2024. április 25., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Telefónia rovat

Takee 1 kínai telefon

Állítólag a világ első holografikus telefonja. Valójában best buy poén Jelly Beannel és jó üzemidővel.

[ ÚJ TESZT ]

Majdnem erről akartam írni

A dizájn tehát nem saját, de mindenképpen magával ragadó. A fogása nagyon jó, a hűvös fém megadja azt a biztonságérzetet, amit sokan hiányolhatnak a csupa műanyag házas ketyeréknél. Az összeszerelésre egyetlen rossz szavam sem lehet, minden abszolút a helyén van.

GPS. Ahogyan írtam is, secperc alatt jelet fog, stabilan tartja, és nagyon jó pontossággal követ is minket. A rendszer sajnos elavult, 4.2.2 Jelly Bean, de a fórumozó közösség már dolgozik a tökéletesített 5.0-n, úgyhogy nem kell sokáig aggódni. Egyszer talán még a gyártó is frissít rá, ha arra gondolok, hogy egy mindössze 11 napos frissítés várt rám a kézhezvételkor.

A kamera tűrhető képeket csinál, de nem kell hanyatt vágni magunkat, a hozzá járó LED pedig megfelelő erősségű. Fényképezéshez úgysem érnek semmit, sötétben viszont vetekszik a THL-lel. A 3D-s megjelenítés jól működik, ám csak megfelelő 3D-s tartalmakat játszik le. Ehhez sajnos a legkevésbé sem értek, és nem tudom, hogyan kell rákeresnem ilyen filmekre.

A képernyő nagyon szép és éles képet ad, a színek rendben vannak, és az IPS technológia is igazán a helyén van, bárhonnan nézem, tökéletesen olvasható a tartalom, és mit sem változik a szemből bámuláshoz képest. A hangerőket szoftveresen felhúzhatták, bár ilyesmivel még sosem találkoztam gyári beállításoknál. Utólag ezt könnyen meg lehet tenni, de nyilván mindig csak ésszel, ne tegyük azért tönkre a hangszórókat, fülhallgatót, stb.

Hát itt olyan hangerőkre képes a hátlapi két hangszóró, hogy betegre recsegi magát, de azért üvölt tovább. Sajnos kiemelkedő hangminőséget nem tud fülhallgatóval sem felmutatni (recsegni viszont az is tud a hangerőtől). Rosszra nem kell gondolni, csak azt mondom, hogy semmi extra, mindenből az átlagos mennyiség.

A készülék tele van előre telepített ökörségekkel, amik letörölhetetlenek, így kénytelenek leszünk rootolni a telefont, majd cakkpakk törölni az összes felesleges, és idegesítő hülyeséget. Azért idegesítőek, mert félrehúzhatatlan értesítéseket kapok köztudottan haszontalan programoktól. Apropó, értesítések: van beépített értesítési LED, mely RGB színekben képes világítani. Elég aprócska a THL 5000 után, de nagyon fényesen világít, szemből még zavaróan erős is.

Az akksi ugyan csak 2500 mAh-s, mégis kitolható simán két napra a használat ideje, főleg ha okosan használjuk a telefont, és nem mindenféle DU Super-Duper Battery Booster Free Charge Battery Doctor Speed Up Your Smartphone Now For Free nevű alkalmazással próbáljuk karbantartani a rendszert.

Aki tényleg nagyon intenzíven használja, az egy teljes melós nap alatt le tudja (le fogja) meríteni, de ahhoz folyamatosan nyomkodni kell a fészbúkot, e-mail-ezni, telefonálni, navigálni, miegymás. Ez persze mindenkinek relatív, így csak arról tudlak titeket tájékoztatni, hogy két nap belefér még a keretbe. Ha valakit pedig kifejezetten az aggaszt, hogy konkrétan neked is kibírja-e majd a második napot softcore használattal, akkor azt mondom, ne aggódj, ki fogja.

Ha csak ez az aggály, nyugodtan vedd meg. A töltés egyébként nem kifejezetten gyors a 2 amperes töltővel. Le is mértem a dolgokat nektek (töltés ideje százalékokkal és a töltőáram az idő függvényében), hogy a számok hívei is elmormoljanak egy imát a lelki üdvömért. Köszi.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.