2024. március 29., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Számtech rovat

Samsung Ativ Tab 7 bemutató / vélemény

Lassan 1 éve használom ezt a felső kategóriás tábla PC-t, most megosztom róla a tapasztalataimat.

[ ÚJ TESZT ]

Bevezető

Sokat gondolkoztam, hogy vegyem-e a fáradságot és megosszam a tapasztalataimat eme géppel kapcsolatban, végül azért döntöttem a cikk megírása mellett, hogy más jobban, megfontoltabban tudjon vásárolni, ha ilyen típusú tábla PC-t szeretne venni.

A masina:
Tehát egy Samsung AtivTab 7-es, régi nevén Smart PC Pro (hogy miért kell utólag módosítani, azt nem értem máig sem) profi tábla PC-ről lenne szó.

Konfiguráció:
Intel I5-3317U
4 GB memória
128 GB SSD + 64 GB SD
Intel HD4000
HSDPA+ modem
Windows Pro 8.1
Kijelzö: 11,6 hüvelykes, PLS érintőpanel (tízujjas), 1920x1080 pixel felbontással

A gépet nagyjából 1 éve vásároltam, egy HP EliteBook tábla PC-t váltott le. Na, ahhoz képest ez maga a csoda, egyenesen űrtechnológia. A HP brutálisan nagy volt, kicsi felbontással, kicsi akkuidővel és további gondjaival. Mivel a munkám folyamán minden előnyét ki tudom használni egy ilyen gépnek, így mindig is egy hasonló gép volt az álmaim PC-je.

Alapvetően ilyen módon használom:
Munkában, ha úton vagyok, elérhetek bármilyen dokumentumot, azokat könnyen szerkeszthetem, internetezhetek, munkák felmérésekor nagyon könnyen tudok a tollal jegyzetelni, vázlatokat rajzolni. Tehát minden igényemet kielégíti.

Anno egy Galaxy Note 2-vel is próbáltam a jegyzetelést, de mivel a telefonon nincs hely a kézfej megtámasztására, szinte lehetetlen állva, kézben tartva bármit is írni rajta. Ennél viszont nincs ilyen gond, nagyon jól használható.

Otthonra vettem egy dokkolót (arról, hogy ez milyen körülményes, később…), amibe, ha bedobom, máris asztali PC-nek tudom használni, mivel rá van kötve egy USB hub, azon egér, billentyűzet, hangkártya, nyomtató (bár az már wifis), bankbeléptető stb…, ezen felül a gigabites LAN-ra is rádobja, és töltést is kap. A csúfság itt kezdődik, a dokkolón nincs HDMI kimenet, tehát azt mindig külön rá kell dugni a gépre (máig nem értem, de nem csak én, a számos panaszkodó vásárló sem, hogy miért pont ezt hagyták le róla). A monitoron kívül a kivetítőt is ez hajtja meg, a FullHD 3D tartalmakat is simán, rezzenés nélkül viszi.

Szabadidőmben bármikor kikaphatom, szörfözhetek vele a neten, bárhol, ahol csak akarok. A reggeli wc-s hírolvasáshoz is kiváló társ :). Tökéletesen kiváltja az androidos tábla PC-t.

Összességében úgy mondanám, hogy egy olyan készülék, amivel mindent el tudok végezni, bár fontos megjegyezni, hogy egy NAS-t is használok, ami nagyon sokat segít rajta (főleg a szűkös tárhelynek).
A vásárláskor sok más készülék nem jöhetett szóba, mivel kizárólag ennek volt dokkolója és digitális tolla egyszerre, így minden más versenyző kiesett. Volt szerencsém az Atom által hajtott 5-ös sorozatot is megnyomkodni, egy szóban össze is foglalom: hulladék.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.