Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
ram34
tag
Sziasztok.
Na megvettem a kártyát.
Végülis a Gigabyte 4850 1Gb. OC mellett döntöttem.
Eddig jó, tetszik. Bár 1-2 játék nem indul el, de ezt remélem az oprendszer miatt van(Windows 7)
Ja és a hírekkel ellentétben a gyártó mellékelt minden tartozékot. (DVItoD-Sub, DVItoHDMI, tápkábel, Crossfire stb...)
A Zalman hűtés teszi a dolgát. Ilyen melegben hosszú játékmenet közben max 63 fok.
Cserébe persze nem a leghalkabb.
Nagyjából ennyi, majd még referálok róla. -
FefeeX
veterán
Hát, nekem win7 alatt eddig minden futott, 3DMarkot kivéve, az szerintem összeveszhetett az Ódigy driverrel, mert OpenAL-t nem talált először, majd feltettem a honlapjáról, és utána meg olyan címre hivatkozott ami nincs vagy hasonló...
RC a win7ed? Mik azok amik nem mennek el? Új játékoknak elvileg futni kell, de legyen fenn mindenből a legújabb driver (catalyst, stb) -
Padisah
tag
Sziasztok!
Közel 3 év után ismét ATI kártyám van egy ASUS HD 4870 512 MB Dark Knight személyében.Referencia órajeleken jár, hűtője elvileg halkabb és hatékonyabb a gyárinál.
Mivel régen volt már ATI-m aziránt érdeklődnék, hogy mit érdemes felrakni mellé: Catalyst 9.6 és mellé ATT vagy Asus Smart doctor illetve CCC 9.6?Húzni nem igazán akarom, inkább csak a ventilátor sebességét akarnám esetleg szabályozni és az üresjárati frekit, ha nem elég alacsony.Feszültséget nem akarok piszkálni.
Az a baj a világgal, hogy az okosok kételkednek, míg a hülyék tökéletesen biztosak a dolgukban.
-
jubilleum
senior tag
Üdv!
A boltban ahonnan rendeltem az 1gb HD4870 vapor-x et azt mondták hogy elfogyott, de ugyan ennyiért ajánlották a toxic változatot. Ugye szerintetek is élni kéne a lehetőséggel?
-
Dj Dekko!
őstag
válasz DummyBoy #2839 üzenetére
Hát ha eljön egyszer megint az uj korszak a dx11 és win7 akkor az a másfél év.. fél évre csökken ... és már akkor érdemesebb elgondolkozni a 4870 leváltásán.
Én magamból indulok ki... 3 - 4 hónapnál tovább nem használok 1 VGa.
De szerintem másfél év múlva... sehol nem lesz a 4870[ Szerkesztve ]
-
1269
tag
válasz szasanyi #2861 üzenetére
Nekem a 4850 előtt egy 8800GT volt.
Visszavittem a boltba, mert azt hittem rossz.
Újratettem az XP-t azóta minden ok. (színes foltok játékok alatt, a piros inkább rózsasín volt 2d- 3d-ben is)
Az volt az érdekes, hogy vin7 X64 alatt minden jó volt újratelepítés nélkül is.
Volna egy kérdésem is:
Miért nem kérte az XP az újraaktiválást (eredeti) videókártya csere után?
Vinyó csere után kérte. -
HellGreg
őstag
sziasztok, csak az lenne a kérdésem, hogy az ASUS 4870 Dark Knighton látok 2 hatpines csatlakozót. Mind a kettőt használni kell? úgy értem, ha egy tápon csak egy db 6-pines csatlakozó van, akkor az kevés hozzá?
-
vzsryl
nagyúr
válasz HellGreg #2866 üzenetére
Azért van rajta két csatlakozó, mert mindkettőt használni kell. Ha a tápodon van egy, akkor az jó, mert a kártyához is kell legyen egy átalakító, amit két molexre rákötsz és úgy mehet a 2. csatlakozóba.
megprobaltam alairni, de a tollam nem fogja a monitort:/𝔹𝕒𝕔𝕜 𝕋𝕠 𝕃𝕚𝕗𝕖
-
madgie
titán
válasz HellGreg #2866 üzenetére
Vegyél egy molex/6 pines átalakítót, ha nincs a vidikari dobozában ilyen. Egy 6 pines csatival nem fog menni.
szerk: elvileg van ilyened a dobozban
vzsryl: nem megy, a bios első pár sora is mindig úgy kezdődik, hogy dugd rá a másik hatpinest is
[ Szerkesztve ]
-
vzsryl
nagyúr
Ehhez csak annyit fűznék hozzá (kötekedésképp ), hogy kéne menjen eggyel is, de kb. 5x gyengébben teljesítene a kártya, mint amennyit valójában tud. Mondjuk HD4870-essel még nem próbáltam, de 9800GTX-el igen.
-
Padisah
tag
Pont ilyen kártyát vettem a múlt héten, beüzemelni pont ennek az átalakítónak a hiányában nem tudtam, mert nem volt a dobozában, minde más igen, beleértve a bőr egérpadot is, ami túl kicsi egyébként.
Az a baj a világgal, hogy az okosok kételkednek, míg a hülyék tökéletesen biztosak a dolgukban.
-
vzsryl
nagyúr
Nálam is ugyanezt csinálta, amíg a gyárilag kártyához kapott 8.5-ös driverrel használtam. aztán azt töröltem az ATI szoftver eltávolítóval (vezérlőpult/programok telepítése és törlésében), majd felraktam a 9.5-öst és azóta nem volt ilyen gondom vele.
-
Khaal
őstag
Vidéken nem ilyen rózsás a helyzet, 2 helyen nem volt, a harmadik boltban meg 1800-at akartak legombolni tőlem egy darabért, de némi alkudozás után megkaptam 1200-ért (elvileg ezen az áron szerzik be ). Nem volt kedvem végig járkálni az egész várost, így inkább kifizettem.
-
Skizz
addikt
teljesen ref. Gigabyte és Sapphire HD4850 CF esetén nem lesz probléma, ugye?
-
atom87
aktív tag
Kb milyen hosszú egy 4850 Vapor-X???
Kawasaki z1000
-
Skizz
addikt
köszi
-
ram34
tag
válasz szasanyi #2861 üzenetére
Egy alaplapi HD 3200-es ATI. De a Virtual Tennis, és azóta jöttem rá, hogy a Juarez ott sem ment. Azóta meg azt a Gamer HUD programot megtaláltam az elindul, csak leteszi kicsibe.
Egyébként ha valami eljut odáig, hogy elindul és játszom, akkor az megy is. Legalábbis 1 órát Dirt-öztem gond nélkül.
Egyébként az alaplapi 3200-eshez a Catalyst 9.6 volt fent, ezt nem bántottam a kártya betétele után. Elvileg ezzel megy. Nem tudom, ez jelenthet néminemű gondot? -
Tidus
addikt
Sziasztok, beruháztam egy Gigabyte 4870]-re, beraktam a helyére indításkor vettem észre hogy a tápkábel csatlakozónál lévő négy piros ledből csak három világít. Az alaplap felé számolva a második nem! Nem tudom hogy van e jelentősége, de gondolom valami szerepe van hamár odatették!
Valakinek ötlete a funkcióról, v. miért nem világít? -
G4ga
őstag
Most cseréltem le a PowerColor 4870 et egy XFX 4870 XXX re. / A fekete nyák miatt csak.
Olvasgatom a topikot, látom a 4850 komoly gondok vannak. Jellemzö a 4870-re is vagy csak az 50-nél fordult elö?Mivel tudom igazán tesztelni a cuclit? én ugy gondoltam hogy nyomok egy két trémarkot utána vagy ati tools vagy furmakt? véleményetek?
Ált. Egyáltalán nem kell leirni a márkát. A 8800Gt és 8800GTs lázban is fordult elö hogy visszakellet hivni a kártyákat mert gázosak voltak. Szerintem kijavitják hamar a dologot és minden rendben lesz!
-
Dj Dekko!
őstag
Én azért kipróbálnám a HD4870 CF még ha nekem 512M cf lenne akkor is.
Egyedül azért gondolkozok annyira rajta mert sok embertől hallom, figyelem, hogy 1280x1024 felbontásban igazából nagy teljesítmény gyorsulást nem okoz.
Viszont a CrySis GTA IV ?
Nem igaz hogy nem gyorsulna egy picit sem!Amúgy rájöttem hogy miért akadt annyira alapbeállításon a GTA 4 a HD4870 512 M *karimon.*gépemen.
Mert kicsit a vista alá tett... most fent van egy Win7 RC 7264 verzió x64 Bit
RÁ SEM LEHET ISMERNI A GTA 4 re... olyan szépen megy! 1+ pont a win 7 nek. -
HellGreg
őstag
Sziasztok.
beszereltem az eah 4870-est, előtte leszedtem az nvidia illesztőket (beleértve az nvidia physx-et is). felraktam az új kártya cuccait, s most semmi nem indul el vele.
Rosszul tettem netán, hogy uninstaláltam a physx-et??? -
HellGreg
őstag
pl az volt az első dolgom, hogy felraktam a 3dmark 06-ot. bejön a betöltőablakja, majd onnatól kezdve 49% processzorhasználat mellett nem csinál semmit.
elindítottam a titan questet, a játék betöltésekor kilép az asztalra.
elindítom a sacred 2-őt, az el sem indul, mondván, valami physx loader.dll-t nem talál. -
macy
addikt
Sziasztok. Tervezem egy Sapphire 4850 Vapor-X beszerzését. Olvastam, hogy gondok vannak a 4850-esekkel. Ez most csak az XFX-re vonatkozik vagy a többi kártyára is?
-
Clemi
veterán
válasz HellGreg #2889 üzenetére
Már bocs hogy bele vauvau, de nem az ATI hiányolja a physx-et, hanem a programok, ugyanis ha telepítéskor feltolta maga alá valamelyik, akkor azt keresni is fogja mikor indulni akar, függetlenül attól, hogy van-e alatta neki megfelelő vas, vagy nincs.
Szerintem telepítsd újra a játékokat, és menni fognak, felesleges az egész rendszert.
-
8nemesis8
veterán
Vapor-xnél volt pár hibás darab, de még mindig egyik legjobb kártya attól, nem egész széria hibás, csak memóriahibások voltak, de van minden gyártóéba hibás darab.
Vapor-xnek jó a hűtése és mindezek mellett halk is.Én is bepróbáltam XFXet, egyenlőre Crysist nem használom, minden más nagyon szépen visz. Jah és FullHD a felbontás.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Zotac RTX 3080 - AMP Holo LHR 12GB (Garancia 2025.05. + 2 év)
- Sapphire Pulse AMD Radeon RX 6600 8GB használt videókártya eladó garanciával!
- Nvidia Quadro M2000/ P2000/ P4000/ P5000/ RTX 4000/ RTX A2000 12Gb
- KÉSZLETRŐL! - Új - 180 Fokos GPU PCIe Tápcsatlakozó Adapterek - NVIDIA AMD INTEL - A Több Olcsóbb!
- KÉSZLETRŐL! - Új - 180 Fokos GPU PCIe Tápcsatlakozó Adapterek - NVIDIA AMD INTEL - A Több Olcsóbb!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs