Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
RetepNyaraB
veterán
válasz Sondi1986 #46350 üzenetére
igazad van
akkor helyesbitek: pl. A zafir XT-nek gyarilag huzott a ramja es az többnyire az esszerü tuning kereten belül eleg is, raadasul egyeni mák kerdese, hogy tovabb lehet-e pörgetni (nalam pl. sajna nem).
(#46349) katt777@ mint epp kiderült, van amelyik gyarilag magsabban pörög, de van, amelyik nem.
[ Szerkesztve ]
"And we close our eyes to sleep To dream a boy and girl Who dream the world is nothing but a dream"
-
-
R3laX
addikt
válasz katt777 #46347 üzenetére
Szar grafikai élmény?(Kattkatt). Épp azt magyarázom, hogy 4x antialiasing(BF4)... amúgy meg Ultra persze. Így is lemegy az fps 43-45-re húzós részeknél, ami a fix 60-nál már elég iritáló tud lenni. Egyébként tervben van egy jó monitor, de egyelőre még ilyen OC-val(280X fölötti teljesítmény) 1680-as felbontásban is le tud terhelődni a kártya... Gondolom nézted mire válaszoltál }8P
[ Szerkesztve ]
-
rvn_10
senior tag
Sziasztok, az miért van hogy nem indul el a CCC automatikusan és ha rákattintok, hogy induljon akkor sem indul el hiába indítok az exevel.
Gigabyte B760M Gaming X, I5 13400, 2x16 DDR4 Corsair Vengeance 3600Mhz, NZTX Kraken X61, Sapphire Pulse RX 5600XT, EVGA Supernova G2 750W, Samsung 850 Evo 128Gb, WD Blue 1TB, Phanteks Enthoo Pro M Acrylic
-
bajzal
őstag
Asus R9 270X OC TOP-om van, ugye most 1120Mhz-en megy a gpu, még mennyi az az egészséges tuning, amit elbír?
-
Sondi1986
addikt
válasz bajzal #46361 üzenetére
Minden kártyánál változó. Az az egészséges tuning ameddig nem emelsz feszt.
power limitet húzd fel 20% és szép apránként emeljél a GPU órajele miközben leteszteled valami játékon hogy stabil.
Ha már nem stabil akkor állítsd vissza az utolsó stabil órajelre, és csináld meg ezt a memóriával is. -
katt777
félisten
válasz RetepNyaraB #46351 üzenetére
Ez nem cáfolja azt, amit mondtam. Ha ua. RAM-ok lennének rajta, akkor bármelyik sima 7870 járhatna 1700MHz-en. Hogy az XFX leszasbályozza a saját kártyáját, az csak arra bizonyíték, hogy gyengébb alkatrészeket használ, amelyek bizonyosan nem képesek komolyabb teljesítményre (vagy a hűtés nem bírná).
R3laX: Én is azt mondom: 4XAA = gagyi grafika. Fix 60-nál hogyan lesz 40? Nálam 40 fölött volt végig full hd-ben ultrán (A10-6800K mellett).
Ismerős az érzés, én is apránként szedtem össze, de a végén minden OK lett. Igaz, csak 22'' a monitor, de legalább IPS.rvn_10: Akkor azért. Különösen "segíthet", ha telepítés után, de még restart előtt futtatsz egy rendszerpucolást.
Sondi1986: Ha nem emelsz feszt, az még nem nem lesz feltétlenül egészséges tuning, mert úgy is túlmelegedhet pl. egy kártya. Az én karim is jóval gyári fesz alatt viszi az 1100/1700-at, mégis pörgetni kell a hűtőjét, hogy egy igazán terhelő alkalmazás (pl. C3) alatt 90°C fölé ne melegedjenek a VRM-ek (ha CCC-ből hajtanám túl, akár 105°C-ig is elmennek). GPU persze el van 70°C max körül, de akiknél pl. nem méri a kártya a többit, könnyen hazavághatják azt egy látszólag jó tuninggal. Mindamellett a RAM-ok hőmérsékletét az enyém sem méri, és ha egy kártyán nincs hűtés rajtuk (VTX, Powercolor asszem és még pár másik), még rosszabb a helyzet. Ezekből lesznek aztán az efféle hsz-ok: "tök jól ment a kártyám hónapokig, most meg már alap órajelen is hibázik".
Funkcionális analfabéták kíméljenek!
