Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
szasanyi
félisten
válasz rostiron #30381 üzenetére
A hosszuk sem egyforma, így nem tudom. Egyébként ezekről a kábelekről és az előnyükről megoszlanak a vélemények és én ebben nem vagyok profi. Far from it...
De jó elv, amit általában érdemes követni: csak a szükséges hossz kell, több nem. Alap / olcsó / gagyi kábel sem, amolyan középútra kell törekedni. De biztos lesz itt valóban hozzáértő, aki nem csak okoskodik hanem okosat is mond. -
szasanyi
félisten
válasz gubabela #30390 üzenetére
Abban a kategóriában nem hiszem, hogy szükség van ilyen minőségű / árú kábelekre. Elég vicces árak... mert itt többen hangfalat szeretnének olyan áron mint amennyibe ott a kábel kerül. Ráadásul ami fontosabb kérdése, és amire szakértő választ nem kapott rá: fog-e ebből előnyt "hallani"?
bexinho23: arra az nagyon jó lenne, sőt olyan méretű szobába sok is. ITT van jobb áron, de esetleg ezt is megfontolhatod mert ár/érték arányban (~29k) jobb és elég is lenne.
[ Szerkesztve ]
-
szasanyi
félisten
Én sok mindent rendeltem már az e-mag webshopból, éppen azért mert ott volt a legolcsóbb és ingyenesen szállítanak - amibe beletartozik a garifutár is. Ezt megkérdeztem mailben tőlük, mielőtt rendeltem. Garanciális problémám még nem volt, ezért nem tudom, hogy a gyakorlat eltér-e - vagy ha igen mennyiben - az ez alapján elvártaktól. Amit biztosan tudok: grinál szívás van / lehet az iPon-nal is, és sokat szívtam a PCX-el, sőt edigital-lai is obi volt. Nekem ugyan mind1 ki, mit, hol és mennyiért vásárol de senki ne higgye, hogy máshol sokkal jobb a hozzáállás és nem lehet gondja! Itt van jó pár fórum ahol leírják ezeket, csak olvasgatni köll.
-
szasanyi
félisten
És ne feldjük a THX minősítést, ami megint csak plusz pénzt jelent. Nem mondom, hogy semmit nem ér, de azt igen, hogy nem ér annyit mint amennyivel drágábban az ilyen hangkeltők. A Rastel még mindig beszerezhetetlen, de ha Te tudsz olyan helyet Mo-on ahol kaphat oszd már meg velem / velünk is.
-
szasanyi
félisten
válasz dudika10 #30410 üzenetére
A THX nem egy audiophil minősítés de nem hiszem, hogy semmiféle specifikációknak vagy követelménynek nem kell megfelelni hozzá. Azért gondolom, mert akkor a rosszabb hangzású cuccok is jobban eladhatóak lennének, ha THX jelzés virítana rajtuk. Más kérdés az előny és az árkülönbözet.
A linkelt MONACOR sokkal jobb mint a Z623 de nem azt mondtam, hogy jó árú vagy ha maga szeri össze a 2.0 + sub rendszerét az nem lenne jobb 100k+ árért. Egyébként aki kérdezte, az nem is említette a zenét csak filmet és játékot. Ahhoz pedig jó lehet a Z623 és sztem nem is kapsz jobbat ~40k-ért. -
szasanyi
félisten
válasz xrvman #30416 üzenetére
2 üzlet volt (amikor én néztem) ahol rendelhető volt viszont egyiket sem igazolták vissza. Aztán a T&V SW10-el is így jártam ami rendelhető ugyan de sosem érkezik meg (sőt, ezt sem igazolták vissza bár a webshopban a saját adatok alatt szerepelt a rendelésemnél).Ezek után írtam is ide, hogy egy vicc ez az egész kínálat nálunk. Tehát a Modecom MC-MHF60U lesz a befutó kizárásos alapon, ami egyébként jó kis 2.1 ha figyelembe vesszük a kiépítés minőségét és a 30k alatti árat. És ha jól emlékszem nem zenehallgatás volt a cél, úgy meg főleg.
dudika10: hát ez elég gáz, ha valóban ez van. Így semmi többletet nem ér az biztos. Z628 teljesítményben sok lesz oda valóban, bár én inkább a ez említett Modecom MC-MHF60U -t venném oda. Jóval olcsóbb és oda bőven elég..
-
szasanyi
félisten
válasz xrvman #30428 üzenetére
Bocsi, akkor összekevertem másik igénnyel. Hallgasd meg, mert ezek a 2.1 rendszerek nem, vagy csak kompromisszummal lehetnek jók zenére. Azt pedig Te a hallásod alapján döntheted el mi az ami még jó neked hibrid megoldásként, és mi az ami nem. Ha igényes vagy nem fog tetszeni, akkor kell egy jó 2.0 vagy 2.0 + sub (filmek, játékok igénylik).
A legnagyobb gond most az, hogy sok jó, és még nem drága hangkeltő egyszerűen nem kapható. Szóval vagy zsebbe nyúlj, vagy nem veszel, vagy - és én is ezt csináltam - veszel átmeneti megoldásként vmi jó használt cuccot amik később lecserélsz. Ez van. -
szasanyi
félisten
Ahol ezeket ki tudod választani és meg tudod venni, ott általában össze is forrasztják jelentéktelen többletköltség ellenében (vagy akár grátisz, ez hely függő). Az a biztos, hiszen egy gyakorló szakembernek ez pár perces művelet amin gondolkoznia sem kell, és minden kéznél van amire szüksége van (neked meg ugye nincs).
-
szasanyi
félisten
Srácok tud-e vki olyan olyan 2.1 rendszert, ami nem drága (tehát nem 50k+ ) és rendelkezik digitális bemenetekkel (is)? Kis házimozinak lenne tervbe véve egy ~20nm szobába - tehát nem a zenei igény kielégítése a célja - viszont nem analóg csatlakozással lenne használva (hanem optikaival).
-
szasanyi
félisten
Ha már hasonló szóba került, én is felvetnék egy dolgot amiben némi segítséget kérnék. Adott egy ASUS Xonar U7 + EDIFIER Studio R1900TII páros ami alapvetőn nagyon szépen szól, viszont filmeknél a mozis hangzáshoz ez nem elég. Vettem egy JBL Studio 250P aktív subot ami elég jó, és most (relatíve) nagyon jó ára van (ami szerdán érkezik meg) így a kérdésem ez lenne: ha az aktív subot a hangkártya Center / Sub kimenetére kötöm egy Jack - 2x RCA csatlakozóval akkor úgy jónak kell lennie? A hangkártya kezelő paneljén nem lehet beállítani 2.1 hangszóró konfigurációt (csak 2.0 4.0 5.1 7.1) és persze tudom én, hogy a 2.1 is 2.0 de kicsit mégis bizonytalan vagyok benne, hogy a sub valóban a működéséhez megfelelő jelet kapja.
Esetleg próbált már vki ilyet? -
szasanyi
félisten
-
szasanyi
félisten
válasz hoffman_ #30749 üzenetére
36-40k között Logitech Z623 van ami már jó lehet. 80k körül én nem láttam olyat ami igazán jó, abban az árban én egy Thonet & Vander Kürbis + SW10 kombóban gondolkodnék mint ütős és minőségi 2.1 rendszer. Az a gond (bár ezt te tudod, hogy az-e), hogy ezek csak analóg bemenetekkel rendelkeznek. Nem tudom az szóba jöhet-e, de a MM-ban 75k volt tegnap a Logitech Z906 ami szintén jó alternatíva lehet annyiért (digitális bemenettel, ez 5.1 ugye)
[ Szerkesztve ]
-
szasanyi
félisten
válasz lezso6 #30959 üzenetére
Ez baromi jó! Mivel a jó minőségű aktív hangfalak baromi drágát, így én inkább egy házimozit raktam össze (Pioneer VSX-424 + TAG Harmony 606 v3 5.0 + JBL Studio 250P) most ezzel, pontosabban az erősítővel (pendriveról) és az álló hangfalakkal végeztem el a tesztet. A mind a 13 hang jól hallható, de az első a leghangosabb, aztán halkulás után úgy középtájon kicsit erősödik és a legutolsó a leghalkabb (persze jól hallható az is).
Ez így jó, vagy máshogyan kellett volna hallanom? Persze ez nem audiofil rendszer, szóval olyat nem is várok. -
szasanyi
félisten
válasz Kenpao #31012 üzenetére
A gond az, hogy ha vmi nem jó attól nem lesz ajánlott mert nincs több pénz rá. Viszont nagyon fontos, hogy nem mindenkinek jelenti ugyanazt a nem jó! El kell menni és meg kell hallgatni valahol, mert nem csak a buxánk / igényeink de a hallásunk / ízlésünk sem egyforma.
Sajnos a topikokban visszatérő problémaként tapasztaltam, hogy sok esetben nem objektív a vélemény (egyes esetekben még csak nem is saját tapasztalat mondatja) és még az sem teszik hozzá a véleményhez mi, mihez képest jobb vagy rosszabb (pedig ez legalább annyira fontos, mint maga a vélemény). Én házimozi témában futottam bele ilyenbe legutóbb, de mint írtam ilyen több esetben és más témában is tapasztalható.[ Szerkesztve ]
-
szasanyi
félisten
-
szasanyi
félisten
Tuti, hogy ez lesz a legajánlottabb.
-
szasanyi
félisten
válasz redzsi #31103 üzenetére
Az baromi kevés lenne ahhoz. 75/150W@4Ohm, HiFi minőség - ehhez hasonló kategóriájú erősítő szvsz közelebb van a 100k-hoz mint az 50k-hoz. De tessék, itt vannak jó példák sztereó erősítők terén.
Jobban jársz, ha aktív hangfalpárt veszel (mármint az erősítő igény és annak plusz költsége miatt).[ Szerkesztve ]
-
szasanyi
félisten
-
szasanyi
félisten
válasz cyberkind #31284 üzenetére
Ez könnyen és gyorsan orvosolható! Használj IsoTek Full System Enhancer and Rejuvenation Disc bejárató lemezt, amiről bővebben itt olvashatsz.
-
szasanyi
félisten
Senkitől sem fogsz arra választ kapni, hogy neked melyik a jobban tetsző hangzás. Meg kell hallgatni, máshogy nem lehet eldönteni - illetve de, csak vagy bejön, vagy nem. Ezt saját-, és mások tapasztalata alapján is bizton állíthatom.
MOD - tévedtem, elem67 megmondta neked a tutit!
[ Szerkesztve ]
-
szasanyi
félisten
Belinkelem, hátha érdekel valakit Logitech Z623 jobb áron.
-
szasanyi
félisten
válasz Henker2 #32117 üzenetére
Digitális csatlakoztatásra abban az árkategóriában nem lesz lehetőség. Ez viszonylag jól szól, új és garanciás illetve határeset az árát tekintve. Korábbi infók erről. Drágábban van kicsit jobb, korábban linkeltem ezt. Használtat is kereshetsz, ami nyilván olcsóbb és valamelyest lutri lesz.
[ Szerkesztve ]
-
szasanyi
félisten
válasz SunMount3r #32122 üzenetére
Nem csak itt. Sajnos...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Elemzés Zenehallgatásról dióhéjban III.
- Teszt A zenehallgatásról dióhéjban II.
- Elemzés A zenehallgatásról dióhéjban I.
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Milyen alaplapot vegyek?
- Milyen SSD-t vegyek?
- Milyen monitort vegyek?
- 180 Hz-es VA panellel jön az MSI 34 hüvelykes kijelzője
- PlayStation 5 Pro teszt
- További aktív témák...
Állásajánlatok