Hirdetés

2020. július 12., vasárnap

Gyorskeresés

Pityu naplója 3. rész

Zajlik az élet, felvitte az isten Pityuék dolgát és indul a turistaszezon!

[ ÚJ TESZT ]

Hirdetés

31. fejezet

A legutóbbi traccsparti most inkább ilyen üzleti megbeszélés, meg ötletelés volt (Na, azért halat is sütöttünk, meg pálinka és sör is fogyott!).

Az egy dolog, hogy készülnek a házak, de berendezés is kell. Azt már írtam, hogy minden házban két, négyszemélyes lakás lesz. Mindegyikhez van egy tornác, onnan egy szélfogóba lehet bemenni. Van egy nappali-étkező, egy kis konyha, egy fürdő és egy hálószoba lent, a padlás meg be lett építve és ott még egy hálószoba van. Polgi felújított régi, vagy régi stílusú bútorokat szeretne, de Bandi meg inkább modernet. Marcsa meg én még vacillálunk, bár Marcsa inkább a régi én meg az új felé hajlok. Aztán Lala mondta meg a tutit:
- Régi bútort is nehéz szerezni, hogy be lehessen rendezni ennyi házat, de alig van ember, aki felújítaná. Van pár öreg szaki a környéken, de ők már csak hobbiból dolgoznak. Régies új bútort lehetne csináltatni, de az többe kerülne, mint a ház maga. Talán meg lehet oldani egy, esetleg két lakást régi bútorral, de a többit modernnel kellene, vagy nem nyitunk meg idén.
- Nekem is ez a bajom a régivel, meg amúgy sem biztos, hogy mindenki szeret lócán ücsörögni, ami nyomja a seggét!
- Mondtam én.

Aztán még arról is beszéltünk, hogy oké, hogy van egy kis konyha, de az emberek nem azért jönnek, hogy főzzenek, szóval kell reggeli, meg ebéd és/vagy vacsora. Persze a grillezőt használhatják (ez az én ötletem volt), meg lesz tűzrakóhely és szalonnázhatnak, vagy bográcsozhatnak is (Utóbbi Bandi ötlete volt, lesznek kölcsönözhető bográcsok.), de azért kellene valaki, aki főz a vendégeknek. Persze egyből mindenki ifjabb Lajos feleségére, Rózsira gondolt. Híresen jól főz, amit múltkor meg is tapasztaltunk. Aztán azt már én mondtam, hogy egyedül nem biztos, hogy bírná, kell valaki mellé. Mivel sok a sváb a faluban, arra jutottunk, hogy az egyik öregasszonyt kellene megkörnyékezni. Nekik amúgy is más a konyhájuk, változatosabb lehetne a kaja. Én Erzsi nénit javasoltam. Ő a főnök. Minimum 80 éves. Pici, töpörödött öregasszony, úgy néz ki, mint egy szem mazsola, de olyan energiája és ereje van, hogy a fiatalok is megirigyelhetnék! Nagyon vagány öregasszony! Időnként nekem is lecsördít egy-egy pofont, aztán még másnap is cseng a fülem tőle, de ettől függetlenül nagyon szeretem! Esküvőkre ő szokta csinálni a süteményeket (meg a falunapokra is), de tésztát is gyúr (Van is egy klubjuk, ahol ezzel foglalkoznak.), kenyeret is süt és nagyon jól főz is!
Csak még meg kellene győzni őket, mert Rózsival meg állandóan vetélkednek!

Az meg megint az én ötletem volt, hogy a harmadik ház egyik fele lehetne a falubolt, amit Polgi folyton emleget. Pont ott van egy zsákutca, ahol az alap van, csak meg kellene nyitni az utca felé is a házat (meg a kerítést). A falusiaknak nem kellene kerülni és télen is nyitva lehetne. A turisták meg úgy vinnék a cuccot, mintha kötelező lenne!
Erre megint mindenki a nyakamba borult, hogy mennyi eszem van.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Előzmények

  • Pityu naplója 2. rész

    Amiből az is kiderül, hogy hogyan lett Pityuból az alkeszok réme és hogyan lett egy kecske a kutyája!

  • Pityu naplója

    Játéknak indult, ez lett belőle! Fiktív napló! Gondoltam egy merészet és elkezdtem naplót írni, hogy szórakozzatok egy jót!

Hirdetés

Copyright © 2000-2020 PROHARDVER Informatikai Kft.