-
Steve198310
őstag
De gyerekek Ezt már minek húzzátok Nincs értelme 2-4 FPS miatt 1200 vagy 1230 járatni. De ti szerintem lemaradtatok erről a kibeszélésről. Vissza kell olvasni vagy 5-10 oldalt (nem sok) ott le van írva van e külömbség. Persze azzal a 2 FPS nővekedésével oly mértékű lesz a hőtermelés hogy ennek sincs szinte semmi értelme. Alapból tuningoltak alapból felrántották őket szinte a tuning potenciál egyenlő a 0 val. Akkor lenne értelme ha bírnák mindenféle zokszó nélkül az 1300-1350Mhz-t. Ezzel arra akarok utalni, hogy a HD7850 em 920Mhz alap helyett 1230Mhz ketyegett. Ennek volt értelme. Hirtelen hozzáfűzni valóm a "nagy tuning-hoz"
Persze tesztekben jönnek + pontok de én nem a pontok miatt veszek karit. Játszok vele Játékra veszem[ Szerkesztve ]
"Hülyékkel nem érdemes vitatkozni.. Csak lesüllyedsz a szintjükre és ott legyőznek a rutinjukkal"
-
katt777
félisten
válasz Steve198310 #46365 üzenetére
Én meg inkább berakom a gépbe, és valamilyen játékkal használom.
Amúgy, ha tudsz 10-15%-ot túlhajtani, az éppen a min. FPS-t dobhatja fel 25-re, vagy éppen azzal lehet meg a VSync, más esetben tényleg nincs értelme. Amiről megfeledkeznek sokan, hogy a tuning NEM túlhajtást jelent. Sok játékot pl. -20%-os profillal, vagy egyenesen "2D"-ben használok, ami kisebb fogyasztás, kisebb melegedés, változatlan játékélmény mellett.
-
hackeeeee
Jómunkásember
14.2beta drivert érdemes felpakolni? A 14.1 beta-val 7770-nel elég sok gondom, bajom volt.
Amúgy, 270x vaporX CrossFire lesz... Igaz, pillanatnyilag szinte biztos, hogy procilimit lesz, de majd jön a proci csere is.
Nagyon kíváncsi vagyok már, hogy mit fognak menni.
Véleményem szubjektív...
-
bajzal
őstag
válasz Dark KillerX #46374 üzenetére
Az volt a cél, hogy tuning nélkül meglegyen a 8000
-
hackeeeee
Jómunkásember
Rendben, köszi!
Ha megérkeznek, beszámolok, hogy hogy duruzsolnak.
Véleményem szubjektív...
-
katt777
félisten
válasz Sondi1986 #46369 üzenetére
Elméletileg 120°C-ig mehetnek már HD3870 óta, de inkább nem kockáztatom meg sem ezt, sem azt, hogy más hevüljön túl a rendszerben, mert az alaplap és az alkatrészei nem nagyon szereti ezt a hőtartományt, de még a proci sem. Stb.
bajzal: Aminek persze semmi értelme, mert éppen el is csalhatják. Volt olyan driverem (HD4870 idején), hogy default Markban VGA-limites voltam (értsd: CPU tuninggal nem gyorsult a rendszer), maxigrafikával meg hirtelen egyre gyorsult a megjelenítés, ahogy tuningoltam a proci, ami nonszensz, hiszen pont akkor nem lehetne CPU-limit. Ergo durva csalás volt a driverben, hogy "magas minőségben" (illetve amit te annak hiszel), gyors legyen a kártya.
Játékoknál is előfordulhat, hogy más grafikai beállítással tök ugyanaz a teljesítmény, mert a driver "optimalizálja" a megjelenítést, még ha esetleg nem is veszed észre, hogy 16xAF helyett 4x van, vagy 8XAA helyett 4XAA, kevésbé észrevehető apróságokról nem is beszélve.
-
-
katt777
félisten
válasz Dark KillerX #46379 üzenetére
Én is, csak sokaknak nem tetszik. Anno habozás nélkül váltottam ATI-ra (nem AMD-re), amikor nV csalt, és viszont (GTX560-nal már rendben volt), csak a 7870XT-t olyan jó árban kaptam, hogy nem lehetett kihagyni. Sok beállítást kézi vezérléssel aktiválni lehet CCC-ből, vagy ha azt fel sem telepítjük, kevesebb a csalás (és jóval több a bug ).
Érdekes megfigyelni, hogy mennyivel javul/lassul a megjelenés már csak akkor, ha CCC-ben átállítja az ember Edge-Detect-re az élsimítást, és persze más egyebeket is (pl. tesszeláció). Fullos Borderlands 2 beállításhoz képest 30% a visszaesés, igényesebb Thief 2-nél is 5%, stb.
Sondi1986: Akkor az tuti rosszul mér. Nálam csak a nagyobb fesszel melegszik jobban (2 VRM hőmérőm is van).
Én 470/300@0,8V-ra (ha jól rémlik) vettem le a karit, ennél lejjebb nem lehetett, ha meg akartam tartani a csúszka másik végén az 1100/1700MHz-et (@1,1V).
[ Szerkesztve ]
-
scream
veterán
Nekem egy olyan kérdésem volna, hogy jelenleg a VGA-m valamiért csak a 8x-os PCIe csatiban hajlandó működni és ebből nekem milyen hátrányom származik, származhat?
-
De4d
őstag
Üdv.
Valaki leírná, hogy mik a legszembetűnőbb különbségek az egyes r9 270x kártyák között? Ha valami összesített táblázat lenne adatokkal az is tökéletes lenne, esetleg teszt, ahol csak ezek vannak.
Nehéz követni, láttam már OC-t, Dual x, Vapor, Toxic, DirectCu II.
Nyílván valamelyik alappból emelt órajeles, pl az OC, Vapor, nem gyári hűtűs, de azért részletes táblázatban könnyebben látnám a különbségeket. Megérie vajon a felárakat.
KösziMinden jó, ha a vége jó!
-
Zsohi
őstag
-
De4d
őstag
Nos a dizájn se érdekel, úgyis a házban van, meg amúgy is nem a külcsín, hanem a belbecs a fontos, szóval a jobb hűtés már inkább. Viszont ha nem húznám (eddig sose húztam semmit) akkor viszont szintén felesleges lenne, nekem egy jobb, nem alap gyári hűtés.
A legnagyobb előnyt abban látom a felárakban hogy a Shappireon kívül a többi gyártó 3 év garit ad, nem 2-t.
[ Szerkesztve ]
Minden jó, ha a vége jó!
-
RetepNyaraB
veterán
Garancia fontos szempont (bar nekem meg sose ment semmi tönkre, kopogjuk le).
A hütes is, ebben a zafir ketventis az egyik legjobb.
Tuning szempontbol fontos, hogy allithato-e a feszültseg. MSI, Giga ebben gyakran szopoag...
Gyari OC nevetseges kamu, lehuzas, pasrasztvakkantas, ilyenek.Az Elpida asszem tönkrement tavaly hal' Istennek, de sajna rengeteg memoria modul van a gyartoknal es szinte mindenbe ezt teszik (a Hynix egyertelmüen sokkal jobb).
Konkret modellekre kerdezz a forumban, akinek van majd referal.
Katt valamelyik@ a ram tuning sokkal jobban füti a vrm-et - en nem ertek hozza, hogy miert, de latom a gpuZ-ben. Akar tiz fok különbseget is okoz (nalam). Tehat azonos gpu mellett a valtozo ram sebessegre gondolok.
[ Szerkesztve ]
"And we close our eyes to sleep To dream a boy and girl Who dream the world is nothing but a dream"
-
kovsol
titán
válasz RetepNyaraB #46393 üzenetére
Miért van olyan MSi kártya ahol nem lehet állítani a feszt? Nekem a MSi 7850 tf3 kártyám volt amin a feszt az MSi AB -val nem tudtam állítani valamiért, de pl az Asus GPU Tweak simán állította a feszt.
Nekem amúgy az Elpida ramos 7870XT kártyám 1500helyett 1750 -t is viszi.
[ Szerkesztve ]
May the Force be with you!
-
marquuard
veterán
válasz RetepNyaraB #46393 üzenetére
Gigával se tudom mi a baj, én fesz. emeléssel 1200/1570-ig el tudtam vinni a kártyát. Crysis 3-al teszteltem, meg FurMark-al. Azóta visszaállítottam gyárira, 6 FPS-t hozott Crysis 3-ba, ami nem sok.
[ Szerkesztve ]
PSN ID: marquuard
-
R3laX
addikt
válasz katt777 #46364 üzenetére
4x-es antialiasing miért is gagyi? Úgy lesz 45-50, hogy amúgy 70-80-100 csak vsync-el 60. Sanghai pálya BF4, miután leomlott a toronyház/64 player úgy hogy a toronyház mögötti úton beállsz a tűzbe úgy helyezkedve, hogy minél több elem/tér látszódjon a pályán . Rögtön lemegy 45-50 körülre az FPS 1680-ban 4x-es antialiasing-el Ultrán.
-
hackeeeee
Jómunkásember
Nos, első benyomásra, a 7770CF után a 270x CF-fel kb így nézem a monitort:
Kérdésem volna, mivel Nekem a 16/16-nál egymás "seggén" van a 2 kártya, érdemes átpakolni a másodikat egyel lentebb, úgy, hogyy úgy 16/8-ban mennének. Csak mert így a felső 70-80 fok között jár és a ventije már ~3500rpm körül teker...
Vagy ezt elbírja, hagyjam?
Véleményem szubjektív...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Projektor topic
- Call of Duty: Black Ops 6
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Milyen notebookot vegyek?
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Lenovo 3000 és IdeaPad notebookok
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Pécs és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs