Hirdetés
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Asszociációs játék. :)
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Milyen mosógépet vegyek?
- Évente csak egyszer látod! 11 11 11 11 11
- Android másképp: Lineage OS és társai
- A legolcsóbb gamer laptop RTX 4060-al.
-
LOGOUT.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz Milestone2 #16727 üzenetére
Nyertél.. driver probléma.. javaslom,hogy első lépésben otu program uninstall,majd pc reboot, majd otu telepít,majd megint pc reboot és csak utána dugja rá a telót..
Bocsika, de kifordult a térdem tegnap focinál, 2 hét fix ágy..nem igazán tudok segíteni,lévén wc-re sem tudok kimenni rögzített térdem miatt(nem tudok rálépni,bár a csontot visszarakták a helyére..)
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz chuck_17 #16729 üzenetére
Blogomból idézek,ez erre is érvényes:
Clockwork recoverybe bootoláswindows alatt)
Szükséges hozzá:
1Db OT995 ( ), adatkábel,fastbootos mappa ,driverek,amit az OTU program telepít fel, és természetesen kell a recovery file, ami img kiterjesztésben van.Első lépésként a fastbootos mappát csomagoljuk ki valahova.Egyszerűség kedvéért én a C: meghajtóra írom/oda csomagoltam ki a saját gépemen is.Második lépésként telepítsük fel az otu programot a driverek miatt.
Én speciel ezután a saját telefonomat egyből rádugtam az usb kábelen keresztül a gépre,hogy a driverek fennt legyenek.Elsőnek simán,működő rendszerrel(a telefont normál,bekapcsolt gb rendszerrel),majd utána a telefont kikapcsoltam és download módban( hangerő le+bekapcsoló gomb nyomva tartása,rezzenés után a bekapcsolót elengedve,de a hang le gombot még 4-5mp-ig nyomva tartva ) raktam a gépre,hogy az ekkor szükséges driverek is fennt legyenek.Amikor a driverek működtek,akkor a telefonom kikapcsoltam.(akku ki). -
törölt tag
válasz chuck_17 #16747 üzenetére
Ne haragudj,de nem kötekszem.. viszont nagyon úgy néz ki, hogy egy több ezer hozzászólásban kivesézett dolgot nem olvastok át,és nem értem,hogy ez miért nehéz? Tök egyetértek Hokins És HelixP véleményével,ezzel együtt (nem tudom,mennyire látod) írom az (eddig vagy százszor leírt) tippeket,hátha segít.. Ha gondolod,akkor abbahagyom, és nem írok, de attól még nem fog megoldódni a problémád( sem a driver, sem az,hogy nem olvasol,keresel sem a fórumon,sem a guglin..)
Akár bánt, akár nem, a tény az ez.. Ezzel együtt még mindig: Ha valamiben tudok segíteni,akkor írj.
-
törölt tag
válasz Milestone2 #16759 üzenetére
Nem az a baj,hogy belinkelsz valamit. Azzal van a probléma,hogy 1: gugli-t nem használja senki (pedig lassan alap dolog) 2: a fórum keresőjét nem használja senki 3: összefoglalót nem olvassa el senki 4: (szerénytelenül!! )a blogomban direkt írtam úgy,hogy az alapján bárki bármikor meg tudjon csinálni akármit a telóval,de el sem olvassák / Tiszteletem a kivételeknek!! / 4: ha egy "egyszerű" driver felrakása probléma,akkor a rom felrakását miért akarja akárki is megkísérelni? Hátha tégla lesz a teló?
Hidd el, tényleg nem kötözködni akarok. Asszem az eddigi hozzászólásaim sem erről szóltak.. egyszerűen ezek,amiket írtam, alap dolgok kellenének,hogy legyenek...
HelixP : jelenleg 40 vagyok... számolj
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz chuck_17 #16776 üzenetére
Ne érdekeljen..ellenben leírtam most a blogom végére a driverek telepítését is, nézd át.. ha még érdekel..
5: Meghajtó programok telepítése:
Amióta Bagyusz elkészítette a cm10.1-et és utódait, azóta sokaknak nem sikerül csatlakoztatni a telefont a pc-hez. Ami miatt nem megy: CM9 ,CM10 és ettől feljebb (tehát 10.1 és 10.1.1 is) más meghajtókat használ.
Ahhoz,hogy a telefont fel tudjuk ismertetni a windows rendszerrel ( Linux alatt "természetesen" más,ott minden buhera nélkül megy) , el kell távolítani a meglévő meghajtókat. Normál esetben,amikor a telefont gyári rendszerrel (illetve ICS vagy GB rendszerrel) csatlakoztatjuk a pc-re, a windows elkezdi keresni a meghajtókat. A meghajtók az alcatel OTU program installdriver mappájában vannak,amit normál esetben fel is telepít,ha az OTU programot feltelepítjük.Ezek emlékeim szerint qualcomm driverek .Azért mondom,hogy emlékeim szerint,mert nálam a CM10.1 lett az alaprendszer (Óriási köszönet Bagyusznak a rendszerért és Loosht-nak a GB-patchért ).
Ha valaki felflashelte a cm romok valamelyikét,akkor a következő dolgokat kellene tennie:a: Windows ezközkezelőben megkeresni a csatlakoztatott telefont. Amennyiben már a cm rendszer van fennt, akkor egy sárga felkiáltójeles ezköz lesz.Amennyiben nem csatlakoztattad a telefont, úgy a rejtett ezközöket meg kell jeleníteni,ott lesz benne a telefonhoz tartozó meghajtó.Azokat az ezközöket,amik QHUSB és OT995 felirattal rendelkeznek, el kell távolítani.Eltávolításkor megkérdezi a win7/8 (xp-t nem használok vagy 4 éve,ott passzolom..),hogy az ezköz drivereit is el kivánjuk-e távolítani.Igen a válasz.
b: Eltávolítás után a programok közül is uninstallálni kell az OTU programot.( Ha ezt nem tesszük,akkor a régi meghajtót akarja majd egyből feltenni a telefonhoz,aminek az eredménye az,hogy nem ismeri fel rendesen az ezközt és nem fog menni..)
c: PC ujraindítása az OTU eltávolítása után!Ha ez kimarad,az eredmény ugyanaz,mint az előző esetnél.
d: PC reboot után OTU program feltelepítése ismét.Ha feltelepült,akkor megint PC reboot.
e: Telefont rá kell dugni a gépre usb-n keresztül . (Ha már az uj, CM rendszerünk van fent a telefonon)Normál esetben a windows felismeri,hogy új ezközt csatlakoztattunk és kéri a meghajtókat.Ha minden rendben van,akkor elméletben fel is telepíti az OTU program installdriver mappájából. Ha nem megy rendben minden,akkor a windows ezközkezelőben meg kell nézni,hogy van-e ismeretlen ezköz? Ha van,akkor manuálisan adjuk meg a driverek helyét.Nem árt,ha rendszergazdaként vagyunk bejelentkezve a win7/-8-ba.. Driverek helye (átlagos telepítéskor): OneTouchUpgrade Q 2.x.x /usb_driver mappában van.
Nálam pl hiba nélkül feltette a meghajtót.
f: A telefonon javasolt az usb-tárat bekapcsolni,hogy a mass storage drivereket is feltegye.
g: Javaslom,hogy a telefont csatlakoztassuk download módban is a pc-hez,hogy az ahhoz szükséges drivereket is feltegye, a későbbi fastbootos cwm,hez, esetleges romcseréhez..Képeket nem rakok most fel erről a folyamatról, mert a jól működő rendszerről nem akarom leszedni a meghajtókat, de ha lesz olyan rendszer,amit fel akarok majd rakni a telóhoz,akkor lefotózom ezt a folyamatot is.
Keeperv85 ( 16772-re) : ahhoz,hogy ne tegyük, valami barátságosabb avatar kéne
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz chuck_17 #16798 üzenetére
Ebben az esetben (szerintem) a winfosban van a hiba és nem az otu telepítőben.. Próbáld meg a win-t csökkentett módban elindítani és úgy felismertetni vele, illetve leszedni mégegyszer az OTU progit..
Gyakorlatilag (így látatlanban ez a véleményem) mindent jól csináltál,csak a win hibás.. esetleg engedd rá a windows-ra a ccleanert és csinálj egy rendszerleíró adatbázis tisztítást. (Nem mondom,hogy telepítsd ujra a windowst..).Lehet még az alaplapi driver hibája is..(főleg,ha a windows telepítőlemezén lévő meghajtó van benne és nem a gyártó oldaláról letöltött..)
Most leszek szemtelen: Ugye,hogy nem ge**izni akartam?
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
-
törölt tag
válasz chuck_17 #16804 üzenetére
Ezközkezelőben (asszem win8-nál gépházban van,ha jól emléxem) driver hozzáadása,amikor fent van a teló és látod a sárga háromszöget. Meghajtó kiválasztása egy adott helyről és megkeresed az OTU mappában az android_usb.ini file-t és kijelölöd neki, hogy telepítse fel ezt az ezközt.. nem automatán telepítse a win,hanem Te adod meg,hogy mit rakjon fel.
-
törölt tag
????
Itthon rohadok a kifordult térdemmel.. megmozdulni sem tudok.. mit csináljak?Chuck: dugd rá a telót, és amikor közli,hogy új ezköz, akkor ne engedd neki,hogy telepítsen,hanem Te add meg neki a driver helyét.. sosem raktál még fel meghajtót? Nem kötözködni akarok,hanem azért kérdezem,mert ha nem,akkor úgy magyarázom..
Akkor illesztőprogram csere. A felismert ezközöknél kicseréled a meghajtót arra,amit írtam.. ami még számít6: ne figyelje a digitális aláírást..lehet,hogy azért nem megy fel..
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz AllTheBest #16824 üzenetére
Erősen javaslom,hogy full !!! gyári állapotra rakd vissza.. gyári recovery,gyári rom, cwm bebootol, utána full format (kivéve sd) , majd restore,ha visszaállította,akkor nem rebootolod,hanem egyből factory reset és csak utána reboot. SD-t vedd ki,mielőtt leadod, mert azon lehet rom/file,ami miatt "gyanus" lehet a teló..
Ez csak az én véleményem,nem kötelező betartani
-
törölt tag
válasz AllTheBest #16827 üzenetére
Az összefoglalóban a romoknál a gb romok linkjénél van a gyári reco.. nem tudom,hogy a gyári ics mentésben van-e,mert azt nem néztem át..
-
törölt tag
válasz namerke #16854 üzenetére
Nekem random nem ébred fel,gombokra sem reagál. Csak akku ki-be segít. Cserébe közben megy valami,mert akkut leszívja szinte teljesen 0-ra.
Jelenleg 181 mb szabad ram van,bár én sosem nézem. Nem érdekel,amig a rendszer nem laggol,finoman megy. Márpedig úgy megy,tehát tojok a memóriára
3G : melóhelyen csak az van,de 10-12 órát simán bír.. Reggel 5-től d.u.5-ig csak 3g,ebben kb 1 órát fórum olvasás + origo.hu; kb 1 óra poweramp full hangerőn + 15-20 db 2-3 perces hívás. Így átlag 35-40% -ra merül.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz kisszilas #16862 üzenetére
Ilyenkor az van,hogy kell neki egy kis idő,amig magára talál.. tölt,de az akku nagyon le van merülve..
Esetleg azt még meg tudod csinálni,hogy (ha megy a download mód) bebootolod cwm-be.Ott is tölt,ki lett mérve annó..Bagyusz: ??? 10.1 vagy 10??? Kissé összezavartál most ezzel Eddig úgy tudtam,hogy megy...
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz bagyusz #16895 üzenetére
Főleg,hogy ott van a hővezető gyurma és a shield a hűtésre
Nem csoda,hogy melegszik...Fekete képernyő: csak tipp,de szerintem Nálad azért nincs,mert ICS bootloaderes vagy.. Nem tudom,hogy más GB bootloaderesnek van-e, de nekem szinte folyamatosan csinálta az utóbbi 2 napban..Ez miatt ment vissza a jó öreg tweaked ics.. Érdekes,hogy a cm 10.1 iszonyatosan gyorsnak tűnt,amikor használtam,most viszont (valszeg a friss rendszer miatt.) a tweaked gyorsabbnak érződik.. (ezt szép magyarul ragzódtam le.. )
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz loosht #16909 üzenetére
Nekem usb-s töltés után kezdett szórakozni,pedig csak egyszer töltöttem úgy. Itthon wifin másolok..
Nincs kedved cm7 ramdisket írni?
Szal pontosítom: adatkábelről töltöttem egyszer szerda este.Azóta jött elő nekem ez a folyamatosan kikapcsolgatok című játék.. Na ez ma délelőttre annyira kiakasztotta a telót,hogy bekapcsolás után kb 2 perccel egyszerűen az istennek sem kapcsolt be.Szó szerint semmire nem reagált.. Akku ki,majd be,teló elindít. Képernyő lezárt, kikapcsolta a képernyőt ,majd megintcsak tojt mindenre.Na ezt 4szer eljátszottam,aztán megelégeltem: Full format cwm-ből,majd ment vissza a tweaked ics.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz loosht #16913 üzenetére
Elég nagy az esély,hogy vagy a kernel,vagy a ramdisk hibás..esetleg mindkettő Leforogni egész jól leforog, hibák (warningok) egyre csökkennek,bár ez szart sem jelent,amíg nem bootol.. Bagyusz szerint a ramdisk hiba a favorit... Nem is tudom,miért hiszek neki ,mint mindíg ?
Lényegében anno Írt egy ramdisket hozzá , de sem a gyárival,sem az általa írt ramdiskel nem bootol..
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz loosht #16920 üzenetére
p.ü. ment..
Egyébként meg érdekes,hogy Bagyusz telója ics bl-es, az enyém gb-s.Nála kezd bootolni,nálam egyáltalán nem.. Ő tudott logot nézni közben,nekem semmi reakció Valahogy fel kéne túrni egy v60-as gyári romot..hátha lehetne update-et csinálni nekünk is..( bár hogy őszinte legyek, nekem nem hiányzik az ics fos kamerája )
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz tothjozsi96 #16922 üzenetére
Használtad már valaha is ?
Szerintem nem,mert akkor nem kérdeznéd...[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz tothjozsi96 #16927 üzenetére
Cm funkciók,gb kamera és rendszergyorsaság,tuning (esetleg), ha minden jól megy,akkor hibamentes működés és sorolhatnám még...
-
törölt tag
válasz tothjozsi96 #16929 üzenetére
Kb 2-3 év? Nem tudom..majd fél éve próbálkozom,de én ezt az egészet még csak tanulom... Bagyusz, Keeperv85, Loosht , wwenigma és még sokan mások segítenek,de nem nagyon jutok előrébb egyenlőre.
HeliyP: tegnap visszatettem a tweakedet a cm10.1 helyett a reboot-bug miatt.Itt a tegnapi akku eredmény..:
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Package complete: /home/faki/android/system/cm7/out/target/product/cocktail/cm-7-20130715-UNOFFICIAL-cocktail.zip
8397819920655905adaf3779a4d23d1a cm-7-20130715-UNOFFICIAL-cocktail.zipkeresek helyet..
-
törölt tag
válasz B2man2 #16937 üzenetére
Kicsit felelőtlen dolog,de nálam:
Samu ace gyári töltő (850mAh)+teló folyamatosan bekapcsolt képernyő + egész éjszakai töltés
Mivel munkahelyemen csak a vodkafonnak van hálózata,trének szinte sehol, így egy 9 órás műszak alatt átlag 50-60 %-ot merül a telóm csak a melóhelyen. Itthon nincs ilyen gond, itthon egy hétvégét simán kibír 0-24-ig wifin, kb 1-1,5 óra passziánsz és kb fél óra fórum olvasással (fürdés közben ).
Piffuka: Letöltöd az összefoglalóból és cwm-ből restore. A cwm-hez segédlet a blogomban.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Nenősüljmeg! #16943 üzenetére
A kikapcsolt teló
Viccet félretéve: kb ezer külső dologtól és felhasználástól függ.. -
törölt tag
válasz pete_21 #16946 üzenetére
Érdekes: Te vagy az első,aki azt mondja,hogy az ICS jobb képeket csinál,mint a GB rendszer...
Első lépésként szerintem hasonlítsd össze a H1N1GB -vel ( az előbb linkelték) vagy a wwenigma-féle GB rommal... Szerintem messze jobbak,mint a gyári ICS rendszerek..
Megnézheted Bagyusz-féle CM10.1-et is, ICS bootloaderen szinte mindenkinek hibátlanul megy (ha jól olvastam a tapasztalatokat..)
-
törölt tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest