2021. július 29., csütörtök

Gyorskeresés

Pityu naplója 3. rész

Zajlik az élet, felvitte az isten Pityuék dolgát és indul a turistaszezon!

[ ÚJ TESZT ]

34. fejezet

Eltelt megint néhány hét és közben elkészült az első ház és majdnem a második is, a harmadikat kezdik építeni. Egyre égetőbb lett a bútorkérdés. Abban egyeztünk meg, hogy az első ház modern bútorokat kap, hogy mielőbb elkészüljön, de a másodikat megpróbáljuk régivel csinálni. Közben Lala és Polgi már körbeérdeklődött a faluban (mindegyik a sajátjában) bútor ügyben és van is néhány, de közel sem elég. Lala meg beszélt pár öreg asztalossal és van is kettő, aki segít nekünk és felújítja a bútorokat. Viszont Lala mondta, hogy van egy harmadik, akivel beszélnünk kell. Elkértük Banditól a puttonyost és elmentünk az öreghez. Hamar kiderült, hogy Lala miért akarta, hogy beszéljek vele! András bácsi már nagyon öreg és dolgozni már nem tud, mert az ízületei miatt már nem tudja megfogni a szerszámokat, de sok ismerőse van és segítene a bútorokat beszerezni. Mivel szakember, meg tudja mondani, hogy mivel érdemes és mivel nem érdemes foglalkozni. Gyorsan be is pakoltuk az öreget a puttonyosba és irány Polgi (hívtuk Bandit is). András bácsiról már út közben kiderült, hogy egy hihetetlen életvidám, jó fej öregúr, de nem az a danolászós, mesélgetős fajta, hanem éleseszű (Persze nagyon sok jó és tanulságos, meg sokszor vicces története is van!)! Polgi, meg Bandi már várt minket. Kínálták pálinkával, meg borral az öreget, de nem fogadta el:
- Megszoktam, hogy nap közben nem iszom, legfeljebb csak este. Közel 70 évig voltam asztalos, de mégis meg van az összes ujjam!
Miután megnézte az alaprajzot és elmondtuk, hogy milyen bútorokra gondoltunk, kérte, hogy mutassuk meg azt, amit már megvettünk. Talált közte olyat, amire azt mondta, hogy tűzre való.
Utána visszamentünk a Polgihoz, ahol már várta az öreget Bandi egy demizson borral, meg egy üveg pálinkával:
- Ezt vigye haza bátyám, hogy esténként legyen mit iszogatni!
- Ezt elfogadom, köszönöm fiam! Viszont gyerekeim! Írjatok egy listát, hogy mi kell és én elintézem. Én már nem írok, csak ha nagyon muszáj.
- Milyen fizetséget kér bátyám?
- Semmilyet. Ez nem munka, csak baráti szívesség, meg jól is esik kicsit csinálni valamit.

Miután hazavittük az öreget, összedugtuk a fejünket:
- Pénzt nem fogad el, de a bornak, pálinkának örült! - mondtam én.
- Majd adok neki hurkát, kolbászt, szalonnát, sonkát. Azt talán elfogadja. - így Bandi.
- Meghívjuk a megnyitóra is! Úgy láttam, hogy szereti a társaságot, csak már nem nagyon tud kimozdulni. Talán örülne neki. - mondta Polgi.
Mire én:
- Elhívhatnánk traccspartira is. Szerintem jól érezné magát. Ha nem akar itt aludni, Marcsa hazaviszi, ő úgy sem nagyon szokott inni.
Ebben meg is egyeztünk. Tényleg megkedveltük az öreget!

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

 • Pityu naplója 4. rész

  Pityuék beleszoknak a turizmusba és eltelik a nyár. Kezd őrölni a malom és lassan készülnek az őszre és a télre is.

 • Pityu naplója 5. rész

  Őszi-téli tevékenység és tavaszvárás (amiből lekvárt lehet főzni, abból pálinkát is!).

Előzmények

 • Pityu naplója 2. rész

  Amiből az is kiderül, hogy hogyan lett Pityuból az alkeszok réme és hogyan lett egy kecske a kutyája!

 • Pityu naplója

  Játéknak indult, ez lett belőle! Fiktív napló! Gondoltam egy merészet és elkezdtem naplót írni, hogy szórakozzatok egy jót!

Hirdetés

Copyright © 2000-2021 PROHARDVER Informatikai Kft.