Hirdetés
-
LOGOUT.hu
A legtöbb kérdésre (igen, talán arra is amit éppen feltenni készülsz) már jó eséllyel megtalálható a válasz valahol a topikban. Mielőtt írnál, lapozz vagy tekerj kicsit visszább, és/vagy használd bátran a keresőt a kérdésed kulcsszavaival!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Med1on
aktív tag
Az tényleg nagyon ütős volt. A 120 dolcsiba kerülő GTS 250 bealázza a HD 5870-et, bár igazából inkább a tesztgépbe lévő cpu-t (asszem I7 volt).
Ki gondolta volna, hogy egy "Next Generation Games" DirectX 9-re támaszkodik.[ Szerkesztve ]
A semmi az a valami, ami azáltal van, hogy nincs.
-
Med1on
aktív tag
A DX 11 és a DX 9 viszonyáról kéretik ezt elolvasni.
Modern Warfare 2 eladások? Jelen pillanatban még fejlesztik a játékot nem korai ez még kicsit?
Most komolyan te a DirectX 11-et akarod a PhysX-el összehasonlítani? Egy nyílt grafikus api-t egy zárt szabvánnyal? Persze ha neked a jövőben az évenként 1-2 komolyabb PhysX-es játék elég akkor összehasonlítható a kettő.
A fermi architektúrájából már lehet látni az Nvidia elsősorban nem "grafikus kártyát" akart tervezni.
[ Szerkesztve ]
-
Med1on
aktív tag
"PC-n iden egyertelmuen a Modern Warfare 2 fog a legnagyobb peldanyszamban elkelni, az is egy DX9-es jatek."
Erre írtam azt, hogy nem korai-e megelőlegezni "a legnagyobb példányszámot"? -annak tükrében, hogy a játék még sehol sincs.
Az R600 átlépett 2 évet mert igazán jól csak az RV770 "működött". Ezt aláírom ez jogos itt sok vitának nincs helye. De belegondoltál már abba, hogy az általad vizionált: "2010 meg a tavoli jovo," 3 hónap múlva itt lesz?
Amit végképp nem értek:
"nem is erdemes ennyire elore nezni"Szerinted a vásárlók nagy része néhány hónapra vásárol grafikus kártyát? Én úgy gondolom nem sokan engedhetik meg maguknak, hogy mindig az éppen aktuális trendet kövessék mert bizony a legtöbben hosszú évekre terveznek egy esetleges vásárlás során. Nem, hogy 3 hónapra hanem ettől még távolabbra célszerű tervezni mert nem olcsó mulatság a gépfejlesztés.
"az AMD-nek all a zaszlo a DX11 vs PhysX "
Bravó 1 hét után erre a következtetésre jutottál? Mellesleg a HD 5870 megjelenése óta már elérhető a Battleforge DX11, illetve a Stalker orosz változata is hamarosan jön ugyanis csak az európai verziót csúsztatták el. Ezen kívül már legalább 6-7 nagynevű játékról lehet tudni, hogy DX11 támogatással jön, de aki nagyon figyelt már többről is tudhat. Igen valóban vesztésre áll a DX11.
A fermi architektúrájából már lehet látni az Nvidia elsősorban nem "grafikus kártyát" akart tervezni.
-Ezzel nem arra céloztam, hogy te az ellenkezőjét állítottad csak azt mondtam, hogy a felépítéséből adódóan nem kell csodára számítani Dx11 alatt.Nem akarom szétoffolni a topikot (ezért sry all) de azért ettől függetlenül off címszó alatt sincs helye hülyeségeknek szerintem. Emiatt fontosnak tartottam a fönti dolgokat megemlíteni.
[ Szerkesztve ]
-
Med1on
aktív tag
válasz Ricco_hun #242 üzenetére
299$ és 399$ volt a HD 5850 és az 5870 hivatalos ára a rajt előtt. Ehhez képest a neweggen már a nyitónapon 379$ volt a HD 5870 (sajnos ez se sokkal jobb) illetve jelen pillanatban 259$ a HD 5850 (ez már azért nem rossz).
Ahogy láttam a GTX 285 ára bőven magasabb szóval a kisebbik Cypress esetében nincs ok panaszra.Szóval magasnak tűnik a 149 és a 199$ de a két Cypress is így indult és alig 1 hét alatt egész sokat javult ezen a téren.
[ Szerkesztve ]
-
Med1on
aktív tag
Dirt2 december eleje, AVP január. Elég komoly gameknek néznek ki a Dirt2 konzolos értékelései 90% körül mozognak. Szóval az biztos, hogy nem kell várni márciusig a DirectX 11-re. Persze (elsősorban a zöld szimpatizánsoktól) ilyenkor szokott az jönni, hogy ezek a gamek nem érdekelnek/úgyse lesznek jók.
Azért írtam azt a Fermiről, mert úgy láttam, hogy nem nem sok fogalmad van a chip képességeiről. Emulált tesszellálással garantáltan nem lehet utolérni a Cypress fix funkciós egységeit, ráadásul még a textúrázók terén is lehetnek kavarások.
Persze azokat nem te írtad, csak vhogy mégis a te hozzászólásaidba voltak.
Értelmezési gondok inkább nálad lehetnek. A HD 5850 nem egyenlő a HD 5750-el.[ Szerkesztve ]
-
Med1on
aktív tag
Tegyük hozzá 5x zsinórba sikerült elírnod. Jah ez tipikus sima elírás.
Dirt 2 decemberbe már használni fogja a tesszellátort. Ha igazad lenne és november végén kijönne a Fermi akkor utána 1-2 héttel már lehet majd látni tesztek alatt is az egyik nagy gyenge pontját. Ennyi. Pont.
[ Szerkesztve ]
-
Med1on
aktív tag
Kis kiigazítással jogos. A HD 5850 nem 269$ hanem 259$ bár most már nem elérhető szal lényegébe mind1. Délután a HIS példányok még megvásárolhatók voltak de annak is vége lett.
Ha tényleg így alakul a helyzet a Juniperrel kapcsolatban akkor elfogadhatók lennének ezek az árak. Kérdéses még az órajel ami még nagyba befolyásolhatja az összképet. A HD 5770 esetében ezeknél a specifikációknál (1120/56 192bit) figyelni kell arra is nehogy túlságosan megközelítse a HD 5850-et. Gondolom mostanra ezt már kisakkozták az AMD-nél.A semmi az a valami, ami azáltal van, hogy nincs.
-
Med1on
aktív tag
Abba teljesen biztos vagyok, hogy az AMD-nek sikerül felhívni a Dirt 2-re a figyelmet. Mostanában nagyon hatékonyan működik a marketing gépezet. Már a PhysX ellenszerét is keresik sőt a Bullet személyében lehet, hogy már meg is találták.
Ez hosszabb távon biztos nem kifizetődő stratégia, hogy majd 1 ideig úgyis átsiklanak azokon a játékokon amelyek nem fekszenek a Ferminek. Nem is erre akar alapozni az Nvidia egyszerűen a DirectX 11 fel se merült a Ferminél ellenben azt erősen hangsúlyozták, hogy ez már inkább egy általános célú gyorsító lesz.
-
Med1on
aktív tag
A Stormriset simán a fejlesztők rontották el. Ebben az esetben mit tehetne szerinted az AMD?
Egyik fórumozó hozzászólásában láttam, az ötöt. De grat. ha csak 4 lett végül is ez igazán szép eredmény.
A te billentyűzeteden nincsenek ékezetes betűk?[ Szerkesztve ]
-
Med1on
aktív tag
Experience The DirectX 10.1 Difference
Stormrise +25% performance
Dominate DirectX® 10.1 games with
Stormrise itt van de a Far Cry 2 nincs.
Erre nem lehet azt mondani, hogy nem csinált semmi felhajtást. Ez a játék még ekkora hírverést se érdemelt volna.[ Szerkesztve ]
-
Med1on
aktív tag
Az EDC miatt nem azt kell nézni, hogy mennyinél kezd el hibázni a kártyán a memória mert az már rég rossz. A memóriatuningnál folyamatosan figyelni kell a teljesítményt (lehetőleg olyan benchmarkal ami komolyan leterheli a cuccot) mert a hibajavítás miatt lehet, hogy magasabb órajelen is megy a cucc de közbe lassul.
[ Szerkesztve ]
-
Med1on
aktív tag
3DMark Vantage - 1280x1024
Nvidia GeForce GT 220 -2857 pont
ATi Radeon HD 5570 -4000 pontAz értékelést már a népre bízom.
[ Szerkesztve ]
-
Med1on
aktív tag
Újabb fud féle vicc?
Llano to come in Q3 2011[ Szerkesztve ]
-
Med1on
aktív tag
Valahogy jobban tetszett az az AMD, amikor 99 dolcsiért rajtolt a HD 4770, 129 körül a HD 4870 talán 159 volt a HD 4890... Persze megértem az AMD igényeit, (ennyi év után már pénzt akar) de ezzel a GTX 460-as árhengerrel most az NVIDIA se tűnik már olyan gonosz lénynek.
Az meg aztán nem sok vevőt fog zavarni, hogy az NVIDIA mennyit keres vagy bukik a kártyán.[ Szerkesztve ]
-
Med1on
aktív tag
A "HTML5-ös vagy WebM-es videógyorsítás (utóbbi kettőt csak a HD 6000 fogja tudni)".
Lehet, hogy valamit én értek félre ezért szeretném tisztázni ezt a dolgot. Akkor elvileg egy Youtube WebM HTML5-ös videogyorsításhoz egy HW-s böngészőn kívül HD 6000 sorozatú kártya kellene?
Próbaképp a Chrome 8.0552.0-vel (hw gyorsítás bekapcsolva a labs részen) és egy HD 3850-el néztem HD videókat a youtubeon. Az eredmény itt. A cpu kihasználtság elég változó, de mindenképpen alacsonyabb lett, szóval elméletileg dolgozik a gpu.
Valamit én értettem félre vagy akkor "mi folyik itt Gyöngyösön"?[ Szerkesztve ]
-
Med1on
aktív tag
Értem, kösz a választ. Valami "apróságot" mindig kitalálnak, hogy ne örüljenek a régebbi kártyákat birtokló tulajok.
NVIDIA oldalon mely kártyák fogják ezt tudni?[ Szerkesztve ]
-
Med1on
aktív tag
Erre gondoltam csak, hogy karbantartás történik, szóval nem az én internetszolgáltatómnál történt valami és csak várnom kell (legutóbbi problémánál ha jól emlékszek egy izraeli hacker csoport játszadozott, de most szerencsére nem erről van szó).
Thx az infót.[ Szerkesztve ]
-
Med1on
aktív tag
válasz Petya2900XT #1779 üzenetére
Még nem esett le? Kicsit elkalandozott már a téma...
[ Szerkesztve ]
-
Med1on
aktív tag
-
Med1on
aktív tag
Microsoft Office 2010 támogatás a HD 6870 dobozán. Akkor a GPU gyorsítás révén még 1 kis pluszt kap majd ez a széria.
-
Med1on
aktív tag
Ha "vótmá" én kérek elnézést:
AMD Radeon HD 6800 Dirt 2, Battleforge Benchmarks LeakedAmúgy ütős!!
[ Szerkesztve ]
-
Med1on
aktív tag
Ebben a tesztben a HD 5870 se gyorsabb, mint a HD 6870 (pont egyezik), ráadásul már a kisebb Barts is elkalapálta a nagyobb GTX 460-at. És ez lenne a szánalom?
smkb: Lehet, hogy fake adatok, de a rajtig valószínűleg nem kapunk komolyabb tesztet.
[ Szerkesztve ]
-
Med1on
aktív tag
Szerintem is valósak Oliverda képei és valószínűleg ezeket kapta meg a fudzilla is. Mindenesetre az adatokból spekulálni felesleges, mert nagyon sok ponton megújult a chip.
Abu85 jöhetne egy bólogatós vagy fallefejelős smiley-val.
[ Szerkesztve ]
-
Med1on
aktív tag
válasz TESCO-Zsömle #3986 üzenetére
"Magába" 150k-val nem számít még kőgazdagnak, de 150k mint egy vga-ra kifizetett összeg azért az elég sok/durva.
-
Med1on
aktív tag
válasz Dj Dekko! #3989 üzenetére
Szerintem most nem kell olyan atomerő a Crysis 2 alá mint anno az első résznél. Abból indulok ki, hogy a multis demo Xbox 360-on elég szépen ment. Az első résznél megvolt a grafika, de nem volt összerakva, most pedig össze is lesz rakva és grafika is lesz. (remélhetőleg)
[ Szerkesztve ]
-
Med1on
aktív tag
válasz TESCO-Zsömle #3998 üzenetére
Azért hatalmas különbség van egy TV meg egy VGA között. Önmagába egy VGA semmire se jó, illetve ha megkérdeznél 10 embert 9 biztos azt mondaná, hogy a TV-t választaná.
[ Szerkesztve ]
-
Med1on
aktív tag
Holnap HD 6990?
-
Med1on
aktív tag
HD 6990 teszt esetleg akit érdekel.
-
Med1on
aktív tag
válasz Oliverda #4205 üzenetére
Az mondjuk már régebben kiderült, hogy nem az ördögtől való a DirectX 11. Itt speciel elég jól alkalmazták, de biztos, hogy sokan akik nem a Frapsot nézegetik csak azt látják, hogy "nem lett szebb a kép" pedig ők az interneten látták, hogy mennyivel szebb a DX11 (esetenként még a szomszédtól is ezt hallották).
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
MIELŐTT LINKELNÉL VAGY KÉRDEZNÉL, MINDIG OLVASS KICSIT VISSZA!!
A topik témája:
Az AMD éppen érkező, vagy jövőbeni új grafikus processzorainak kivesézése, lehetőleg minél inkább szakmai keretek között maradva. Architektúra, esélylatolgatás, érdekességek, spekulációk, stb.
- MSI GeForce RTX 3060 Ti GAMING Z TRIO 8GB (ingyen posta)
- KÉSZLETRŐL! - Új - 180 Fokos GPU PCIe Tápcsatlakozó Adapterek - NVIDIA AMD INTEL - A Több Olcsóbb!
- Nvidia Quadro M2000/ P2000/ P4000/ P5000/ RTX 4000/ RTX A2000 12Gb
- Palit RTX 3060 Ti 8GB GDDR6 használt videókártya eladó garanciával!
- AMD RX 7900 XTX 24GB EKWB EK-Quantum Vector 2 D-RGB Nickel + Plexi Vizesblokkal Garancia!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest