Hirdetés
- eBay-es kütyük kis pénzért
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- A fénynél gyorsabban
- Építkezünk 6. rész (2024)
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
kwzatz
őstag
Most hogy kinevettük magunkat ( ), azért azt hiszem, jogos volt a kérdés, nem próbáltam semmi összeesküvésre utalni vele. Egyértelmű, hogy nem a 4GB RAM a legnagyobb problémája, mert akkor a 960, 380X, 470 stb. is még alatta kellene, hogy végezzen. A két HBM-es kártya teljesít rosszabbul 4k-ban, mint a náluk sokkal gyengébb 4GB VRAM-os kártyák, erre utaltam. (egyébként máig nem értem én sem, miért vesz valaki Fury X-et )
Ahogy nézem mondjuk inkább magával a gamegpu benchmarkkal lehet valami gond, és nem a kártyákkal, mert máshol teljesen normális, elvárások szerint alakuló eredmények vannak:
pcgameshardware[ Szerkesztve ]
"Everything is high risk, if you are a pussy."
-
kwzatz
őstag
válasz keIdor #22327 üzenetére
"Mint átlagember is meg tudnám venni a Radeon Pro Duo-t, úgy, ahogy a Titan X Pascal-t is. A Hollywood-os információd köszönöm, érdekes volt, de mint átlag ember, átlag felhasználó, nem tudok mit kezdeni vele."
Onnan indult, hogy szerinted a Radeon Pro Duónak nevetséges ára van. Abu elmagyarázta, miért annyi. Ha átlagemberként ezzel nem tudsz mit kezdeni, az már nem az ő hibája.
-
kwzatz
őstag
Ahogy olvasgattam a hsz-eket, valahogy az merült fel bennem, hogy ez az "ultra" beállítással kapcsolatos hozzáállás néhány embernél szerintem egyértelműen egy enyhe OCD-nek a jele. Úgy értem, hogy sok esetben akár egy 1070-nel vagy 1080-nal sincs értelme némelyik beállításnak azon túl, hogy "ultrára" legyen állítva, mivel aránytalanul nagyobbat buksz a sebességen, mint amit nyersz a látványon (nem beszélve arról, hogy néha abszolút észrevehetetlen és inkább azt lehet mondani, hogy semmit nem nyersz rajta). A fentebb linkelt Witcher videó és a hozzátartozó vita is jó példa. Én 4GB-os 470-en játszottam végig, motion blur off (rühellem), hairworks off, meg vagy két beállítást vettem eggyel vissza a maxtól, és fél órán át nem esett vissza 60 alá. Utána meg inkább a játékot élveztem már és így toltam végig a két kieget, mert az lenne a lényeg.
Ráadásul ha belegondolunk, ez a legjobb a gyártóknak: Az ultra legyen kiemelten nagy gépigényű, hogy a hasonlóan gondolkodó emberek 2-3-szor annyit kiadjanak GPU-ra, hogy "belehessenállítanazzultrát", de a szerényebb teljesítménnyel rendelkezők is gyakorlatilag ugyanolyan minőségben élvezhetik a játékot. A blur off, árnyék vissza eggyel, AA és DoF nem maxon, és eddig minden ment perfekt módon 1080p-ben (régebbi játékoknál meg ezekre sincs szükség). Általában megnézem a max-ot és nevetek azért egyet a "hatalmas különbségen"."Everything is high risk, if you are a pussy."
-
-
kwzatz
őstag
válasz #65755648 #28719 üzenetére
"Emlékszem még mikor FX5200-on 20-25 FPS átlaggal játszottam ki a GTA3-at 1024*768-ban Low-Mediumon asszem. 30-40 FPS átlagra már azt mondtuk tökéletes. Most meg 4k/Ultrán fix 60FPS a minimum elvárás."
Én Vodoo 1-gyel Unreal Tournamenteztem 512x384 low-on, és emlékszem, hogy sokszor lefelé kellett nézni, hogy ne szaggasson. Bár lehet, hogy a Pentium 233-asom vagy a 32MB RAM miatt volt. De szerettem. (amikor meglett a Geforce 2 és a Celeron 2, akkor meg oda-vissza voltam tőle)
Amúgy az RX 470-nel nyomtam én is Witchert, Doomot, Shadow of Mordort, Arkham Knightot, Battlefield 1-et, MK:XL-t, Titanfall 2-t, Dishonored 2 demót, high alá nem kellett menni soha a 60fps-hez. Ahogy írtad te is, az ultra-high között sokszor tényleg nincs szinte semmi különbség, van ahol az ultra egyenesen parasztvakítás.
-
kwzatz
őstag
válasz #00137984 #28724 üzenetére
Mivel a Witcher 3-nál is volt gondod, azzal meg kb. 70-80 órát játszottam ezzel a kártyával, szinte biztos vagyok benne, hogy valami hibás darabot fogtál ki. Most is kipróbáltam: 1080p, motion blur off (még mindig nem szeretem), növényzet látható távolsága eggyel vissza, SSAO, élesítés alacsony, mert a magas zavaró,
és amúgy semmit nem változtat a teljesítményen (és nem élsimítás, az be van kapcsolva), Hairworks off, minden más maxon és Novigradban is 62-75 fps között mozog, v-syncet belőve 58-60 folyamatosan, egy pillanatra meg nem akad. VRAM meg kb. 2GB körül mozog a játékban, ha jól emlékszem, de a 4-nek biztos, hogy a közelébe sem jut, szóval az sem lehetett probléma.
Ha mindent maxra állítok (Hairworks is), akkor 45-55 fps között ingadozik (gondolom különböző szörnyek elleni harcban még esik a HW miatt), és megállapítható, hogy az élesítés magas beállításával csúnyább lett a játék. HW nélkül 58-65 a max. beállításnál.
Ha nem ehhez hasonlóan ment nálad, akkor az általad kifogott példánnyal voltál elégedetlen (joggal), és nem az RX 470-nel.[ Szerkesztve ]
-
kwzatz
őstag
Az az érdekes, hogy pontosan nem is lehet tudni, hogy a ray tracingen kívül hogy áll teljesítményben az előző szériához képest, én legalábbis semmi hivatalosat nem láttam erről. (néhány helyen volt szó 20-30%-okról) A grafikon, amit mutattak (ahol olyan meggyőzően demonstrálták a teljestménybeli ugrást) kifejezetten az RTX-OPS összehasonlítás volt.
[ Szerkesztve ]
-
kwzatz
őstag
válasz #59036672 #35117 üzenetére
"Száz felé hugyozza az AMD-t. "
450.000 Ft-ért már illik. Egyébként meg szerintem még azoknak sem éri meg, akik igyekeznek mindig a legjobb kártyát venni, mert a feature, ami miatt drágább, még kiaknázatlan lesz. Amire meg már ér valamit, lesz jobb ár-teljesítmény arányú kártyájuk.
[ Szerkesztve ]
-
kwzatz
őstag
Jó kis cikk és logikus, amit ír. Érdemes elolvasni:
Nvidia's Ultimate Play
Ezekről a szuper Nvidia árakról én is úgy gondolom, hogy ilyen formában "túl szép, hogy igaz legyen"."Everything is high risk, if you are a pussy."
-
kwzatz
őstag
válasz Petykemano #41651 üzenetére
Ajánlom a 41639-es kommentet ebben a topicban.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
Megbízhatatlan oldalakat ahol nem mérnek (pl gamegpu) ne linkeljetek.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest