Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Android szakmai topic
Windows 8/10 gépen a készülék nem csatlakozik többé, mit tehetek?! ---> [link]
Az alábbi témák kitárgyalása kerülendő, mert nem ide tartozik!
Kérdésed a megfelelő topikba tedd fel:
"melyik alkalmazás, ami"
"milyen tokot vegyek"
"piros hátlap hol kapható"
"Melyik okostelefont vegyem?"
Új hozzászólás Aktív témák
-
SirRasor
addikt
Üdv!
5.1.1-es android van a telefonomon 2 GB ram-mal.
Megjelent 7.0-ás frissítés (talán oreo is lesz valamikor). Ki mit tud a memóriakezeléséről? Többet elzabál alapból, mint az 5-ös? Most túl jól van belőve a telefonom ahhoz, hogy balul süljön el és vissza kelljen állítani.Make Love not war!
-
SirRasor
addikt
válasz PowerBuldog #32759 üzenetére
Bocs nem trollkodásnak szánom, de lefordítom mit írtál: tehát a főzött romod FOS és nem tudod mi lehet a baj?
Szerintem keress hozzá valami mást, amivel működik is.Azt ajánlják páran, hogy 90% fölé nem érdemes tölteni, de szerintem ez is kamu, mert a töltők kisebb feszültségre váltanak 90% fölött (illetve a vezérlés). Tehát a 80% sehogy se passzol ide.
Van hozzá MIUI. Olvass utána, 1 próbát megér, ha stabil.
Make Love not war!
-
SirRasor
addikt
válasz PowerBuldog #32761 üzenetére
Másik dolog: Amikor a Csamcsung galaxy S3-amhoz kerestem normális romot, akkor csak a gugli tudta megmondani, hogy milyet ÉRDEMES hozzá feltenni (Android Revolution 53HD vagy mi..előtte nem is hallottam róla). Feltettem azt és atomstabil volt, amíg tönkre nem ment maga a vas. Felrakás után jóformán nem kellett újraindítani, csak amikor mókoltam a ClockWorkModdal.
Szóval nézd meg, hogy pont a te típusodhoz milyen romot ajánlanak, ami jelenleg a legjobb, mert lehet, hogy sokkal jobbat fogsz találni ennél az RR-nél. Pölö cyanogenmod nincs hozzá? Az még egész korrekt úgy általában.
Ilyet találtam, ami elég friss:
https://forum.xda-developers.com/xperia-m/general/rom-lineageos-14-1-xperia-m-t3611953
Persze itt is a felhasználók hsz-eit kell először megnézni, hogy van-e bajuk és minden működik-e.[ Szerkesztve ]
Make Love not war!
-
SirRasor
addikt
A megállapításom az adott információk alapján helytálló, amihez nem kell ismernem a nevezett romot.
Azt írta, hogy 80% fölé nem tölti, ami egyértelműen romhiba. Lehet, hogy amúgy jó az a rom, de pont az ő telefonjával pont az a verziójú rom fos. Nem kell túlbonyolítani.
EDIT: pont a felettem lévő hsz. alapján azért megváltozik a felállás.Nekem Mi4C-m van, amin volt fos MIUI is és most olyan stabil van, mint az állat és a memóriakezelése is fenomenális (de nem mindenkinek való, mert alapból nem szeret sokmindent a memóriában tartani, DE manuálisan be lehet rögzíteni az alkalmazásokat). Adott romfajtánál is eszméletlen különbségek vannak az egyes verziói között.
A videón is ugyanez van; gondolom stock, beállításoktól mentes MIUI, ahol nem lett megmondta, hogy ugyan próbálja már benntartani a játékokat a memóriában.
Úgy lehetne jobban összehasonítani, hogy az egyes kilépések és visszalépések között még el is altatja a telefont és úgy megnézni mi történik.
[ Szerkesztve ]
Make Love not war!
-
SirRasor
addikt
Üdv mindenkinek!
Itt egy advanced kérdés: Wifi bekapcsolási/csatlakozási sebességét hol lehet állítani? build.prop-ban nem találtam erre utaló nyomokat...
Tehát ki van kapcsolva a wifi. Rányomok a wifire, majd várnom kell 2-5 másodpercet, hogy felcsatlakozzon egy ismert hálózatra. Összesen 3 ismert van elmentve és alig van pár egyéb a környéken, tehát nem a szemezgetés miatt lassú. Illetve ha csak az az egy van benne, akkor se gyorsabb..
Honnan veszem, hogy ez állítható sebességű?
-másik rommal 1mp alatt csatlakozott fixen, tehát nem modemfüggő (illetve talán, de ezek szerint megoldható), és minden beállítás/környezet azonos volt.Az se elhanyagolható, hogy másik telefonoknál hasonlót tapasztaltam. Egyiknél 2-5 másodperc, másiknál 1mp alatti. Árszinttől teljesen függetlenül.
Make Love not war!
-
SirRasor
addikt
Üdv mindenkinek!
Lehet nem a legmegfelelőbb topic a kérdésre, de miért várakozik naponta átlag 7 alkalmazás frissítésre? Kezd egy picit elegem lenni...
Adott egy Pixel 4a, amin alig van 1-2 extra program, de a gugli úgy gondolja, hogy nehogy unatkozzon már állásban a telefon és frissítgeti a saját alkalmazásait a Play!-en keresztül.Biztonsági frissítések egy alkalmazásban? Na ne. Ezt nem veszem be. Pl: gugli fotók, maga a google, naptár, tárcsázó, webview, keep, maps, files, gmail, szolgáltatói keretrendszer stb átlagosan 2 naponta frissül. Ilyen gyakran kell foltozgatni? Valami itt nagyon nem kerek.
És ha letiltom a frissítéseket? A fotók rendszeresen reklamál, ha nem friss, de asszem a többit nem zavarja.
Vagy Nektek nincsenek ilyen gyakran frissítések? Lehet ez csak pixel specifikus?
Make Love not war!
-
SirRasor
addikt
válasz szabi__memo #43229 üzenetére
Egyébként egyszer nem volt gugli valamelyik régi telefonomon...Galaxy S3-ra tettem valami szuper romot, amin alapból nem is volt és alig merült valamit.
Kár, hogy ennyire be van csatornázva mindenhova a play szolgáltatások.
Kár, hogy ez a kényelem ára (pölö fotók, névjegyzék szinkronizálás..)tordaitibi MIUI-nál legalább a sajátjait le lehet tiltani, mert szerintem csak offline reklámokat cserélnek benne
Make Love not war!
-
SirRasor
addikt
válasz Essentials #43238 üzenetére
Samsung S7-em és S3-am is volt: mindkettőnél az alap beállítás a *szaturáltabb*. De tényleg: van benne színbeállítás és az a szaturáltra van állítva. Ott át tudod kattintani, hogy...már nem emlékszem mik vannak, talán Mozi mód, fénykép (élethű színek) mód stb.
Tehát ott állítsd be élethűre/normálisra.
Utána ezt a beállítást keresd meg iphone-on, feltéve, ha ott van ilyen beállítás és akkor már normálisan össze tudod vetni őket.
Arra figyelj még, hogy a magasabb fényerő sokkal szebb képet ad az agyadban, tehát feltétlenül hasonló fényerőre állítva nézd őket.Most Pixel 4a-m van és ennek pölö sokkal melegebb, sárgásabb színe van alapból, mint az S7-emnek, vagy 3 munkahelyi akármilyen redminek. Azoknak sokkal hidegebb árnyalatuk van alapból. Azért ez is érdekes
Make Love not war!
-
SirRasor
addikt
Sziasztok!
Találkoztatok már olyannal, hogy ha repülőgép üzemmódba rakom a telefont, akkor sokkal jobban kezd merülni? Kb. mintha minden létező kapcsolódási dolgot bekapcsolnék rajta.
Egy éjszaka 8-10%-ot merül (ha cellán kívül mindent kikapcsolok, akkor csak 2-3%-ot). Akkustat alapján nem alkalmazás meríti, hanem a telefon készenléti állapot, tehát nem tudni mi.A nagyobb gond, hogy ez egy Pixel 4a. Android 11-el jött ki, mindig megy rá a havi biztonsági frissítés, illetve szeptember óta már Android 12 van rajta, lassan jön a 13...és ez a repülőgépes merülési gond mindig is fennáll...mintha a gugli belegyártotta volna, hogy ne lehessen elérhetetlenné tenni a telefont.
Azon kívül, hogy többet nem veszek pixelt, gondolom ezzel semmit se lehet tenni, de hátha van valami ötletetek.
[ Szerkesztve ]
Make Love not war!
-
-
SirRasor
addikt
válasz Yszapos #44709 üzenetére
Rendszerfüggő.
Samsungoknál amikor behozod az alkalmazáselőzményeket, akkor lehet a kiszemeltet lelakatolni.
Xiaominál szintúgy, de ott még az akkukímélő módot is ki kell arra az egy alkalmazásra kapcsolni.DE! És ez egy hatalmas DE: (ami lehet Csuhás baja is) ha nincs elég RAM, akkor próbálkozhatsz akárhogy, akkor is be fog záródni.
Make Love not war!
-
SirRasor
addikt
válasz sisi22 #44710 üzenetére
Ha felraksz még egy böngészőt és megnyitsz kívülről egy linket, akkor meg fogja kérdezni, hogy melyik legyen az alapértelmezett.
Kuglis (rendszer)appokat leszedni root nélkül tudtommal csak az ADB App Control-lal lehet.
Make Love not war!
-
SirRasor
addikt
válasz WhiteWalker #44720 üzenetére
Az, hogy kaptak egy táska pénzt a guglitól. 24 vagy hvg-n volt erről cikk pár hónapja, úgyhogy már a DuckDuckGo is felejtős.
Make Love not war!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Sok embernek van kérdése az Android rendszerrel kapcsolatban, mely igazán nem köthető gyártóhoz. Ebben a topikban lehet feltenni a szakmai kérdéseket, amelyek telefon/tábla függetlenek.
A Factory Reset Protection (FRP) megkerülésében nem nyújtunk segítséget!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest