2023. január 28., szombat

Gyorskeresés

Tokyo Game Show 2012

  • (f)
  • (p)
Írta: |

Ez az, amit egyszer minden játékfanatikusnak látni kell... Kétszer már nem biztos.

[ ÚJ TESZT ]

Standok

Általában ennyi díszlet volt jellemző.

Igazából, nem tudtam, mire számítsak a kiállítókkal kapcsolatban. Abban biztos voltam, hogy a létező összes japán cég képviseltetni fogja magát, és ebben nem is tévedtem, Square Enix, Konami, Namco, Sega, Capcom mind egy-egy hatalmas standdal voltak jelen, amikhez persze teljes képtelenség lett volna kézzelfogható közelségbe kerülni. Ahogy láttam, a bejelentések zöme már az első két nap lezajlott, most csak igyekeztek szórakoztatni az embereket, és túlélni a maradék két napot. Nyomattak videókat, voltak játékok, meghívtak pár fejlesztőt, szóval azért igyekeztek tartalmas szórakozást nyújtani a rajongóknak, még ha túl sok díszlet, és csicsa nem volt jellemző sehol se, nem azon volt a lényeg.

Ez nem tudom, mi de nincs túlbonyolítva grafikailag.

Ipari mennyiségű szervező volt az ilyen nagy pavilonok körül, akik próbálták terelni a népet, aki közel akart kerülni azt sorokba rendezték, aki meg csak nézelődött azt kordonokkal szépen elszeparálták a várakozóktól, és nem engedték 3-4 méternél közelebb. Így a tömeg egy része sorban állt, a másik része meg az egyre keskenyebb szabadon hagyott sávban próbált elhaladni mellettük.

Vajon, hány évesek lehetnek?

Persze azért aki csak nézelődött az is talált magának bőven látnivalót, az óriáskivetítők messziről is jól látszottak, és a cosplayer emberkék, meg a hostess csajok is a pavilonok körül ténykedtek, így mindig volt mit, vagy kit nézni. Egyébként, kár, hogy nem csináltak hostess szépségversenyt, simán össze lehetett volna szedni több tucat gyönyörű csajt. Állítom, hogy sokan csak azért jöttek el, hogy őket fotózhassák, ami persze egyáltalán nem baj.

Fight!

A japán cégeken kívül viszont eléggé szegényes volt a felhozatal, olyan nagyvállalatok, mint Electronic Arts, Activision, Ubisoft nem képviseltették magukat. Persze, a játékaik sok helyen feltűntek, esetleg némelyiknek még pavilonja is volt, de lényegében ezzel ki is merült a dolog. PC részleg lényegében nem volt, az Alienware hozott pár asztali gépet, meg gamer laptopot, mint kiderült azért, mert CS1.6, és Starcraft II. bajnokság is zajlott. Jelen volt még a Razer egy nagyobbnak mondható kiállítással, meg az Avermedia és a Steelseries. De, olyan nevek, mint Logitech (ami ugye nem mellesleg japán), Creative nyomokban sem fordultak elő, csak úgy, mint a tajvani, vagy kínai cégek.

Részemről ő a személyes kedvenc.

A konzol felhozatal is eléggé vérszegény volt, Xbox 360 stand sehol, ami mondjuk azért annyira nem meglepő, ez itt annyira nem az ő terepük, de a Sony sem vitte túlzásba. Volt egy jó 50x20 méter körüli, kétemeletes részlegük, ahol lehetett volna nézelődni, meg játszani, de esélytelen volt bejutni, talán itt kígyózott a leghosszabb sor a rendezvényen.

Sony pavilon.

Egész szolid sor.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Hirdetés

Copyright © 2000-2023 PROHARDVER Informatikai Kft.