Hirdetés
-
LOGOUT.hu
AMD FX processzorok topikja
- AM3+ tokozás
- Nyolc, hat, vagy négy mag
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes modellek
Új hozzászólás Aktív témák
-
mester1102
tag
Aki ennél tud jobb megoldást, írjon privátban, de csak ha van a #76866-nál jobb megoldás.
Hardverek az adatlapomon.[ Szerkesztve ]
“Mark my words, Comrade… One day things will change. We will take the fight to their land… To their people… To their blood.” memories from Viktor Reznov
-
mester1102
tag
Nincs hűtom VRM-hez, se a közelbe senki, akitől tudok szerezni.
RM 550x-es Corsair tápom van, a Carbide 500R-es házban pedig 1 CPU felőli venti és egy a HDD-knél, ennyi.
Ebből, ha ki lehet hozni érdemleg többet akkor foglakozok, ha nem akkor áll és nem játszok semmi újjal vagy lehet el is adom az egészet a 'csába, mert régebbi játékok nem érdekelnek már. Nem veszek hozzá már semmit, sem új tápot, se hűtőt, csak amit ebből ki lehet hozni.Beyond: Two Soulssal szerettem volna CSAK játszani de lefagy az étteremnél. Egyszerűen a program maga meghal. És 4.0 vagy 4.7 GHz-en megy az hót mindegy...
Csak emiatt az egy játék miatt írtam.
Jelenleg alapértelmezetten 4.7 megy, de feleslegesen + az egyik ramkit 1866-on működnek.
Hardverek az adatlapomon.[ Szerkesztve ]
“Mark my words, Comrade… One day things will change. We will take the fight to their land… To their people… To their blood.” memories from Viktor Reznov
-
mester1102
tag
Ezek futnak jaja, de ezek olyan egyszerűek is mint a faék.
[ Szerkesztve ]
-
mester1102
tag
Esetleg ha van még valakinek ötletet várom.
Crosshair Formula-Z + FX9590Tehát 2.5x drágább mint egy alap alaplap az AM3+ tokozásba, akkor csak tud már valamit főleg ha 9590 van hozzárakva.
Nem csodát hanem reális tuningra vagy optmálisabb teljesítményre gondolok.
+300Mhz semmit nem fog érni, tehát nem OC kell, hanem más megoldás. Rengeteg CPU funkciót nem is tudom mit állít, de van...
Ha pedig nem tudtok, akkor köszönöm az írási lehetőséget, de eladom.
Hátha más ki tudja használni a Formulában rejlő lehetőséget ha van a feleannyi árkategóriában levők helyett, vagy marad másnak is mint dísz.[ Szerkesztve ]
-
mester1102
tag
Azokkal nem sokra megyek már sajnos, főleg ha nem tud lekötni sem, ha meg lenne valami új játék" az újjabb CPU-ra van tervezve.
-
mester1102
tag
válasz Malibutomi #76897 üzenetére
Tőled meg köszi a felvilágosítást!
-
mester1102
tag
Sziasztok, AMD FX-9590-nel milyen eredményt lehet elérni OC-vel?
Jelenleg egy Be Quiet Rock Pro 3-am van (tehát PRO változat 250 W-ig)?Nem nagyon akarok gépre költeni ezért valamilyen Corsair Hydro vízhűtésen gondolkozom, csak 300 MB OC-ért nem biztos érdemes.
Megéri megpróbálni vagy sem pár + FPS-ért vagy ezzel a hűtővel próbálkozzak inkább?
[ Szerkesztve ]
-
mester1102
tag
Nekem max. 4.9 lenne a cél, ha az ad pár FPS-t és ha egy 550-es táppal bírná ugyanezzel a hűtővel...
Többet felelslegesnek látok én is.
[ Szerkesztve ]
-
mester1102
tag
Oké, köszi. Majd még meglátom.
Melyek az ok a programok, melyek VALÓS CPU hőmérsékletet mutatnak?
Sok program 10 C fokkal eltér egymástól, ezért nem tudni melyik mutatja a valóst, úgyhogy semmibe nem bízok már. Ha tudtok írjátok meg, akár privátban is.Nekem csak az AMD OverDrive van meg az MSI Afterburner. Ezek ugye hitelesek?
[ Szerkesztve ]
-
mester1102
tag
Jó, de ez valós?
Meg kellene valahonnan tudni.
[ Szerkesztve ]
-
mester1102
tag
Köszi!!!
-
mester1102
tag
Sziasztok, szeretném megkérdezni, hogy miért fagyogat egy AMD Fx-9590-es Be Quiet Dark Rock Pro 3-mal ASUS Crosshair V Formula Z-s alaplapon, Corsair RM 550x-el?
Ha elindítok egy játékot van, hogy 30 perc múlva egyszerűen megfagy. Nem állítottam semmit a BIOS-ba, csak a Turbo Core-t kapcsoltam ki.
Most visszaállítottam egy 8350-es szintre, az órajelekkel együtt. Nekem a célom az lenne, ha lehetne a 9590-es 4.7-es órajelével használni.
szerk.: Az energiatakarékos opciók is ki vannak kapcsolva, azt elfelejtettem írni. A többi minden alapértelmezetten van.
Köszi előre is!
[ Szerkesztve ]
-
mester1102
tag
válasz belaazallat #77403 üzenetére
Corsair Carbide 500R a ház, hűtés van a CPU venti felől és elől az SSD-knél (12 cm-esek).
-
mester1102
tag
válasz Beba Snake #77406 üzenetére
ASUS Crosshair V Formula-Z, Corsair RM 550x, Be Quiet Dark Rock Pro 3 plusz 2 DB 12 cm-es venti, egyik a proci oldala felől, egy elől a winchestereknél, de az adatlapomon minden le van írva komponensek.
A VRM hűtéssel lehet a gond?
-
mester1102
tag
Még egy oylan kérdésem lenne, hogy szerintetek FX9590-hez -ha megjavul ez a fagyás dolog- milyen a legnagyobb videókártya amit mellé lehet tenni, amit még kihasznál? jelenleg egy GTX 980-as van. Ennél lehet nagyobbat még hozzátenni vagy nem érdemes nagyobbat?
-
mester1102
tag
Bocsi kihagytam, hogy a gépház oldalán is van egy nagy ventillátor, az a 3. hűtése.
szerk.: Tehát van a CPU felőli oldalon egy, akkor az SSD-knél és a gépház oldalán egy nagyon nagy.
[ Szerkesztve ]
-
mester1102
tag
-
mester1102
tag
Visszatéve, ha tud még valaki tanácsot adni abban, hogy mitől lehet a néhai fagyás a 9590 alap órajelén, azt megköszönném. Bármilyen tanács jó lenne, köszi előre is!
-
mester1102
tag
Én nem tuningoltam, hanem a 9590 alap órajelén akartam, hogy menjen, de megfagyott néha és újra kellett indítani, most a 8350 órajelén megy, ott nincs ilyen gond. Tehát tuning nélkül, mert a 9590-nek ez az alap órajele: 4.7
-
mester1102
tag
Nem volt tuningolva sosem, 4.7-en ment általában, de mondom amikor új volt 4 éve akkor is volt hogy fagyott és talán, de nem biztos akkor is nyár volt.
-
mester1102
tag
válasz DraXoN #77422 üzenetére
Még annyi, hogy mindig a Be Quiet Dark Rock Pro 3-mal volt hűtve, pasztázva is rendszeresen volt, 3 havonta minimum.
-
mester1102
tag
Itt minden auto-n szokott lenni, sosem adtam rá plusz feszültséget, most lejjebb vettem 1.2750-re és levettem 4 GHz-re. Alapfeszültség is sok lenne 4.7-en?
szerk.: Általában játékoknál szokott előfordulni a fagyás kb. 30 perc után vagyis ott jött elő. Korábban amit írtam, az már az operációs rendszerben is fagyott újonnan, de az régen volt.
Nem tudom mennyi lenne ideális ha auto helyett én adnám meg neki a feszültséget, csak azért kérdem, mert lehet, hogy sok idő lenne mindig +0,010V-onként felmenni. Kéne egy alap feszültség ahol legtöbb embernél nem fagy és nem sok az érték.
[ Szerkesztve ]
-
mester1102
tag
Oké, kipróbálom, csak mennyit adjak meg neki pontosan. Ott fix értékek vannak? Tehát 1,390-nel kezdjek. Nem tudom melyik értékre kell ráadni a 0,010-et csak azért kérdezem.
Meg a ventillátorokat is nem tudom hol lhetne maxra állítani, ezen már gondolkodtam de nem jöttem rá hol lehet állítani a ventillátorokat.
Köszi szépen!!!
-
mester1102
tag
válasz M0ng00se #77429 üzenetére
Oké, a 4 alsó ventillátor ki volt kapcsolva (ignored) most a felső CPU-t is kikapcsoltam ezzel eltűnt a CPU-hoz vonatkozó 4 menü, hallom is a ventin, hogy gyorsabb. Most visszavettem 4.7-re és 1.350-en próbálom. Nem merek, 1.440-en felül menni, mert az az alap neki azt láttam.
-
mester1102
tag
Pedig gyorsabb a CPU ventillátora az igored után most. A Turbo Mode az ki van kapcsolva. A CPU Frequency 200-on van még, mást nem állítottam.
-
-
mester1102
tag
válasz M0ng00se #77434 üzenetére
Az biztos, hogy 1.350-en nem jó, mert megfagyott már az oprendszerben is zene hallgatás közben. Majd tovább próbálom 1,440 felett + 0,010V-okkal.
-
mester1102
tag
válasz Beba Snake #77436 üzenetére
Köszi, jelenleg 1.440-en megy "alap órajelen" 4.7-en, most nem fagyogat. leht majd egy géptakarítás sem árt, bár az nem szólhat bele "elvileg" vagyis eddig még attól olyat még nem láttam. 1.440 fölé már nem merem használni nehogy károsodjon. Valaki itt írt 1,488-at a 9590-re, hát olyan értékre már tényleg nem merem feltenni...
-
mester1102
tag
Valaki tud benne segíteni mennyi lehet a max volt? Jelenleg 1.450-et adtam neki. Nem lesz ez sok?
szerk.: Valamiért a Bios 1.450-re 1.464-et adott, pedig én az 1.450-et állítottam, aűígy kikapcsol, ha elindítok bármilyen játékot, mitől lehet, hogy felülbírálja?
[ Szerkesztve ]
-
mester1102
tag
Az a baj, hogy 1.450V-on kikapcsol, ha elindítok ey játékot, auto-n hagyva pedig megfagy játék közben kb. 10 perc játék után.
-
mester1102
tag
Ugyanúgy hagyom 4.7-en, de kisebb feszültséggel, hátha..
-
mester1102
tag
Most 1.425V-on hagytam, de ahogy írtam is az órajelet alap 4.7-en hagytam, így elvileg nem bírálhatja felül.
szerk.: Vagy nincs erre beállítás, hogy ne bírálja felül, és ne ingadozzon felfelé?
[ Szerkesztve ]
-
mester1102
tag
válasz DraXoN #77446 üzenetére
Na így kisebb feszültséggel: 1.400-en is fagy és nincs valamikor internet sincs..
szerk.: Nem tudom hogy lehetne használni, FX 8350-es órajelnél többel szeretném használni. Mert 4 Ghz-en megy jól.
[ Szerkesztve ]
-
mester1102
tag
válasz M0ng00se #77448 üzenetére
Most 4 Ghz-en megy.
Nem értem, akkor mi értelme volt kiadni FX-9590-ként, ha csak 8350-es űrajellel tud csak menni. Nem reklamálhatok az AMD-nél, hogy én 9590-est vettem???
szerk.: Amúgy is felülbírálja a feszültséget, ehát tök mindegy mit adok meg. Load Line Calibration-t is próbáltam már, el sem indul a rendszer mert megfagy a Windows betöltése előtt még.
Az is érdekes, hogy eddig meg működött alap 4.7-es órajelen...
[ Szerkesztve ]
-
mester1102
tag
válasz DraXoN #77450 üzenetére
4 Ghz-en azért futtattam, mert ott már biztos, hogy stabil. Ha maradok a 4 Ghz-nél, akkor az öregedés lssabb lehet?
Még annyi, hogy ez a Crosshair V Formula-Z milyen alkatrészekből van, mennyire tartós, van olyn tartós alkatrészekből, mint a majdnem testvére a Sabertoothé?
szerk.: Az még a kérdésem, hogyha 4 Ghz-en használom akkor ugyanúgy,m int a 8350, ez is csak 125 W-ot fogyaszthat ilyen órajelen?
[ Szerkesztve ]
-
mester1102
tag
válasz BlindMind #77456 üzenetére
Köszi tőled is. Kitakarítottam a gépet, most 4.7-en megy, a Fan Control-nál is ventillátorok disabled-re állítva. Nem fagy, több órát is teszteltem, elvileg jó lett ettől.
-
mester1102
tag
Sziasztok egy olyan kéárdésem lenne minden aktív tagnak, hogy FX-9590-essel lehet még tervezni vagy csak overclockkal?
Mennyire lehet vele tervezni 1080pben, vagy lesz bottleneck mostani videókártyákkal (RTX 2080Ti)?Mennyire kifutott a széria ill. mennyire állja még meg a helyét mostani játékok alatt?
Nem tudom, hogy várjak-e még míg a következő DDR5 generáció befut és akkor cseréljem le DDR3-as konfigról DDR5-ösre, addig ezzel lehet játszani, nem tudom mennyire támogatják a játékok Ultra beállítások mellett, attól függetlenül, hogy sokat eszik ez a CPU?
[ Szerkesztve ]
-
mester1102
tag
válasz DraXoN #77685 üzenetére
1080p-t sem bírja új játékok alatt? Azt is felejtsem el? Bár kipróbáltam egy mostani címen és szaggatott, pedig a videókártya egy RX 5700 XT volt és bebeszaggatott, az a processzornak tudható? Másnak nem lehet, mert a GPU igény bőven megvolt a gépigény szerint.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A nem témába vágó beszélgetésekhez keressétek fel a (nemcsak) FX-tulajdonosok bazi nagy OFFolós topicját, vagy az AMD offtopikot!
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Világ Ninjái és Kódfejtői, egyesüljetek!
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Gaming notebook topik
- Autós topik
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Mini PC
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs