Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
titán
Egy videó, hogy milyen ember is "irányítja" az egészségügyet: https://www.facebook.com/mszpfb/videos/246528456691712/
Ehhez kapcsolódóan egy friss eset:
Úgy, hogy a kiürített és a koronás kijelölt kórházak gyakorlatilag üresek. Nálam ez szándékos népírtás esete.
[ Szerkesztve ]
-
titán
válasz Gubu0101 #25394 üzenetére
Ennek az egésznek amúgy semmi értelme. Egy fogorvos épp azt nyiltakozta, hogy a mintavételtől az eredményig a rendelőben kellene lennie a paciensnek, hisz a kettő között is megfertőződhet egyébként. Másrészt az orvosnak és az asszisztensnek is minden nap friss teszt kellene, hogy óvják a pacienst. Az egésszel csak az időt húzzák és hogy minél kevesebben menjenek a tortura miatt.
[ Szerkesztve ]
-
-
titán
válasz Gubu0101 #25420 üzenetére
A bolti dolgozó sincs abban 15 órát. De ezen kár rugózni szerintem. Ha az orvosról/ápolóról nem tudni, hogy fertőzött-e, akkor kb mindegy az egész. Lehet épp az egyik beteg fertőzi meg, mert rajtuk sincs olyan felszerelés, ami hermetikusan elszigeteli őket a levegőtől. Mint a kórházi felvételnél. A beteget csak pcr teszt után veszik fel. No és az eü dolgozó/takarító/infós/karbantartó (mindenki aki aki megfordul ott) stb pcr tesztje?
[ Szerkesztve ]
-
titán
válasz Gubu0101 #25418 üzenetére
Az általunk megkérdezett állami- és privát rendelők vezetői több kétségüket is megfogalmazták a tesztekkel kapcsolatban. A magánpraxisban dolgozó orvosok közül többen is azt hangsúlyozták az Indexnek, hogy a kormányzat részéről előírt és egyébként 30-60 ezer forintba kerülő PCR tesztek igénye messze meghaladja az elérhető kapacitásokat. De ami ennél is nagyobb baj, hogy az orvosok teszteléséről egy szó sem esett a kiküldött levelekben, említette meg egyik nyilatkozónk. [link]
Ennyit arról, hogy az orvosokat milyen szinten tesztelik. -
titán
válasz Kékes525 #25576 üzenetére
Helyi kórházban dolgozók mesélik, hogy ők veszik a maszkot saját pénzükből. Ennyit a kormány hazudozásairól. A múltkori gyűjtés óta már háromszor kapott a kórház és a mentőszolgálat védőeszközöket, amiket magánemberek pénzéből vásároltak, mert kb semmire nem elég amit kapnak központilag. Lehet beérkezett x millió maszk, azokat valami cégen keresztül gondolom kiszórták üzleteknek, az eü intézményeknek meg alig adnak. Már az eü indításakor kiküldött kásler levelekre is azt reagálták a szakrendelések, hogy oké, kötelezően adniuk kell felszerelést, de mégis honnan?
[ Szerkesztve ]
-
titán
válasz radi8tor #25580 üzenetére
Kb egy hete.
szerk: már a kórház vezetője is elkezdte a saját oldalán fikázni az intézkedéseket, pedig kormánypárti. Azért ez is sokat elmond. Egy ideig tűrnek, de van akiből egy szint után előtör azért az emberség és a józan gondolkodás. Ami folyik ebben az országba járványkezelés címén, az véleményem szerint hentesmunka. Jól fogalmazott a szabó tímea, mikor hentesnek nevezte a kásler minisztert.
[ Szerkesztve ]
-
titán
Helyi egyik sparban hallottam, hogy igen. Mondjuk én nem használom sehol, nem fogdosok össze olyan dolgokat, amire nincs feltétlen szükségem. Ez a járvány előtt is így volt. Kocsit mikor használok, utána egyből géllel lemosom a kezeimet. Ez szintén így volt a járvány előtt is.
-
titán
válasz Z.É.T. #25655 üzenetére
A cselekvési tervek szerintem is megvannak, csak azok nem az állampolgárok javát fogják szolgálni.
--------------------------------------------
Fake newsból lett a járványügyi csodafegyver
Mint az iskolabezárásnál. Reggel még az ellenzék hülyeségének és a gazdaságot bedöntő dolognak tartották, este meg bejelentik, hogy iskola kaputó.
[ Szerkesztve ]
-
titán
válasz Kékes525 #25663 üzenetére
Szerintem a győrfi pál semmit sem tud erről. Ezek ott páran összeülnek, kitalálnak valamit és másnap bejelentik és lehozzák a közlönyben. Tisztán látszik, hogy sem a szakmával sem senkivel nem konzultálnak aki picit is konyít a dolgokhoz. De talán jobb szó erre, hogy még a szakmát is teljesen hülyének nézik.
[ Szerkesztve ]
-
titán
válasz Reggie0 #25697 üzenetére
Tehát ha valaki tüsszent mellettem és én maszkban vagyok, akkor a maszk semmit nem véd a cseppjeiből? Amit írtál az a másik oldal. Alapjában véve a viselőjét is védi. Helyzetfüggő.
Javaslom tanulmányozásra a MOK ajánlásait a maszkokkal kapcsolatban:
A fent említett maszkok nem szűrik ki a jelenlegi járványt okozó új koronavírus méretű részecskéket, azonban tudják csökkenteni az esetlegesen bejutó víruspartikulumok számát azáltal, hogy a beszélgetés, köhögés, tüsszentéssel szóródó cseppek a maszk felszínére kerülnek, nem pedig az arcbőrre vagy közvetlenül a nyálkahártyákra. [link]
[ Szerkesztve ]
-
titán
"Fontosnak tartom felhívni Miniszterelnök Úr figyelmét arra, hogy
az operatív törzs téves tájékoztatást ad a lakosság számára, amikor arról beszél, hogy a központi régió lakosai nem utazhatnak például a Balatonhoz
- írta Karácsony Gergely, akihez nem egy olyan visszajelzés érkezett, ami alapján jogtalannak látszó rendőri intézkedésekre is sor került.
"A kijárási korlátozásról szóló 71/2020. (III. 27.) Korm. rendelet immár szűkebb, a központi régióra korlátozódó területi hatállyal rendelkezik ugyan, de különös személyi hatálya nincsen. Azt pedig a kormányrendelet egyáltalán nem korlátozza, hogy a lakóhely alapos indoknak minősülő elhagyása az ország mely területére történhet" - tette hozzá. Majd így folytatja:
ENNEK MEGFELELŐEN A HATÁLYOS JOGSZABÁLYI RENDELKEZÉSEK LEHETŐVÉ TESZIK, HOGY A BUDAPESTIEK EGYEBEK MELLETT EGYÉNI SZABADIDŐS SPORTTEVÉKENYSÉG CÉLJÁBÓL – AKÁR BUDAPEST TERÜLETÉRE, AKÁR MÁSHOVÁ – ELHAGYJÁK A LAKÓHELYÜKET. [link]Ezt a nem mehetnek a budapestiek a balatonra dolgot, amit az a kormányszóvivőnek nevezett képződény mondott, már akkor sem értettem. A kijárási korlátozás ezen része nem módosult, tehát ha úgy tartja kedve egy budapesti lakosnak, nyugodtan lemehet futni mondjuk a balatonpartra.
[ Szerkesztve ]
-
titán
Én a dobozos tejet régen is lemostam például, mielőtt a hűtőbe tettem. Mosogatószeres vízzel+szivaccsal. Sokan mosolyognak ezen, de nem tudom mit. A sört sem iszom dobozból. Ezek apróságok, kis odafigyelést és időt igényelnek, viszont nem tudod milyen és kinek a retke van rajtuk. Az én hűtőmben és számban egyiknek sincs keresnivalója.
[ Szerkesztve ]
-
titán
Hirtelen gyógyulni kezdtek a betegek
Ami ennél sokkal látványosabb, az az egyszer csak meredekre váltó gyógyulási görbe. Négy nap adataiból látszik, hogy nem egyszeri alkalom volt a kiugrás: május 5-e óta átlagosan 58 ember gyógyul meg naponta, a szám egyszer sem ment 42 alá. Mindezt úgy, hogy előtte 10 napon át átlagosan 23 volt a gyógyulások száma.
-
titán
válasz Gabesz87 #26140 üzenetére
Akkor nem is értem a maszkos kérdést. Ha csak önkormányzati rendelet nem ír elő ott mást, ezt kell betartani:
2. Általános védelmi intézkedések
2. § (1) Mindenki köteles más emberekkel a szociális érintkezést – a közös háztartásban élők kivételével – a lehető legkisebb
mértékűre korlátozni, és a másik embertől lehetőség szerint legalább 1,5 méter távolságot (a továbbiakban:
védőtávolság) tartani.
(2) Mindenki köteles üzletben történő vásárlás és tömegközlekedési eszközökön való tartózkodás során a szájat és
az orrot eltakaró eszközt (például orvosi maszk, sál, kendő) viselni.
(3) A védőtávolság megtartása mellett a közterületek, parkok is látogathatóak. [link]szerk: Például az állatkert is előírhat olyat, hogy a zárt helyeken viselni kell maszkot, szóval jobb készülni vele.
[ Szerkesztve ]
-
-
titán
válasz Hieronymus #26157 üzenetére
Fulladhat krónikus betegségtől, vagy ha például már alapból gyengébb a tüdeje valami okból.
-
titán
Erre érdemben nem tudok mit írni. Szerencsére nem tudok személyesen arról nyilatkozni, hogy miben mennyire fullad egy ilyen krónikus betegséggel élő ember. Ha azt mondja, hogy nem tud ilyesmiket elhordani, én elhiszem neki és nem is zavar, ha 1-1 emberen nem látok maszkot/sálat.
[ Szerkesztve ]
-
titán
válasz Ezekiell #26178 üzenetére
Persze hogy az. Van akinek ez nem teljesen egyértelmű? Az egészségügy szétverése is csak politika és mutyi, semmi köze a járványhoz (mindössze most van mire fogni). A 887' ezer darab lélegeztetőgép szintén. Ala cuzammen ami itt folyik most.
Elvesznek 1 milliárdot józsefvárostól , hogy betegyék a járványalapba. 9 milliárdot meg elnyomnak sportra közben....???? Ennyi köze itt bárminek a covidhoz.
[ Szerkesztve ]
-
-
titán
Azért az usa sem semmi, mikor 1 hónap alatt 20 millió embernek szűnt meg a munkája, rengeteg embernek nincs/nem is volt tb-je, sokan napról napra élnek, de az űrbe most nagyon fontos nekik embert küldeni. Aztán lehet az ember nem lát bele és ha leállítanák a programot, akkor az többe kerülne/nem spórolnának semmit. Mindenesetre pöppet fura. Szerintem ha lenne egy épeszű elnöke annak az országnak, ezt most leállítanák egy időre.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Információk, statisztikák:
● koronavirus.gov.hu
● vakcinainfo.gov.hu
● vakcina kisokos
● minden fontos információ a vakcinákról
● dunántúli kórházi oltópontok
● EU vaccine tracker oldal
● pandemia.hu - megyei statisztikával
● gisanddata.maps.arcgis.com