2024. április 20., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Telefónia rovat

Takee 1 kínai telefon

Állítólag a világ első holografikus telefonja. Valójában best buy poén Jelly Beannel és jó üzemidővel.

[ ÚJ TESZT ]

Kína már megint, és még mindig elképesztő

Valamikor 2014 vége felé, 2015 elején bejelentett az Estar egy Takee 1 nevű készüléket, melyet a világ első holografikus telefonja címmel reklámoztak. Minden hírportál dobott egy cikket róla, hatalmas reklámja volt, még ha mi nem is érzékeltük.

Hónapokig csak specifikációkat lehetett tudni róla, renderképeket látni, ígéreteket hallani, meg mindenféle jól hangzó dolgot, mint ahogyan az a speciális termékek megjelenése előtt lenni szokott. Mostanra már rendelhető is, a cikk megírásának pillanatában a gyártó saját weboldalán azt írja, hogy mindössze néhány ezres prototípustétel elérhető, melyek elővásárolhatóak. Szó szerint így fogalmaztak:

The world’s first holographic smartphone Estar Takee 1 is just available for a few thousands of limited prototypes. If you are interested in the prototypes, you can start to pre-order it from today onward.

Ezt megtoldanám egy körülbelül 10 centivel feljebbről kibugázott képpel.

A néhány ezres tétel, amely véletlenül 5 millió lett. Ha ez mindenhol így van, akkor ne menjetek piacra, ha kint jártok.

- Szeretnék egy tál mézes csirkét rizzsel.
- Öt tál lett, maradhat?

Hülyeséget félretéve, azt gondolom, hogy így az évek során kellőképpen megedződtem, és mindig azt gondolom, hogy egy-egy olyan húzás után, mint amiről most olvasni fogtok, már nem tudnak nekem újat mutatni. De mindig fényévekkel überelik önmagukat. Például most is érdekelne, hogy az 5 millió darab milyen szemszögből nézve néhány ezer prototípus. Ez Európában forgalmazó gyártókat is megszégyenítő mennyiség! Nehezemre esett ezt is befogadni, de a java csak most jön.

Régóta tesztelgetek ezt-azt Kínából, és most hosszú idő után megint egy telefon akadt a kezeim közé. Le is akartam már váltani a THL 5000-et, mert szériahibái vannak, sajnos egy évesen már nem bírja úgy a gyűrődést, mint ahogy kellene neki.

Ezt a telefont minden hírportál reklámozta, és bár azt írták még tavaly, meg idén év elején, hogy mélyen a zsebünkbe kell nyúlnunk, ez mindössze 130 dollár volt a Pandawill oldalán. Rengetegszer láttam már olyat, hogy valami nagyon drágán startolt Kínában, és két hónap múlva már csak fele volt az ára nem akciósan is. Nem néztem meg ennek az eredeti árát, fogtam, és megvásároltam.

A motiváció teljesen világos: ugyanaz az erős hardver van benne, mint a THL-emben, plusz holografikus az összes írás szerint, meg 3D forgácsolással készült alumínium házas az egész, meg FullHD, meg hetvennyolc kamera, meg Sony lencsék, minden anyámkínja. A következő lapra bemásoltam a teljes specifikációt egy az egyben. Ha nem érdekel, ugorj két oldalt!

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.