Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• orion1025

őstag

válasz sellerbuyer #10985 üzenetére

Látom sikerült eljuttatni a tudatodig a lényeget.

Nálam már csak ezért a belső szűrő nyert - belső helyett külsőt szerettem volna írni értelem szerűen....

Látom leragadtál az aktív szénnél.Mire is jó az?Semmire....Egy esetleges hal betegség kezelése után megmaradt szermaradványok eltávolítására....A növénytápot is lebontja, így értelme nulla.

Egy szűrőanyag mennyi idő alatt is tud eltömődni?Jó pár év kell a tényleges "elfáradásához".

nagy sajnálatodra értek a témához, képes vagyok algázók nélkül is algamentes növényes akváriumot csinálni, szóval kitapasztaltam már amit kellett....De akkor azt áruld el nekem, hogy egy akkora lebontó baktérium ami akár egy siporax vagy matrix apró járataiban elfér, az hogyan is marad meg a nagy belső szűrő szivacsod felületén?Pláne ha ki is mosod?!Aki komolyabban akvarizál, az belsőből is olyat választ aminek bővíthető a kosara.

És miért osztom halazás ügyileg az észt?Egy időben tartottam eleget, később megtanultam mi az a szint ami alá nem szabad menni.

Jaja, nyílván. Náluk nincs ivóvíz, meg csap, meg teljesen mások a vízinövények is, biztosan kékek, sőt belső szűrőt sem lehet kapni, meg lehet, hogy az üveg is másféle arrafelé. Már ne is haragudj, de ezzel is magad minősíted.Marhára nem mindegy milyen egy víz kémhatása, mert nem hinném sokan foglalkoznak itt ezzel, meg a PH értékekkel, egyéb apróságokkal, ami a halakra és algára nézve marhára nem mindegy.

Aaaz tuti. :DD A pénztárcája tök lapos lesz és nem tud meg semmi érdemlegeset, valódi tudást a halazásról, csak azt, hogy vegyen jó drága cuccokat, akkor tutira minden fáin lesz. Saját, valódi tapasztalata meg kb. nulla lesz akár évek múltán is.
    Lehet olvasgatni milliónyi hazai akváriumos naplót, persze nem olyat ahol a Pistike meg a Ferike otthon összelötyböl valamit.Saját tapasztalata meg hogyan legyen az embernek?Bemegy a kereskedésbe és kér azt is?Ennyi erővel minek vetted meg az első PC-d, ha nem volt hozzá tapasztalatod?!

"...300Ft-t adok érte és te állod a postát..."

• bajtokarpi

őstag

Szia!

Elég érdekes a stílusod. Ezt benyögnéd az akvaristán, ott biztos, hogy kapnál hideget-meleget. Ott elmagyaráznák neked a külső, és belső szűrő között a különbséget. De ez már ki lett vesézve, úgyhogy olvassál sokat!

battletag: bossi#2666

• mdk01

addikt

Igaza van neked is meg neki is bizonyos téren, kicsit finomabban. ;)
    Én is úgy látom hogy a külső szűrős életérzést inkább a profit hajtása tartja életben de az hogy téged nem zavar egy nagy belsőszűrő az aksiban attól mást zavarhat.
    Én abban is biztos vagyok hogy mindenféle szűrő nélkül megfelelő növényesítés mellett is lehet algamentes akváriumot csinálni egyetlen keringető szivattyúval és heti vízcserékkel, csak el kell találni azt a nagyon érzékeny pontot a halak, növények, fény halmazban. Ezt a nagyon érzékeny pontot lehet növelni a szűrőkkel.
    Nem egyszerű ez a hobbi de sok év tapasztalatával sok pénzt lehet megspórolni.

Ezt amit írtál nyugodtan odaírhatod az akvarista.hu-ra de nem a tulajdonos és csapata fog neked esni, mert ahhoz már túl nagyra hízott a fórum. Egy akvakertész az más ott tényleg nem érdemes ilyet beírni.:)

[ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés