Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
varmi2
nagyúr
válasz headhunter #4222 üzenetére
Igen rá megy az fm2re. Ugyan is am2től fm2-ig ugyan az a felfogatás.
Klaustrofóbia- Félelem a zárt helyektől, például, ha zárva van a KOCSMA!
-
StSanya
senior tag
válasz headhunter #4222 üzenetére
Itt azt írják, hogy a hangja nem az igazi, amúgy jó ár/érték arányú. Max. idővel cseréled rajta a ventit...
"Használati utasítás amatőröknek való! A profik rengeteg ideig szívatják magukat, majd fórumoznak egy kicsit..."
-
cbm1974
tag
Sziasztok!
Nem tudná elmagyarázni valaki, hogy az amd a10-es belső GPU-ja-hoz hozzá lehet-e társítani egy PCI-os vidikarit, h. a kettővel együtt dübörögjön a 3d? És ha igen, csak Radeonról lehet szó? Mert én GF párti vagyok.
Mintha fórumon több helyen is olvastam volna, h. ez lehetséges crossfire x üzemmódban, több kártyát is vezérel a belső GPU-val együtt.
Pontosan hogy van ez? Valamit félreértettem?
Előre is köszi a választ1. kapcsolatfelvétel módja PÜ...!!!
-
cbm1974
tag
válasz stratova #4255 üzenetére
köszi, már világos (gondolom a DG a duál Gf-ot jelentené). Én egyelőre csak 1 kártyát adnék az a10 procihoz, úgy is elérhető jelentős grafikai javulás a játékoknál is, Igaz? ezek szerint hozzá kell szokni a Radeon-okhoz
Gondolom ezek crossfire függők, vagy szerinted minden ilyen lap támogatja már ezt az opciót? Mert nincs mindegyiknél ez feltüntetve (árgépen néztem)...1. kapcsolatfelvétel módja PÜ...!!!
-
rendesadam
tag
-
cbm1974
tag
válasz rendesadam #4258 üzenetére
Okés, már mindent értek
Tehát grafikai téren nem is olyan nagy durranás ez a Trinity, ha az SLi megoldás erősebb nála. Én is valahogy így gondoltam (ez a belső GPU olyan lehet kb. mint egy integrált VGA)!
Viszont mindenképp erős proci, és megéri az árát is az intelhez hasonlítva.köszi a válaszokat, ismét bölcsebb lettem
1. kapcsolatfelvétel módja PÜ...!!!
-
margithid
veterán
5500 fogyasztási adatokat nem tud valaki?
Vagy esetleg fogyasztási összehasonlítást ivy i5tel? -
csebi
tag
én továbbra is nagyon szépen meg vagyok elégedve...
az én felbontásomhoz telitalálat ez az A10 5700... dirt3, lotro, nba 2k13, mlb 2k12, metro 2033, dishonored mind tökéletesen fut...
fagyások is eltűntek, mióta ha 2 monitoron megy a vlc kikapcsolom az utorrentet...örülök a gépnek nagyon, ajánlom mindenkinek!
-
atti_2010
nagyúr
válasz margithid #4265 üzenetére
He-he hol vannak már azok az Intel CPU-k amik kevesebbet fogyasztottak és jobbak voltak, legenda lett belőlük.
[ Szerkesztve ]
1.Asrock FM2A88X+ Killer,A10-5800K,Kingston 2x4Gb 2400Mhz,Int X25-V SSD,SF Pro S.F.-450P14XE. 2.MSI-A75A-G55,A8-3870, Kingston 2x2GB2000, MSI R9-270, Zen 400.
-
stratova
veterán
válasz margithid #4269 üzenetére
Ennek a magyarázata részben a Llano/Trinitynél használt fejlett iGPU-ban keresendő. Intelnél kb. olyan energiahatyákonysági hátrányban szenved a GPU rész, mint AMD-nél a CPU. Emiatt bravúros Trinity üresjárati fogyasztása. Bár a Power Gating már Llanonál is komoly fogyasztáscsökkenést jelentett terheletlenül.
-
StSanya
senior tag
Ha az i3 45W, az i7 meg 47W idle, akkor qrva nagy logika kell kitotózni az i5 idle-ét...
A másik: Sok ember beleesik abba a hibába, hogy AMD és Intel eltérően számolja a TDP osztályt. Leegyszerűsítve: AMD a maximumot adja meg, míg Intel egy nem igazán publikált (vagy csak általam nem ismert) tesztfeladatok során átlagosan fogyasztott értéket.
"Használati utasítás amatőröknek való! A profik rengeteg ideig szívatják magukat, majd fórumoznak egy kicsit..."
-
FireKeeper
nagyúr
megtévesztők lehetnek a TDP értékek is, mivel az intel átlagos fogyasztási adatokat ad meg, míg az AMD csúcsfogyasztást.
illetve a tehelés alatt magasabb fogyasztás szerintem erősen betudható a turbó alatt alkalmazott indokolatlanul magas feszültségeknek. BTW megnéznék egyszer erről egy tesztet, hogy a turbó kikapcsolása és/vagy az alulfeszelés hogyan hatnak a fogyira.
steam, GOG, uPlay: @petermadach || HotS: PeterMadach#2675 || Xperia 10 VI || Ultrawide & SFF masterrace || Unofficial and unpaid VXE R1 shill
-
stratova
veterán
válasz StSanya #4271 üzenetére
StSanya és FireKeeper
Ezek viszont nem TDP, hanem mért értékek. CPU-ként, a Bulldozer/Vishera terhelve többet eszik, mint egy 2. 3. generációs Core i ezt el kell fogadni. Amit viszont érdemes megvizsgálni, mit ad cserébe, pl van egy FX-83xx-ed, ami kezel 8 szálat és annyiba fáj mint egy i5 (új árat nézve), azt meg számolja ki mindenki maga mennyi idő alatt térül meg a fogyasztáskülönbözet.
Nem tartom elképzelhetetlennek, hogy bizonyos feladatoknál FX még nincs maximumra járatva i5 viszont már "dadog". Lásd miresz példájánál a renderelés és mellette egyéb tevékenység végzése.
Ki kellene mérni virtualizációra mi jobb, FX-6300 vagy i5 (non-k).
FX-6300 párja teljesítményben szerver oldalon Socket C32-ben ugyan, de az Opteron 4340 lenne(#4274) Csol-T: Llano/Trinitynél a videólejátszás minimális terhet ró a processzorra, ott a fejlett UVD3-as GPU.
[ Szerkesztve ]
-
margithid
veterán
válasz FireKeeper #4273 üzenetére
Igazából azt se tudom elég lenne-e nekm az 5500 teljesítménye, 3 virtuális xp futattására és firefox 40-50 oldal megnyitására lenne használva, ez mellett még átlagos dolgok, pl zene, film, net.
Aztán lehet erre már jobb egy i5, nem tudom.
MiniITX-en is gondolkodom, de az nem hoz sokat fogyasztásban, ahogy hallom. -
stratova
veterán
válasz margithid #4276 üzenetére
Ez már csak Brainstorming részemről, de jó lenne tudni kiosztható-e a guest/klienseknek Trinity GPU-ja is vagy csak egy diszkrét kártya (al la pci passthrough). Ha ki lehetne adni nekik, az böngészésnél nem lenne rossz, mert egyre több böngésző támogatja GPU gyorsítást. Sajnos ebben nem vagyok járatos.
-
FireKeeper
nagyúr
válasz stratova #4277 üzenetére
mintha rémlene hogy van ilyen lehetőség, de nem emlékszem pontosan, hogy ez most a proci vagy a videókártya függvénye-e. ha az utóbbi, akkor lehet hogy még csak a GCN tudja.
steam, GOG, uPlay: @petermadach || HotS: PeterMadach#2675 || Xperia 10 VI || Ultrawide & SFF masterrace || Unofficial and unpaid VXE R1 shill
-
stratova
veterán
válasz FireKeeper #4278 üzenetére
CPU + Chipset függvénye (Intelnél VT-d, AMD-nél IOMMU kell hozzá) elsősorban.
FX-4170 + Gigabyte HD 6850, GeForce GTS 250 összeállításban készült már róla cikk, csak ebben APU-król nem tesz említést a szerző.Elméletileg egy GPU/OS lehetséges:
Videokártya
A videokártyától is függ, hogy át lehet-e adni virtuális gépnek vagy sem. Ökölszabály: ha a kártya nVidia akkor nem fog működni, ha AMD/ATi akkor gyakorlatilag mindig működni fog. Érdemes utánanézni ITT, hogy a kiszemelt kártyát valaki már működésre tudta-e bírni. Ez az oldal sem tartalmazza az összes kártyát, bár látszik, hogy sokkal gyakrabban frissítik mint alaplapos társát. A "<kártyakódja> passthrough" kifejezésre keresés itt is szinte mindig dob használható találatot.
[ Szerkesztve ]
-
Dani_kp
addikt
Gondolkozom az A10-5800K-nak az igp tuningjába, persze csak 850-900 Mhz közötti értékre gondoltam.
Első kérdésem, hogy milyen feszültséget adjak neki? Mivel csak gyári hűtés van rajta, nem akarom megfőzni .Illetve a memóriát meddig lehet húzni? Corsair Vengeance 2x4 GB DDR3 1866 Mhz
https://ingatlan.com/33821564
-
margithid
veterán
Még annyi kérdésem lenne, hogy a trinity hol érzi magát jobban, win 7 vagy 8?
-
HolyFire
aktív tag
Az GPU részt lehet úgy húzni hogy az energia gazdálkodás működjön? Most felraktam 900Mhz-re...csak az a gond hogy nem veszi vissza az órajelet amikor kéne.
Neeee!!! Csak a rumot ne!!!
-
atti_2010
nagyúr
-
kopidoo
senior tag
Amikor idle állapotban a monitort kilövi a gép, akkor csökkennie kéne a fogyasztásnak?
Mert én nem vettem észre. -
törölt tag
Sziasztok!
Hamarosan tervezem egy 750K beszerzését. A kérdésem az lenne, hogy 20000-25000 forintos intervallumban milyen alaplapot ajánlotok. Normál ATX teljesen jó, nem kell a micro.
Legjobb tudomásom szerint az alaplap típusa eléggé befolyásolja a fogyasztást is, szóval valami olyasmi kéne, ami nem elektron zabáló.
A pcgh-s srácok megdöbbentő eredményekkel szoktak előrukkolni.
Ugyanaz a rendszer, 2 eltérő alaplap és 30-40 wattos eltérés.
Illetve még az is érdekelne, hogy szerintetek ehhez milyen memóriát érdemes társítani.
Előre is köszi a válaszokat! -
Dani_kp
addikt
válasz kopidoo #4284 üzenetére
Értem, akkor majd megnézem. Csak remélem nem fogom megfőzni, mert ez a gyári hűtő elég kula .
#4285 Borokafa: szvsz mivel ez nem egy nagy tuning pl. a 850 Mhz hozni fog ez érdemleges gyorsulást a memória húzásával együtt? Illetve memória tuning nélkül?
https://ingatlan.com/33821564
-
HolyFire
aktív tag
A10-5800K alap órajelen 3dmark vantage-ban performance beállítással 5800 pont körül... GPU 900Mhz-re rakva 3500 pont miafasz?
[ Szerkesztve ]
Neeee!!! Csak a rumot ne!!!
-
Bjørgersson
félisten
Sziasztok!
Használ valaki Athlon II X4 750K procit gyári hűtővel?
Mennyire hangos és mennyire teszi a dolgát?As if all this was something more than another footnote on a postcard from nowhere, another chapter in the handbook for exercises in futility... • Samsung Galaxy S9, Fractal Design Define C, Kefine Delci HiFi IEM, Donner Dobuds ANC TWS eladóak: https://tinyurl.com/2jhv79td
-
margithid
veterán
válasz FireKeeper #4283 üzenetére
Win7-tel milyen problémák lehetnek?
-
senki66
senior tag
válasz Bjørgersson #4292 üzenetére
Üdv,
A gyári hűtőt használom és szerintem nem olyan rossz, a procit 4 GHz-en járatom a gyári hűtővel 56-57 fokos, a hangja a gépnek ugyan olyan, mint amikor az Inteles e6750-nel használtam, azt hiszem a ház ventik hangosabbak, mint a proci ventije. Én is be voltam indulva 1-2 hete, hogy milyen hűtőt vegyek, de aztán lehiggadtam. Az igazán jó hűtők 10-20 ezer körül vannak, és ezekkel mondjuk 10 % teljesítmény növelést lehetne elérni? Szerintem nem éri meg, mert akkor vehettem volna egy drágább procit eleve abból a pénzből.
Ha lenne felesleges 10-20 ezrem, lehet rátennék egy Brockent vagy Gotthardot, de egyenlőre meg vagyok nélküle is. -
attiati
veterán
lenne pár kérdésem alaplap beszerelésével, csatlakoztatásával (Asrock FM2A85X Extreme4):
1. Előlapi panel csatlakoztatásáról (power sw, reset sw, hdd led, power led) nem ír semmi konkrétat a kézikönyv. Van a 9 tűs csatlakozó, amire rá kéne csatlakoztatni 3db 2 tűs csatit és 2db 1 tűset, de tök nem egyértelmű, hogy milyen sorrendben. Melyiket hova?
2. A cpu hűtőt mikor felrakom, mindegy, hogy a ház teteje vagy alja felé nézeget a lehajtó / beszorító fogantyú?
(szerintem mindkét módon rámegy. Most nekem felfelé néz)3. Távtartót csak az alaplapon levő lyukak alá szabad szerelni ugye?
4. Alaplap csatlakozóihoz adott hátlapon voltak kiálló fogantyúk befelé az alaplap irányába. Azok mi célt szolgálnak? Lehajtottam őket teljesen a hátlappal párhuzamosra, mert csak úgy tudtam betenni az alaplapot a helyére (különben elnyomta az alaplapot oldalra 1-2mm-t)
-
attiati
veterán
válasz attiati #4297 üzenetére
Találtam előlapi panel bekötéshez ábrát, az online kézikönyvben ki lehetett nagyítani
De még mindig nem egyértelmű, hogy pl a 2 pines hdled csatlakozónak melyik lába kerül balra, melyik jobbra. Mindkétféleképpen rámegy Akárcsak a többi csatlakozó. Színezés sincs a csatlakozón.A PLED meg 2 db 1 pines csatlakozóból áll. Egy + és egy -
Ott melyik melyikre kerül?[ Szerkesztve ]
-
Vartanus
őstag
Nos fiúk....úgy fest kedvenc cégünk( ha többes számmal megsértek bárkit elnézést ) főő konkurense úgy látszik oly mértékben nyeregben érzi magát, hogy maga alatt kezdi vágni a fát.....csak nehogy majd ezt is átvegye az AMD...mert ha ezt meglépi a kék gyártó akkor az AMD kezébe hatalmas adukártyát dobnak....
< AMD RYZEN™ POWERS. YOU DOMINATE. >
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
AMD "Trinity" APU topik
- FM2 tokozás
- Négy vagy két mag
- Integrált DX11 Radeon GPU
- Integrált PCIe 2.0 vezérlő
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes "K" modellek
* Trinity (Piledriver & VLIW4):
A10-58xx/57xx, A8-56xx/55xx, A6-54xx, A4-53xx
- Milyen nyomtatót vegyek?
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- PlayStation 5
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Hálózati / IP kamera
- Xbox One
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Vezetékes FÜLhallgatók
- 20 évvel ezelőtt jelent meg a Half-Life 2
- Eredeti játékok OFF topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs