Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- A fénynél gyorsabban
- Építkezünk 6. rész (2024)
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
-
LOGOUT.hu
KÉRDÉS ELŐTT OLVASD EL AZ ÖSSZEFOGLALÓT ÉS HASZNÁLD A KERESŐT!
A warez minden formája tabu, mindenki használjon legális módot az alkalmazások beszerzéséhez.
Milyen alkalmazást ajánlunk kérdésre a válasz elég nagy valószínűséggel az összefoglalóban található.
Nem alkalmazás specifikus kérdésnél a telefonod típusát, android verzióját is írd le.
Hasznos tippek, információk találhatóak az összefoglalóban, ezért erősen ajánlott kinyitni és elolvasni a felesleges és ismétlődő kérdések elkerülése érdekében.
Új hozzászólás Aktív témák
-
kovisoft
őstag
válasz persnongrat #33264 üzenetére
Az is vicc, amit egyesek a "hárombetűs" elnevezéssel művelnek. Tisztára mint a Harry Potterben a "netuddki". Ha nem ejtjük ki az igazi nevét, akkor már nem is ugyanarról beszélünk, mi?
Hogy ON is legyek: Nem az E-Robot-ra gondoltál véletlenül?
-
kovisoft
őstag
Nem csak a videólejátszás miatt lehet szükség több böngészőre. Nekem pl. eléggé korlátozott a havi mobilenet keretem. Emiatt ha mobilneten lógok, akkor az Opera Minit szoktam használni, mert tapasztalatom szerint ez forgalmaz a legkevesebbet (az oldalakat és a képeket átereszti egy saját szerveren, és tömörít rajtuk). Viszont néha bizonyos oldalak emiatt nem tökéletesen jönnek be.
Ha meg wifin vagyok, akkor nyugodtan használhatok olyan böngészőt, ami fullosan jeleníti meg az oldalt, nem kell törődnöm a letöltött adatmennyiséggel. -
kovisoft
őstag
válasz futizoli #33595 üzenetére
Szerintem a készülékekben alapvetően csak feszültségérzékelő szokott lenni, ill. amelyikben van áramerősség szenzor is, azt sem olvassa ki a kernel, legfeljebb néhány típusban. Minden egyéb adatot a feszültségből (és a megadott kapacitásból) szoktak számolni. Esetleg azt szokták tudni észrevenni az akkukezelő programok (mint pl. a Battery Monitor Widget), hogy hogyan változik a feszültségtartomány az idő elteltével sok feltöltési ciklus után.
De ha mondjuk tudod, hogy a töltőd mekkora töltőárammal tölti a készüléket, akkor ezt is fel lehet használni arra, hogy bekalibráld az akksi értékeit. Nekem pl. 700 mA-rel tölti a töltőm a telómat, így be tudnék állítani olyan kapacitást (ha kellene), hogy ezt a töltőáramot mutassa a Battery Monitor. Vagy szimplán kiszámolom az akku kapacitást a töltőáramból és a teljes feltöltéshez szükséges időből.
-
kovisoft
őstag
Sajnos jól működő közelségérzékelővel is előfordulhat, főleg nagyobb méretű telefonoknál és ha nem pont középen van az érzékelő. Az enyémen pl. egészen jobb oldalt van, tehát ha a fülem a telefon bal oldalánál van, akkor azt nem érzékeli. Persze én tudok erről, és ügyelek rá, hogy jól tartsam a telefont, de sokszor mikor másnak odaadom, akkor látom, hogy bekapcsol náluk a képernyő miközben telefonálnak.
-
kovisoft
őstag
válasz Vanekvanek #33714 üzenetére
Esetleg a TeamViewer? A mobilról tudod vezérelni a PC-t, látod annak a képernyőjét is. A PC-re is telepíteni és futtatni kell (természetesen a PC-s változatát).
-
kovisoft
őstag
válasz Vanekvanek #33853 üzenetére
Ezen oldal szerint be lehet kapcsolni a LAN mode-ot a TeamViewben. A PC-t ekkor a LAN-beli lokális IP címével kell elérni. Ha csinálsz egy wifi hotspot-ot a telefonodon, amire csatlakozik a PC, akkor LAN módban elvileg nem kellene kimennie az internetre. Viszont meg kell mondjam, hogy ezt a módszert magam még nem próbáltam.
-
kovisoft
őstag
A MortPlayer is kezel mappákat, és ingyenes. Én ezt használom zenelejátszásra.
-
kovisoft
őstag
válasz steeel35 #34541 üzenetére
Ha fizikailag akarod titkosítani az adataidat (és nem csak jelszavazni akarod a programokat, amik hozzáférnek az adataidhoz), akkor az EDS-t ajánlom. Ez hasonlóan működik, mint PC-n a TrueCrypt: létrehoz egy titkosított konténert, abba tudod bemásolni az érzékeny file-jaidat.
Ha az adataid nincsenek fizikailag titkosítva, akkor azokat el is tudja valaki olvasni. Ha másképpen nem, akkor a filerendszerből direktben kiolvasva (pl. SD kártyán lévő adat esetében kiveszi a kártyádat és berakja egy kártyaolvasóba).
Ha viszont csak az após elől szeretnéd elrejteni az asszonyról készített intim fotókat, arra egyszerűbb megoldások is megfelelőek.
-
kovisoft
őstag
válasz Lehiñito #34567 üzenetére
Ha lehet, próbáld meg átkapcsolni a lejátszóban a hardveres lejátszást szoftveresre. Ez sok esetben meg szokta oldani a hiányzó kép problémáját. Van több jó lejátszó is, pl. a már említett MX Player, a BSPlayer, Mobo, VLC. Ezekben általában lehet váltani a hw-sw dekódolás között.
-
kovisoft
őstag
Az is lehet, hogy nálad sem működik rendesen a progi. Nálam legalábbis nem működik, pedig amúgy szimpatikus lenne. Én ezért a Proximity Tool Extension-t használom.
-
kovisoft
őstag
válasz sumsang #34710 üzenetére
Esetleg megpróbálhatod a Better Wifi On/Off-ot. Ez is tudja azt, amire szükséged van.
-
-
kovisoft
őstag
válasz asdasdasd #34743 üzenetére
A Better Wifi On/Off-nek lehet megadni SSID whitelist-et. Olyat is tud, hogy a legerősebb jelűhöz csatlakozzon ("connect to strongest ap"). Habár szerintem azt nem tudja, hogy már meglévő kapcsolat esetén is átkacsoljon egy erősebbre. De ez nem is biztos, hogy szerencsés megoldás lenne, mert alkalmanként oda-vissza váltogatna az AP-k között, ha egyszer az egyik, másszor a másik jele lenne az erősebb.
-
kovisoft
őstag
A Handcent-nek nem is ez a fő erőssége, hanem az, hogy automatikusan átalakítja a magyar ékezetes karaktereket olyan balra dőlő ékezetessé, ami benne van az alap SMS karakterkészletben. Emiatt nem kell Unicode-dá konvertálni az SMS szövegét, így nem esik vissza az elküldhető karakterek száma 70-re az eredeti 160 helyett.
-
kovisoft
őstag
Ezek a túrázáshoz ajánlott GPS progik mind tudják azt, hogy kikapcsolt képernyő mellett is folyamatosan mentik (beállított időközönként) a pozíciót? Másképp: melyik az, amelyik a legkevésbé meríti a készüléket, amelyik egy feltöltéssel a legtovább tudja trackelni az útvonalat (kikapcsolt képernyővel)?
-
kovisoft
őstag
válasz zsoltzsolt #34985 üzenetére
Azt hiszem, a Locus a teljes turistautak.hu-s térképet tartalmazza, az általam említett másik kettőbe még nem került be minden részlet. Pl. a Locusban van rendes szintvonalazás, a többiben emlékeim szerint nincs (vagy nem olyan részletes). Általánosságban nekem szebbnek, teljesebbnek tűnik a Locus által generált térkép.
Cserébe a Locushoz kell internetkapcsolat, vagy csak egy szűkebb területet tudsz offline letölteni, mivel jóval nagyobb helyet foglalnak a térképek.
-
kovisoft
őstag
-
kovisoft
őstag
-
kovisoft
őstag
válasz aasgier #35014 üzenetére
Megint köszi, ezt is kipróbáltam (mármint Locus-ba betölteni a tuhu-s vektoros térképet). Sikerült, és itt meg is jelentek a szintvonalak, de sajnos a turistautas rátétet tényleg csak a Pro változat hajlandó felrakni, nekem meg - egyelőre - csak a free van telepítve. A jó hír, hogy legalább a vektoros térkép megy az ingyenes Locus-ban is.
-
kovisoft
őstag
Ja, magas a wakelock számláló, de az össz ébrenléti idő nem sok. Ennél sokkal magasabb számláló és ébrenléti időket mutatnak nekem a Google processzek, a Media scanner, stb. Gyakorlatban is tapasztaltad, hogy ha fut a My Data Manager, akkor észrevehetően jobban fogy az akksi, mint ha nem fut?
-
kovisoft
őstag
válasz tomy86 #35856 üzenetére
EU rendelkezés van rá, hogy az autók sebességmérője soha nem mutathat alacsonyabb értéket, mint a tényleges sebesség, és legfeljebb annak 110%-a + 4 km/h lehet a felső határ. Mivel a gumik állapotából eredő eltéréseket nem tudják ebbe belekalkulálni, ezért a gyártók alapból kissé feljebb kalibrálják az órákat.
-
kovisoft
őstag
válasz punky10 #35860 üzenetére
Az eredeti helyükről elrakja a fájlokat a /mnt/sdcard/.hermit/recovery_area mappába (ami egy rejtett mappa, mert ponttal kezdődik a neve) és .hider lesz a kiterjesztésük. Tehát az eredeti helyen nem fogja látni egy fájlkezelő sem, de aki tudja, hogy hol és mit keressen, az megtalálja a rejtett fájlokat.
Tökéletesen írtad: ha nem a CIA elől kell elrejteni, akkor teljesen jó ez a módszer. Csak arra akartam figyelmeztetni, hogy nem abszolút biztos a megoldás, én pl. nem tárolnám így a bankkártya pin-kódomat.
-
kovisoft
őstag
válasz mcsm88 #35863 üzenetére
De van, általában root kell hozzájuk és fuse támogatás a kernelben. Ilyenek pl. az EDS vagy a Cryptonite (ez még csak beta, de jónak tűnik). Én felraktam mindkettőt, jelenleg próbálgatom őket.
Szerk.: Mármint a fuse ahhoz kell, hogy a titkosított mappát vagy konténert fel lehessen mount-olni, mint egy meghajtó. Enélkül is használhatóak, csak nem olyan kényelmesen.
[ Szerkesztve ]
-
kovisoft
őstag
válasz user01 #35867 üzenetére
Tökéletesen igazad van. Root a mount-oláshoz kell, de azt nem is tudja a Lite verzió, csak a fizetős változat.
-
kovisoft
őstag
válasz handrash #35883 üzenetére
Nekem megy folyamatosan, most is szinkronizál. Viszont a Google levette a letöltési linket. Ezt írják:
Google Calendar Sync: The Google Calendar Sync download link will be removed on December 14, 2012. Existing users can continue to use it to sync with Microsoft Outlook Calendar, but it will no longer be supported by Google as of December 14, 2012.
-
-
kovisoft
őstag
Igen, ezt akartam is korábban írni, hogy maga a közelségérzékelő szenzor nem fogyaszt sokat, de ha gond van a programmal, ami kezeli, és az túl sokszor ébreszti a készüléket, akkor összeségében mégis megnőhet a fogyasztás.
Én a Proximity Tool Extension-t használom (magyar termék, ha minden igaz). Nálam ez bevált, ám volt más, aki próbálta, de neki nem működött. Szóval nem biztos, hogy neked is beválik. Már korábban is javasolták a Gravity Screen On Off-ot, ez is jó program, de nekem valamiért nem működött rendesen, beragadt vele a szenzor.
-
kovisoft
őstag
válasz mcsm88 #35988 üzenetére
Itt kitárgyaltuk, hogyan lehet offline vektoros térképet berakni Locus alá (illetve ha rákeresel a topikban a Locus szóra). Viszont rátét réteget (pl. túristautak) csak a fizetős változata kezel. Tehát túrázáshoz nem biztos, hogy jó neked az ingyenes. Az OsmAnd is offline, ingyenes és kezeli a túristautakat is, de ott meg a szintvonalakhoz kell a fizetős változat.
-
kovisoft
őstag
Ezzel azt a kijelentésedet támasztod alá, hogy A "mocorgás" pedig nem utal semmire.?
Egyébként amit linkeltem, azok között pont egy olyan tanulmány volt (pdf), ami az iPhone gyorsulásmérőjének használhatóságát elemezte. Nem mintha én használnék ilyen programokat. Én az asszonnyal alszom.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Tilos a warez!
● A Factory Reset Protection (FRP) megkerülésében nem nyújtunk segítséget!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest