Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
harry
veterán
válasz zenwalk #12698 üzenetére
- nem nézegetni kell, hanem hallgatni
- Itt az R1600T [link] Nekem személy szerint némileg szimpatikusabb - na nem értek hozzá különösebben, a kettő között a topic véleménye alapján talán annyi a különbség, hogy ebben kicsit több a mélyTheoretically, this damn thing oughta work now.
-
harry
veterán
válasz zenwalk #12742 üzenetére
Itt nem nézted? [link] Én azt hiszem csak itt láttam, de nem kérdeztem, tényleg van-e.
Ez alapján szerintem a gyárilag hozzá adott jack végű kábellal is rá tudod kötni (gondolom a "PC Audio Input (Mini Jack): 1" ez lenne a TV-n).
Theoretically, this damn thing oughta work now.
-
dudika10
veterán
válasz zenwalk #12742 üzenetére
Optikai kabelre lesz szukseged. (Toslink-toslink)
Az inputba bemegy a hang, az outputbol jon ki.
Szerk.: latom van fejhallgatonak is lyuk. Oda meg a jack kabelt dughatod. De optikain minden bizonnyal jobb lenne a hangminoseg.[ Szerkesztve ]
Prodipe Pro 5 aktiv hangfalpar elado.
-
Perzeusz
tag
válasz zenwalk #16015 üzenetére
Nekem annak idején (2 hónapja ) az Edifier 1600-at, 1900-at, esetleg Modecom mc-shf56-ot ajánlották itt. Bár ezek 30 alattiak. 40K-ért már több választásod van. (Behringer ms40, Microlabok közül vmelyik.
Sőt, itt már van normális 2.1 is. Edifier s330 pl.
Egyébként én az 1600-as Edifiert vettem. Nagyon szépen szól. (Igaz azóta már megtámogattam egy hangkártyával is.) Zenére, filmre, játékra is tökéletes. És még pénzt is spórolsz[ Szerkesztve ]
2 db WD Red 2TB eladó
-
PuMbA
titán
válasz zenwalk #16581 üzenetére
Akkor szerintem azért hiányolod a mélyet (laptop analógról megy a Behringer is ugye?), egy jó hangkártya azért sokat dob ezen, nem lesz 2.1-es mélyed, de bőven jobb lesz a helyzet. Ha nem Linuxozol, akkor ez például jó vétel. A C3-at önmagában megvenni meg nincs értelme, mert hangkártyára meg nem jut
[ Szerkesztve ]
-
PuMbA
titán
válasz zenwalk #16898 üzenetére
"Viszont a behringerben van beépített DAC. Mehet mellé még a musiland is?"
Mehet mellé Musiland, csak akkor felesleges volt Behringert venni, mert ott áll benne a DAC és az árán jobb DAC nélkülit tudsz venni
"Nem értek hozzá, de a PS4 és a hangfal közé mehet a musiland?"
Nem, mert a PS4-nek nincs USB hangkimenete
[ Szerkesztve ]
-
harry
veterán
válasz zenwalk #16898 üzenetére
Egy PS4-ben, merem feltételezni (főleg, mivel alapvetően nem csak játék, hanem multimédia központ, nem?), nem a legolcsóbb integrált zajkeltő van, hanem valamilyen értékelhetőbb hangkártya, amire elég lehet egy értelmes analóg hangfalat kötni.
Vagy használod a digitális kimenetét, és a Behringerben lévő DAC-ot.[ Szerkesztve ]
-
harry
veterán
válasz zenwalk #16908 üzenetére
Ja igen. Én az optikai bemenet miatt, no meg mert amúgy is egy jó hangfal, egyelőre mindenképp megtartanám, próbáld ki, és ha nem jön be, később még mindig variálhatsz. Ehhez én nem vennék hangkártyát, no meg alapvetően nem is kell, míg a C3 esetén muszáj. Bár lehet dobna a mélyeken...
C3 + hangkártya azért már nagyobb beruházás. Ez amúgy hogyan működne, elég a musilandnak egy optikai bemeneti jel, és kiad analógot (+esetleg táp)? Vagyis USB-t nem használ? Ha ez így működne a PS4-gyel, biztos komolyabb mélyeket kapnál, más téren nem hinném, hogy olyan érezhető előrelépés lenne, bár bizonyára jobb a musiland, mint a behringer dac, és így a többi tartomány is, de szerintem ez így annyira nem éri meg, de persze, ahogy gondolod. De a többiek talán többet tudnak segíteni.
Még esetleg S330D, mivel 2.1, és itt szintén nem kéne hangkártyára költeni.
[ Szerkesztve ]
-
harry
veterán
válasz zenwalk #16910 üzenetére
Behringeren szerintem buknál egy ~10-est.
Hangkártya azért kéne C3-hoz, mert pont azt beszéltük, hogy a PS4-en nincs analóg kimenet, csak digitális - na de a C3-on nincs digitális bemenet, tehát kell egy hangkártya, ami elvégzi a digitális-analóg konverziót (DAC). Erre nincs szükség az MS40 meg az S330D esetében, azokon van digitális bemenet, van bennük DAC, ugyanakkor ezek minősége biztos gyengébb egy normális hangkártyáénál. Pl. ugye a TV-ben is kell legyen, hiszen az is digitális jelet fogad, de van analóg kimenete (fejhallgató, ha más nincs), de az még gyengébb lehet.Én szerintem tennék egy próbát a Behringerrel, ha már megvan, lásd, mit tud a rendszer. Ha továbbra is elégedetlen vagy, akkor vagy S330D, remélve, hogy elég a benne lévő DAC és a külön mélynyomó a hiányzó hangzáshoz - vagy, ha van keret, akkor egy külső hangkártya, ami valamennyit dobhat az MS40 hangján - és ha még ez is kevés, akkor MS40 helyett egy C3.
De ez csak egy tipp, sajnos nem tudom, melyik variációval lenne érdemes kezdeni / továbbmenni. Egyelőre biztos letesztelném az MS40-nel a PS4-et, aztán meglátod, hiányzik-e valami.
Illetve mondom, nem tudom, a PS4 milyen külső hangkártyákkal tud együtt működni, működik-e egyáltalán ez az elképzelés. De biztos PS4-es topic, meg hangkártya / DAC topic, érdemes lehet ott is rákérdezni majd.Theoretically, this damn thing oughta work now.
-
Rover623
félisten
válasz zenwalk #20308 üzenetére
Nem...vagy legalábbis nem abban az értelemben, hogy hibás lenne.
Ahogy olvastam, meg szokta zavarni az a helyzet, hogy a HDMI-n is ki kell tolnia a jelet meg az optikán is.
Ha jól veszem le a szitut, az optikán nem tud sztereo jelet küldeni, csak többcsatornásat és/vagy tömörítettet...márpedig az MS40 ezeket nem képes megemészteni.
Ha TV-vel használod, próbáld meg a TV-ről elvinni a digit jelet az MS40-be. Persze előtte a PS4-en a HDMI legyen az elsődleges kimenet!
Ja...és meg kell kérdeznem: ugye a Behringer bemeneti választó kapcsolóját áttoltad Optical állásba?[ Szerkesztve ]
primus inter pares
-
tibbike01
őstag
válasz zenwalk #25766 üzenetére
Az számít jónak ha van rajta garancia, ha ki tudod próbálni, ha megnézed a régi árát mennyibe került...stb, stb ésszel!
Én annó egy alig használt házimozit vettem 40-ért ami 1 évvel ezelőtt 110-ezer volt. Számla is van róla.
Szóval ki lehet fogni jókat, okosan. Olx, jófogás, hardverapró, és nem utolsó sorban vatera! Hajrá!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Elemzés Zenehallgatásról dióhéjban III.
- Teszt A zenehallgatásról dióhéjban II.
- Elemzés A zenehallgatásról dióhéjban I.
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest