Hirdetés
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- GPU-k mindörökké - a kezdetek?
- Android másképp: Lineage OS és társai
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
- Szólánc.
- A legolcsóbb gamer laptop RTX 4060-al.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Milyen mosógépet vegyek?
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Asszociációs játék. :)
-
LOGOUT.hu
Tisztelt topiclakók! Tudomásunkra jutott, hogy néhány fórumozó anyagi érdek(eltség)ei szerint tesz hozzászólásokat a topicban. Nyomatékosan kérem őket, hogy e tevékenységüket azonnal és végérvényesen hagyják abba, mert ahogy eddig, úgy ez után is független, érdekektől nem vezérelt és szakszerű hozzászólásokat szeretnénk látni a topicban, hiszen ez szolgálja a közösséget.
Új hozzászólás Aktív témák
-
doc
nagyúr
A cimben feltett kerdesre keresem a valaszt. Elterjedt tipusok ugye a WD TV es az Asus OPlay, de van meg sok mas, erdekelnenek tapasztalatok, tanacsok ez ugyben.
Az igenyeim:
legyen rajta USB csatlakozo (ez gondolom alap) amin keresztul akadasmentesen jatszon 'mindent'. Ha 1080p nem megy tokeletesen de 720p igen, az nekem meg belefer.
Legyen rajta normal RCA audio/video kimenet (tudjatok, sarga/piros/feher) illetve elony ha van analog 5.1 hogy ne kelljen uj erositot vennem, de ez nem letfontossagu.
Beepitett vinyo es TV-felvetel nem erdekel, ha van kartyaolvasoja az pozitivum, de nem elsodleges szempont.Arban valami 'foldkozeli' kategoria kene, tehat 20-30 kHUF renben van, 80-90 NEM.
MOD: ha van benne vagy lehet 'beledugni' WiFi-t, az nagyon eros pozitivum lenne, de szinten nem letfontossagu
[ Szerkesztve ]
-
doc
nagyúr
ha jol emlekszem, az LG-nek van egy ilyen cucca, az ipon.hu-n volt is rola teszt
en inkabb maradok a WDTV Live-nal, szerintem sokkal kisebb kellemetlenseg a kulso vinyo (foleg hogy miutan radugtad, nem kell rangatni, en sem huzkodom ki) mint a bosszankodas az egyebkent szar jatekos miatt, aminek az egyetlen elonye hogy nem kellett plusz egy konnektor a kulso vinyonak
raadasul ha keves a hely, akkor belso vinyot boviteni macerasabb, mivel ott ugye csak csere johet szoba, kulsonel meg radugsz meg egyet, oszt' kesz
-
doc
nagyúr
feliratpozicionas a live-ban is van, a 'buhera' fw ugyanaz mint a gyari, plusz feature-okkel, es amennyire tudom, br feliratkezeles is van
amugy eleg jo dolgokat tud a kicsike, erdemes lenne odaadni neki par tesztvideot (mondjuk a live/oplay tesztben levoket) hogy kideruljon, mire kepes
-
doc
nagyúr
en a Live-ot valasztottam, es teljesen meg vagyok vele elegedve. mivel mozgoalkatresz nincs benne, igy teljesen hangtalan, es jatszik mindent amit adok neki
plusz remek custom firmware van hozza, movie sheet, torrent kliens, telnet/ssh eleressel, meg ezer mindenfele jovalde jobban tudnank segiteni, ha elmondanad hogy pontosan mik az igenyeid
[ Szerkesztve ]
-
doc
nagyúr
válasz zsugabri #138 üzenetére
szerintem a WD az aprocska meretebol adodoan sokkal jobban hordozhato mint egy LG
persze ha kulso vinyokat cipelsz hozza, az mar mas, de egy USB-s kartyaolvaso + SD kartya, vagy nagyobb pendrive verhetetlen komboigazabol azt kell eldonteni, hogy kell-e halozat, vagy sem
ha igen, akkor eleg szuk a kor amibol valogatni lehet
ha teljesen biztos hogy soha nem fog kelleni, akkor viszont eleg nagy a valasztek, ilyenkor jonnek a kovetkezo kerdesek, pl. milyen/mennyi vinyot akarsz rakotni/beletenni, mennyit lesz cipelve, milyen extra funkciok kellenek (torrent kliens, moviesheet amik most pl nagyon nepszeruek), es ezeket mennyire lehet belehegeszteni a lejatszoba, milyen a stabilitas, fw tamogatas, stb
-
doc
nagyúr
ha sokat fogod cipelgetni ide-oda, akkor erdemes megfontolni a 2.5-est, amugy egyertelmuen a nagy (3.5") a nyero
bar az elso esetben is lehet hogy jobb valasztas egy (ket, tobb ) 3.5-es vinyo, es egy kisebb kapacitasu 2.5-es transfernek. gondolj bele ha pl. megloknek a buszon, kiesik a taskabol/leesik a taska, kapasbol oda van 2TB-nyi cuccod egy transfervinyo hasznalataval legalabb az adataid nem serulnek -
doc
nagyúr
Ja, hat mondom, hogy csak file megosztasra jo
megosztasra, plusz torrent klienssel letoltesre, mi kell meg?A 100-as halokartyajarol ne is beszeljunk
na igen, ez egy orbitalis labonloves, el nem tudom kepzelni hogy hoztak ossze... lehet hogy volt raktaron egy csomo ilyen chipset, gondoltak nehogy megmaradjon
vigasztaljon a tudat, hogy a sambas megosztason keresztul meg ezt sem tudja kihasznalni, NFS-sel azert lehet feszegetni a hatarokatviszont a poen az, hogy megfelelo wifi sticket beledugva elvileg 300Mbites tempo is elerheto, persze ez idealis korulmenyeket feltetelez (mondjuk egy antennakabellel odahuzni a router antennajat a lejatszo kozelebe )
[ Szerkesztve ]
-
doc
nagyúr
itt jon elo hogy kulonbozoek a felhasznalok igenyei
nekem eszembe nem jutna a lejatszot cipelni kulfoldre, a szallodai tv-k meg altalaban semmivel nem nagyobbak (sot kisebbek) az agybol nezve, mint az ejjeliszekrenyre vagy olbe tett notebook, arrol nem beszelve hogy ugyis a notebookrol torrentezek (khm...)de siman meg tudom erteni azt is, akinek a lejatszoval egybeepitett vinyora van szuksege
-
doc
nagyúr
amerre en jarok, ott mindenhol mukodott a torrent, es a kis TV volt altalanos, meg a 4 csillagos montreali Quality-ben is csak egy kb. 65-70 cm-es (CRT!!) TV volt
(erdekes modon a csak 3 csillagos nemet kisvarosi hotelben mar LCD tv-k vannak, bar max. 51 centisek igy ranezesre) -
doc
nagyúr
De a FAT32 nem támogatja a 4GB-nál nagyobb fájlokat ha jól tudom.
teljesen jol tudod
nalam nem nagyon vannak olyan nagy file-ok, pusztan azert valasztottam az EXT3-at, mert a FAT ugy f0s ahogy van...
nezz korul az AC topicjaban (ha van neki, ha nincs akkor forum.mpeg4-players.info) hogy milyen FS-t szeret -
doc
nagyúr
a hagyomanyos kompozit (sarga video + feher/piros audio) van rajta (meg ugy altalaban a vilagon mindenen), plusz komponens (piros/zold/kek) kabel, ha utobbit tudja a TV-d, az teljesen jo, ha nem, akkor marad a hagyomanyos megoldas, ha nem HD-zol akkor olyan NAGYON sokat ugysem szamit (persze azert a HDMI lenne az igazi)
MOD: hogy erted hogy meddig? amig ki nem huzod
[ Szerkesztve ]
-
doc
nagyúr
nem hiszem hogy lenne merethatar, nalam (Live-on) egy 1TB es 1.5TB vinyo log rajta
azt neked kell tudni hogy milyen videoid vannak en nem nagyon gyujtogetek HD-t, sajnalom a helyet igazabol a microHD lenne jo nekem (x264 codec, de kisebb felbontas, ergo feleannyi helyen ugyanolyan minoseg), de az meg nem sok van -
doc
nagyúr
ooo... nem igazan ertem mire gondolsz
tekerek, tekerek, megnyomom a play-t, jatszik en nem vettem eszre lassulast
igaz hogy a gombokra nem azonnal, hanem kb. fel mp kesessel reagal, de ez azert nem egy marginalis problema, altalaban nezem a filmet normal tempoban, nem porgetem -
doc
nagyúr
válasz Devil Smile #216 üzenetére
igy van, ide meg akkor valaszolok a masikra
wifi sticktol fugg hogy megy-e vele, nekem otthon van egy filleres darab, bedugas utan tokeletesen mukodik
elsosorban chipset kerdese, van egy hivatalos lista a tamogatott eszkozokrol, de alig egy-ket darab van rajta, annal azert joval tobbel megyde ha jol emlekszem, az Asusban van talan gyarilag is wifi (FIXME), ha az mindenkepp kell, lehet olcsobban jossz ki azzal (persze az 1-2 ezer forinton kivul mas szempontok is vannak amit merlegelni kell)
-
doc
nagyúr
válasz Devil Smile #218 üzenetére
olvass minel tobb tesztet
volt itt a PH-n is (bar a Live teszt eleg falsra sikeredett), meg pl. ipon.hu-n, geeks.hu-n is, abbol mar el tudod talan donteni hogy melyik kell neked
erdemes lehet meg belenezni itt a PH-n vagy a forum.mpeg4-players.info-n a forumba, abbol megtudod a gyakran elofordulo hibakat/problemakatilletve Live-val kapcsolatban tudok segiteni
sot: [link] -
doc
nagyúr
válasz Devil Smile #221 üzenetére
igen, a 'szaggatas' miatt irtam hogy kisse fals lett a teszt, a gyakorlatban nem nagyon talalni problemas filmeket
amikkel nalam gond volt azok az FLV-k (nem jatsza, talan egy FW-frissites majd segit rajta kesobb), illetve egy-ket regi, egzotikus formatum (sok evvel ezelotti 'vicces kisfilmek', valami osi videocodeckel), illetve a DeathNote elso 5 reszenel a kep furcsan ugral, de a hang rendben van, igazabol ez az egyetlen letezo kompatibilitasi problema amivel szemely szerint talalkoztama harom felsorolt melle idevennem meg a Popcorn Hour-t is, bar arban ha jol tudom huzosabb mint az altalad emlitett lejatszok
-
doc
nagyúr
válasz Devil Smile #223 üzenetére
mondom, DVD menut nem kezel az isobol, de ha ez nem fontos neked (vagy tudsz varni vele amig megoldjak) akkor jo valasztas a Live
-
doc
nagyúr
válasz Devil Smile #226 üzenetére
b-rad firmware-rel tud kezelni USB hubot is, gyarival csak az elso hub-ra dugott eszkozt latja
-
doc
nagyúr
válasz Devil Smile #228 üzenetére
minden megoldhato, sz@rra lehet hackelni az egeszet
kivancsi vagyok nekem mit hoznak ki az EON-nal, mikor jottek ellenorizni a villanyorat azt hittek elromlott, azert porog olyan keveset a tavalyihoz kepest
-
doc
nagyúr
válasz Devil Smile #230 üzenetére
em mondtad h a server parkot lecserelted egy WD live ra
ami azt illeti ANNYIRA nagy hulyeseget nem is mondtal
miota rakotottem a ket kulso vinyot, NAS-kent mukodik, pl. a Zasszony is a notebookjarol wifin eri el a vinyon tarolt fenykepeket, szoval tenyleg serverfunkciokat lat el -
doc
nagyúr
-
doc
nagyúr
válasz Diego2002 #266 üzenetére
hogy konkretan kis kompact, HD lejatszobol van-e ilyen nem tudom, neveloapamnak ket oran keresztul keresgeltunk mire talaltunk neki egy Orion DVD lejatszot a hagyomanyos 6x RCA csatival
a masik megoldas egy kulso kis doboz hasznalata, ez 10kHUF feletti moka, bele tudsz dugni optikai audiot, es kijon belole a 3xjack mint PC-n
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Szakmai topikban tilos hozzászólások formájában hirdetni valamint hirdetéseket linkelni!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest