2024. április 30., kedd

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Játékok rovat

RAGE - A dühös jövőkép

A RAGE technológiai és egyéb szempontból is egy más világot képvisel, mint a korábbi játékok.

[ ÚJ TESZT ]

A történetről

A történet szerint 2029. augusztus 23. -án az Apophis nevű aszteroida becsapódik a földbe az emberiségnek ezzel csaknem végzetes katasztrófát okozva. Fajunk fennmaradásának érdekében létrehozzák az Eden programot, aminek keretein belül Ark-okat helyeznek el a föld védettebb pontjain mélyen a földfelszín alatt. Az Ark-okba olyan kiválasztottak kerülnek hibernálásra, akik képesek lesznek az elpusztult földet újra benépesíteni. Talán nem olyan meglepő, hogy mi is egy ilyen személyt alakítunk, aki 106 év hibernáció után tér magához egy elátkozott világban, amiről semmit sem tud egyelőre. Később a sztori előrehaladtával azt is megtudjuk, hogy mi történt a többi Ark -al és miért nem a meghatározott időben ébredtünk fel többi társunkkal együtt (eredetileg az összes Ark együtt "ébredt" volna fel lényegesen korábban).

A föld tehát egy lepusztult romhalmaz, akadnak viszont túlélők, akik kisebb nagyobb kolóniákban tengetik életüket a kietlen pusztaság veszélyekkel teli világában. A túlélők csoportjai különbözőek, vannak tisztességes emberek, banditák és egy új katonai hatalom, az Authority. Sajnos a becsapódásnak a pusztuláson kívül további mellékhatásai is adódtak, torz emberi mutánsok jelentek meg, akik másra sem vágynak, csak a pusztításra és (az emberi) húsra. Ébredésünk tehát nem mondható különösebben vidámnak, de ez semmilyen világégés utáni helyzetben nem meglepő.

Kép megnyitása nagyobb méretben

Ahogy magunkhoz térünk és kibotorkálunk az Ark -ból, szemünk elé tárul a Wasteland egy piciny szegletének látképe. Aki fogékony a részletekre (és képes eltekinteni a PC -s technológiai problémáktól, már ha még küzd velük) az rögtön elismerően mosolyog, az id grafikusai és pályatervezői kiváló munkát végeztek, minden a helyén van. Nem sokáig tudunk nézelődni, pillanatokon belül ránk támad két bandita, ám egy ismeretlen jótevő megment minket a haláltól. Dan Hagar úr maga sem tudja miért, de segít nekünk és elvisz minket családja búvóhelyére. Tőle kapjuk első megbízásainkat, nekik segítünk és cserébe ők is segítenek nekünk összeszedni azokat az alapvető eszközöket, amikre szükségünk lesz, hogy boldoguljunk a Wasteland –en.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.