Chuck Norris vakon gépel érintőkijelzőn is...
-
killer1203
senior tag
válasz killer1203 #8337 üzenetére
Megoldódott.
Asus 4870 Glaciatorhoz kellene fans setting ami hasonlit a gyárihoz, Küldeném vissza gariba mert megint nemvezérli a ventit ez a ............ , Vagy azt ugysem nézik meg?
-
g.gergo
senior tag
válasz killer1203 #8461 üzenetére
Üdv! Nekem pontosan ilyen Zalmanos hűtővel szerelt VGA-m van. Kérdezz.
Szerk.: Bocs, nekem 485 van, nem 70. De gondolom úgyis a hűtő érdekelne.
[ Szerkesztve ]
-
g.gergo
senior tag
válasz killer1203 #8464 üzenetére
Hát az a helyzet, h nem sokáig használtam a gyári megoldással, m volt nekem egy AC S1 és az ment rá, biztos ami biztos alapon. De úgy emlékszem, h szépen halkan tette a dolgát 2D-ben, és 3D-ben is szépen, nem ordítva tette muzsikált. Én különösen érzékeny vagyok a hangra, így feltűnt volna a hangossága. Olyan ssssss hangja van egyébként.
BIOS: Ha meg is nézik, akkor mivan?! Én úgy gondolom, h a hivatalos frissítések arra valók, h feltegyék, nehogymár ez legyen a probléma.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- KÉSZLETRŐL! - Új - 180 Fokos GPU PCIe Tápcsatlakozó Adapterek - NVIDIA AMD INTEL - A Több Olcsóbb!
- Palit RTX 3060 Ti 8GB GDDR6 használt videókártya eladó garanciával!
- Sapphire 7900xtx nitro+ vaporx 24g , kis hibával
- Zotac RTX 3080 - AMP Holo LHR 12GB (Garancia 2025.05. + 2 év)
- Gainward RTX 2060 Super Ghost 8GB használt videókártya eladó garanciával! AKCIÓs
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs