Hirdetés

2019. október 22., kedd

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1) TBC_z87


TBC_z87
(csendes tag)

Van egy AM2NF6-VSTA alaplapom, integrált VGA-val. Tegnapelőtt a Windows (XP) váratlanul, véletlenszerű időközönként vagy teljesen lemerevedett, vagy kékhalálozott, vagy egyszerűen újraindult. Később ezek a dolgok gyakoribbá véltak, a végén már mihelyett a bejelentkező képernyő megjelent, újra is indult. Néha a monitoron elég kusza összevisszaság jelent meg. Vírus kizárva, mert Linuxban is ugyanezeket a hibákat tapasztalom. Memóriahibára is gyanakodtam, próbáltam a memóriát másik foglalatba tenni, de az eredmény ugyanaz.
Viszont! Csökkentett módban akármeddig elmegy a gép. Órákon át hiba nélkül. Próblkoztam azzal, hogy eltávolítottam a drivert, és a beépített "vgasafe" driverrel ugyan még mindig produkálta a hibasjelenségeket, de jelentősen ritkábban.
Volt tartalékban egy PCI-express VGA kártyám, azt betettem a gépbe, gondolván hogy ha a VGA romlott el, akkor ez megoldja a problémát, de tévedtem, ugyanazt csinálja, mint eddig.

Tegnap leggyakrabban a DRIVER_IRQ_NOT_LESS_OR_EQUAL hibaüzenettel szállt el, és sokszor az nv4_mini.sys-re hivatkozott, ma viszont MULTIPLE_IRP_COMPLETE_REQUESTS üzenettel kékhalálozott.

Lehet itt még tenni valamit, vagy alaplaphiba, és kuka?

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.