Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Tisztelt topiclakók! Tudomásunkra jutott, hogy néhány fórumozó anyagi érdek(eltség)ei szerint tesz hozzászólásokat a topicban. Nyomatékosan kérem őket, hogy e tevékenységüket azonnal és végérvényesen hagyják abba, mert ahogy eddig, úgy ez után is független, érdekektől nem vezérelt és szakszerű hozzászólásokat szeretnénk látni a topicban, hiszen ez szolgálja a közösséget.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Patice
Topikgazda
válasz zsolt320i #61996 üzenetére
Mindent akarsz, kis méretben, olcsón. Ebből kettőt választhatsz. De komolyan.
Ha kis méretben akarod megoldani ezeket a feladatokat, akkor az egy drága miniPC lesz.
Ha olcsón akarod megúszni, akkor valamelyik téren kompromisszumot kell kötnöd. Pl. nincs böngészés, vagy van, de fájdalmasan lassú.
Az igényeidhez tényleg nem egy médialejátszó kell, hanem sima PC (nevezhetjük akár HTPC-nek is).
De 40-ért én nem tudok olyat ajánlani, ami HDR képes is. Ha a HDR-ről le tudsz mondani, akkor erre egy Gemini Lake Cerka procis Intel NUC megfelelő lehet, de ebbe kell még RAM, meg SSD.Eladó: Intel NUC J5005, Xbox 360, Daewoo Matiz, Lenovo dokkoló
-
SunMount3r
nagyúr
válasz zsolt320i #62001 üzenetére
HDR-re valóban HDMI 2.0a kell. De 4K 30fps-ig HDR nélkül elég a HDMI 1.4 a TV-n és az erősítőn is. Ez utóbbihoz az kell, hogy a lejátszó tudja az auto freki és felbontásváltást (mert a GUI-t érdemesebb akkor 1080p / 60Hz-ne járatni), és ajánlott, hogy tudja a HDR->SDR konverziót. Ez PC-s alap esetén megoldható.
2. Ha van 4K-s, HDR-es TV-d, akkor egy HDMI splitter-el le lehet választani (1.4-es "jelen") a hangot az erősítő felé és a képet pedig csak a TV felé küldve, így nem kell HDMI 2.0a-s erősítő. Vagy: SPDIF csatin küldöd ki a PCM, DTS, DD hangot az erősítőbe, ugyan úgy digitális bitstream és akkor sem kell HDMI 2.0a-a erősítő.
De ah TV-t nem cserélsz, akkor sok értelme tényleg nincs FHD fölé menni. Itt legfeljebb csak az SD skálázás minősége fog számítani (ha kell egy kis "extra" képminőség, de a TV-k ezt alapból jó oldják meg). Ekkor jön képbe a MadVR és az IGP / VGA teljesítménye.
Android Box-oknál sok minden Firmware függő. Pl. épp a böngészésnél az én Box-omnál van egy olyan "baki", hogy a fizikai bill.-zet megnyomásával automatikusan felugrik a virtuális bill.-zet is. Megszokható, de van akit ez tud zavarni és az adott firmware-ben ki se lehet kapcsolni. Android-ra a tTorrent-et szokták ajánlgatni.
-
Patice
Topikgazda
válasz zsolt320i #62001 üzenetére
"Ha jól tudom HDR tartalmakat 1080P-re nem készítenek, sőt 4K 30 fps-re se, csak 4K 60fps-re ami meg HDMI 2.0 (a/b) vagy 2.1."
A mondat elejét cáfolnám, jelenleg a legtöbb 4K/HDR cucc az 23,976 fps - tudtommal - tehát HDMI2.0a kell minimum hozzá.
A Rockchip-es boxszal Android alatt szerintem ugyan úgy szenvedés lenne a böngészés, de mindenkinek más a preferenciája sebességet illetően, lehet neked elég lenne.
Beelink nem is rossz ajánlat, viszont ezzel nincs HDR-ed.
Eladó: Intel NUC J5005, Xbox 360, Daewoo Matiz, Lenovo dokkoló
-
BBéci
legenda
válasz zsolt320i #62008 üzenetére
Extrém drága a 400000 forintos házimozi?
Mutatok egy valóban extrém drága házimozi processzort, amihez pluszban kell hasonló kategóriájú végfok és hangdobozok.[Trinnov Altitude32]. Az alapkivitel ára 17500 dollár.55 colos UHD TV ajánlott nézési távolsága 1,5-1,7 méter! Ha pénz nem számít, akkor inkább Panasonic OLED, mint LG. SZVSZ.
[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
SunMount3r
nagyúr
válasz zsolt320i #62635 üzenetére
Pont fordítva.
The last patent covering AC-3 expired March 20, 2017, so it is now generally free to use.
[ Szerkesztve ]
-
blakey
titán
válasz zsolt320i #62778 üzenetére
HDR képes az U9-H Android és CE alatt is. Youtube 4K meg van pl. Smarttube-al.
[ Szerkesztve ]
ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
SunMount3r
nagyúr
válasz zsolt320i #62778 üzenetére
Az U9-H épp, hogy HDR-es, inkább a gyári spec-ekben bíznék. S912-es proci van rajta, tehát LE/CE alatt is tudnia kellene a HDR-t. Az U1 az ami nem tudja a HDR-t.
Szerk.: de igaz, a HDR 2.0a kell, csak a táblázat a hibás. Ez amúgy is egy olyan dolog ami akár egy firmware frissítéssel megoldható, ha az eszközről nem spórolták le a minőségi HDMI vezérlőt.
LE/CE alatt mindig is kérdéses lesz a YT, inkább van rá nagyobb esély Android alatt. Ha a gyári app-al nem menne a 4K YT, akkor ezt lehet megpróbálni rá. Legalábbis sok Android-on működik.
[ Szerkesztve ]
-
martinkeet
aktív tag
válasz zsolt320i #62814 üzenetére
-rendszeresen dobott ki a opensub, és a supersub.
-ha USB-n használtam bármilyen bluetooth billentyűzetet folyamatosan reboot-tolt a rendszer
-bármilyen NAS-t használtam a Minix, és a Wetek estében sokszor teljesen lefagyot a kodi
-új rendszer telepítésekkor nem müködött a kikapcs, vagy a vissza gomb (nem emlékszek pontosan)
...ha még szeretnél keress rá a nevemre...
Tudom, hogy sokan esküdnek az XBMC-re, és annak gyermekeire, de Nekem valahogy nem jött össze Vele. -
blakey
titán
válasz zsolt320i #63488 üzenetére
Nem hinném, de neked legyen igazad. Egyelőre nem látnak esélyt a dologra. De meglátjuk, Egyelőre az S912-nek is lehet örülni.
ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
blakey
titán
válasz zsolt320i #65535 üzenetére
ODROID N2-re van CE, egyelőre, LE vonalat nem követem.
-
Bacusuz
addikt
válasz zsolt320i #65686 üzenetére
Köszi a válaszokat, sikerült fixálnom az IP-t!
Elégedett vagyok vele, teszi a dolgát, talán jobb lenne, ha a távirányítója világító gombos lenne, de lassan megtanulom emlékezetből használni.
Sajnos nincs sok időm vele foglalkozni és tapasztalatom sincs az ilyesmiben.
Nincs összehasonlítási alapom, hogy esetleg mit tud egy fele ennyibe kerülő darab ehhez képestÜDV! Bacusuz. Veszélyes környéken lakom. Ahányszor becsukom az ablakot, mindig odacsukom valaki kezét.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Szakmai topikban tilos hozzászólások formájában hirdetni valamint hirdetéseket linkelni!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Assetto Corsa Competizione
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Mobil flották
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- BestBuy topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok