no, fejlemény: mivel kevesen leszünk, és a létszám erősen becsült, ezért a menü átalakul. marhapörkölt helyett a tárcsás hús mellé... tárcsás hús, esetleg szalonna/kolbász/virsli lesz. az okok egyszerűek:
- marhapörköltet bográcsban csak sokat, és hosszú idő alatt lehet főzni.
- ha a nálam levő húst megsütjük, egy darabig már nem lesz farkaséhes a banda, fejenként 0.5-1kg marhapörköltet (körettel) nem fog betermelni. azt eltenni emg elég macerás.
- köret kell hozzá, a kenyér nem az igazi.
a tárcsás hús ennek az ellentettje:
- gyorsan megvan, különösen az, amit már készen viszek
- ha véletlen nem fogyna el, nyersen be lehet tenni a fagyóba
- 2 szelet kenyér közé fogja az ember... még mosogatni se kell
- lényegesen olcsóbb, lényegesen egyszerűbb elkészíteni.
- magyar boltban sertéshúsból nagyobb a választék, mint marhából.
Rezi kb. fél1 magasságában érkezik debrecenbe, kicsit bevásárol, aztán összefutunk vele. a pontos logisztikát majd kidolgozzuk, hogy tőlem is elkerüljenek a cuccok, meg túl sok felesleges kört se kelljen csapni. elég ad-hoc lesz néhány lépés... evvan.
a pörkölt nem marad el véglegesen, csak kitolódik egy olyan alkalomra, amikor minimum 20-25 biztos ember összegyűlik, délelőttől lehet főzögetni, és min. 2-3 napig maradunk.