2024. április 26., péntek

Gyorskeresés

Pityu naplója 3. rész

Zajlik az élet, felvitte az isten Pityuék dolgát és indul a turistaszezon!

[ ÚJ TESZT ]

37. fejezet

A megnyitó, ahogy mondtam, egy extra falunap lett, merthogy 2 napos banzáj volt, csak most nem a parkban, hanem – nyilván – a telepen rendeztük. Egyrészt tesztelni kellett a pajtát, hogy hány ember fér be (Végül 92 ember tudott leülni.), de tesztelni kellett a kemencéket, a grillezőt, a bográcsozóhelyeket és a konyhát is a problémás szakácsokkal!

Már eleve szombaton délelőtt indítottunk és volt 4-500 ember. Ekkora tömeget az életemben nem láttam! Mondtam is Marcsának, hogy talán kicsit túltolta a reklámot, de aszondta erre, hogy ez majd csökken és jó lesz. De nem csökkent! Estére gyakorlatilag mindenki itt volt a környékről és a városból!
Reggelire Erzsi néni krumplispogácsáját, meg kenyérlángost kínáltunk (Ezt Rózsi csinálta), illetve Józsi hozott friss kenyeret, amihez Bandi disznóságait lehetett enni, meg Imi sajtjait.

A hivatalos megnyitó délután háromkor volt, ahol Polgi és Bandi tartottak beszédet a népeknek és bemutattak mindenkit, aki részt vett az építésben, vagy a szervezésben. Polgi Marcsát, mint vezetőt, Erzsi nénit és az öregasszonyokat (ők a falubolthoz tettek hozzá sokat), valamint Rózsit emelte ki, Bandi meg András bácsit, az asztalosokat, Lakatosékat, Lalát és engem említett. Kicsit kínos is volt, hogy hatalmas tapsot kaptam. Az, hogy Marcsát, Polgit, meg Bandit mindenki végigölelgette, meg összepuszilgatta, az oké, de én is így jártam.
Utána, amikor elkezdték az ebédet/vacsorát felszolgálni (Sütöttünk malacot és birkát a kemencében, meg csináltunk többféle pörköltet, Erzsi néni és Rózsi meg mindenféle süteményt.), félrevonultunk a harmadik ház lakásába. Ott volt Polgi, meg Bandi, Marcsa, meg én, András bácsi és Lala, ifjabb Lajos és Rózsi, meg Erzsi néni. Kicsit koccintottunk, meg beszélgettünk. Aztán akkor mondta Bandi:
- Pityu! Egyrészt rengeteget melóztál az utóbbi hónapokban, bármit rád lehetett bízni, másrészt meg sok dolog a te ötleteidből valósult meg. Erzsi nénit és Rózsit is te tudtad beszervezni és részben András bácsit is neked köszönhetjük! Lajosékkal is kialakítottál egy még közvetlenebb, már-már baráti viszonyt! Tudod, hogy mindig szerettelek, a mindenféle marhaságaiddal, meg linkségeddel együtt, de most olyan érettséget mutattál, hogy mostantól hivatalosan is te vagy a jobbkezem! A cégbe is bevettelek! Külön kértem Kistomit, hogy ne szóljon erről senkinek! Mostantól 10%-al a partnerem vagy!
Mint kiderült, tényleg nem tudta senki és nagyon ünnepetek, én meg szégyenszemre elsírtam magam. De csak egy kicsit! Aztán ittam, egy pálinkát, meg egy jó Tibi úr - féle sört és nagyjából helyrejöttem. Persze azért beszéltem Bandival:
- Ez most nagy felelősség, nem tudom, hogy képes vagyok-e rá!
- Hülye vagy Pityu! Pont ezt csináltad az elmúlt majd fél évben!
- De nem volt rajtam felelősség! Csak csináltam, amit mondtál!
- Meg ötleteltél, meg hoztál pár önálló döntést. Most csak annyi történt, hogy ezt hivatalosan is elismertem. Ne parázz, mostantól is azt csinálod, mint eddig, csak több pénzért!
- Hát, ez jól hangzik!
- Na ugye!

Vasárnapra megint ideszerveztük a kézművespiacot és megint ökörsütés volt. Talán még többen voltak, mint szombaton! Kellett egy csomó egyéb kaja is, de megoldottuk! Rózsi, meg Erzsi néni között volt egy-két súrlódás, de egész könnyen el tudtam hárítani. Persze most pörgés volt és inkább egymás mellett, mint együtt dolgoztak.

A lényeg az, hogy jól sikerült minden és jövő héten már jönnek a vendégek!

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

  • Pityu naplója 4. rész

    Pityuék beleszoknak a turizmusba és eltelik a nyár. Kezd őrölni a malom és lassan készülnek az őszre és a télre is.

  • Pityu naplója 5. rész

    Őszi-téli tevékenység és tavaszvárás (amiből lekvárt lehet főzni, abból pálinkát is!).

  • A mágusmester 1. rész

    Két általam kedvelt műfajt, a Sci-Fit és a Fantasyt próbálom összegyúrni.

Előzmények

  • Pityu naplója 2. rész

    Amiből az is kiderül, hogy hogyan lett Pityuból az alkeszok réme és hogyan lett egy kecske a kutyája!

  • Pityu naplója

    Játéknak indult, ez lett belőle! Fiktív napló! Gondoltam egy merészet és elkezdtem naplót írni, hogy szórakozzatok egy jót!

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.